Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Triple glas

Triple glas

Bij het verduurzamen van hun woning kiezen woningeigenaren met grote regelmaat voor triple glas. Dit doen zij vanwege de uitstekende isolatiewaarde van dit glas. Maar wat is triple glas? Waarom zou je als woningeigenaar voor triple glas kiezen? En hoe dik is triple glas eigenlijk? Op deze pagina krijg je alle antwoorden op jouw vragen omtrent triple glas.

Inhoudsopgave

Wat is triple glas?

Wil je als woningeigenaar jouw woning verduurzamen dan kan je voor wat betreft beglazing de keuze maken uit een aantal soorten glas. HR++ glas, triple glas en vacuümglas zijn de soorten beglazing met de hoogste isolatiewaardes.

Kenmerkend voor triple glas is dat het bestaat uit maar liefst drie glasplaten. Een andere benaming voor triple glas is dan ook HR+++ glas. Tussen deze drie glasplaten bevinden zich, ten behoeve van de isolatie, twee spouwzones. Deze spouwzones zijn gevuld met een edelgas dat zeer goed isoleert. Daarnaast is een van de glasplaten aan de binnenzijde voorzien van een speciale HR-coating. Door de aanwezigheid van drie glasplaten, twee met edelgas gevulde spouwzones en de HR-coating bedraagt de isolatiewaarde van triple glas tussen de 0,5 en 0,8. Dit betekent dat triple glas tot wel twee keer zo goed isoleert als HR++ glas.

Wil je nu ook nog antwoord op de vraag “Hoe dik is triple glas?” krijgen? Dan is het goed om te weten dat HR+++ een dikte van zo’n 37 millimeter heeft. Daarmee is van triple glas de dikte een stuk groter dan die van HR++ glas: HR++ glas is ongeveer 24 millimeter dik.

De kosten van triple glas

HR+++ glas wordt vrijwel altijd geplaatst door een glaszetter. De triple glas prijs ligt gemiddeld op € 170 per m², inclusief montage. Hiermee bespaar je op jaarlijkse basis voor een woning van 20m2 ongeveer € 280 op je energierekening. Lees meer over de triple glas kosten.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Triple glas voor- en nadelen

Aan HR+++ glas zijn diverse voor- en nadelen verbonden. De belangrijkste voor- en nadelen zijn speciaal voor jou in onderstaand overzicht geplaatst:

 • Voordeel 1: lagere energierekening
  Triple glas heeft een uitstekende isolatiewaarde. Deze isolatiewaarde wordt bij triple glas door de dikte, het aantal glasplaten, het edelgas in de spouwzones en de HR-coating bereikt. Triple glas isoleert tot wel zes keer beter dan normaal dubbel glas. Door dubbel glas te vervangen door triple glas in een tussenwoning kan je tot wel € 220 per jaar op je energierekening besparen!
 • Voordeel 2: goed voor het milieu
  De hoge isolatiewaarde van triple glas zorgt voor een lager energieverbruik. Dit is niet alleen goed voor je energierekening, maar ook voor het milieu. Je stoot immers minder CO2 bij de verwarming van je woning.
 • Voordeel 3: hoger wooncomfort
  HR+++ glas zorgt voor een hoger wooncomfort. Je hebt minder last van tocht in je woning en het is gemakkelijker om een aangenaam binnenklimaat te creëren.
 • Voordeel 4: subsidiemogelijkheden
  Vervang je dubbel glas door HR+++ glas? Dan kom je, onder bepaalde voorwaarden, in aanmerking voor ISDE-subsidie. Deze subsidie bedraagt maar liefst € 75 per vierkante meter geïnstalleerd HR+++ glas!
 • Nadeel 1: triple glas dikte
  Bij triple glas is de dikte niet uitsluitend een voordeel. De dikte van HR+++ glas is een belangrijk nadeel als je het glas wilt plaatsen in bestaande kozijnen. Triple glas is namelijk een stuk dikker dan andere soorten glas, waardoor het niet altijd mogelijk is om triple glas in bestaande kozijnen te plaatsen. Hierdoor zal je mogelijk ook de kozijnen moeten vervangen, wat een behoorlijke investering vergt.
 • Nadeel 2: de kosten
  Het belangrijkste nadeel van triple glas heeft echter geen betrekking op de vraag “Hoe dik is triple glas?”. Voor veel woningeigenaren zijn de kosten van triple glas het belangrijkste nadeel. Triple glas vergt namelijk een fikse investering. Hierbij is het wel goed om te beseffen dat je deze investering terugverdient in de loop van de jaren door een lagere energierekening. Bovendien wordt de hoogte van je investering verlaagd door de ISDE-subsidie.
 • Nadeel 3: condensvorming
  De hoge isolatiewaarde van triple glas brengt ook nadelen met zich mee. Is het temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenruimte relatief groot? En is de luchtvochtigheid in de buitenruimte ook nog eens hoog? Dan is de kans groot dat je last krijgt van condensvorming op de beglazing. Hierdoor kan je minder goed naar buiten kijken.
Triple glas voorbeeld

Subsidie triple glas

Het is mogelijk om subsidie op triple glas te krijgen. Deze subsidie vraag je via internet aan bij de RVO. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het triple glas geplaatst worden door een deskundige glaszetter en moet je minimaal 8 vierkante meter triple glas laten plaatsen. De subsidie op triple glas bedraagt € 75 per vierkante meter.

Triple glas in bestaande kozijnen

Het is al genoemd als een belangrijk nadeel van triple glas: door de dikte en het gewicht van triple glas past triple glas vrijwel nooit in bestaande kozijnen. Triple glas is namelijk niet alleen ruim 10 millimeter dikker dan dubbel glas, het is ook ruim 10 kilo zwaarder per vierkante meter. Daarom heb je kozijnen nodig die berekend zijn op deze dikte en gewicht. Het vervangen van bestaande kozijnen vergt een extra investering voor jou als woningeigenaar.

Offertes triple glas

Heb jij besloten dat je triple glas in je woning wilt? Dan kan je via Homedeal gratis en vrijblijvend meerdere offertes opvragen bij deskundige glaszetters. Deze offertes kan je niet alleen op prijs met elkaar vergelijken, maar je komt ook in aanmerking voor ISDE-subsidie op het moment dat triple glas door een erkend glaszetter geplaatst wordt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Is triple glas de moeite waard?

Of triple glas de moeite waard is hangt af van jouw specifieke situatie en omstandigheden. In zijn algemeenheid kan gesteld worden dat triple glas altijd de moeite waard is op het moment dat zowel je beglazing als kozijnen hun technische levensduur bereikt hebben.

Wat is het verschil tussen HR++ en triple glas?

Het belangrijkste verschil tussen HR++ glas en triple glas is gelegen in het aantal glasplaten: HR++ glas heeft twee glasplaten en triple glas heeft drie glasplaten. Hierdoor is de isolatiewaarde van triple glas hoger.

Hoe dik is triple glas?

Van triple glas is de dikte ongeveer 37 millimeter. Ter vergelijking: HR++ glas is met 24 millimeter een stuk dunner. Bij triple glas is de dikte een van de factoren die die bijdraagt aan de hoge isolatiewaarde van het glas.