Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Glas kopen

Glas kopen

Is jouw woning toe aan nieuwe beglazing en vind je het belangrijk om een goed geïsoleerde woning te hebben? Kies er dan voor om te investeren in het kopen van isolerend glas. Nieuw glas kopen doe je niet voor niks, dit verhoogt de waarde van je woning en zorgt ook nog eens voor een lage energierekening. Benieuwd naar de mogelijkheden en gemiddelde kosten bij het kopen van glas? Je leest het hier.

Kosten glas kopen

De kosten van een glaszetter zijn in tweeën te verdelen; De kosten van de montage en de kosten van het materiaal. De kosten van de montage liggen ongeveer tussen de € 40 en € 60 per uur. De kosten van het materiaal verschillen per glassoort. Ben je benieuwd naar de prijzen van de verschillende glassoorten? Hieronder is een prijsindicatie te vinden van het meest gekozen glas: HR++ glas, enkel glas en standaard dubbel glas. Lees meer over de glas prijzen.

Raamoppervlakte HR++ glas (in m2)Gemiddelde prijzen, incl. btw en montage
15 m2€ 1.800 – € 2.200
20 m2€ 2.500 – € 2.800
30 m2€ 3.500 – € 4.000
35 m2€ 4.400 – € 4.900
50 m2€ 6.500 – € 7.000
Raamoppervlakte enkel glas (in m2)Gemiddeld prijzen, incl. btw en montage
15 m2€ 525 – € 825
20 m2€ 700 – € 1.100
30 m2€ 1.050 – € 1.650
35 m2€ 1.225 – € 1.925
50 m2€ 1.750 – € 2.750
Raamoppervlakte standaard dubbel glas (in m2)Gemiddelde prijzen, incl. btw en montage
15 m2€ 1.125 – € 1.725
20 m2€ 1.500 – € 2.300
30 m2€ 2.250 – € 3.450
35 m2€ 2.625 – € 4.025
50 m2€ 3.750 – € 5.750
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Thermopane glas

Waarom is het gebruik maken van een glaszetter dé oplossing?

Glas inmeten en het ingemeten glas kopen is lastig. Welk glassoort is goed voor jouw situatie en wat is je exacte raamoppervlakte nou eigenlijk? Grote kans dat je met een verkeerd afmeting aan komt zetten in de winkel. Om deze situaties te voorkomen is het slim om een glaszetter het glas te laten kopen en in het raam te laten plaatsen. Een glaszetter zorgt ervoor dat het glas op een veilige manier geplaatst wordt. De glaszetter neemt de volgende stappen zodat alles goed verloopt:

 • Als eerste worden de kozijnen opgemeten door de glaszetter en daarna ontvang je een advies over de verschillende glassoorten die er in het kozijn geplaatst kunnen worden.
 • Het glas wordt besteld en op maat gemaakt zodat de isolatiewaarde optimaal is. Wanneer het glas klaar is komt de glaszetter het oude glas verwijderen, de kozijnen schoonmaken en het nieuwe glas in het kozijn plaatsen.
 • Bij het plaatsen van het glas kan het zijn dat er gebruik gemaakt moet worden van steigers of andere materialen. De glaszetter heeft dit tot zijn beschikking. Je hoeft dus zelf niets te regelen.
 • Als het glas in het kozijn geplaatst is, worden de glaslatten geplaatst en de randen afgekit zodat het glas op zijn plaats blijft en het de hoogste isolatiewaarde behaald.

Tips voor glas kopen

Het is mogelijk dat jij ander glas nodig hebt dan je buurman. Het is dus belangrijk om alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten en vanuit daar een beslissing te maken bij het kopen van glas. Om de juiste keuze te maken staan hieronder 3 tips die je mee kan nemen in de overweging.

1. Bekijk keurmerken

Kies voor een glashandel die is aangesloten bij de branchevereniging FOSAG voor zekerheid over garantie. Je profiteert dan van een garantieregeling van 5 jaar. Na deze 5 jaar kan het verlengd worden met nog eens 5 jaar. Als een glaszetter niet is aangesloten bij de FOSAG, maak dan voor de plaatsing altijd duidelijke afspraken over de garantieperiode.

2. Subsidie bij dubbel glas kopen

Heb je al een keuze gemaakt uit de glassoort en heb je gekozen voor dubbel glas? Dan hebben wij een goede tip. Wanneer je dubbel glas laat plaatsen kan je een subsidie aanvragen bij de gemeente. Subsidie maakt dubbel glas kopen goedkoper. Ga je in zee met de glaszetter? Deze glaszetter helpt je graag bij het aanvragen van de subsidie bij je gemeente.

3. Het beste glas kopen

Er bestaat geen perfect soort glas dat voor ieder huis het beste is. Wat voor jou de beste glassoort is hangt af van technische zaken en van je wensen. Glas op maat laten maken is gelukkig mogelijk. Daarom is het handig dat een glaszetter je kan voorzien van het beste advies zoals:

 • het beste isolatieglas voor jouw huis
 • de kosten van glas
 • hoeveel je op de energierekening kunt besparen met het glas
 • subsidie voor dubbel glas

Voordelen van dubbel glas

Bij het kopen van dubbel glas houd je veel warmte binnen, maar het laten plaatsen van dubbel glas door een ervaren glaszetter heeft nog meer voordelen.

 • het bespaart tijd en geld;
 • je krijgt hoogwaardige kwaliteit door kennis en ervaring;
 • je krijgt minimaal 5 jaar garantie op glas;
 • goed isolerend glas zorgt voor minder stookkosten;
 • dubbel glas kopen geeft meer comfort;
 • dubbel glas kopen is goed voor het milieu;
 • dubbel glas kopen verhoogt de waarde van je huis;
 • je hoeft geen vrije dagen te regelen op je werk.

Meer over de verschillende soorten HR glas lees je hier.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.