Vergelijk schuifpui offertes
Vind dé schuifpui specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schuifpui Schuifpui plaatsen

Schuifpui plaatsen


Door te kiezen voor een schuifpui zorg je ervoor dat er meer licht en ruimte in je huis ontstaat. Ben je daarom zoek naar prijzen en tips voor het (laten) plaatsen van een schuifpui? Lees deze pagina en kom achter de kosten, het zelf plaatsen en laten plaatsen van een schuifpui en veelgestelde vragen rondom een schuifpui.

Inhoudsopgave.

Wat kost een schuifpui plaatsen?

Het plaatsen van een schuifpui kost gemiddeld tussen €700 en €2.050, afhankelijk van werkzaamheden zoals opmeten, sloopwerk, plaatsing en afvoeren van puin en de oude schuifpui.

De totale kosten voor het plaatsen van een schuifpui variëren sterk per vakspecialist. Dit heeft met een aantal factoren te maken. Bekijk het onderstaande overzicht om een globaal beeld van deze kosten te krijgen.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
Opmeten schuifpui€ 50 – € 150
Sloopwerk€ 150 – € 250
Plaatsen schuifpui€ 400 – € 1.500
Afvoeren puin en oude schuifpui€ 100 – € 150

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het inschakelen van een vakspecialist. Dit zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen in de vorm van extra kosten komt te staan. Hieronder vind je 4 tips waarmee je gemakkelijk de juiste vakspecialist voor jouw opdracht vindt:

Wees kritisch op de inhoud van de offerte

Kijk altijd goed naar wat er in de offerte staat en wat er wel en niet gedaan wordt. Je mag er niet vanuit gaan dat het afvoeren van bijvoorbeeld puin zomaar is inbegrepen. Check daarnaast of alle gemaakte afspraken goed zijn opgenomen in de schuifpui offerte.

Kies een lokaal bedrijf

Bij het inschakelen van een vakspecialist worden vaak voorrijkosten gerekend. Deze kosten zijn sterk afhankelijk van de afstand die het bedrijf moet afleggen om bij jou thuis te komen. Wanneer je kiest voor een lokaal bedrijf bespaar je flink op de voorrijkosten.

Let op de garantie

Een schuifpui heeft niet het eeuwige leven. Check daarom altijd de garantietermijn. Standaard geldt er een garantie van 10 jaar. Om er zeker van te zijn dat dit wordt gewaarborgd is het verstandig om dit vooraf schriftelijk te laten opnemen door een vakspecialist.

Check de keurmerken

Een keurmerk of kwaliteitszegel zegt over het algemeen iets over de kwaliteit van de geleverde werkzaamheden van de vakspecialist. Wanneer een vakspecialist deze certificaten of keurmerken niet bezit, wil dit niet direct zeggen dat de kwaliteit van de werkzaamheden minder is. Bekijk voordat je in zee gaat met vakspecialist welke keurmerken deze bezit. Er zijn verschillende keurmerken die gelden binnen deze branche.

  • KOMO keurmerk: Dit keurmerk is een kwaliteitskeurmerk. Wanneer je een bedrijf inschakelt die over dit keurmerk beschikt, ben je er zeker van dat het bedrijf werkt volgens de relevante regelgeving in de bouw.
  • Bouwgarant keurmerk: Bedrijven met een BouwGarant keurmerk beschikken over een bepaald niveau van vakmanschap, betrouwbaarheid en kwaliteit.
  • Kiwa Nederland: vakspecialisten die over een Kiwa certificering beschikken, verkopen alleen schuifpuien die voldoen aan internationale kwaliteitseisen en controles.
  • Politiekeurmerk Veilig Wonen: Als een vakspecialist beschikt over dit keurmerk, dan weet je zeker dat je woning goed beveiligd is. Woningen met dit keurmerk hebben namelijk tot 90% minder kans op een inbraak.

Schuifpui kosten.

De prijzen voor een schuifpui verschillen per situatie. Gemiddeld gezien liggen de prijzen tussen de € 2.500 en € 6.500, inclusief plaatsen. Dit is afhankelijk van het materiaal dat je kiest, het aantal delen waaruit de schuifpui bestaat en de extra opties die je erbij neemt. Bekijk het onderstaande overzicht om een indicatie te krijgen van de gemiddelde prijzen van een kunststof schuifpui.

