Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Triple glas kosten

Triple glas kosten

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 800
Maximale kosten
€ 2.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 655 - € 950

Benieuwd naar triple glas kosten? Driedubbel glas, oftewel triple glas of HR+++ glas, is het beste op het gebied van glas. Driedubbel glas zorgt voor de beste isolatie in jouw woning. Wil je meer informatie over de HR+++ glas prijs voor je besluit voor dit driedubbele glas te gaan? Wij geven je in dit artikel alle informatie die je nodig hebt.

Inhoudsopgave

Wat kost triple glas?

De triple glas kosten liggen gemiddeld op € 170 per m², inclusief montage. Het is een investering, maar met HR+++ glas bespaar je van alle glassoorten het meest op je energierekening en daarmee verdien je de investering van de HR+++ glas prijs terug. Bekijk hieronder de gemiddelde triple glas kosten ten opzichte van alle andere glassoorten om je een beeld te geven van de diverse prijzen.

Soort dubbel glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² aan glas
Standaard dubbel glas€ 115€ 140 per jaar
HR€ 120€ 180 per jaar
HR+€ 125€ 220 per jaar
HR++€ 130€ 260 per jaar
HR+++€ 170€ 280 per jaar

Driedubbel glas bestaat uit drie glasplaten met twee ruimtes –  spouwen genaamd – ertussen. Bestaan deze spouwruimtes uit stilstaande lucht, dan spreken we van standaard driedubbel glas. Bij triple glas zijn de spouwruimtes gevuld met gas, vaak een edelgas genaamd argon gas. Dit gas reageert niet met andere stoffen en is daardoor niet brandbaar, giftig of explosief. Het zorgt voor een betere isolatie dan stilstaande, droge lucht. 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Triple glas in de achterzijde van een woning

Prijsvoorbeelden triple glas kosten

In de eerder genoemde prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde triple glas kosten. Hieronder zijn voorbeelden beschreven waarin de HR+++ glas prijs verder toegelicht wordt.

Meest gekozen werk

Je wilt je woning beter isoleren en besparen op je energiekosten. Daarom laat je een aantal ramen in je woning vervangen door driedubbel glas. Voor een gemiddelde woonkamer met twee ramen van samen 5 m² is de investering ongeveer € 850, inclusief plaatsing. Hiervan wordt € 600 gerekend als de triple glas kosten en € 250 voor het laten plaatsen. Je bespaart op de plaatsingskosten door meerdere ruiten tegelijkertijd te laten plaatsen.

Groter project

Een groter project is wanneer een glaszetter bijvoorbeeld driedubbel glas in alle ramen van een rijtjeshuis plaatst. Wanneer je flink op de energiekosten wilt besparen dan is het verstandig om je ramen te voorzien van driedubbel glas. Een rijtjeshuis bevat gemiddeld twaalf ramen met een totale oppervlakte van 18 m². Om deze twaalf ramen te voorzien van driedubbel glas, kom je ongeveer op een prijs uit van € 3.000, inclusief plaatsing.

Gedetailleerd project

Een gedetailleerder project is wanneer bijvoorbeeld alleen een raam in de woonkamer vervangen moet worden. Wanneer je ’s avonds tv wilt kijken is het wel zo prettig dat je geen last hebt van koude lucht. Bij één klein raam van 2,5 m² kom je uit op een gemiddelde triple glas kosten van € 430, inclusief plaatsing.

Waaruit bestaan de driedubbel glas prijzen?

Kostenoverzicht Driedubbel glas prijs

Zoals je hierboven kunt zien, bestaan de triple glas kosten voornamelijk uit arbeidskosten en materiaal. Maar een klein gedeelte van de triple glas kosten bestaan uit voorrijkosten. Deze kosten kun je minimaliseren door te kiezen voor een glasspecialist die dichtbij jou woont.

Welke keuzes hebben invloed op de triple glas kosten?

Bij de aanschaf van driedubbel glas hebben een aantal keuzes invloed op de totale kosten van het project.

Keuze 1: Wel of geen nieuwe kozijnen?

Bij het plaatsen van driedubbel glas is het niet altijd nodig om een nieuw kozijn te laten plaatsen. Wanneer dit niet nodig is, scheelt het je weer in triple glas kosten. Wanneer de glaszetter bij het plaatsen van driedubbel glas er echter bijvoorbeeld achter komt dat de kozijnen rot zijn, is het vervangen van je kozijnen ineens wel noodzakelijk. Er zijn verschillende kozijnen om uit te kiezen. Denk aan kunststof, aluminium en houten kozijnen. Kozijnen zijn net zo belangrijk als het glas zelf. Ze krijgen namelijk veel te verduren vanuit buitenaf. Goed onderhoud is daarom essentieel. Wanneer dit niet gebeurt kunnen kozijnen gaan lekken en vocht doorlaten. Hieronder is een prijsindicatie te vinden van de kosten om kozijnen te laten vervangen.

Soort kozijnGemiddelde prijzen voor 2,5 m²Voordeel
Kunststof€ 850 – € 1.300Lange levensduur (50 jaar), weinig onderhoudskosten
Hout€ 2.000 – € 3.000Sterk isolerende werking, warme uitstraling
Aluminium€ 2.500 – € 3.200Roest en rot niet, modern uiterlijk

Keuze 2: Is er wel of geen hoogwerker nodig?

De triple glas kosten gaan omhoog wanneer de glaszetter de hoogte in moet, bijvoorbeeld naar de derde verdieping. Er is dan een hoogwerker nodig. Denk bij de kosten van een hoogwerker aan een gemiddelde prijs van € 100 tot € 250 per dag.

Keuze 3: Extra optie: ventilatierooster

Naast triple glas is er de mogelijkheid om een ventilatierooster boven het raam te plaatsen. Wanneer het raam bijvoorbeeld niet open kan is dit een goed alternatief om toch frisse lucht binnen te krijgen. Een goede ventilatie zorgt voor een drogere lucht die gemakkelijker opwarmt op koude dagen. Dit scheelt enorm met de energiekosten die nodig zijn voor het verwarmen van je woning. Een klein ventilatierooster kost gemiddeld € 15 en een grotere kost gemiddeld € 60. Deze kosten komen dan bovenop de triple glas kosten.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden

Vraag triple glas offertes aan

Ben je benieuwd naar de kosten van triple glas voor jouw project? Vraag dan gratis en vrijblijvend glas offertes aan via Homedeal. Je komt in contact met ervaren glasspecialisten bij jou in de buurt. Vergelijk de offertes en kies de vakspecialist die het best bij jou past. Zo bespaar je en kies je voor de beste kwaliteit.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Is driedubbel glas nuttig?

Driedubbel glas, oftewel triple glas of HR+++ glas, is het beste op het gebied van glas. Driedubbel glas zorgt voor de beste isolatie in jouw woning. Met HR+++ glas bespaar je van alle glassoorten het meest op je energierekening en daarmee verdien je de investering terug. Vergelijk gratis glas offertes.

Wat kosten kunststof kozijnen met triple glas

De kosten voor kunststof kozijnen met triple glas liggen gemiddeld tussen de €500 en €700 per m².

Wat is beter: triple glas of HR++?

Triple glas isoleert beter dan HR++ glas door de extra glasplaat, coating en edelgasvulling.

Wat kost triple glas?

De driedubbel glas prijs ligt gemiddeld op € 170 per m², inclusief montage.

Kun je subsidie krijgen voor triple glas?

Ja, er zijn mogelijkheden voor subsidie voor triple glas. Woningeigenaren die HR+++ glas plaatsen kunnen, onder voorwaarden, aanspraak maken op de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Lees hier meer over subsidie voor triple glas.

Homedeal bespaartips

Regelmatig onderhoud aan het kozijn

Het is slim om je kozijnen goed bij te houden. Door je kozijnen te onderhouden, bespaar je op de reparatiekosten. Wel is het slim om een specialist naar je kozijnen te laten kijken wanneer je van plan bent om driedubbel glas te laten plaatsen. Niet in alle kozijnen is het mogelijk om driedubbel glas te plaatsen. Het glas is namelijk zwaarder ten opzichte van enkel glas en dubbel glas.

Profiteer van premies en subsidies

Wanneer er glas geplaatst wordt is het slim om na te vragen bij de gemeente of je recht hebt op premies en subsidies. Wanneer je recht hebt op een subsidie scheelt je dat al snel 30% op de totale kosten. Houd wel rekening met de dikte van het glas, de oppervlakte en de HR-waarde. Bekijk de voorwaarden op de website van de Rijksoverheid.

Kwantumkorting

Wanneer niet alleen jij van plan bent om gebruik te maken van driedubbel glas, maar ook de buurman, is het interessant om samen aan te kloppen bij een glaszetter. Op die manier zorg je er voor dat je gebruik kan maken van de kwantumkorting. Zo heeft de glaszetter geen extra kosten op onder andere de transport. Omdat de kwantumkorting geen vast bedrag is, kunnen wij geen prijsindicatie geven. Deze is namelijk afhankelijk van de glaszetter.