Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inspiratie Triple glas voor- en nadelen

Triple glas voor- en nadelen

Triple glas heeft voor- en nadelen. Woningeigenaren wegen bij triple glas deze voor- en nadelen tegen elkaar af op het moment dat zij op zoek gaan naar nieuwe beglazing van hun woning. Dit doen zij bijvoorbeeld op het moment dat de oude beglazing is versleten. Of op het moment dat zij hun woning gaan verduurzamen. Maar wat zijn bij triple glas de voor- en nadelen? Dat lees je op deze pagina.

Inhoudsopgave

Triple glas voordelen

Triple glas heeft een aantal belangrijke voordelen. Deze voordelen hangen met name samen met de isolatiewaarde van dit glas:

 • Triple glas voor- en nadelen: voordeel 1
  De belangrijkste reden waarom mensen voor triple glas kiezen is de hoge isolatiewaarde (u-waarde). Triple glas is een soort glas die bestaat uit 3 verschillende glasplaten. Tussen deze drie glasplaten bevinden zich twee spouwzones die zijn gevuld met een edelgas. Op een van de binnenste glasplaten is een HR-coating aangebracht. Deze drie glasplaten, twee spouwzones, edelgas en HR-coating zorgen voor een zeer hoge isolatiewaarde. Hierdoor isoleert triple glas tot wel zes keer beter dan normaal dubbel glas. Hierdoor blijft de warmte beter in je woning.
 • Triple glas voor- en nadelen: voordeel 2
  De hoge isolatiewaarde van triple glas zorgt niet alleen dat warmte goed in je woning blijft. Je hebt ook minder overlast van geluid van buiten.
 • Triple glas voor- en nadelen: voordeel 3
  De isolatiewaarde van triple glas zorgt dat warmte goed in je woning blijft. Hierdoor hoef je minder te stoken, wat goed is voor je energierekening. Deze besparing kan wel honderden euro’s per maand bedragen.
 • Triple glas voor- en nadelen: voordeel 4
  Triple glas zorgt voor een beter energielabel van je woning. Hiermee is het goede investering, de waarde van je woning wordt namelijk hoger op het moment dat het energielabel beter is.
 • Triple glas voor- en nadelen: voordeel 5
  Een lager energieverbruik is niet alleen goed voor je energierekening, maar ook voor het milieu. De uitstoot van CO2 wordt namelijk lager als je minder CO2 verbruikt.
 • Triple glas voor- en nadelen: voordeel 6
  Je geniet tevens van een hoger wooncomfort. Tochtige ramen zijn verleden tijd. Je hebt geen last meer van een schommelende binnentemperatuur.
 • Triple glas voor- en nadelen: voordeel 7
  Het laatste voordeel van triple glas is zeker niet het minste. Vervang je de beglazing van jouw woning en voldoe je aan de voorwaarden, dan kan je subsidie voor triple glas aanvragen. Deze ISDE-subsidie wordt door de overheid verstrekt, omdat triple glas een belangrijke bijdrage levert aan het verminderen van de uitstoot van CO2. De hoogte van deze ISDE-subsidie bedraagt maar liefst € 75 per vierkante meter triple glas.

Triple glas nadelen

Aan driedubbel glas zijn ook nadelen verbonden. Bij driedubbel glas zijn de nadelen met name:

 • Triple glas nadelen: nadeel 1
  Driedubbel glas is een stuk dikker dan andere soorten glas. De dikte van dubbel glas bedraagt zo’n 18 millimeter, de dikte van triple glas bedraagt 37 millimeter. Bij driedubbel glas zijn de nadelen dan ook gedeeltelijk verbonden aan de dikte van dit glas: het past namelijk vaak niet in bestaande kozijnen. Investeer je in triple glas, dan zal je dus ook in nieuwe kozijnen moeten investeren.
 • Triple glas nadelen: nadeel 2
  Bij driedubbel glas zijn de nadelen verbonden aan de dikte van het glas, maar ook aan het gewicht van dit glas. Triple glas weegt ruim tien kilo meer per vierkante meter dan regulier dubbel glas. Hierdoor is triple glas een stuk lastiger te plaatsen.
 • Triple glas nadelen: nadeel 3
  De kosten van triple glas zijn voor veel woningeigenaren een belangrijk nadeel. Deze zijn namelijk hoog in vergelijking tot andere soorten beglazing. Per vierkante meter triple glas betaal je ongeveer € 350. Je komt zoals gezegd vaak in aanmerking voor € 75 ISDE-subsidie per vierkante meter, maar ook na deze subsidie is triple glas nog stukken duurder dan bijvoorbeeld HR++ glas.
 • Triple glas nadelen: nadeel 4
  Driedubbel glas heeft ook nadelen die minder voor de hand liggen. Een van deze nadelen is de condens die op de buitenzijde van driedubbel glas kan ontstaan. Dit komt door de hoge isolatiewaarde van het glas. Is er sprake van een groot temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenkant van het glas, waarbij aan de buitenkant de luchtvochtigheid hoog is, dan zal er vaak condens op het triple glas ontstaan. Hierdoor kan je minder goed naar buiten kijken.
 • Triple glas nadelen: nadeel 4
  Door de drie glasplaten van triple glas is de lichtinval kleiner. Hier zal je in de praktijk weinig van merken, maar je zal sneller licht in je woning aan moeten doen.

Triple glas voor- en nadelen: de conclusie

Zoals je hebt gelezen heeft driedubbel glas nadelen en voordelen. Of de voordelen van triple glas opwegen tegen de voordelen, hangt af van jouw specifieke situatie: van je financiële situatie, van de staat van je woning en hoe belangrijk jij het milieu vindt.

Over het algemeen geldt dat triple glas met name aanbevolen wordt bij grondige renovaties waarbij ook de kozijnen vervangen moeten worden. Triple glas past namelijk vaak niet in bestaande kozijnen. Triple glas plaatsen in bestaande kozijnen is daarom vaak niet mogelijk. Kozijnen vergen bovendien een fikse investering. Het is dan ook vaak een goed moment om triple glas en nieuwe kozijnen te kopen op het moment dat de oude kozijnen versleten zijn.

Neig je er naar om te investeren in triple glas? Dan doe je er goed aan om dit te laten plaatsen door een deskundige glaszetter. Het plaatsen van triple glas is namelijk echt een vak. Niet alleen door het gewicht van triple glas, maar ook door de dikte. Bovendien kom je alleen in aanmerking voor triple glas subsidie op het moment dat het triple glas geplaatst is door een erkend glaszetter