Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Subsidie HR++ glas: wat moet je weten?

Subsidie HR++ glas: wat moet je weten?

Subsidie op HR++ glas wordt door de overheid aan woningeigenaren verstrekt om hen te stimuleren hun woning te verduurzamen. De overheid vindt het namelijk belangrijk dat de bestaande woningen in Nederland steeds duurzamer worden. Ook woningeigenaren hebben vaak wel oren naar het verduurzamen van hun woning. Overweeg jij om je woning te verduurzamen voor je glas te laten vervangen? Dan doe je er goed aan om dit artikel te lezen, op deze pagina lees je namelijk alles over subsidie op HR++ glas.

Inhoudsopgave

Hoe hoog is de HR++ glas subsidie

Via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kan je als woningeigenaar subsidie voor HR++ glas aanvragen. De hoogte van deze subsidie is afhankelijk van het moment van installatie. Is het HR++ glas tussen 2-4-2022 en 1-1-2023 geïnstalleerd dan bedraagt de subsidie € 26,50 per vierkante meter. Is het HR++ glas geplaatst vanaf 1-1-2023 dan bedraagt de HR++ glas subsidie € 23 per vierkante meter.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

De mogelijkheden voor het aanvragen van HR++ glas subsidie

Als woningeigenaar kan je de gebruikmaken van de ISDE-subsidie. Maak je gebruik van de ISDE-subsidie dan kan je naast voor glas ook subsidie aanvragen voor andere isolatiemaatregelen zoals gevelisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Ga je je huis grondig verduurzamen dan is de ISDE-subsidie zeker een aantrekkelijke regeling voor jou als woningeigenaar.

De voorwaarden

Wil je gebruikmaken van de HR++ glas subsidie van de ISDE dan moet je uiteraard aan de voorwaarden van de subsidie voldoen. Je krijgt te maken met de algemene voorwaarden van de subsidieregeling en met de specifieke vereisten die gesteld worden aan HR++ glas:

De algemene voorwaarden van de ISDE-subsidie omvatten onder meer:

  • Algemene voorwaarde 1: De ISDE-subsidie is zowel voor woningeigenaren als zakelijke gebruikers. Bezit je naast je woning ook een bedrijfspand dan kan je ook voor dit pand HR++ glas subsidie ontvangen.
  • Algemene voorwaarde 2: Je kan alleen subsidie krijgen voor het huidige oppervlakte van je woning. Vergroot je het oppervlakte van je woning dan kan je hiervoor geen subsidie krijgen. Voor HR++ beglazing in de nieuwe aanbouw kan je dus geen subsidie aanvragen.
  • Algemene voorwaarde 3: De subsidieregeling staat alleen open voor woningen die uiterlijk in 2018 zijn opgeleverd.
  • Algemene voorwaarde 4: Voer je de installatie van het HR++ glas zelf uit dan voldoe je niet aan de voorwaarden van de subsidieregeling. De installatie moet namelijk altijd verzorgd worden door een bouwinstallatiebedrijf.

Daarnaast worden aan de subsidie voor HR++ glas de volgende specifieke voorwaarden gesteld:

  • Specifieke voorwaarde 1: Je moet minimaal een oppervlak van 8 vierkante meter voorzien van HR++ glas. Het maximale oppervlak bedraagt 45 vierkante meter. Isoleer je meer dan 45 vierkante meter dan krijg je een subsidie voor 45 vierkante meter geïsoleerd oppervlak. In dit oppervlak tellen alleen de vierkante meters mee waarbij deuren, ramen of panelen zijn vervangen.
  • Specifieke voorwaarde 2: Het HR++ glas moet een bepaalde isolatiewaarde hebben. Dit wordt uitgedrukt in de U-waarde. Om ISDE-subsidie te verkrijgen is maximaal 1,2 W/m2k benodigd.
  • Specifieke voorwaarde 3: Je kan maar een keer subsidie op HR++ glas krijgen. Dit betekent dat je, ook als je jouw huis in meerdere etappes verduurzaamd, maar een keer subsidie toegekend kan krijgen. Het is wel mogelijk om de subsidie op HR++ glas in een keer aan te vragen voor al het HR++ glas dat je in een tijdsperiode van 24 maanden hebt laten installeren.
subsidie hr++ glas

Hoe kan je HR++ glas subsidie aanvragen?

De subsidie op HR++ glas vraag je aan via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Om het aanvragen van de ISDE-subsidie zo gemakkelijk mogelijk te maken, werkt de RVO met een transparant stappenplan. Ga pas door naar de volgende stap als je een stap volledig hebt afgerond:

  • 1: Kies het HR++ glas dat je wilt laten installeren.
  • 2: Voor de subsidieaanvraag moet je de meldcode bepalen. Deze kan je vinden op de meldcodelijst van het RVO en moet ook op de factuur van het HR++ glas staan.
  • 3: Koop het glas. Bewaar zowel offerte, factuur als bewijs van betaling.
  • 4: Laat het HR++ glas installeren door een glaszetter. Voor je subsidieaanvraag is het belangrijk om een bewijs van installatie te verkrijgen. Dit kan bestaan uit foto’s die je maakt van de installatie door het vakspecialist, maar ook uit de factuur van het glasspecialist waaruit blijkt dat kosten zijn gerekend voor de installatie.
  • 5: Vraag de ISDE-subsidie aan. Hiervoor log je in op de website van het RVO met je DigiD.

HR++ glas laten plaatsen

Wil je jouw glas laten vervangen door HR++ glas? Overstappen naar HR++ glas kan je veel geld besparen. Om in aanmerking te komen voor subsidie, dien je het glas te laten plaatsen door een erkende glaszetter. Via Homedeal kom je gratis in contact met ervaren glaszetters. Bekijk de gemiddelde prijzen van HR++ glas en vraag gratis offertes aan om de prijzen van verschillende glaszetters te vergelijken. Zo krijg je inzicht in de kosten van HR++ glas voor jouw situatie. Vraag direct glaszetter offertes aan en begin met vergelijken.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Zijn er ook nog andere subsidies voor HR++ glas?

De ISDE-subsidie is de bekendste subsidie voor HR++ glas. Daarnaast zijn er vaak ook nog lokale subsidies voor verduurzaming. Deze worden verstrekt door gemeentes of provincies. Misschien heeft jouw gemeente op dit moment ook wel een subsidieregeling voor verduurzaming openstaan. Of dit het geval is kan je gemakkelijk en snel zelf controleren via de Energiesubsidiewijzer.

Wat zijn de belangrijkste doorgevoerde wijzigingen in 2023?

Subsidieregelingen wijzigen met grote regelmaat. Dit geldt ook voor de ISDE-subsidie. De belangrijkste wijzigingen voor subsidie op HR++ glas in 2023 zijn:
Andere berekeningsmethode Je ontvangt subsidie op HR++ glas per vierkante meter. Vanaf 2023 wordt dit berekend aan de hand van de binnenwerkse maat.
Langere aanvraagperiode Je hebt vanaf 2023 24 maanden de tijd om je subsidieaanvraag in te dienen.

Wat is het verschil tussen HR++ glas en triple glas?

Als woningeigenaar is het ook mogelijk om ISDE-subsidie op triple glas te krijgen. Triple glas isoleert nog beter dan HR++ glas. Triple glas heeft namelijk een extra glasplaat en warmte-reflecterende coating in vergelijking tot HR++ glas. Triple glas is duurder in de aanschaf dan HR++ glas, maar de ISDE-subsidie op triple glas is ook hoger.