Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Subsidie triple glas 2023

Subsidie triple glas 2023

Op deze pagina lees je alles over subsidie op triple glas in 2023. Veel woningeigenaren kiezen bij het verduurzamen van hun woning namelijk voor dit glas met een zeer hoge isolerende waarde, terwijl zij niet of slechts in beperkte mate op de hoogte zijn van de subsidie op triple glas. Woningeigenaren die triple glas plaatsen in hun woning kunnen, onder voorwaarden, aanspraak maken op de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Wil jij ook alles te weten komen over de triple glas subsidie in 2023? Lees dan snel verder!

Inhoudsopgave

Voorwaarden subsidie triple glas 2023

Om voor de triple glas subsidie in 2023 in aanmerking te komen, worden een aantal voorwaarden gesteld. Deze voorwaarden voor triple glas subsidie in 2023 kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën: algemene voorwaarden en specifieke voorwaarden met betrekking tot het triple glas. De algemene voorwaarden voor ISDE-subsidie zijn:

 • 1: installatie door een vakspecialist
  De installatie van de isolatiemaatregel moet door een vakspecialist worden uitgevoerd. Dit betekent dat je geen triple glas subsidie in 2023 krijgt als je het glas zelf plaatst.
 • 2: bouwjaar woning voor 2019
  Het bouwjaar van je woning moet voor 2019 liggen.
 • 3: geen subsidie voor extra woonoppervlakte
  Je kan alleen subsidie krijgen voor je huidige woonoppervlakte. Laat je een nieuwe aanbouw plaatsen en plaats je isolatiemaatregelen in deze aanbouw, dan komen deze maatregelen niet in aanmerking voor subsidie.
 • 4: minimaal een isolatiemaatregel
  De ISDE-subsidie is een subsidieregeling waar meerdere isolatiemaatregelen onder vallen. Je krijgt in 2023 ook subsidie als je maar een enkele isolatiemaatregel doorvoert.

Naast genoemde algemene voorwaarden worden er ook specifieke voorwaarden aan subsidie voor triple glas in 2023 gesteld:

 • 1: glas voor glas
  Je krijgt subsidie per vierkante meter glas die vervangen is door triple glas. Dit betekent dat je geen subsidie op triple glas in 2023 krijgt als je triple glas plaatst op een plek waar eerst geen raam zat.
 • 2: maximale isolatiewaarde
  Het triple glas moet een maximale isolatiewaarde hebben. Deze isolatiewaarde wordt uitgedrukt als de U-waarde en mag maximaal 0,7 bedragen.
 • 3: gelijktijdige aanschaf van kozijnen
  Om in aanmerking te komen voor subsidie op triple glas in 2023 moet je de kozijnen van je woning gelijktijdig met de beglazing vervangen. De nieuwe kozijnen mogen een maximale U-waarde van 1,5 hebben.
 • 4: minimaal oppervlak
  Het minimale oppervlakte waar je subsidie voor triple glas in 2023 voor kunt krijgen bedraagt 8 vierkante meter.
 • 5: maximaal één aanvraag
  Je mag maar een keer subsidie voor glasisolatie aanvragen. Vervang je eerst de beglazing op de bovenetage en binnen 24 maanden ook de beglazing op de benedenetage, dan kan je wel voor beide maatregelen in één keer een subsidieaanvraag indienen.
 • 6: maximaal oppervlak
  Voor subsidie op triple glas geldt niet alleen een minimaal oppervlak, maar ook een maximaal oppervlak. Dit maximum bedraagt 45 vierkante meter. Bedraagt het geïsoleerde oppervlak meer dan 45 vierkante meter, dan krijg je subsidie voor 45 vierkante meter.

Wanneer kun je subsidie aanvragen voor triple glas?

Subsidie op triple glas kan je als woningeigenaar aanvragen op het moment dat je aan bovenstaande voorwaarden voldoet. De daadwerkelijke aanvraag voor subsidie op triple glas kan je indienen op het moment dat de werkzaamheden zijn afgerond en het triple glas dus is geplaatst in de kozijnen van je woning.

Na plaatsing van het triple glas heb je 24 maanden de tijd om je aanvraag in te dienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de uitvoerder van de triple glas subsidie in 2023. Doordat je 24 maanden de tijd hebt om een aanvraag in te dienen kan je mogelijk ook meerdere installaties van triple glas met elkaar bundelen in een enkele aanvraag. De plaatsing van triple glas hoeft dus niet op iedere verdieping van je woning gelijktijdig plaats te vinden.

Hoe kun je subsidie triple glas aanvragen?

De subsidie op triple glas vraag je aan bij de RVO door in te loggen met je DigiD. Bij het indienen van je aanvraag voor triple glas subsidie 2023 doorloop je het volgende stappenplan:

 • 1: Kies
  Maak de keuze voor triple glas, inclusief kozijnen met een U-waarde van maximaal 1,5.
 • 2: Bepaal de meldcode
  In je aanvraag moet je een meldcode opnemen. Deze code staat voor het model en type triple glas. Ieder soort triple glas heeft dus een eigen meldcode. Op de website van de RVO staat een lijst met meldcodes.
 • 3: Koop triple glas
  Koop het triple glas en vraag de verkoper om zowel op de offerte als op de factuur de meldcode te vermelden. De offerte, factuur en bewijs van betaling moet je goed bewaren als bewijsstuk voor de subsidieaanvraag.
 • 4: Laat het triple glas installeren door een vakspecialist
  Laat een vakspecialist, bijvoorbeeld een glaszetter, het triple glas installeren. Je hebt geen recht op subsidie op triple glas in 2023 als je het glas zelf plaatst.
 • 5: Indienen aanvraagformulier
  Vul het aanvraagformulier voor subsidie op triple glas in 2023 in en dien je aanvraag in bij de RVO.

Subsidiebedragen en isolatiewaarden 2023

De subsidie op triple glas in 2023 bedraagt € 75 per vierkante meter. Het minimale oppervlak triple glas bedraagt 8 vierkante meter en het maximale oppervlak bedraagt 45 vierkante meter. Als je meer dan 45 vierkante meter van triple glas voorziet, dan ontvang je uitsluitend subsidie voor dit maximale oppervlakte van 45 vierkante meter. Hiermee bedraagt de maximale triple glas subsidie in 2023 € 3.375.

Offertes triple glas

Heb je eenmaal besloten om triple glas aan te schaffen, dan kom je alleen in aanmerking voor triple glas subsidie in 2023 als dit glas is gezet door een glasspecialist. Via Homedeal kan je snel, eenvoudig en vrijblijvend meerdere offertes opvragen bij deskundige glaszetters. Zo kom je niet alleen in aanmerking voor ISDE-subsidie, maar kan je de verschillende offertes ook met elkaar vergelijken. Bovendien weet je dat het triple glas altijd vakkundig geplaatst wordt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoeveel subsidie op glas in 2023?

De hoogte van de subsidie hangt af van de isolatiewaarde van het glas. De subsidie triple glas in 2023 bedraagt € 75 per vierkante meter, voor HR++ glas is deze subsidie € 26,50 per vierkante meter. Voor HR glas en HR+ glas zijn er geen subsidies beschikbaar.

Welk glas komt in aanmerking voor subsidie?

Voor ISDE-subsidie komen HR++ glas en triple glas in aanmerking. Daarnaast zijn er voor ondernemers ook diverse fiscale maatregelen, waaronder de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Kan ik twee keer ISDE-subsidie aanvragen?

Je kan meerdere keren ISDE-subsidie aanvragen, maar niet voor dezelfde maatregelen. Je kan dus wel subsidie voor triple glas aanvragen en vervolgens een aanvraag indienen voor een hybride warmtepomp, maar niet twee keer subsidie voor triple glas aanvragen.