Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Schuifdeur glas

Schuifdeur glas

De schuifdeur van glas is populair in menig woning. Dit is niet vreemd gezien de vele voordelen die zijn verbonden aan dit type deur. Wil jij weten welke dit zijn? Wil je bovendien weten welke varianten er zijn van de schuifdeur van glas? En wil je ook weten hoe de houten schuifdeur van glas gemonteerd wordt? Lees dan vooral snel verder. Je leest op deze pagina namelijk alles over de schuifdeur van glas.

Inhoudsopgave

Kosten van schuifdeur glas

De schuifdeur van glas is er in alle denkbare soorten en maten. Dit maakt dat de kosten van schuifdeuren sterk uiteen kunnen lopen. Voor een enkele schuifdeur met glas kun je denken aan prijzen van € 550 tot circa € 1.500. Voor een dubbele schuifdeur kun je denken aan prijzen vanaf 1.100 tot circa € 2.900. Voor een exactere prijsindicatie voor jouw situatie vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan. Lees meer informatie over de kosten van schuifdeuren.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Voordelen schuifdeur glas op maat

Aan een schuifdeur met glas zijn een aantal belangrijke voordelen verbonden:

 • Licht
  Een schuifdeur met glas zorgt voor licht in je woning.
 • Ruimtebesparend
  Doordat een schuifdeur langs een wand opent bespaar je ruimte. Je hoeft dus geen ruimte vrij te laten voor de draaicirkel van een draaideur.
 • Creëert ruimte
  Een houten schuifdeur met glas creëert ruimte doordat ruimtes met elkaar verbonden worden.
 • Kan open blijven
  Schuifdeuren van glas kunnen open blijven staan zonder dat dit wordt ervaren als hinderlijk.

Varianten schuifdeuren glas

Verschillende varianten van de schuifdeur van glas zijn op de markt verkrijgbaar. Het is vervolgens onder meer van de grootte van de nis of doorgang afhankelijk welk type glazen schuifdeur het meest geschikt is:

 • Enkele schuifdeur
  Dit is het meest eenvoudige en smalste model schuifdeur. Uitermate geschikt voor een nis met een grootte tot 1.400 millimeter. De naam zegt het al: dit type deur bestaat uit een enkel dat opzij geschoven kan worden. Het is mogelijk om de enkele schuifdeur te bevestigen met plafondbevestiging of wandbevestiging.
 • Dubbele schuifdeur
  In tegenstelling tot de enkele schuifdeur opent de dubbele schuifdeur naar twee kanten. Hierdoor kan een nis helemaal geopend worden.
 • Schuifwand
  De schuifwand is de meest geschikte optie voor brede nissen met een breedte tot 4.000 millimeter. De schuifwand is een combinatie van een schuifdeur en een aantal vaste panelen.

Bovenstaande varianten kunnen van alle denkbare materialen gemaakt worden. Denk aan staal of kunststof, maar ook aan een houten schuifdeur met glas. Naast een schuifdeur gaan veel mensen ook voor een glazen wand voor een moderne uitstraling in huis.

Schuifdeur met glas in woonkamer

Toepassingen schuifdeuren glas

De schuifdeur van glas kent bijzonder veel toepassingen in de woning. Alle denkbare ruimtes kunnen van elkaar gescheiden worden door schuifdeuren van glas te plaatsen. Of je nu je woon- en zitkamer van elkaar wilt scheiden, je keuken en woonkamer, slaapkamer en inloopkast: de houten schuifdeur met glas is een uitermate geschikte optie.

Er zijn in de woning echter nog meer toepassingen van schuifdeuren die van glas zijn gemaakt. Denk aan de schuifpui van glas. Ideaal om je tuin en woning goed in elkaar te laten overlopen. Of denk aan de glazen schuifdeur in je douchecabine die zorgt dat tijdens het douchen niet de hele badkamer nat wordt.

Montage schuifdeur glas

Schuifdeuren van glas kunnen op twee verschillende manieren bevestigd worden:

 • Wandmontage
  De schuifdeuren van glas worden aan de wand bevestigd. De geleiderails bevindt zich bij dit type montage vaak op de vloer.
 • Plafondmontage
  Bij plafondmontage hangt de schuifdeur aan een rails die aan het plafond is bevestigd. Vanwege de trekkracht van de deuren kan je bij plafondbevestiging het beste kiezen voor deuren met een relatief laag gewicht.

Tips bij het kiezen van een schuifdeur van glas

Ben je op zoek naar een houten schuifdeur met glas dan zie je mogelijk al snel door de bomen het bos niet meer. Het aanbod aan houten schuifdeuren met glas is immers groot. De volgende tips kunnen je helpen bij het kiezen van een glazen schuifdeur:

 • Materiaal frame
  Kies een materiaal frame dat past bij de uitstraling van je woning. Zo heeft een houten schuifdeur met glas een andere uitstraling dan een glazen schuifdeur met een frame van staal.
 • Helderheid glas
  Bepaal het soort glas dat je wilt. Wil je goed door het glas kunnen kijken, of geef je toch de voorkeur aan glas dat mat is?
 • Sluitsysteem
  Wil je dat de schuifdeur gecontroleerd sluit? Kies dan voor softclose.
 • Bevestiging
  Bepaal of je de schuifdeur aan het plafond of de wand wilt laten bevestigen.

Offertes schuifdeur glas

Overweeg je na het lezen van bovenstaande om een houten schuifdeur met glas aan te schaffen? Dan kan je via Homedeal geheel vrijblijvend een aantal offertes bij vakspecialisten opvragen. Door je schuifdeuren van glas te laten installeren door een vakspecialist weet je dat je altijd het beste eindresultaat krijgt. Door de opgevraagde offertes met elkaar te vergelijken betaal je bovendien nooit te veel.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een schuifdeur met glas?

De prijs van een glazen schuifdeur hangt af van veel verschillende factoren. De prijzen van glazen schuifdeuren beginnen zo rond de € 550, maar kunnen oplopen tot ruim € 3.000.

Kan elke deur als schuifdeur?

Nagenoeg iedere deur kan als schuifdeur uitgevoerd worden door er een schuifdeursysteem aan te bevestigen. Uitzondering hierop zijn boardpaneeldeuren.

Hoe groot moet een schuifdeur zijn?

Het inmeten van een schuifdeur met glas is vakwerk, zeker als de deurpost niet recht is. Het inmeten kan je dan ook het beste laten doen door een vakspecialist. Wil je het inmeten zelf doen? Meet dan de dagmaat en tel hierbij vervolgens 5 centimeter op voor beide zijkanten. Deze extra 5 centimeter breedte voorkomt inkijk.