Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Glashandel

Glashandel

Wil je een glashandel inschakelen? Als er een raam gesneuveld is in je huis, dan komt een glashandel als geroepen! Je schakelt deze namelijk in als je een of meerdere ruiten voor je woning nodig hebt. Maar hoe vind je nu het beste glasbedrijf en waarom zou je een glasspecialist inhuren in plaats van de klus zelf te klaren? En wat betaal je eigenlijk voor een glashandel en hoe zorg je ervoor dat je niet teveel betaalt als je een glasservice in de hand neemt? We leggen je in dit artikel glashelder uit waar je een glasbedrijf voor inhuurt en waar je rekening mee moet houden.

Glashandel kosten

De kosten van een glashandel: een van de belangrijkste factoren bij je zoektocht naar een goede specialist. Gemiddeld kost het inhuren van een glaszetter ongeveer € 50 per uur, exclusief glas. Hier komen de prijzen van het glas bovenop. Hieronder zie je de gemiddelde prijzen voor glas voor verschillende woningtypen en hoeveel je kunt besparen.

WoningtypeRaam in m²Gemiddelde prijzen Gemiddelde besparing per jaar
Appartement15 m²€ 1.800 - € 2.200€ 200
Tussenwoning20 m²€ 2.500 - € 2.800€ 250
Hoekwoning30 m²€ 3.500 - € 4.000€ 300
2-onder-1-kap35 m²€ 4.400 - € 4.900€ 400
Vrijstaande woning50 m²€ 6.500 - € 7.000€ 500
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat doet een glashandel?

Een glashandel is een specialist als het op glassoorten aankomt. Als je dubbel glas overweegt, is een glasspecialist de juiste partner om in de arm te nemen. Daarbij weet een vakspecialist alles over de verschillende plaatsingstechnieken. Over het algemeen huur je een vakspecialist in voor het plaatsen, het vervangen en het repareren van glas. Hoe dat gaat, lees je hieronder.

Glas plaatsen

Voor nieuw glaswerk ben je bij een glasservice aan het juiste adres. Een glaszetter zorgt niet alleen voor de correcte afmetingen, maar ook voor het plaatsen van het glas. Hoe werkt dat?

 1. De glaszetter meet het kozijn en de glasmaat op. 
 2. Hij inspecteert het kozijn en past het indien nodig aan.
 3. Het bedrijf snijdt het glas op maat.
 4. De vakman verwijdert het bestaande glas.
 5. Vervolgens plaatst hij het glas.
 6. Als laatste volgt de montage en de afwerking.
 7. Snel bestellen

Glashandels hebben diverse types glas op voorraad. Hierdoor heb je altijd in korte tijd een glasplaat in huis. Denk onder meer aan voorzetramen, HR++ glas of gewoon dubbelglas.

Glas vervangen 

Isolatieglas is tegenwoordig geen overbodige luxe. Om te beginnen maak je er je huis veiliger mee. Verder hou je je woning in de winter een stuk warmer, waardoor je stookkosten lager zijn. Het is dus absoluut de moeite waard om enkel glas te laten vervangen door dubbelglas.

Glas repareren

Glasschade komt regelmatig voor en is voor een glasfirma een van de werkzaamheden die ze het meeste uitvoeren. De meeste bedrijven hebben een spoednummer waarop ze snel te bereiken zijn in het geval van ruitschade.

Glas bewerken 

Wil je glas laten polijsten, slijpen, stralen of boren, dan hebben glasservices de specialisten in huis om dit te doen. 

