Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Glas prijzen

Glas prijzen

Minimale kosten
€ 100
Gemiddelde kosten
€ 190
Maximale kosten
€ 300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 155 - € 225

Wil je net als vele anderen ook besparen op je energiekosten door middel van beter geïsoleerde ruiten? Of zijn de huidige ruiten aan vervanging toe? Voor je een keuze maakt wil je meer weten over de glas prijzen en de mogelijkheden die je hebt. Homedeal heeft alle informatie in een duidelijk overzicht gezet.

Inhoudsopgave

Wat kost glas?

Gemiddeld kost het laten plaatsen van glas € 190. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor HR++ glas. Het argon gas tussen de twee glazen platen bij HR++ glas isoleert namelijk beter dan de droge lucht bij standaard dubbel glas. HR++ glas heb je gemiddeld voor € 140 per m², inclusief plaatsing. Zie in onderstaand prijzenoverzicht de glas prijzen per m² voor diverse soorten glas, inclusief plaatsing.

Soort glasGemiddelde prijzenKenmerk
Enkel glas€ 40 – € 60Makkelijk en snel te plaatsen, lage isolatiewaarde
Dubbel glas€ 70 – € 120Dubbele glazen met lucht ertussen, gemiddelde isolatiewaarde
HR++ glas€ 120 – € 170Dubbele glazen met edelgas ertussen, hoge isolatiewaarde
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
glas prijzen

Door middel van enkele situaties wordt duidelijk welke glas prijzen je kunt verwachten:

Goedkoopste optie

Je hebt een aantal binnendeuren waar nieuw enkel glas in geplaatst moet worden. In totaal heb je 2 m² glas nodig. De glas prijzen hiervoor liggen tussen de € 80 en € 120.

Gemiddelde prijs/rendement

Heb je niet heel veel te besteden, maar wil je wel besparen op de energiekosten? Kies dan voor standaard dubbel glas. Dit heeft een gemiddelde isolatiewaarde en is al te laten plaatsen voor glas prijzen vanaf € 70 per m².

Meest besparend

Wil je door het vervangen van het glas vooral besparen op energiekosten? Dan kies je voor HR++ glas, want hiermee bespaar je het meest. Voor een gemiddeld rijtjeshuis is de besparing zo’n € 250 per jaar.

Hoe zijn glas prijzen opgebouwd?

Kostenoverzicht Glas prijzen

De kosten voor nieuw glas in je kozijnen zijn opgebouwd uit drie verschillende soorten kosten. Dit zijn de arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. Glaszetters hebben twee manieren om arbeidskosten te berekenen. De één doet het door een uurloon te rekenen van gemiddeld € 35 tot € 45. De ander rekent een tarief per m² van gemiddeld € 40 tot € 70. Je bespaart op de arbeidskosten door meerdere offertes aan te vragen en de tarieven te vergelijken. De voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand die een glaszetter dient af te leggen tot aan jouw huis. Om hierop te besparen kies je voor een glaszetter die dicht in de buurt werkt. Vergelijk diverse glas offertes en let daarbij op de manier waarop de prijs berekend wordt. Op de materiaalkosten heb je zelf invloed door enkele keuzes te maken. Deze keuzes worden hieronder verder beschreven.

Welke keuzes hebben invloed op de glas prijzen?

De prijs voor het plaatsen van glas is afhankelijk van enkele keuzes die je dient te maken:

Keuze 1: Welk soort glas?

Ga je glas kopen, dan heb je de keuze uit diverse soorten glas. Bij enkel glas moet je er rekening mee houden dat er een minimale afname is van 0,5 m², omdat dit niet meer in massa’s geproduceerd wordt. Enkel glas heeft de laagste isolatiewaarde (U-waarde). Standaard dubbel glas heeft een gemiddelde isolatiewaarde en een glassoort als HR++ heeft een hoge isolatiewaarde. Weeg goed af welke soort het beste bij jouw budget en wensen past. Lees meer over het verschil tussen HR, HR+, HR++ en HR+++ glas.

Keuze 2: Welke dikte?

Glas is verkrijgbaar in verschillende diktes, vanaf 4 millimeter. Als het glas dikker is, betaal je natuurlijk meer, maar de extra kosten blijven beperkt. Bespreek met de specialist welke dikte geschikt is voor jouw kozijnen en hoeveel dat exact gaat kosten. In principe kun je glas op maat laten maken.

Keuze 3: Voldoet het huidige kozijn?

Wil je in plaats van enkel glas dubbel glas laten zetten, dan bestaat de kans dat je kozijn aangepast moet worden. Ook heb je de keuze om een geheel nieuw kozijn te laten plaatsen om te kiezen voor voorzetramen. De prijs is afhankelijk van waar het raam zit en wat eromheen zit, zoals vensterbanken. Hierdoor is de ene optie niet altijd goedkoper dan de ander. Voor elke situatie moet dit bekeken worden door een glaszetter om een juiste inschatting te maken van de kosten. Een nieuw kozijn inclusief montage en btw kost zo’n € 700 tot € 850.

Keuze 4: Wel of geen ventilatieroosters?

Naast het vervangen van je raam heb je ook de mogelijkheid om nieuwe ventilatieroosters te laten plaatsen of de huidige te vervangen. Een goede ventilatie zorgt voor een drogere lucht in huis. Droge lucht is sneller opgewarmd waardoor er minder gestookt hoeft te worden dan bij vochtige lucht. Een klein ventilatierooster is te verkrijgen vanaf € 15 en een grote vanaf € 60.

Keuze 5: Alternatieven

Naast het vervangen van de huidige ramen zijn er ook alternatieven die besparend werken:

  • Voorzetramen: Hierbij wordt een frame met enkel glas aan de binnenkant tegen het huidige glas geplaatst. Op deze manier krijg je dubbel glas zonder iets te veranderen aan het huidige kozijn en glas. Een voorzetraam kost zo’n € 140 tot € 180 per m².
  • Veiligheidsglas: Er zijn drie soorten veiligheidsglas. Beide zijn erop gericht om ernstige ongelukken te voorkomen. Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit twee glasplaten met daartussenin een stuk folie. De folie zorgt ervoor dat het glas niet uit elkaar valt als het breekt. Gehard veiligheidsglas is vijf keer sterker dan gewoon glas, maar kan wel in stukken breken. Deze scherven zijn echter niet scherp. Beide soorten zijn verkrijgbaar vanaf € 40 per m² exclusief montage kosten. Het inbraakwerende draadglas is bovendien ook extra veilig. Door het staaldraad in dit glas valt het bij een breuk niet uiteen.
  • Zonwerend glas: Zonwerend glas heeft een coating waardoor wel het licht, maar niet de warmte van de zon doorgelaten wordt. Daarnaast werkt het energie besparend en maakt het hebben van overige zonwering overbodig. Zonwerend glas is verkrijgbaar vanaf € 80 per m² exclusief montagekosten.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost glas per vierkante meter?

De kosten van glas per vierkante meter hangen af van het type glas dat je kiest. Enkel glas kost € 40 – € 60 per m². Dubbel glas kost € 70 – € 120 per m². HR ++ glas kost € 120 – € 170 per m². Vergelijk gratis offertes.

Wat kost HR ++ glas per m2 inclusief montage?

De prijs voor HR++ glas ligt tussen de € 80 – € 120 per m², inclusief plaatsing. De prijs hangt onder andere af van de extra opties die je kiest, zoals extra zonwering of veiligheidsglas.

Wat is het verschil tussen dubbel glas en HR glas?

Zowel dubbel glas als HR glas bestaan uit twee lagen glas. Het verschil zit in het isolerende gas tussen de platen van HR glas, waardoor dit glas een stuk beter isoleert dan dubbel glas.

Homedeal Bespaartips

Vraag subsidie aan

Voor veel energiebesparende projecten is subsidie aan te vragen. Zo ook voor het laten plaatsen van dubbelglas, HR glas en triple glas. Bij één isolatiemaatregel kun je 15% subsidie ontvangen. Als je besluit om nog een tweede isolatiemaatregel te nemen kun je 30% subsidie ontvangen. Kijk op de website van de rijksoverheid voor de voorwaarden.

Goed onderhoud voorkomt extra kosten

Het is vervelend als er door een lek condens aan de binnenkant van je dubbelglas zit, of dat je raam zomaar breekt. Dit kan het gevolg zijn van slecht onderhouden kozijnen. Het risico op lekken of breken verminder je door de kozijnen goed te onderhouden. Regelmatig schoonmaken is hierbij het belangrijkste. Vuil dat lang blijft zitten kan de onderliggende materialen op een gegeven moment aantasten met alle gevolgen van dien. Dus houd je kozijnen schoon en bespaar jezelf de onverwachte kosten voor renovering.

Kies voor HR+++

Een soort glas dat steeds meer aangeboden wordt is HR+++ glas. Dit is driedubbel glas met een nog hogere isolatiewaarde dan alle dubbelglas soorten. De prijs hiervoor is gemiddeld enkele tientjes duurder per m², maar de besparing op energiekosten wordt ook meer. Het is dus het overwegen waard.