Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Velux ramen plaatsen

Velux ramen plaatsen

Veel mensen die aan een dakraam denken, leggen direct de link met een Velux dakraam. Velux ramen blijken namelijk voor veruit de meeste mensen de nummer één keuze. Wil je alles te weten komen over de mogelijkheden, prijzen en voordelen van Velux ramen plaatsen? Lees dan verder.

Wat kosten Velux ramen?

De prijs voor het plaatsen van Velux ramen hangt af van de gewenste afmeting en de prijs die de raamspecialist rekent. In het onderstaande schema zie je de gemiddelde prijzen van Velux ramen plaatsen, inclusief btw en montage.

Velux dakraam (b x h)Houten Velux ramen
(prijs inclusief btw
en plaatsing)
PVC Velux ramen (prijs inclusief
btw en plaatsing)
55 x 78 cm€ 550 - € 600€ 570 - € 620
66 x 98 cm€ 570 - € 620€ 620 - € 670
78 x 98 cm€ 650 - € 700€ 650 - € 700
78 x 140 cm€ 700 - € 750€ 750 - € 800
94 x 118 cm€ 770 - € 820€ 800 - € 850
94 x 140 cm€ 800 - € 850€ 820 - € 870
114 x 118 cm€ 800 - € 850€ 850 - € 900
114 x 140 cm€ 820 - € 870€ 900 - € 950
134 x 98 cm€ 850 - € 900€ 870 - € 900
134 x 140 cm€ 1.000 - € 1.050€ 1.050 - € 1.100

Vind de beste vakspecialist voor het plaatsen van Velux ramen

Houd bij bovenstaand schema rekening met het feit dat deze prijzen slechts indicaties zijn voor het laten plaatsen van Velux dakramen. Mogelijk weet je de afmetingen van het raam nog niet precies of twijfel je nog over welk type je wilt. Ook hangen de totale kosten van het laten plaatsen van Velux ramen af van de prijs die de raamspecialist hanteert. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan zodat je de beste prijs/kwaliteitsverhouding kunt kiezen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Velux ramen plaatsen: de mogelijkheden en voordelen

Het merk Velux biedt veel verschillende soorten dakramen, dakkapellen en accessoires. Om jou wegwijs te maken, zetten we de meest populaire soorten Velux ramen hieronder op een rij:

 • Tuimelvensters
 • Uitzettuimelvensters
 • Integra dakramen
 • Daglichtsystemen
 • Velux dakkapellen

Tuimelvensters

De scharnieren van de tuimelvensters van Velux zijn aan de buitenkant van het raam bevestigd. Hierdoor kun je het dakraam 180 graden ‘tuimelen’. Je houdt daardoor het glas gemakkelijk schoon. Ook bevat de bedieningshandgreep op de bovenkant van het raam een ventilatieklep waardoor je altijd frisse lucht binnenlaat. Een Velux tuimelvenster kost gemiddeld € 530, inclusief btw en montage.

Uitzettuimelvensters

De uitzettuimelvensters van Velux werken in feite hetzelfde als de ‘normale’ tuimelvensters. Toch verschillen de ramen van elkaar. Naast de draaifunctie van 180 graden, is het mogelijk om de dakhelling tot 45 graden uit te zetten. Als je dit raam uitzet, ligt het scharnierpunt aan de bovenzijde van het dakraam. Hierdoor creëer je een nog weidser uitzicht en krijg je meer lichtinval. Het uitzettuimelvenster van Velux wordt vooral gebruikt als het dakraam hoog geplaatst is, bijvoorbeeld boven een knieschot. De prijs van deze uitzettuimelvensters ligt wat hoger dan de normale tuimelvensters van Velux. Gemiddeld betaal je hier € 750 voor, inclusief btw en montage.

Integra dakramen

Voor wie aan een (uitzet)tuimelvenster niet genoeg heeft, is er het integra dakraam van Velux. Dit luxe Velux dakraam is op afstand bedienbaar, waardoor dit het meest comfortabele dakraam van Velux is. Bij de bevestiging van dit dakraam ontvang je een bedieningstablet. Hiermee kun je overal in huis het dakraam openen of sluiten. Vergeet jij wel eens je ramen te sluiten voordat je weggaat? Met de Integra dakramen van Velux is dat geen probleem. De regensensor sluit de ramen automatisch wanneer deze regen detecteert. Het nadeel van Integra dakramen is dat de prijs van dit type doorgaans een paar honderd euro hoger ligt dan bovenstaande soorten.

Daglichtsystemen

(Uitzet)tuimelvensters en Integra Velux dakramen voorzien de kamer al van veel daglicht, maar een Velux daglichtsysteem verlicht zelfs de verste uithoeken van de kamer. Daarnaast verhogen de daglichtsystemen de sfeer in de kamer, door het bredere uitzicht dat dit type dakraam mogelijk maakt.

Daglichtsystemen van Velux zijn in de volgende combinaties beschikbaar:

 • Horizontaal duo: twee Velux ramen naast elkaar
 • Horizontaal triple: drie Velux ramen naast elkaar
 • Verticaal duo: twee Velux ramen boven elkaar
 • Verticaal triple: drie Velux ramen boven elkaar

Naast deze vier standaard opties biedt Velux de mogelijkheid zelf een daglichtsysteem samen te stellen. We raden we je aan om een vakspecialist te raadplegen voor de prijsinformatie hiervan.

Velux dakkapellen

Velux dakkapellen hebben een groot voordeel: je hebt geen vergunning nodig voor de plaatsing ervan. Bovendien neemt de plaatsing van de dakkapellen van Velux slechts één dag in beslag. De dakkapellen van Velux zijn er in verschillende soorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een dakkapel op maat of een serre dakkapel die tot drie keer zoveel zon binnenlaat. Je betaalt voor een Velux dakkapel ongeveer € 3.500 tot € 8.000.

Overige soorten Velux ramen

Naast de bovenstaande veelgekozen raamsoorten van Velux, zijn er een aantal andere soorten verkrijgbaar:

 • Lichttunnels. Biedt jouw woning nauwelijks mogelijkheden om ramen te plaatsen, maar wil je wel natuurlijk licht in huis? Dan zijn lichttunnels een goede optie. De lichttunnels van Velux zijn voorzien van ‘edgeflow’. Deze ring van glas voorziet de kamer van helder licht, dat zorgt voor een natuurgetrouwe inval.
 • Platdakvensters. Velux biedt twee soorten platdakvensters. Platdakvensters met gebogen glas zijn geschikt voor daken met een dakhelling van 0 – 15 graden. Regen wordt hierdoor optimaal afgevoerd. Om opgehoopt water te voorkomen op een platdakvenster met plat glas, dient de dakhelling van het dak minimaal 5 graden te zijn.
 • Balkonvensters. Wilde je altijd al een balkonvenster, maar was je budget niet toereikend? Velux biedt relatief voordelige balkonvensters, die veel lijken op een balkon. Dit innovatieve balkonvenster is uit te klappen als een normaal venster én te gebruiken als balkon.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.