Glashandel

Voordelen van een glashandel

Zelf doen of uitbesteden? Een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Er valt voor beide gevallen iets te zeggen. Dit zijn de voordelen als je de klus overlaat aan een ervaren glasspecialist:

 • Handig bij grote ramen
  Laat je grote ruiten plaatsen, dan komt een ervaren specialist zeker van pas. Op een groot raam heb je namelijk geen grip, waardoor het minder gemakkelijk is dan het lijkt. Voor een glasspecialist is dit een dagelijkse klus waar hij zijn hand niet voor omdraait. 
 • Geen glasscherven
  Scherven brengen geluk. Toch ben je niet blij als je besluit om zelf je ruiten te plaatsen en er sneuvelt er een. Ramen met HR++ glas zijn redelijk prijzig; je wilt dus liever niet het risico lopen dat het glas breekt. Dit voorkom je eenvoudig door de klus uit te besteden.
 • Garantie
  Als je ramen bestelt, zit daar over het algemeen garantie op. Deze garantie geldt echter alleen wanneer je het glas laat zetten door een vakman. Beslis je om het zelf te doen, dan vervalt deze financiële bescherming als het glas breekt of beschadigd raakt.
 • Niet sjouwen met zware ramen
  Glasbedrijven werken veel met HR++ glas en HR+++ glas. Deze glassoorten zijn best zwaar. Daar komt nog bij dat een vakman ervaring met ladders en steigers heeft bij het in de kozijnen zetten van de ramen. Heb je hier geen ervaring mee, dan is dit een lastige klus.
 • Nieuw glas in bestaande ramen
  Zijn je bestaande ruiten nog goed, dan heb je de mogelijkheid om ze opnieuw te laten plaatsen als je bijvoorbeeld tochtproblemen wilt verhelpen. Verder heeft een glasfirma ook andere oplossingen voor betere isolatie, zodat je meer bespaart.
 • 24 uur dienst
  Heb je een ongeluk in huis waarbij je direct een nieuw raam nodig hebt en gebeurt dit op een tijdstip dat de meeste bedrijven gesloten zijn, dan is het goed om te weten dat glaszetters 24 uur per dag bereikbaar zijn. 

Wat is de beste glashandel?

Een betrouwbaar bedrijf vinden is niet altijd eenvoudig. We geven je dan ook graag wat tips om de beste glasfirma te vinden:

 • Offertes
  Vraag bij meerdere bedrijven de prijzen op en maak een vergelijk. Vraag direct gratis offertes aan.
 • Afspraken
  Maak duidelijke afspraken over de uit te voeren werkzaamheden, de leverdatum en het al dan niet meenemen van de oude ramen door de glashandel. Laat deze ook opnemen in de offerte.
 • Keurmerken
  Professionele glasbedrijven werken met kwaliteitslabels en keurmerken, zoals het KIWA/KOMO-keurmerk bij isolatieglas of het GLAS Vakcertificaat.
 • In de regio
  Kies je voor een glasservice in de buurt, dan heeft dit absoluut voordelen. Om te beginnen bespaar je op de kilometerkosten. Ook zijn ze meestal beter te bereiken, aangezien ze jouw klus wellicht combineren met een andere klus in de buurt.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost het om enkel glas te laten vervangen door dubbel glas?

Je hebt al dubbel glas van 4 millimeter dikte vanaf € 45 per m². Kies je voor 8 millimeter dikte, dan beginnen de dubbel glas prijzen bij € 65 per m².Veel mensen kiezen ervoor om enkel glas te laten vervangen door dubbelglas. Waarom? De isolatie is vele malen beter, waardoor je aanzienlijk minder warmte verliest in huis. Vergelijk gratis glas offertes.

Is het zinvol om dubbelglas te vervangen?

De belangrijkste reden voor het vervangen van glas is om het comfort in je woning te vergroten en te besparen op je energierekening. Ook lekkende ruiten is een veel voorkomende reden om dubbelglas te laten vervangen door bijvoorbeeld HR+ glas of HR++ glas. Daarnaast is het ook een idee om dubbelglas te laten plaatsen als je je kozijnen laat vervangen. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Is HR++ glas geschikt voor oudere kozijnen?

Het is mogelijk om HR++ glas te plaatsen in het overgrote deel van bestaande kozijnen. Voor vacuümglas geldt hetzelfde. Kies je voor triple glas, dan gaat dit niet in alle gevallen op. Heb je nieuwe kozijnen, dan is triple glas wel weer een geschikte keuze.