Vergelijk schuifpui offertes
Vind dé schuifpui specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schuifpui Schuifpui plaatsen

Schuifpui plaatsen

Door te kiezen voor een schuifpui zorg je ervoor dat er meer licht en ruimte in je huis ontstaat. Ben je daarom zoek naar prijzen en tips voor het (laten) plaatsen van een schuifpui? Lees deze pagina en kom achter de kosten, het zelf plaatsen en laten plaatsen van een schuifpui en veelgestelde vragen rondom een schuifpui.

Wat zijn de schuifpui plaatsen kosten?

De prijzen voor een schuifpui verschillen per situatie. Gemiddeld gezien liggen de prijzen tussen de € 2.500 en € 6.500, inclusief plaatsen. Dit is afhankelijk van het materiaal dat je kiest, het aantal delen waaruit de schuifpui bestaat en de extra opties die je erbij neemt. Bekijk het onderstaande overzicht om een indicatie te krijgen van de gemiddelde prijzen van een kunststof schuifpui.

SchuifpuiGem. kosten per schuifpui ( incl. montage, HR++ glas en btw)
Hout
2-delige schuifpui, 2 m breed€ 2.600 - € 4.500
3-delige schuifpui, 4 m breed€ 4.200 - € 6.300
4-delige schuifpui, 6 m breed€ 5.700 - € 7.800
Kunststof
2-delige schuifpui, 2 m breed€ 2.500 - € 4.700
3-delige schuifpui, 4 m breed€ 4.100 - € 6.000
4-delige schuifpui, 6 m breed€ 5.600 - € 7.500
Aluminium
2-delige schuifpui, 2 m breed€ 2.700 - € 5.000
3-delige schuifpui, 4 m breed€ 4.300 - € 6.600
4-delige schuifpui, 6 m breed€ 5.800 - € 8.100
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Schuifpui plaatsen

Wat is een schuifpui?

Met een schuifpui worden de glazen schuifdeuren bedoeld die een toegang bieden van de woning naar de tuin. Er zijn drie soorten schuifpuien waar je uit kunt kiezen: een houten schuifpui, een aluminium schuifpui en een kunststof schuifpui. Met een schuifpui haal je eenvoudig zonlicht naar binnen. Dit zorgt niet alleen voor een fijnere leefomgeving, maar het levert je ook een meerwaarde van je woning op.

Schuifpui zelf plaatsen

Het zelf plaatsen van een schuifpui is mogelijk indien je beschikt over de juiste expertise. Toch is het verstandig om af te wegen om het zelf te doen, aangezien het een specialistische en tijdrovende klus is. Als je ervoor kiest om het zelf te doen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Lees hieronder welke 3 zaken dit zijn.

 1. Schakel vrienden of familie in

Het is vrijwel onmogelijk om schuifpui te plaatsen zonder hulp van anderen. Vraag daarom aan je vrienden of familie of zij tijd hebben om je te helpen en plaats de schuifpui samen.

 1. Check de maten 2 keer

Voordat de nieuwe schuifpui geplaatst wordt, moeten eerst de maten bekend zijn. Het opmeten hiervan moet secuur gebeuren. Als je een fout maakt tijdens het opmeten, komen er namelijk later extra kosten bij kijken. Daarom is het altijd verstandig om nog een keer na te meten.

 1. Kies voor de juiste kwaliteit

Het is heel verleidelijk om te kiezen voor een goedkope schuifpui, maar dit is niet altijd de beste optie. Let naast de prijs ook op kenmerken zoals de levensduur en de kwaliteit. Een schuifpui is vaak een investering voor een aantal jaar. Kies daarom voor een schuifpui met een lange levensduur en een goede kwaliteit.

Schuifpui laten plaatsen

Als je niet zo handig bent en je er zeker van wil zijn dat je schuifpui op een juiste manier geplaatst wordt, is het verstandig om deze opdracht uit te besteden. Door een vakspecialist in te schakelen weet je zeker dat je schuifpui op een juiste manier geplaatst wordt. De totale kosten voor het plaatsen van een schuifpui variëren sterk per vakspecialist. Dit heeft met een aantal factoren te maken. Bekijk het onderstaande overzicht om een globaal beeld van deze kosten te krijgen.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
Opmeten schuifpui€ 50 - € 150
Sloopwerk€ 150 - € 250
Plaatsen schuifpui€ 400 - € 1.500
Afvoeren puin en oude schuifpui€ 100 - € 150

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het inschakelen van een vakspecialist. Dit zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen in de vorm van extra kosten komt te staan. Hieronder vind je 4 tips waarmee je gemakkelijk de juiste vakspecialist voor jouw opdracht vindt:

 1. Kies een lokaal bedrijf

Bij het inschakelen van een vakspecialist worden vaak voorrijkosten gerekend. Deze kosten zijn sterk afhankelijk van de afstand die het bedrijf moet afleggen om bij jou thuis te komen. Wanneer je kiest voor een lokaal bedrijf bespaar je flink op de voorrijkosten.

 1. Check de keurmerken

Een keurmerk of kwaliteitszegel zegt over het algemeen iets over de kwaliteit van de geleverde werkzaamheden van de vakspecialist. Wanneer een vakspecialist deze certificaten of keurmerken niet bezit, wil dit niet direct zeggen dat de kwaliteit van de werkzaamheden minder is. Bekijk voordat je in zee gaat met vakspecialist welke keurmerken deze bezit.

 1. Let op de garantie

Een schuifpui heeft niet het eeuwige leven. Check daarom altijd de garantietermijn. Standaard geldt er een garantie van 10 jaar. Om er zeker van te zijn dat dit wordt gewaarborgd is het verstandig om dit vooraf schriftelijk te laten opnemen door een vakspecialist.

 1. Wees kritisch op de inhoud van de offerte

Kijk altijd goed naar wat er in de offerte staat en wat er wel en niet gedaan wordt. Je mag er niet vanuit gaan dat het afvoeren van bijvoorbeeld puin zomaar is inbegrepen. Check daarnaast of alle gemaakte afspraken goed zijn opgenomen in de schuifpui offerte.

Veelgestelde vragen

1. Zijn er kosten verbonden aan het aanvragen van een offerte van een schuifpui plaatsen?
Nee, het ontvangen van offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

2. Zijn de vakspecialisten van Homedeal zelf?
Nee, Homedeal is hét platform waarop huiseigenaren en meer dan 2.000 vakspecialisten samenkomen. Naar aanleiding van jouw aanvraag selecteert Homedeal voor jou tot wel
6 gecertificeerde vakspecialisten bij jou uit de buurt die bij je aanvraag passen.

3. Is het wel verstandig om een schuifpui te nemen als ik jonge kinderen heb?

Ja, een schuifpui is gebruiksvriendelijk. Deze is namelijk eenvoudig en veilig te openen, ook door jonge kinderen.

4. Moet ik een vergunning aanvragen als ik zelf mijn schuifpui wil plaatsen?

Het is niet in alle gevallen verplicht om een vergunning aan te vragen. Indien je een wijziging aanbrengt in de gevel van het bijbehorende bouwwerk is dit wel het geval. Vraag dit daarom altijd na bij je gemeente.

5. Welke keurmerken gelden er binnen deze branche?

Door te kijken naar de keurmerken van de vakspecialist weet je of deze een kwalitatief hoogstaand  product levert. Er zijn verschillende keurmerken die gelden binnen deze branche.

 • KOMO keurmerk: Dit keurmerk is een kwaliteitskeurmerk. Wanneer je een bedrijf inschakelt die over dit keurmerk beschikt, ben je er zeker van dat het bedrijf werkt volgens de relevante regelgeving in de bouw.
 • Bouwgarant keurmerk: Bedrijven met een BouwGarant keurmerk beschikken over een bepaald niveau van vakmanschap, betrouwbaarheid en kwaliteit.
 • Kiwa Nederland: vakspecialisten die over een Kiwa certificering beschikken, verkopen alleen schuifpuien die voldoen aan internationale kwaliteitseisen en controles.
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen: Als een vakspecialist beschikt over dit keurmerk, dan weet je zeker dat je woning goed beveiligd is. Woningen met dit keurmerk hebben namelijk tot 90% minder kans op een inbraak.

6. Wat is het verschil tussen een hefschuifpui en een kiepschuifpui?

Een hefschuifpui heeft alleen de mogelijkheid om te schuiven. Hierdoor is deze gemakkelijk met één vinger te bedienen. Bij een kiepschuifpui heb je de optie om de deur zowel te kiepen als te schuiven. Op die manier zet je de deur dus open zonder dat er mensen naar binnen lopen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden