Vergelijk schuifpui offertes
Vind dé schuifpui specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schuifpui Goedkope schuifpui

Goedkope schuifpui

Wil je graag je huis optisch groter laten lijken en meer licht in je woning? Dan kan zelfs een goedkope schuifpui al uitkomst bieden. Een schuifpui zet door de grote ramen je woning als het ware in verbinding met je tuin, waardoor je huis groter lijkt en je meer lichtinval hebt. Lees hier meer over de gemiddelde prijzen en mogelijkheden bij de aanschaf van een goedkope schuifpui. 

Wat kost een goedkope schuifpui? 

De schuifpui prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Voor een goedkope schuifpui, zoals de kunststof kiepschuifpui, betaal je gemiddeld € 2.100 tot € 3.650. De prijs van een schuifpui wordt bepaald door de afmeting, het materiaal, het soort glas en het soort schuifpui. Bekijk hieronder wat een goedkope schuifpui gemiddeld kost. 

Afmetingen van kunststof kiepschuifpuiGemiddelde prijzen (incl. btw) bij HR ++ glas Gemiddelde prijzen (incl. btw) bij HR +++ glas
200 x 200€ 2.100
€ 2.700
300 x 200€ 2.500€ 3.200
400 x 200€ 3.100€ 3.650

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Goedkope schuifpui

Welke goedkope soorten schuifpuien zijn er? 

Bij het kopen van een schuifpui kun je onderscheid maken tussen twee soorten: de hefschuifpui en de kiepschuifpui. Als je voor een goedkope schuifpui wilt gaan kun je het beste kiezen voor een kiepschuifpui, maar de hefschuifpui heeft over het algemeen de meeste voordelen te bieden. Bekijk hieronder de voor- en nadelen van deze twee soorten schuifpuien. 

Hefschuifpui

Een hefschuifpui kun je in allerlei verschillende posities openen en vastzetten. Dit doe je door middel van een hendel mechanisme die zich aan de binnenkant van de schuifpui bevindt. Een voordeel van deze schuifpui is dat de looprail op dezelfde hoogte ligt als de vloer. Hierdoor ontstaan er geen drempels. Dit is ideaal voor mindervaliden, ouderen en kinderen. 

Kiepschuifpui 

Een kiepschuifpui is goedkoper in aanschaf dan een hefschuifpui. Een kiepschuifpui kan op twee manieren geopend worden. In de kiepstand of volledig opengeschoven. In tegenstelling tot een hefschuifpui heeft een kiepschuifpui wel een hoge drempel. Het is bij dit systeem niet mogelijk om de looprails weg te werken in de vloer. Hierdoor is deze schuifpui minder gebruiksvriendelijk.

Hoe vind je een goedkope schuifpui? 

Als je een goedkope schuifpui aanschaft wil je natuurlijk wel dat deze van een goede kwaliteit is. Homedeal geeft je een aantal tips om ervoor te zorgen dat je een schuifpui koopt met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Tip 1: let op keurmerken

Een keurmerk toont de kwaliteit van een product of dienst aan. Bij het kopen van een schuifpui kun je letten op bijvoorbeeld onderstaande keurmerken: 

  •  FSC/PEFC; voor houten schuifpuien zijn de twee meest bekende keurmerken Forest Steward Council (FSC) en Program for the Endorsement of Forest Certification (PEFC). Beiden keurmerken tonen aan dat het hout op een verantwoordelijke manier is gerooid en dat er zoveel mogelijk verwerkt wordt. 
  • SKG; de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) geeft keurmerken uit die de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid garanderen van verschillende producten en werkprocessen. De SKG controleert dit door on- en aangekondigd langs te komen op de bouwplaatsen. 
  • Het Politiekeurmerk Veilig Wonen; Het PKVW keurmerk wordt afgegeven voor producten die een goede veiligheid tegen inbraak bieden. Het gaat bij schuifpuien voornamelijk over voor het hang- en sluitwerk van de schuifdeuren.
  • BouwGarant; de vakspecialisten die beschikken over een BouwGarant keurmerk kunnen daarmee aantonen dat ze beschikken over vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid. 

Tip 2: ga voor kwantumkorting

Door verschillende projecten te combineren kun je geld besparen. Wanneer vakspecialisten op één plek meerdere projecten kunnen uitvoeren bespaar je namelijk op de voorrijkosten en kunnen ze een kwantumkorting aanbieden. Overleg daarom altijd met je buren of zij ook een schuifpui willen laten plaatsen. 

Tip 3: vergelijk schuifpui offertes 

Om een goed beeld te krijgen van wie de goedkoopste aanbieder is raden we je aan om meerdere schuifpui offertes aan te vragen. Via Homedeal kun je gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen waarna je deze kunt vergelijken op bijvoorbeeld de prijs. Vervolgens kun je de vakspecialist kiezen die het beste bij jouw project en budget past.

Welke goedkope materialen zijn er? 

Bij het kopen van een schuifpui kun je kiezen uit verschillende materialen. De drie meest voorkomende materialen van een schuifpui zijn kunststof, hout en aluminium. 

Kunststof

Als je graag een goedkope schuifpui wilt aanschaffen kun je het beste voor een kunststof schuifpui kiezen. Kunststof is een duurzaam en onderhoudsarm materiaal met een goede isolerende werking. Daarnaast is het een relatief licht materiaal waardoor je met weinig kracht de schuifpui gemakkelijk kunt openen. 

Hout

Een houten schuifpui heeft in tegenstelling tot de andere materialen een warme en authentieke uitstraling. Het nadeel van hout is dat het veel onderhoud vergt, omdat het eens in de zoveel tijd geschilderd moet worden en je het moet controleren op beschadigingen. Als je dit niet regelmatig bijhoudt kan het hout gaan rotten of schimmelen. Het voordeel van hout is dat het een goede isolatiewaarde heeft en makkelijk over te schilderen is. Als je de schuifpui een ander uiterlijk wilt geven kun je deze gemakkelijk overschilderen. 

Aluminium

Als je voor een sterk materiaal met een goede kwaliteit en lange levensduur wilt gaan dan is een aluminium schuifpui iets voor jou. Aluminium is een onderhoudsvrij materiaal en isoleert goed. Het nadeel van aluminium is de prijs. Het is één van de duurdere materialen, maar je krijgt hier ook een goede kwaliteit voor terug. Houd er daarnaast rekening mee dat aluminium vaak niet geschikt is om over te schilderen.

2-delige schuifpuiGemiddelde kosten incl. btw per materiaalsoort (excl. montagekosten en glas)
Houten schuifpui€ 1.045 - € 1.890
Kunststof schuifpui
€ 920 - € 2.170
Aluminium schuifpui€ 1.170 - € 2.420
 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen 

Wat is goedkoper een aluminium of kunststof schuifpui? 

Als je een goedkope schuifpui wilt kun je het beste voor kunststof kiezen. Een kunststof kiepschuifpui kost gemiddeld tussen de € 2.100 en € 3.650. Vraag voor de exacte prijs van jouw project hier gratis en vrijblijvend schuifpui offertes aan

Wat kost een schuifpui gemiddeld?

Een goedkope schuifpui zoals een kunststof kiepschuifpui kost gemiddeld tussen de € 2.100 en € 3.650. De totale prijs is afhankelijk van de afmetingen, het materiaal, het soort en het glas.

Wat is goedkoper een schuifpui of openslaande deuren? 

Schuifpuien zijn over het algemeen goedkoper dan openslaande deuren. De prijs wordt voornamelijk bepaald door het materiaal, het glassoort en de afmetingen.  

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden