Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Voorzetramen prijzen

Voorzetramen prijzen

Minimale kosten
€ 65
Gemiddelde kosten
€ 195
Maximale kosten
€ 455
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 160 - € 225

Wil je investeren in dubbel glas om te besparen op de energiekosten, maar zijn je huidige kozijnen niet geschikt en wil je deze ook niet vervangen? Kies dan voor voorzetramen. Om je een goed beeld te geven van de voorzetramen prijzen en opties heeft Homedeal ze in een duidelijk overzicht geplaatst.

Wat kosten voorzetramen?

Voorzetramen prijzen beginnen bij € 70, inclusief plaatsing. Voorzetramen worden vaak op maat gemaakt, dus de kosten kunnen variëren. Een voorzetraam is een goed en betaalbaar alternatief voor dubbel glas en levert ook een besparing op je energierekening op. De grootte van de klus en het soort glas hebben vanzelfsprekend de grootste invloed op de totale prijs. Bekijk hieronder diverse prijsvoorbeelden van voorzetramen, inclusief plaatsing.

Project (cm)Gemiddelde prijzenVoordeel
Keukenraam (40 x 40)€ 70 - € 100Besparing € 10 - € 15 per jaar
Woonkamerraam (250 x 200) €450 - € 550Besparing € 45 - € 60 per jaar
Veiligheidsglas (40 x 40)€ 100 - € 150Voorkomt ernstige ongelukken, besparing € 10 - € 15 per jaar

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
voorzetramen

Voorzetramen zie je vaak terug bij glas-in-lood. Lees meer over glas in lood voorzetramen.

Om de bovenstaande prijzen te verduidelijken, volgen er hier drie voorbeelden:

Klein raam

In je keuken zit nog enkel glas in het kozijn. Dit wil je graag vervangen voor dubbel glas, maar om dat te doen is vervanging van het kozijn nodig, en dat zie je niet zitten vanwege de hogere prijs. Dus kies je voor een voorzetraam. De voorzetramen prijzen voor een gemiddeld keukenraampje van 40 x 40 centimeter variëren van € 70 tot € 100.

Groot project

Je bezit een oud pand en wilt dubbel glas laten plaatsen. Daarvoor moet het kozijn vervangen worden, maar je krijgt geen vergunning om het aanzicht van de woning te veranderen. Dan kies je voor voorzetramen. Deze veranderen niks aan het uiterlijk en geven vrijwel hetzelfde isolerende effect. De voorzetramen prijzen voor een groot voorzetraam van 250 x 200 centimeter is gemiddeld € 450 tot € 550. Hiermee bespaar je tot € 60 per jaar en blijft de terugverdientijd van je investering onder de 10 jaar.

Meest veilig

Je hebt kleine kinderen thuis rondlopen en die willen nog wel eens erg druk doen. Om ervoor te zorgen dat er geen ernstige ongelukken gebeuren met de ruiten kies je voor veiligheidsglas in het voorzetraam. Dit kost zo’n € 100 tot € 150 voor een keukenraampje van 40 x 40 centimeter.

Waaruit bestaan de voorzetramen prijzen?

Kostenoverzicht Voorzetramen prijzen

De prijs van voorzetramen is opgebouwd uit meerdere soorten kosten, namelijk: arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. De arbeidskosten vormen een groot gedeelte van de totale kosten. Hier kun je op besparen door meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. De voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand die de vakman aflegt tot aan je huis. Hier heb je wel invloed op, maar de voorrijkosten bedragen maar een klein gedeelte van de totale prijs. De uiteindelijke materiaalkosten zijn afhankelijk van de keuzes die hieronder uitgebreid worden behandeld.

Welke keuzes zijn bepalend voor de voorzetramen prijs?

Je hebt een aantal keuzes als je voorzetramen wilt laten plaatsen. Deze keuzes zijn bepalend voor de voorzetramen prijzen:

Keuze 1: Welk soort glas?

Zoals eerder aangegeven zijn er twee soorten glas voor voorzetramen: standaard glas en veiligheidsglas. Veiligheidsglas is tussen de € 40 en € 80 duurder per m², maar verhoogt wel de veiligheid in huis. Veiligheidsglas is onder te verdelen in verschillende soorten, namelijk: gelaagd, gehard en draadglas. Gelaagd glas valt niet uiteen wanneer het breekt door het toegevoegde folie, gehard glas valt uiteen in kleine onscherpe deeltjes als het breekt en draadglas houdt het glas bij elkaar door de ijzeren draden die door het glas lopen.

Keuze 2: Ventilatieroosters erbij?

Ventilatieroosters zorgen ervoor dat de lucht binnen droger blijft, daarnaast is frisse lucht gezonder. Droge lucht is sneller opgewarmd waardoor je meer bespaart op energiekosten. Maar ook zorgt het ervoor dat er geen schimmel ontstaat, want dat gedijt alleen goed op vochtige plekken. Zorg dus voor genoeg ventilatie in huis. Een klein ventilatierooster is verkrijgbaar vanaf € 15 en een grote vanaf € 60.

Keuze 3: Echt dubbel glas?

Een alternatief voor voorzetramen is het plaatsen van echt dubbel glas. De meest duurzame keuze is HR++ glas, waarbij er geen lucht maar argon gas tussen beide glasplaten zit. Houd er hierbij wel rekening mee dat het misschien noodzakelijk is om een nieuw kozijn te laten plaatsen. Een nieuw kozijn kost zo’n € 700 tot € 850. Dit lijkt een duur project, maar met dubbel glas bespaar je meer op de energiekosten. Deze besparingen kunnen oplopen tot wel € 250 per jaar, wanneer je in het hele huis glas laat vervangen. Door offertes aan te vragen krijg je inzicht in de mogelijkheden voor je project.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal Bespaartips

Vraag offertes aan

Bespaar op de arbeidskosten door meerdere offertes aan te vragen en de tarieven te vergelijken. Dit levert een besparing tot wel 40% op. Vele mensen gingen je voor en hebben een mooie deal voor hun project gevonden.

Kies voor HR+++

HR+++ glas is een relatief nieuwe glassoort, bestaande uit drie glasplaten. Tussen de glasplaten zit argon glas. Dit isoleert beter dan gewone lucht. HR+++ glas heeft de hoogste isolatiewaarde van het beschikbare glas, waardoor de besparing hiermee ook hoger ligt. De prijs voor HR+++ glas ligt ongeveer tussen de € 120 en € 150 per m².

Controleer op subsidies

De overheid hecht onder andere veel waarde aan isolatie van huizen stelt daarom de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing beschikbaar voor woningeigenaren en VvE's. Bij één isolatiemaatregel kun je 15% subsidie ontvangen en met twee maatregelen 30%. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor de verschillende voorwaarden.