Vind de beste schuifpui specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schuifpui Schuifpui reparatie prijzen

Schuifpui reparatie prijzen

Minimale kosten
€ 90
Gemiddelde kosten
€ 130
Maximale kosten
€ 240
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 105 - € 155

Is een onderdeel van je schuifpui kapot of beschadigd? Laat dit zo snel mogelijk repareren zodat de schade niet groter wordt en de kosten oplopen. Er zijn verschillende vakspecialisten die je schuifpui repareren. Wist je bijvoorbeeld dat een schilder nieuw glas kan zetten in je schuifpui? Homedeal geeft inzicht in de kosten voor verschillende schuifpui reparaties.

Wat kost een schuifpui reparatie?

Er zijn verschillende soorten reparaties mogelijk en daardoor is er geen vaste prijs te hangen aan de reparaties. Gemiddeld gezien liggen de meeste projecten tussen de € 100 en € 500. De onderstaande schuifpui prijzen voor de reparaties zijn gebaseerd op het uurloon van vakspecialisten.

Schuifpui reparatieGem. kosten per project (incl. btw en voorrijkosten)Gebaseerd op uurloon van
Schuifpui slot vervangen€ 170Slotenmaker of schuifpui fabrikant, inclusief nieuw slot
Schuifpui verf/lak herstellen€ 170Schilder, inclusief verf
Schuifpui glas vervangen€ 430Glaszetter, schilder of schuifpui fabrikant, inclusief nieuw isolatieglas voor 1 deel

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Schuifpui reparatie

Prijsvoorbeelden

Schuifpui reparaties worden veelal uitgevoerd door schilders, glaszetter en slotenmakers. Daarnaast biedt je schuifpui fabrikant vaak ook service aan wanneer er mankementen aan je schuifpui zijn. Bekijk hieronder hoe de 3 meest voorkomende reparaties in prijs zijn opgebouwd.

Goedkoopste reparatie

De goedkoopste schuifpui reparatie is het vervangen van het slot. Dit is een project dat vaak al binnen een half uur voor je is opgelost. Het gemiddelde uurtarief van een slotenmaker is € 60. Inclusief voorrijkosten en kosten voor een uitstekend slot betaal je gemiddeld € 170.

Middelste reparatie

De meest voorkomende reparatie is het herstellen van de verf of lak van je schuifpui. Meestal is dit geen heel grote reparatie omdat de verf of lak alleen bijgewerkt hoeft te worden en niet per se de gehele schuifpui opnieuw gedaan moet worden. De schilder is hier gemiddeld 1 tot 2 uur mee bezig waardoor je rond de € 170 betaalt voor deze reparatie, inclusief verf en voorrijkosten.

Duurste reparatie

De duurste schuifpui reparatie is het vervangen van het glas in de schuifpui. De hoogte van de kosten van deze reparatie zijn afhankelijk van de grootte van de schuifpui. Nieuw isolatieglas kost gemiddeld € 300 per deel van de schuifpui. Deze reparatie wordt uitgevoerd door een glaszetter of een schilder. De vakspecialist komt 2 keer langs; 1 keer om de schuifpui op te meten en 1 keer om het glas te zetten. De prijs die je voor een glaszetter betaalt, inclusief voorrijkosten en nieuw isolatieglas is gemiddeld € 440 voor 2 bezoeken.

Hoe ziet de prijsopbouw van een schuifpui reparatie eruit?

Kostenoverzicht Schuifpui reparatie prijzen

Welke keuzes bepalen de kosten van een schuifpui reparatie?

Verschillende keuzes die je maakt bepalen of de kosten van een schuifpui reparatie stijgen of dalen. Bekijk hieronder welke opties je hebt.

Keuze 1: Is er kleine of grote schade?

Is er schade ontstaan aan je schuifpui, zorg dan dat dit zo snel mogelijk gerepareerd wordt zodat je de kans op grote schade voorkomt. Grote schade aan de schuifpui betekent dat de vakspecialist langer bezig is met de reparatie en de kosten voor een schuifpui reparatie dus hoger worden.

Keuze 2: Welke vakspecialist schakel je in?

Veel vakspecialisten werken als ZZP’er en bepalen hun eigen uurtarief. Ook vakspecialisten in loondienst verdienen een verschillend arbeidsloon. Dit wordt gebaseerd op het beroep en het aantal jaren werkervaring. De kosten voor een schuifpui reparatie verschillen dus per bedrijf dat je inschakelt, maar gemiddeld vraagt een glaszetter € 80 per uur en een schilder € 60 aan arbeidsloon per uur, inclusief btw en exclusief materiaal. Het is daarom altijd verstandig meerdere prijzen te vergelijken om de beste kwaliteit voor de juiste prijs te ontvangen. Dit kun je gemakkelijk doen door meerdere schuifpui offertes aan te vragen. 

Keuze 3: Reparatie materiaal

Moet een onderdeel van je schuifpui vervangen worden? Dan heb je de keuze deze zelf aan te schaffen, of door de vakspecialist te laten meenemen. Bekijk in het prijsoverzicht de kosten van verschillende onderdelen van een schuifpui. Let op: wanneer het glas in je schuifpui vervangen moet worden neemt de vakspecialist altijd de glasplaat zelf mee nadat je schuifpui is opgemeten. Hierdoor voorkom je vergissingen en weet je zeker dat je de juiste glasplaat krijgt.

OnderdeelGem. prijs (incl. btw)Verschil in prijs afhankelijk van
Slot€ 60 - € 100 per stukDe kwaliteit van het slot. Standaard inbraakwerend (1 ster), zwaar inbraakwerend (2 sterren) of extra zwaar inbraakwerend (3 sterren).
Verf/lak€ 20 - € 50 per literAluminium schuifpui wordt in de fabriek gespoten voor een meerprijs van gemiddeld € 300 afhankelijk van de grootte.
Hout wordt ter plekke geschilderd met verf/lak geschikt voor buiten en een eventuele beschermende lak laag.
Isolatieglas€ 300 - € 500 per gedeelteSoort isolatieglas. Keuze uit standaard isolatieglas, HR, HR+, HR++ en HR+++ isolatieglas.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Maak gebruik van garantie

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen vergeten dat ze garantie hebben op producten, en dat geldt ook voor de schuifpui. Vaak ontvang je op de coating van je schuifpui tot wel 10 jaar garantie. Voor het hang- en sluitwerk is dat gemiddeld 1 jaar. Maak hier gebruik van om kosten voor een reparatie geheel te voorkomen.

Kies voor een vakspecialist bij jou in de buurt

Een groot deel van de kosten van een schuifpui reparatie bestaan uit de voorrijkosten van de vakspecialist. Kies voor een vakspecialist in de buurt, veel vakspecialisten rekenen geen voorrijkosten binnen een straal van 10 km.

Reinig regelmatig je schuifpui

Door maandelijks je schuifpui schoon te maken met een vochtige doek en allesreiniger voorkom je dat zand en vuil schade aanrichten aan de schuifpui. Wanneer vuil en voornamelijk zand lang blijven zitten kunnen er scheurtjes ontstaan in de kozijnen. Op het eerste gezicht lijkt dit geen groot probleem, maar scheuren vergroten met de tijd waar vocht gaat intrekken. Maak je schuifpui regelmatig schoon om een reparatie te voorkomen.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden