Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Glas polijsten

Glas polijsten

Glas polijsten of ramen polijsten is een goedkope maar slimme methode om je ramen te herstellen, bijvoorbeeld wanneer je raam vervuild is of er krassen op zitten. Wil je gebruik maken van een ervaren glaszetter om je glas te laten polijsten, maar ben je benieuwd naar de mogelijkheden en gemiddelde prijzen? Lees dan vooral verder zodat al je vragen beantwoord worden.

Kosten glas polijsten

Door de kwetsbaarheid van glas ontstaan er snel krassen. Krassen zijn vervelend omdat je het goed ziet zitten. Veel mensen kiezen ervoor om het glas vervolgens in zijn geheel te vervangen. Wat echter veel goedkoper is, is het polijsten van het glas. Wist je dat je tot wel 60% op de kosten bespaart door gebruik te maken van glas polijsten in plaats van een nieuw glas te kopen? De kosten van glas polijsten zit vooral in de hoeveelheid ramen en de arbeidsuren. Hieronder is een prijsindicatie te zien van het laten polijsten van glas. Heeft je raam meer schade dan alleen een kras? Lees dan meer over glasschade kosten.

Hoeveelheid glas te polijstenGemiddelde prijs inclusief btw en voorrijkostenBenodigde polijst tijd
1 – 2 ramen€ 2001 – 1.5 uur
3 – 4 ramen€ 2502 – 2.5 uur
5 – 6 ramen€ 3002.5 – 3.5 uur
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Thermopane glas

Waarom moet je ramen laten polijsten?

Wanneer je je ramen laat polijsten door een glaszetter weet je zeker dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Bijna alle glassoorten kunnen gepolijst worden zodat je weer door een schoon, krasvrij raam naar buiten kijkt. Het is een eenvoudigere manier om glas te repareren van lichte beschadigingen. Nu denk je vast: glas polijsten is niet zo moeilijk, dat doe ik wel even. Maar zo makkelijk is het helaas niet. Omdat glas polijsten precisiewerk is, laten veel mensen het over aan een glaszetter. Glaszetters maken gebruik van speciale polijstmachines die ervoor zorgen dat alle oneffenheden worden weggepoetst. Hoe gaat een glaszetter te werk?

Stap 1: Wanneer een glaszetter de ramen gaat polijsten zorgt hij ervoor dat de oppervlakte goed schoon wordt gemaakt.

Stap 2: De glaszetter maakt gebruik van een polijstkop waar polijstpasta op wordt gesmeerd en een spuitfles die gevuld is met water.

Stap 3: Wanneer de polijstmachine aan wordt gezet, poetst de glaszetter met een roterende beweging de krassen van het raam. Door de roterende beweging van de machine kan het voorkomen dat het glas heet wordt. Om het glas af te laten koelen wordt de spuitfles gebruikt.

Tips voor glas polijsten

Bij het polijsten van glas is het uiteraard belangrijk dat dit goed gebeurt, maar ook het onderhouden van glas is van belang. Hieronder geven wij een aantal tips over het polijsten van glas en het onderhoud.

Ga zelf aan de slag bij kleine krasjes

Heb je vaak last van steenslag of waait er veel zand tegen je ramen aan? Deze kleine krasjes zijn vervelend en hierdoor worden er vaak reparaties verricht. Omdat je niet continu een glaszetter bij de hand hebt, is het een tip om een uitgebreid glas reparatie setje thuis te hebben liggen. Zo ga je voor de kleine krasjes zelf aan de slag en wanneer het té extreem wordt, schakel je een glaszetter in.

Houd het glas schoon

Je hebt ramen in je woning om naar buiten te kijken, maar dan moeten ze wel schoon en krasvrij zijn. Naast het polijsten van glas is het ook een tip om je ramen regelmatig te wassen. Op deze manier voorkom je aanslag en blijven de ruiten helder en schoon.

Voordelen van glas polijsten

Glas polijsten is dé oplossing tegen krassen, maar glas laten polijsten heeft nog meer voordelen ten opzichte van glas vervangen.

  • met het polijsten van glas bespaar je tijd en geld doordat het glas niet vervangen hoeft te worden;
  • laat je het polijsten van glas over aan een specialist, dan ontvang je hoogwaardige kwaliteit door kennis en ervaring;
  • het glas ziet er weer als nieuw uit;
  • het laten polijsten van glas is in verhouding met een nieuw raam een stuk goedkoper.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Kun je zelf glas polijsten?

Kleine krasjes in je ramen kun je zelf repareren met een een glas reparatie setje. Voor grotere beschadigingen schakel je een vakspecialist in. Vergelijk gratis glasspecialist offertes.

Wat kost glas polijsten?

Glas polijsten kan al vanaf de € 200 voor 1 of 2 ramen. Dit kost ongeveer 1 tot 1.5 uur tijd. Voor € 300 kun je 5 tot 6 ramen laten polijsten. Bekijk de kosten van glas polijsten.

Kun je krassen uit glas polijsten?

Ja, door glas te polijsten verdwijnen krassen. Hierdoor is het niet nodig het hele glas te vervangen, waardoor jij weer bespaart op hoge kosten. Schakel eenvoudig een vakspecialist in.