TypeSchuifpuiLengteGem. kosten per schuifpui (incl.)
Hout2-delige schuifpui2 m breed€ 2.600 – € 4.500
Hout3-delige schuifpui4 m breed€ 4.200 – € 6.300
Hout4-delige schuifpui6 m breed€ 5.700 – € 7.800
Kunststof2-delige schuifpui2 m breed€ 2.500 – € 4.700
Kunststof3-delige schuifpui4 m breed€ 4.100 – € 6.000
Kunststof4-delige schuifpui6 m breed€ 5.600 – € 7.500
Aluminium2-delige schuifpui2 m breed€ 2.700 – € 5.000
Aluminium3-delige schuifpui4 m breed€ 4.300 – € 6.600
Aluminium4-delige schuifpui6 m breed€ 5.800 – € 8.100

Gem. kosten per schuifpui ( incl. montage, HR++ glas en btw)

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Mocht je schuifpui na verloop van tijd slijtage vertonen of beschadigd raken, dan staat een efficiënte en vakkundige reparatie voorop. Voor schuifpui reparatie is het van belang om een deskundige in te schakelen die de schuifpui weer soepel en veilig laat functioneren. De kosten hiervoor hangen af van de omvang van de schade en het type materiaal van je schuifpui. Het is een slimme investering om je schuifpui goed te onderhouden, zodat je er nog jaren plezier van kunt hebben.

Schuifpui zelf plaatsen

Het zelf plaatsen van een schuifpui is mogelijk indien je beschikt over de juiste expertise. Toch is het verstandig om af te wegen om het zelf te doen, aangezien het een specialistische en tijdrovende klus is. Als je ervoor kiest om het zelf te doen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Lees hieronder welke 3 zaken dit zijn.

  1. Schakel vrienden of familie in

Het is vrijwel onmogelijk om schuifpui te plaatsen zonder hulp van anderen. Vraag daarom aan je vrienden of familie of zij tijd hebben om je te helpen en plaats de schuifpui samen.

  1. Check de maten 2 keer

Voordat de nieuwe schuifpui geplaatst wordt, moeten eerst de maten bekend zijn. Het opmeten hiervan moet secuur gebeuren. Als je een fout maakt tijdens het opmeten, komen er namelijk later extra kosten bij kijken. Daarom is het altijd verstandig om nog een keer na te meten.

  1. Kies voor de juiste kwaliteit

Het is heel verleidelijk om te kiezen voor een goedkope schuifpui, maar dit is niet altijd de beste optie. Let naast de prijs ook op kenmerken zoals de levensduur en de kwaliteit. Een schuifpui is vaak een investering voor een aantal jaar. Kies daarom voor een schuifpui met een lange levensduur en een goede kwaliteit.

Schuifpui plaatsen

Homedeal aanvraag

Nu je alles weet over het plaatsen van een schuifpui, is het tijd voor de volgende stap. En goed nieuws: het vragen van offertes kost je helemaal niks! Gratis en je zit nergens aan vast.

Bij Homedeal brengen we je in contact met de beste vakmensen in de buurt. Meer dan 2.000 experts staan klaar om je te helpen. Wij zoeken voor jou tot wel 6 top specialisten uit die passen bij wat je nodig hebt. Waar wacht je nog op?

Ontdek vandaag hoe jouw huis nog mooier kan worden met een nieuwe schuifpui.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen


Kan ik de schuifpui zelf installeren of heb ik een professional nodig?

Zelf een schuifpui plaatsen is mogelijk voor de ervaren doe-het-zelver met de juiste gereedschappen en kennis. Echter, voor de meeste projecten raden wij aan een vakman in te schakelen om zeker te zijn van een veilige en correcte installatie. Dit verzekert u ook van garantie op het werk en het materiaal.

Moet ik een vergunning aanvragen als ik zelf mijn schuifpui wil plaatsen?

Het is niet in alle gevallen verplicht om een vergunning aan te vragen. Indien je een wijziging aanbrengt in de gevel van het bijbehorende bouwwerk is dit wel het geval. Vraag dit daarom altijd na bij je gemeente.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden