Vergelijk schuifpui offertes
Vind dé schuifpui specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schuifpui Schuifdeuren prijzen

Schuifdeuren prijzen

Minimale kosten
€ 700
Gemiddelde kosten
€ 2.100
Maximale kosten
€ 4.300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.100 - € 3.200


Bent u op zoek naar de schuifdeur prijzen of specifiek naar de automatische schuifdeur prijs? Dan bent u hier aan het juiste adres! Ontdek in dit artikel niet alleen de kosten, maar ook waardevolle tips voor het kiezen van de perfecte schuifdeur.

Inhoudsopgave.

Wat kosten een schuifdeur?

De kosten van schuifdeuren variëren per situatie, omdat deze vaak op maat worden gemaakt voor je woning. Gemiddeld gezien kun je uitgaan van ongeveer € 2.100. De kosten voor het plaatsen van de schuifdeuren bedraagt gemiddeld € 400. In onderstaand overzicht vind je de gemiddelde prijzen van schuifdeuren per afmeting.

SchuifdeurenGem. kosten per schuifdeur, incl. montage en btwToelichting
2-delige schuifdeuren, 1.4 – 1.7 meter breed€ 700 – € 2.000Inclusief schuifdeursysteem
3-delige schuifdeuren, 2.4 – 3 meter breed€ 1.000 – € 3.500Inclusief schuifdeursysteem
4-delige schuifdeuren, 3 – 5 meter breed€ 2.100 – € 4.300Inclusief schuifdeursysteem
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Schuifdeuren

Prijsopbouw

Kostenoverzicht Schuifdeuren prijzen

Welke factoren bepalen de prijs van schuifdeuren?

De schuifdeuren die je wilt aanschaffen moeten voldoen aan jouw wensen. Er zijn een aantal factoren die de prijs bepalen. Deze wordt beïnvloed door: het materiaal, de afmeting en het model. Hieronder vind je per onderdeel een prijsoverzicht.

1. Voor welk materiaal kies je?

Voor een groot deel zit het verschil in de prijs in het materiaal dat je kiest. Het meest gebruikte materiaal is hout, simpelweg omdat dit in bijna iedere stijl van de woning te integreren is. Daarnaast is het goedkoper ten opzichte van de andere materialen en is het makkelijk een andere kleur te geven door het te schilderen. Verder zijn kunststof, aluminium en glas veel gekozen opties. In het overzicht hieronder vind je de prijzen per materiaalsoort.

2. Voor welk model ga je?

Schuifdeuren zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. De meest geplaatste varianten zijn hefschuifdeuren en schuifdeuren met een draai-/kiepsysteem. Een hefschuifdeur is gelijkvloers en wordt uit de grond getild voordat het bewegende deel schuift. Een schuifdeur met een draai-/kiepsysteem heeft schuivende deuren. Deze kantelen zodra de deurklink in de juiste positie gezet wordt. Ze zijn in 2, 3 of 4 delen verkrijgbaar.

Een hefschuifpui is het duurdere model, maar deze heeft als grote voordeel dat hij gelijkvloers is wat het erg praktisch maakt. Voor een hefschuifdeur betaal je gemiddeld € 200 tot € 400 meer dan voor schuifdeuren met een draai-/kiepsysteem met dezelfde afmetingen.

3. Waar laat ik mijn schuifdeuren plaatsen?

Bij het laten plaatsen moet je goed opletten of je het ook kan laten plaatsen op de plek waar je het wilt hebben. Het moet immers passen in de woning en de fundering moet dit aankunnen. Als je een schuifpui laat plaatsen moet er soms ook een vergunning worden aangevraagd. Check dit daarom altijd van te voren. Daarnaast gelden er voor schuifpuien ook andere prijzen. Bekijk de schuipui prijzen voor een overzicht.

4. Voor welke afmetingen kies je?

De kosten van schuifdeuren zijn afhankelijk van de breedte, zo verschillen schuifdeuren en vaste delen in breedte, maar ook in prijs. De schuifdeur heeft vaak een standaard afmeting van 1,2 tot 1,5 meter. Het vaste deel varieert echter in grootte. Dit is afhankelijk van jouw wensen. De meest gekozen breedte van een vast deel zijn 1,5 tot 2,2 meter. De prijzen zijn sterk afhankelijk van de afmetingen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat er meer materiaal nodig is en het meer tijd kost om de schuifdeuren te plaatsen als deze groter zijn.

5. Maak je gebruik van extra opties?

Maak gebruik van de service van de vakspecialist en geniet straks van de schuifdeuren die jij zelf hebt ontworpen. Kies voor extra opties:

Extra optieGem. prijs, incl. btw, excl. arbeidToelichting
Schuifdeur schilderen€ 35 – € 40Alleen voor een houten schuifdeur, kosten per uur. Exclusief verf.
Driedubbele rails€ 50Door driedubbele rail is het gemakkelijker om de schuifdeuren langs elkaar heen te schuiven
Luxe kleuren Afhankelijk van soort en formaat schuifdeurVoor aluminium schuifdeuren.
Smalle profielenAfhankelijk van soort en formaat schuifdeurHet smaller maken van de kozijnen voor een luxe uitstraling.
SoftClose€ 40Het SoftClose systeem zorgt ervoor dat schuifdeuren automatisch geremd worden bij het sluiten.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Automatische Schuifdeur

Een automatische schuifdeur opent en sluit automatisch wanneer er beweging of de nabijheid van een persoon detecteert. Deze technologie is ideaal voor zowel commerciële panden als moderne woningen, waar gemak en toegankelijkheid belangrijk zijn.

Dankzij sensoren en geavanceerde mechanismen bieden automatische schuifdeuren een naadloze overgang van de ene naar de andere ruimte, zonder dat je fysiek de deur hoeft te openen of sluiten. Dit type deur is zeer handig voor plekken met veel verkeer of wanneer handen te vol zijn om conventionele deuren te bedienen.

Wat Kost Een Automatische Schuifdeur?

De prijs van een automatische schuifdeur hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte, het materiaal, en de complexiteit van het systeem. Over het algemeen liggen de kosten tussen de €1.500,- en €5.000,-.

Voor een nauwkeurigere schatting is het raadzaam om offertes aan te vragen bij meerdere leveranciers. Houd er rekening mee dat, naast de aanschafkosten, ook de installatiekosten en mogelijk onderhoudskosten meegerekend moeten worden om een volledig beeld van de investering te krijgen.

Waarom kiezen voor een automatische in plaats van een gewone schuifdeur?

De keuze voor een automatische schuifdeur boven een traditionele schuifdeur komt voornamelijk neer op het verbeterde gemak en toegankelijkheid. Voor gezinnen met kleine kinderen, mensen met beperkte mobiliteit, of simpelweg voor hen die waarderen hoe technologie het dagelijks leven kan vereenvoudigen, biedt een automatische schuifdeur aanzienlijke voordelen.

In aanvulling daarop speelt veiligheid een cruciale rol; automatische schuifdeuren kunnen worden uitgerust met geavanceerde veiligheidsfuncties en alarmen. Ook het esthetische aspect en de mogelijkheid tot energiebesparing door betere isolatie kunnen doorslaggevend zijn in de keuze voor een automatische schuifdeur.

We hopen dat je veel nuttige info hebt gevonden over schuifpui prijzen. Een schuifpui kan je huis echt mooier maken en helpt ook met de energiekosten. Wil je meer weten over wat het voor jou kan kosten? Kijk dan eens naar onze lijst met prijzen of vraag ons om advies. We hebben vaak ook speciale deals. Zo’n nieuwe deur kan een groot verschil maken voor je huis. Neem vandaag nog een kijkje en zie hoe jij jouw huis kunt opknappen!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Hoe wordt een automatische schuifdeur geïnstalleerd?

De installatie van een automatische schuifdeur vereist zowel mechanische als elektrische werkzaamheden. Het proces begint meestal met het nauwkeurig meten van de ruimte en het voorbereiden van de deuropening. Vervolgens worden de rails geïnstalleerd waarover de deur zal schuiven. De motor en sensor systemen worden zorgvuldig gemonteerd en getest om een vlekkeloze werking te garanderen. Het is essentieel dat deze installatie wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde professional om zowel veiligheid als functionaliteit te waarborgen.

Wat is het beste materiaal voor schuifdeuren voor een moderne uitstraling?

Voor een moderne uitstraling zijn glazen schuifdeuren zeer populair. Ze bieden een strakke, minimalistische look en laten veel natuurlijk licht binnen. Aluminium of roestvrijstalen frames kunnen ook bijdragen aan een moderne esthetiek, terwijl ze zorgen voor duurzaamheid en weinig onderhoud.

Homedeal bespaartips

Profiteer van kwantumkorting

Vraag eens bij je buren na of zij ook op zoek zijn naar nieuwe schuifdeuren. Als je er namelijk voor kiest om samen met je buren schuifdeuren aan te vragen, krijg je kwantumkorting.

Verf zelf je houten schuifdeuren

Kies je voor houten schuifdeuren? Dan heb je een extra optie om te besparen. Houten schuifdeuren verf je namelijk gemakkelijk zelf. Je bespaart hierdoor al gauw € 35 per uur. Wil je graag je aluminium of kunststof schuifpui veranderen van kleur? Schakel dan een vakspecialist in.

Zelf opmeten

Voordat de schuifdeuren daadwerkelijk geplaatst worden, moeten eerst de maten bekend zijn. Het opmeten hiervan kun je overlaten aan een vakspecialist. Wanneer je ervoor kiest om dit zelf te doen bespaar je al snel € 50 tot € 100.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden