Vind de beste glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Glas vervangen

Glas vervangen

Ben je op zoek naar informatie over het vervangen van glas? Of het nu gaat om het repareren van een gebroken ruit of het verbeteren van de isolatie in je woning, het vervangen van glas is een belangrijke stap. Maar waar moet je beginnen? In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over het vervangen van glas, van de verschillende soorten glas tot de kosten en het proces.

Inhoudsopgave

Glas vervangen kosten

De glas vervangen kosten lopen sterk uiteen. Bij het vervangen wordt het huidige glas meestal vervangen voor een vorm van dubbel glas of HR++ glas. Een glaszetter is de vakspecialist die het glas vervangt. De kosten van een glaszetter lopen uiteen, maar reken gemiddeld op € 200 per te vervangen ruit inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten. Hieronder volgt een kostenoverzicht van verschillende typen glas. De prijzen zijn per m² glas en inclusief montage en btw weergeven.

Type glasGemiddelde prijs per m² (incl. montage en btw)
Draadglas€ 100
Plexiglas€ 115
Gehard glas€ 120
Dubbel glas (HR++)€ 130
Gelaagd glas€ 150
Brandwerend glas€ 450
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Glas vervangen

Glas vervangen raam: dubbel glas

Bij het vervangen van glas wordt meestal gekozen voor nieuw dubbel glas. Dit type glas is sterk en isoleert goed. Daarbij is HR++ glas – waarbij de spouwruimte tussen beide glasplaten gevuld is met argon gas in plaats van droge lucht – het meest gebruikte glas. Bekijk hieronder alle verschillende typen dubbel glas die je kunt plaatsen met de bijhorende specificaties en de dubbel glas kosten.

Ben je benieuwd naar de exacte prijs van jouw project? Vraag dan gratis en vrijblijvend via Homedeal een offerte glas vervangen aan en ontvang offertes van verschillende vakspecialisten.

Type dubbel glasGemiddelde prijs per m², inclusief btw en montage.Jaarlijkse energiekostenbesparing t.o.v. enkel glas voor een woning met 10 m² glaswerk*
Standaard dubbel glas€ 115€ 70 per jaar
HR€ 120€ 90 per jaar
HR+€ 125€ 110 per jaar
HR++€ 130€ 130 per jaar
HR+++€ 170€ 140 per jaar

*  Berekening bij een constante temperatuur van 18 graden en een HR combiketel.

Tips voor het vervangen van een ruit

Indien jouw glas vervangen wordt, is het van belang dat dit goed gebeurt, om zo eventuele lekkages of tocht te voorkomen. De volgende tips zijn handig als je een ruit laat vervangen:

1. Goedkoop betekent niet voordelig

Het meest goedkope glas betekent niet direct ook het meest voordelige glas. Goedkopere glassoorten isoleren in de meeste gevallen minder dat de duurdere varianten. Kijk dus altijd goed naar de verwachte besparing van het nieuwe glas en baseer daarop je keuze.

2. Denk goed na voor de keuze voor het best isolerende glas

Op het internet word je overspoeld met tips om altijd te kiezen voor het best isolerende type glas. Dit is echter niet altijd voordeliger. Zo is HR+++ aanzienlijk duurder in aanschaf en wegen de voordelen van de extra isolatie niet in iedere situatie op tegen de kosten ervan. Vaak is HR++ glas al voldoende.  Weeg alle voor- en nadelen dus goed tegen elkaar af voor je een keuze maakt.

3. Kijk naar keurmerken

Let altijd op de kwaliteit van het glas en de vakspecialist als je besluit een ruit te vervangen. Niets is zo vervelend als achteraf ontdekken dat er fouten zijn gemaakt in de vervanging van het glas. Kijk daarnaast ook goed naar de keurmerken en certificaten van de vakspecialist. Het kan daarom handig zijn om via Homedeal een offerte glas vervangen aan te vragen en de toegestuurde offertes van verschillende vakspecialisten met elkaar te vergelijken.

Kies bij het vervangen van je ruit het liefst voor een bedrijf dat is aangesloten bij de branchevereniging OnderhoudNL of in het bezit is van een GLAS vakcertificaat. De bedrijven die aangesloten zijn bij OnderhoudNL bieden 5 jaar garantie op de plaatsing van isolatieglas. Deze garantie kan bovendien nog eens met 5 jaar verlengd worden.

4. Ventilatieroosters open

Isolatieglas heeft het grote voordeel dat het de energierekening naar beneden brengt, maar een goede isolatie betekent ook dat de luchtverversing minder wordt. Een slecht geventileerde woning kan voor schimmelvorming en vochtplekken zorgen. Laat daarom altijd, indien ze aanwezig zijn, de ventilatieroosters in het raamwerk open staan. Zijn bij jouw ramen nog geen ventilatieroosters aanwezig? Het is voor je wooncomfort en gezondheid aan te raden deze direct ook te laten plaatsen.

Voordelen van glas vervangen

Het vervangen van je ruit biedt een groot aantal voordelen. Hieronder staan de voordelen van het vervangen van enkel glas naar dubbel glas of HR++ glas nog een keer op een rijtje:

  • Je hebt minder last van tocht.
  • Geïsoleerd glas zorgt voor een besparing op de energiekosten.
  • Dubbel glas is geluidswerender dan enkel glas.
  • Dubbel glas is veiliger, bijvoorbeeld tegen inbraken of brand.
  • De verkleuring van de meubels en attributen in huis is minder doordat er minder UV-stralen worden doorgelaten.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om glas te vervangen?

De kosten van een glaszetter lopen uiteen, maar reken gemiddeld op € 200 per te vervangen ruit inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte glas vervangen aan en vergelijk de ontvangen offertes met elkaar.

Wat kost dubbel glas inclusief montage?

Dubbel glas kost gemiddeld € 185 tot € 265 voor een raam van 1000mm x 1400mm. De kosten hangen af van de grootte van het raam en de ruimte. Lees meer over dubbel glas kosten.

Heeft het zin om glas te vervangen?

Glas vervangen heeft meerdere voordelen. Zo krijg je minder last van tocht en bespaar je op energiekosten. Daarnaast is dubbel glas geluidswerend en veilig.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden