Vind de beste glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Driedubbel glas prijs

Driedubbel glas prijs

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 800
Maximale kosten
€ 2.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 655 - € 950

Wil je het beste van het beste op het gebied van glas? Driedubbel glas, ook wel hr+++ glas genoemd, zorgt voor de beste isolatie in jouw woning. Driedubbel glas bestaat uit 3 glasplaten met 2 lagen stilstaande lucht of edelgas ertussen. Ga jij ook voor driedubbel glas, maar wil je meer informatie over de prijzen? Wij geven je in dit artikel alle informatie die je nodig hebt. Lees vooral verder.

Wat kost driedubbel glas?

Driedubbel glas kost gemiddeld € 170 per m2, inclusief montage. Een investering, maar met hr+++ glas ga je wel het meeste besparen op je energierekening van alle glassoorten en daarmee verdien je driedubbel glas terug. Bekijk onderstaand de gemiddelde prijzen voor alle glassoorten om je een beeld te geven van de diverse prijzen:

Soort dubbel glasGemiddelde prijs per m2 incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20m2 aan glas
Standaard dubbel glas€ 115€ 140 per jaar
HR€ 120€ 180 per jaar
HR+€ 125€ 220 per jaar
HR++€ 130€ 260 per jaar
HR+++€ 170€ 280 per jaar

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

driedubbel glas

Prijsvoorbeelden

In de eerder genoemde prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen. Hieronder zijn voorbeelden beschreven waardoor de prijzen verder toegelicht worden.

Meest gekozen werk

Je wilt je woning beter isoleren, en besparen op je energiekosten. Daarom laat je een aantal ramen in je woning vervangen door driedubbel glas. Voor een gemiddelde woonkamer met 2 ramen van samen 5 m2 is de investering ongeveer € 850, inclusief plaatsing. Hiervan wordt er € 600 gerekend voor driedubbel glas en € 250 voor het laten plaatsen. Je bespaart hierop door meerdere ruiten tegelijkertijd te laten plaatsen.

Groter project

Een groter project is wanneer een glaszetter driedubbel glas in alle ramen van een rijtjeshuis plaatst. Wanneer je stookkosten wilt besparen dan is het verstandig om je ramen te voorzien van driedubbel glas. Een rijtjeshuis bevat gemiddeld 12 ramen met een totale oppervlakte van 18 m2. Om deze 12 ramen te voorzien van driedubbel glas, kom je ongeveer op een prijs uit van € 3.000, inclusief plaatsing.

Gedetailleerd project

Een gedetailleerder project is wanneer alleen de ramen in de woonkamer vervangen moeten worden. Wanneer je ’s avonds tv wilt kijken is het wel de bedoeling dat je geen last hebt van koude lucht. Bij 1 klein raam van 2,5 m2 met driedubbel glas kom je uit op een gemiddelde van € 430, inclusief plaatsing.

Waaruit bestaat de prijs van driedubbel glas?

 

Kostenoverzicht Driedubbel glas prijs

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Bij de aanschaf van driedubbel glas hebben een aantal keuzes invloed op de totale prijs van het project.

Keuze 1: Wel of geen nieuwe kozijnen?

Bij het plaatsen van driedubbel glas is het niet altijd nodig om een nieuw kozijn te laten plaatsen. Wanneer de glaszetter bij het plaatsen van driedubbel glas erachter komt dat de kozijnen rot zijn, dan is het wel verstandig om meteen een nieuw kozijn te plaatsen. Er zijn verschillende kozijnen, zoals kunststof, aluminium en houten kozijnen. De kozijnen zijn net zo belangrijk als het glas zelf. Kozijnen krijgen veel te verduren vanuit buitenaf en daarom is het belangrijk om goed onderhoud te plegen. Wanneer dit niet gebeurt kunnen de kozijnen gaan lekken en vocht doorlaten. Hieronder is een prijsindicatie te vinden van de kosten om kozijnen te laten vervangen.

Soort kozijnGemiddelde prijzen voor 2,5 m2Voordeel
Kunststof€ 850 - € 1.300Lange levensduur (50 jaar), weinig onderhoudskosten
Hout€ 2.000 - € 3.000Sterk isolerende werking, warme uitstraling
Aluminium€ 2.500 - € 3.200Roest en rot niet, modern uiterlijk
Keuze 2: Is er wel of geen hoogwerker nodig?

De kosten van het plaatsen van driedubbel glas worden hoger wanneer de glaszetter de hoogte in moet, bijvoorbeeld naar de 3de verdieping. Er is dan een hoogwerker nodig. Denk bij de kosten van een hoogwerker aan een gemiddelde prijs tussen de € 100 en € 250 per dag.

Keuze 3: Extra optie

Naast driedubbel glas is er de mogelijkheid om een ventilatierooster boven het raam te plaatsen. Wanneer bijvoorbeeld het raam niet open kan is dit een goed alternatief om toch frisse lucht binnen te krijgen. Door een goede ventilatie warmt de lucht sneller op in je woning. Door het snel opwarmen van de lucht scheelt dat enorm op de stookkosten. Een kleine ventilatierooster kost gemiddeld € 15 en een grotere kost gemiddeld € 60.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Regelmatig onderhoud aan het kozijn

Het is slim om je kozijnen goed bij te houden. Door je kozijnen te onderhouden, bespaar je op de reparatiekosten. Wel is het slim om een specialist naar je kozijnen te laten kijken wanneer je van plan bent om driedubbel glas te laten plaatsen. Niet in alle kozijnen is het mogelijk om driedubbel glas te plaatsen. Het glas is namelijk zwaarder ten opzichte van enkel glas en dubbel glas.

Profiteer van premies en subsidies

Wanneer er glas geplaatst wordt is het slim om na te vragen bij de gemeente of je recht hebt op premies en subsidies. Wanneer je recht hebt op een subsidies scheelt je dat al snel 30% op de totale kosten. Houd wel rekening met de dikte van het glas, de oppervlakte en de HR-waarde.

Kwantumkorting

Wanneer niet alleen jij van plan bent om gebruik te maken van driedubbel glas, maar ook de buurman, is het interessant om samen aan te kloppen bij een glaszetter. Op die manier zorg je er voor dat je gebruik kan maken van de kwantumkorting. Zo heeft de glaszetter geen extra kosten op onder andere de transport. Omdat de kwantumkorting geen vast bedrag is, kunnen wij geen prijsindicatie geven. Deze is namelijk afhankelijk van de glaszetter.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden