Vergelijk schuifpui offertes
Vind dé schuifpui specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schuifpui Kunststof schuifpui prijzen

Kunststof schuifpui prijzen

Minimale kosten
€ 2.500
Gemiddelde kosten
€ 5.000
Maximale kosten
€ 7.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 4.100 - € 5.900

Met een schuifpui creëer je meer licht in huis. Je haalt buiten naar binnen. Ben je benieuwd naar de prijzen voor het plaatsen van een kunststof schuifpui en wil je weten welke opties er mogelijk zijn? Bekijk de prijzen voor jouw situatie op deze pagina.

Inhoudsopgave.

Wat kost een kunststof schuifpui?

De kosten voor de installatie van een kunststof schuifpui verschillen per situatie. Gemiddeld gezien betaal je tussen de € 2.500 en € 7.500 voor een kunststof schuifpui, inclusief HR++ glas en montagekosten. Deze prijs is afhankelijk van het aantal delen en de bijbehorende afmetingen.

In de onderstaande tabel vind je een prijsoverzicht voor 3 verschillende situaties.

Kunststof schuifpuiBreedteGem. kosten per schuifpui
2-delige schuifpui2 m breed€ 2.500 – € 4.700
3-delige schuifpui4 m breed€ 4.100 – € 6.000
4-delige schuifpui6 m breed€ 5.600 – € 7.500

*(incl. montage en btw)

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
kunststof schuifpui

Prijsvoorbeelden

De prijzen voor schuifpuien lopen per situatie uiteen. Bekijk onderstaande prijsvoorbeelden om een beeld te krijgen van de kunststof schuifpuien prijzen (inclusief plaatsen) in verschillende situaties.

Goedkope kunststof schuifpui

Als je op zoek bent naar een goedkope schuifpui dan valt de keuze op een 2-delige schuifpui. Deze bestaat uit 1 vast deel en 1 schuifdeur. Een goedkope kunststof schuifpui heeft een hoogte van 2,2 meter en een breedte van rond de 3 meter. De totaalprijs ligt rond de € 2.500, inclusief HR++ glas en montagekosten.

Gemiddelde kunststof schuifpui

De meeste mensen kiezen voor een kunststof schuifpui die uit 3 delen bestaat, waarbij 2 delen vast zijn en er 1 schuifdeur in zit. Deze schuifpui is 2,2 meter hoog en 4 meter breed. Gemiddeld betaal je rond de € 4.100, dit bedrag is inclusief HR++ glas en montagekosten.

Dure kunststof schuifpui

De duurste kunststof schuifpui is de schuifpui met 4 delen. De meest luxe optie bevat 2 vaste delen en 2 schuifdeuren. De schuifpui is 2,2 meter hoog en 6 meter breed. Gemiddeld kost deze schuifpui € 5.600, inclusief HR++ glas en montagekosten.

Prijsopbouw kunststof schuifpui

Kostenoverzicht Kunststof schuifpui prijzen

Welke opties bepalen de kosten van een kunststof schuifpui?

Om een goede indicatie van de prijs van een kunststof schuifpui te krijgen, zijn er verschillende opties mogelijk. De onderstaande keuzes helpen jou bij je zoektocht naar de juiste schuifpui en om de kunststof schuifpui prijs te berekenen voor jouw situatie.

Kies voor een 2-, 3- of 4-delige schuifpui

De meeste schuifpuien worden op maat gemaakt, waardoor je zelf kunt bepalen hoe breed de delen zijn. In de regel geldt: hoe breder de schuifpui, hoe hoger de prijs. De meest voorkomende breedte voor vaste delen is 1,2 tot 1,5 meter en voor schuifdeuren is dat 1 tot 1,5 meter.

De kosten voor schuifdeuren liggen gemiddeld € 500 hoger dan de kosten voor vaste delen. Daar komen voor schuifdeuren ook extra kosten bij voor plaatsing door de vakspecialist, aangezien het plaatsen van schuifdeuren meer werk is dan het plaatsen van vaste delen.

De gemiddelde montagekosten van een schuifpui met 1 schuifdeur bedragen € 300. Kies je voor een extra schuifdeur dan bedragen de arbeidskosten gemiddeld € 350.

Selecteer het model schuifpui

De meest geplaatste schuifpuien zijn hefschuipuien en schuifpuien met een draai-/kiepsysteem. Een hefschuipui is gelijkvloers en wordt uit de grond getild voordat het bewegende deel schuift. Een schuifpui met een draai-/kiepsysteem heeft schuifdeuren, maar deze kantelen ook wanneer je de deurklink in de juiste positie draait.

Het plaatsen van een hefschuifpui kost gemiddeld € 200 tot € 400 meer dan een schuifpui met een draai-/kiepsysteem. Een hefschuifpui heeft als voordeel dat de deur extra inbraakwerend is. Deze is bovendien gelijkvloers, waardoor je geen last hebt van een onhandige drempel.

Bekijk de extra opties

Er zijn een aantal extra opties waaruit je kunt kiezen bij het kopen van een schuifpui. Uiteraard beïnvloeden deze onderdelen de uiteindelijke kosten. Zie het onderstaande overzicht voor de extra opties.

Extra optieGem. meerprijs per schuifpui (incl. btw)Toelichting
Aangepaste kleur€ 60 – € 90Kies voor een andere kleur om de schuifpui aan te sluiten op je woonstijl.
HR++ isolatieglas€ 170 – € 600Extra isolerend waardoor je bespaart op de energiekosten. De meerprijs is afhankelijk van de breedte van de schuifpui.
Zonwering plaatsen€ 150 – € 1.050Keuze uit screens, zonnescherm, uitvalscherm, knikarmscherm en markiezen. De meerprijs is afhankelijk van de afmetingen.
Ventilatierooster€ 50 – € 150Een ventilatierooster is een goedkope manier om de woning te ontluchten. Hierdoor bespaar je niet alleen op de energierekening, ook is het goed voor het milieu.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Kan een kunststof schuifpui op maat gemaakt worden?

Ja, kunststof schuifpuien kunnen geheel naar uw wensen en de afmetingen van uw woning op maat gemaakt worden. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en optimale isolatie. Het op maat maken kan de prijs beïnvloeden, maar zorgt wel voor een naadloze integratie met uw woning.

Hoe onderhoud ik mijn kunststof schuifpui?

Regelmatig onderhoud van uw kunststof schuifpui verlengt de levensduur aanzienlijk. Dit omvat het schoonmaken van de rails, het smeren van de bewegende delen met geschikt vet, en het controleren van de afdichtingen op slijtage. Een jaarlijkse inspectie door een expert kan toekomstige problemen voorkomen.

Homedeal bespaartips

Profiteer van kwantumkorting

Vraag bij je buren of zij ook geïnteresseerd zijn in het plaatsen van een nieuwe schuifpui. Door meerdere schuifpui tegelijk te bestellen, krijg je kwantumkorting. Hierdoor profiteer je beiden van deze korting.

Kies voor een lokale vakspecialist

Kies ervoor om een lokale vakspecialist in te huren en bespaar simpelweg op voorrijkosten. Deze kosten bedragen al snel € 1 per kilometer.

Verf zelf je kunststof schuifpui

Bespaar op schilderkosten door zelf de schuifpui te verven. De kosten voor een schilder bedragen al gauw € 30 per uur. Hierdoor bespaar je gemiddeld € 100 tot € 150 per schilderproject.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden