Vergelijk schuifpui offertes
Vind dé schuifpui specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schuifpui Aluminium schuifpui prijzen

Aluminium schuifpui prijzen

Minimale kosten
€ 2.700
Gemiddelde kosten
€ 5.400
Maximale kosten
€ 8.100
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 4.425 - € 6.370

Bent u benieuwd naar de kosten van een aluminium schuifpui, inclusief montage? Ontdek in dit artikel niet alleen de prijsfactoren, maar ook hoe u kunt besparen op uw nieuwe aluminium schuifpui. Wij bieden praktische tips en inzichten voor een verstandige investering.

Inhoudsopgave.

Wat kost een aluminium schuifpui?

De kosten voor een aluminium schuifpui lopen uiteen van € 2.700 voor een 2-delige schuifpui tot € 8.100 voor een 4-delige schuifpui, inclusief montage en HR++ glas. Aluminium schuifpuien zijn verkrijgbaar in 2-, 3- of 4-delen. Een deel bestaat uit een vast venster of een schuifdeur. In het prijsoverzicht hieronder zie je de gemiddelde prijzen.

Aluminium schuifpui 2.2 m hoogGem. kosten per schuifpui (incl. montage, HR++ glas en btw)
2-delige aluminium schuifpui, 2 m breed€ 2.700 – € 5.000
3-delige aluminium schuifpui, 4 m breed€ 4.300 – € 6.600
4-delige aluminium schuifpui, 6 m breed€ 5.800 – € 8.100
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Aluminium schuifpui

Prijsvoorbeelden

Bekijk in onderstaande prijsvoorbeelden hoe de kosten van de verschillende aluminium schuifpuien zijn opgebouwd.

Goedkoopste aluminium schuifpui

De goedkoopste aluminium schuifpui is een 2-delige schuifpui. Deze schuifpui bestaat uit 1 vast deel en 1 schuifdeur. De meest gebruikte afmetingen van een 2-delige schuifpui zijn 2,2 meter hoog en 3 meter breed. De gemiddelde prijs van deze schuifpui is € 2.700, inclusief HR++ isolatieglas en montagekosten.

Gemiddelde aluminium schuifpui

De meest gekozen aluminium schuifpui is een schuifpui met 3 delen, die bestaat uit 2 vaste delen en 1 schuifdeur. Van een 3-delige schuifpui zijn de meest gebruikte afmetingen 2,2 meter hoog bij 4 meter breed. De gemiddelde prijs van deze schuifpui is € 4.300, inclusief HR++ isolatieglas en montagekosten.

Duurste aluminium schuifpui

De duurste optie is de schuifpui met 4 delen. De meest luxe optie bestaat uit 2 vaste delen en 2 schuifdeuren, waardoor de afmetingen gewoonlijk 2,2 meter hoog en 6 meter breed zijn. Gemiddeld kost het € 5.800, inclusief HR++ isolatieglas en montagekosten om deze schuifpui te laten plaatsen.

Prijsopbouw aluminium schuifpui

Kostenoverzicht Aluminium schuifpui prijzen

Welke opties bepalen de kosten van een aluminium schuifpui?

Er zijn verschillende opties die de kosten bepalen. Dit heeft onder andere te maken met het aantal delen, het model en de extra opties. Bekijk de onderstaande punten en kom erachter wat voor extra kosten die met zich meebrengt.

Kies voor een 2-, 3- of 4-delige schuifpui

Vaak kies je voor een schuifpui op maat, zodat je zelf kunt bepalen hoe breed de delen zijn. In de regel geldt: hoe breder de schuifpui, hoe hoger de prijs. De meest voorkomende breedte voor vaste delen is 1,2 tot 1,5 meter en voor schuifdeuren is dat 1 tot 1,5 meter.

De kosten voor schuifdeuren liggen gemiddeld € 500 hoger dan de kosten voor vaste delen. Daar komen voor schuifdeuren ook extra kosten bij voor plaatsing door de vakspecialist, aangezien het plaatsen van schuifdeuren meer werk is dan het plaatsen van vaste delen. 

Selecteer het model schuifpui

De meest geplaatste schuifpuien zijn hefschuipuien en schuifpuien met een draai-/kiepsysteem. Een hefschuipui is gelijkvloers en wordt uit de grond getild voordat het bewegende deel schuift. Een schuifpui met een draai-/kiepsysteem heeft schuifdeuren, maar deze kantelen ook wanneer je de deurklink in de juiste positie draait.

Het plaatsen van een hefschuifpui kost gemiddeld € 200 tot € 400 meer dan een schuifpui met een draai-/kiepsysteem. Een hefschuifpui heeft als voordeel dat de deur extra inbraakwerend is. Deze is bovendien gelijkvloers, waardoor je geen last hebt van een onhandige drempel.

Bekijk de extra opties

Er zijn een aantal extra opties waaruit je kunt kiezen bij het kopen van een schuifpui. Uiteraard beïnvloeden deze onderdelen de uiteindelijke kosten. Zie het onderstaande overzicht voor de extra opties.

Extra optieGem. meerprijs per schuifpui (incl. btw)Toelichting
Aangepaste kleur€ 60 – € 90Kies voor een andere kleur om de schuifpui aan te sluiten op je woonstijl.
HR++ isolatieglas€ 170 – € 600Extra isolerend waardoor je bespaart op de energiekosten. De meerprijs is afhankelijk van de breedte van de schuifpui.
Zonwering plaatsen€ 150 – € 1.050Keuze uit screens, zonnescherm, uitvalscherm, knikarmscherm en markiezen. De meerprijs is afhankelijk van de afmetingen.
Ventilatierooster€ 50 – € 150Een ventilatierooster is een goedkope manier om de woning te ontluchten. Hierdoor bespaar je niet alleen op de energierekening, ook is het goed voor het milieu.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Zijn er onderhoudskosten voor een aluminium schuifpui?

Aluminium schuifpuien staan bekend om hun duurzaamheid en vereisen relatief weinig onderhoud. Periodieke reiniging van het frame en het glas, samen met het smeren van de bewegende delen, volstaat meestal. Dit draagt bij aan een langdurige, probleemloze werking zonder hoge nazorgkosten.

Hoe lang duurt de montage van een aluminium schuifpui?

De montage van een aluminium schuifpui kan, afhankelijk van de grootte en complexiteit, binnen één dag voltooid zijn. Complexe installaties of aanpassingen aan de bestaande structuur kunnen extra tijd vergen. Wij zorgen ervoor dat u vooraf een heldere inschatting krijgt van de tijdlijn.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Wil je graag korting ontvangen van de vakspecialist die je aluminium schuifpui plaatst? Ga dan eens na of je buren ook gebruik willen maken van zijn werkzaamheden. De kans is groot dat jullie beiden een aantrekkelijke korting ontvangen wanneer jullie de schuifpuien tegelijkertijd laten plaatsen.

Een vakspecialist in de buurt

Bespaar op de voorrijkosten door te kiezen voor een vakspecialist bij jou in de buurt. Zo betaal je niet onnodig veel voorrijkosten en in sommige gevallen brengt de vakspecialist zelfs geen voorrijkosten in rekening wanneer je binnen een straal van 10 km van de vakspecialist woont.

Zelf opmeten

Door ervoor te kiezen om zelf de maten op te meten bespaar je op inmeetkosten. Deze kosten lopen op tot wel € 50. Wees hierbij wel secuur, als je geen nauwkeurige maten doorgeeft maak je onnodig extra kosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden