Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Veiligheidsglas op maat

Veiligheidsglas op maat

Veiligheidsglas op maat is geschikt voor veel verschillende toepassingen: onder meer voor de zijruiten van auto’s, bushokjes en het glas van een glazen deur. Heb jij of wil jij in jouw woning een glazen tussendeur of glazen tussenwand, dan is veiligheidsglas op maat mogelijk een ideale oplossing. Maar wat is eigenlijk veiligheidsglas op maat? Hoe hoog is bij veiligheidsglas op maat de prijs? En hoe en waar kan je veiligheidsglas op maat bestellen? Op deze pagina krijg jij alle antwoorden op jouw vragen over veiligheidsglas op maat.

Inhoudsopgave

Wat is veiligheidsglas op maat

Veiligheidsglas op maat is een overkoepelende term voor twee verschillende soorten glas. Deze verschillende soorten glas hebben met elkaar gemeen dat ze een zogenaamd letselwerend breukgedrag hebben. Dit betekent dat bij veiligheidsglas de kans op lichamelijk letsel, zoals diepe snijwonden, zeer beperkt is. Dit komt doordat er bij veiligheidsglas geen grote scherven ontstaan op het moment dat het glas breekt. Ideaal dus om in jouw woning te gebruiken. Formeel gezien worden de volgende twee soorten gekenmerkt als veiligheidsglas:

 • Gelaagd glas
  De naam gelaagd glas zegt het al: gelaagd veiligheidsglas bestaat uit twee of meer glasbladen. Aan de binnenzijde van deze glasbladen wordt een folie van kunststof geplaatst. Breekt het glas, dan zorgt het folie dat het glas toch bij elkaar gehouden wordt. Zo ontstaan er dus geen grote losse scherven. Gelaagd glas wordt vaak in en om de woning gebruikt. Denk aan toepassingen zoals schuifpuien, tussendeuren, balustrades en het glazen dak van een serre.
 • Gehard glas
  Gehard glas is in feite een standaard soort glas dat een extra behandeling heeft gehad. Door deze behandeling wordt het glas een veiligheidsglas dat op maat gemaakt kan worden. De extra behandeling bestaat uit het verhitten van het glas tot een temperatuur van ruim 600 graden Celsius. Hierna wordt het glas gecontroleerd afgekoeld. Dit verhitten en gecontroleerd laten afkoelen is een vorm van thermische behandeling die er voor zorgt gehard glas bij breuk niet uiteenvalt in grote scherven maar in kleine korrels. Deze korrels kunnen geen zwaar lichamelijk letsel veroorzaken.

Gelaagd- en gehard glas sluiten elkaar overigens niet uit. Beide soorten veiligheidsglas kunnen ook met elkaar gecombineerd worden. Dit wordt gedaan door de folie van kunststof (van gelaagd glas) aan te brengen tussen twee of meer lagen gehard glas. Dit zogenaamde gehard gelaagd glas wordt bijvoorbeeld voor balustrades gebruikt.

Veiligheidsglas op maat prijs

Bij veiligheidsglas op maat is de prijs afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de keuze voor gelaagd- of gehard glas. In onderstaande tabel staat van veiligheidsglas op maat de prijs inclusief plaatsing:

Type gelaagd glasGemiddelde prijs, incl. btw en montage
Eénzijdig gelaagd€ 90 – € 130 per m²
Tweezijdig gelaagd€ 130 – € 170 per m²
Gelaagd met folie voor gehard glas€ 150 – € 190 per m²
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Voordelen veiligheidsglas op maat

Nu je weet wat van veiligheidsglas op maat de prijs is, is het goed om aandacht te besteden aan de voordelen van veiligheidsglas op maat. Zo kan je een weloverwogen keuze maken voordat je beslist om veiligheidsglas op maat te bestellen:

 • Voordeel 1: minimale kans op fysiek letsel
  Het belangrijkste voordeel van veiligheidsglas op maat is vanzelfsprekend het gegeven dat de kans op fysiek letsel tot een minimum beperkt wordt. Dit voordeel geldt voor zowel gehard- als gelaagd glas.
 • Voordeel 2: beveiliging tegen inbraak
  Zowel gelaagd- als gehard glas vormt een goede beveiliging tegen inbraak. Gehard glas is namelijk tot wel vijf keer sterker dan standaard glas. Gelaagd glas blijft ook na een breuk aan elkaar hangen, waardoor je er moeilijker doorheen komt.
 • Voordeel 3: flexibel
  Veiligheidsglas kan gecombineerd worden met diverse functies. Denk hierbij aan een hoge thermische isolatiewaarde en geluidsisolatie, maar ook aan de mogelijkheid om decoratieve elementen in het glas te laten verwerken.
Veiligheidsglas op maat voorbeeld

Veiligheidsglas op maat bestellen – offertes

Veiligheidsglas kan je het beste op maat bestellen. Door het op maat bestellen van veiligheidsglas wordt de installatie niet alleen bespoedigd, vanwege de kenmerken van zowel gelaagd- als gehard glas kan dit glas op een later moment moeilijk op maat gemaakt worden. Gelaagd glas kan gesneden worden, maar dit gaat lastig. Je moet de glasplaat in ieder geval van beide zijdes insnijden. Gehard glas kan überhaupt niet gesneden worden.

Heb je eenmaal besloten dat je veiligheidsglas op maat wilt bestellen, dan doe je er goed aan om verschillende offertes van deskundige glaszetters met elkaar te vergelijken. Deskundige plaatsing is namelijk essentieel voor veiligheidsglas. Bovendien kan je door offertes met elkaar te vergelijken kiezen voor een offerte met een lage prijs. Via Homedeal kan je snel, eenvoudig en vrijblijvend meerdere glas offertes opvragen bij vakspecialisten in jouw regio.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Kan veiligheidsglas gesneden worden?

Of veiligheidsglas gesneden kan worden, hangt af van het soort veiligheidsglas. Gelaagd glas kan gesneden worden. Dit doe je door de glasplaat van beide zijdes in te snijden. Gehard glas kan niet gesneden worden. Gehard glas zal je dus altijd als veiligheidsglas op maat moeten bestellen.

Waar kan ik veiligheidsglas op maat bestellen?

Veiligheidsglas op maat bestellen kan je op verschillende manieren doen. Je kan snel en eenvoudig een losse plaat veiligheidsglas op maat bestellen via internet. Je kan dit natuurlijk ook doen bij een erkend glaszetter, die daarbij gelijk zorgt voor vakkundige plaatsing van het veiligheidsglas.

Wat is van veiligheidsglas op maat de prijs?

Bij veiligheidsglas op maat is de prijs afhankelijk van het soort glas dat je kiest. Eenzijdig gelaagd glas kost vanaf € 90 per vierkante meter, gehard glas kost ook minimaal € 90 per vierkante meter. Vanzelfsprekend is bij veiligheidsglas op maat de prijs ook lager als je zelf het glas plaatst.