Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Veiligheidsglas prijs

Veiligheidsglas prijs

Op deze pagina lees je alles over de kosten van veiligheidsglas. Want vanzelfsprekend is ook aan veiligheidsglas een prijs verbonden. Maar hoe is deze eigenlijk opgebouwd? En kan je bij veiligheidsglas op de prijs besparen? In dit artikel lees je alles over de prijs van veiligheidsglas.

Inhoudsopgave

Kosten veiligheidsglas

Bij veiligheidsglas is de prijs afhankelijk van vele verschillende factoren. Met name de keuze voor het soort veiligheidsglas is van grote invloed op de prijs. Zo maakt het niet alleen uit of je kiest voor gelaagd of gehard glas, maar binnen deze hoofdcategorieën zijn er ook allerlei soorten veiligheidsglas. Indicatief is in onderstaande tabel de prijs van veiligheidsglas opgenomen, inclusief de kosten van plaatsing:

Type gelaagd glasGemiddelde prijs, incl. btw en montage
Eénzijdig gelaagd€ 90 – € 130 per m²
Tweezijdig gelaagd€ 130 – € 170 per m²
Gelaagd met folie voor gehard glas€ 150 – € 190 per m²
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veiligheidsglas prijs: waaruit is de prijs van veiligheidsglas opgebouwd?

Verschillende soorten veiligheidsglas zijn op de markt verkrijgbaar. Bij veiligheidsglas is de prijs onder meer afhankelijk van het soort glas waar je voor kiest. De bekendste soorten zijn gelaagd glas en gehard glas. Ook is er een combinatie van deze glassoorten verkrijgbaar: gehard gelaagd glas. Deze soorten glas kennen ieder een eigen prijsopbouw, maar de belangrijkste factoren in de prijsopbouw van veiligheidsglas zijn:

 • De dikte van het glas
  Hoe dikker het glas, hoe duurder. Losse glasplaten hebben over het algemeen een dikte tussen de 3 en 10 millimeter. Gehard glas bestaat uit een enkele glasplaten, gelaagd glas bestaat uit meerdere glasplaten.
 • Eenzijdig of tweezijdig gelaagd
  Deze factor is alleen van invloed op de kosten van gelaagd glas. Bij gelaagd glas kan je namelijk kiezen tussen een eenzijdige of tweezijdige laag. Aan de binnenzijde van je woning voldoet nagenoeg altijd eenzijdig gelaagd glas, maar voor een toegangsdeur geniet tweezijdig gelaagd glas de voorkeur. Tweezijdig gelaagd glas is minimaal € 35 per vierkante meter duurder dan eenzijdig gelaagd glas.
 • Soorten lagen
  Bij gelaagd glas kan je de keuze maken of de verschillende lagen bestaan uit ‘gewoon’ floatglas of uit gehard glas. Gehard glas is vele malen sterker, maar ook duurder.
 • Overige keuzes
  Tot slot zijn er allerlei andere factoren die de prijs van veiligheidsglas beïnvloeden. Denk aan de manier van slijpen van het glas, een eventuele keuze voor glas met extra helderheid et cetera. Je kunt veiligheidsglas helemaal op maat laten maken. Ook de bijkomende kosten zijn een belangrijke factor in de kosten van veiligheidsglas. Kan je veiligheidsglas in bestaande kozijnen plaatsen dan zorgt dit vanzelfsprekend voor een behoorlijke besparing. Ook als je het plaatsen van het glas zelf doet of laat doen door een goedkope glaszetter werkt dit kostenbesparend.
Veiligheidsglas prijs

Veiligheidsglas prijs: bespaartips voor veiligheidsglas

Bij veiligheidsglas is de prijs voor veel woningeigenaren een belangrijke factor die meeweegt in de investeringsbeslissing. Gelukkig is het goed mogelijk om te besparen op de prijs van veiligheidsglas:

 • Juiste glas voor de juiste toepassing
  Zoals je hebt gelezen is bij veiligheidsglas de prijs afhankelijk van een aantal factoren. Overweeg jij veiligheidsglas, dan is het goed om te weten welk soort veiligheidsglas voldoet. Kies niet voor gehard gelaagd glas of tweezijdig gelaagd glas als dit niet nodig is.
 • Kwantumkorting
  Je keuze voor veiligheidsglas kan betrekking hebben op de plaats waar je woont. Mogelijk willen je buren om dezelfde reden veiligheidsglas aanschaffen. Bestel je het glas tegelijk dan kom je mogelijk in aanmerking voor kwantumkorting.
 • Vergelijk
  Verschillende glaszetters rekenen een verschillende prijs voor veiligheidsglas. Daarbij zijn lokale glaszetter mogelijk goedkoper door lagere voorrijkosten. Het vergelijken van verschillende glaszetters is vaak lonend.
 • Kies voor draadglas
  Formeel is draadglas geen veiligheidsglas. Draadglas is geen letselwerende beglazing en voldoet niet aan de normen van veiligheidsglas. Desalniettemin kan draadglas in veel situaties een goede optie zijn, met name als inbraakpreventie. Draadglas is goedkoper dan veiligheidsglas en daarmee een mogelijke optie om te besparen op de kosten van het glas.

Veiligheidsglas prijs: offertes veiligheidsglas

Via Homedeal kan je vrijblijvend offertes opvragen bij deskundige glaszetters in jouw regio. Het vergelijken van offertes van veiligheidsglas is voor jou als woningeigenaar vaak lonend.

Door het opvragen van een aantal glas offertes kan je namelijk de verschillende tarieven van glaszetters met elkaar vergelijken. Deze kunnen behoorlijk uiteenlopen als gevolg van verschillen in uurtarieven en voorrijkosten. De prijs van veiligheidsglas is echter niet het enige waar je op kunt letten bij het vergelijken van offertes. Je kunt bijvoorbeeld ook controleren of de glaszetter is aangesloten bij een brancheorganisatie of beschikt over een keurmerk. Tot slot is beschikbaarheid voor veel woningeigenaren een belangrijk criterium: kan het veiligheidsglas geplaatst worden op een moment dat het jou uitkomt?

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Is veiligheidsglas veel duurder?

Of veiligheidsglas duurder is hangt af van de glassoort waar het mee vergeleken wordt. Ook hangt het af van het soort veiligheidsglas. Veiligheidsglas is in zijn algemeenheid duurder dan enkel glas of dubbel glas, maar goedkoper dan triple glas. Het hangt dus af van de toepassing van het glas of veiligheidsglas duurder is of niet.

Is gehard glas hetzelfde als veiligheidsglas?

Glas mag alleen veiligheidsglas genoemd worden als het aan bepaalde normen voldoet. Gehard glas is glas dat een thermische behandeling heeft ondergaan. Door deze thermische behandeling is het glas niet alleen meer dan vijf keer sterker dan normaal glas, gehard glas valt bovendien niet uiteen in gevaarlijke scherven. Deze kenmerken maken dat gehard glas voldoet aan de eisen van veiligheidsglas.

Is veiligheidsglas verplicht?

Of veiligheidsglas verplicht is, is afhankelijk van jouw situatie en woning. In zijn algemeenheid kan gesteld worden dat glas doorvalveilig moet zijn op het moment dat het begint lager dan 85 centimeter van de vloer.