Vind de beste schuifpui specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schuifpui Schuifpui prijzen

Schuifpui prijzen

Minimale kosten
€ 1.500
Gemiddelde kosten
€ 3.500
Maximale kosten
€ 5.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.870 - € 4.130

Wil je graag meer licht en ruimte in huis, maar geen grote verbouwing? Een schuifpui is de perfecte oplossing. Geef je woning een nieuwe look en geniet van het uitzicht op je tuin. Bekijk de handige prijsoverzichten om een indicatie te maken wat de schuifpui kosten zijn in jouw situatie.

Wat kost een schuifpui?

De kosten voor een schuifpui lopen uiteen van € 2.500 tot € 6.500, inclusief montage. Het grote verschil in de schuifpui prijzen komt voor het grootste gedeelte door de afmeting, materiaal keuze en de glassoort. De schuifpui is verkrijgbaar in 2, 3 of 4 delen en je hebt de keuze uit vaste vensters en schuifdeuren. Bekijk in onderstaand overzicht de gemiddelde schuifpui kosten. 

Kunststof schuifpuiGem. kosten per schuifpui (incl. montage en btw)
2-delige schuifpui, 3m breed incl. HR++ isolatieglas€ 3.800 - € 4.800
3-delige schuifpui, 4m breed incl. HR++ isolatieglas€ 4.800 - € 5.800
4-delige schuifpui, 5m breed incl. HR++ isolatieglas€ 5.800 - € 6.800
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
schuifpui kosten

Prijsvoorbeelden

De montagekosten voor het verwijderen en plaatsen van een schuifpui bedragen gemiddeld € 1.000 tot €2.000, omdat hier vaak twee vakspecialisten voor worden ingeschakeld. Lees meer over de prijsopbouw van de verschillende schuifpuien, inclusief montagekosten.

Goedkoopste schuifpui

De goedkoopste schuifpui die een vakspecialist plaatst is een kunststof schuifpui met twee delen. Dit betekent een vast gedeelte en een schuifdeur. De meest gekozen afmetingen van deze schuifpui zijn 2,20 meter hoog en 3 meter breed. Een 2-delige kunststof schuifpui met een kiepsysteem heeft een vanaf prijs van € 2.000 tot € 3.000, exclusief montagekosten.

Meest gekozen schuifpui

De meest gekozen schuifpui is een kunststof schuifpui met drie delen. Dit zijn 2 vaste delen en 1 schuifdeur. Een voorbeeld hiervan is: vast-deur-vast of deur-vast-vast. De kosten van een schuifpui van 4 meter breed en 2,20 meter hoog met 3 delen liggen ongeveer tussen de € 3.000 en 4.000, exclusief montagekosten.

Duurste schuifpui

De duurste optie in schuifpuien is een 4-delige schuifpui. De 4-delige schuifpui bestaat uit 2 vaste delen en 2 schuifdeuren of 3 vaste delen en 1 schuifdeur. Dit is bijvoorbeeld: vast-deur-deur-vast of vast-deur-vast-vast. De meest gekozen afmetingen van deze schuifpui zijn 2,20 meter hoog en 6 meter breed. Een 4-delige hefschuifpui kost met 2 schuifdeuren gemiddeld € 4.000 tot € 5.000, exclusief montagekosten.

Hoe ziet de prijsopbouw van een schuifpui eruit?

Kostenoverzicht Schuifpui prijzen

Welke keuzes bepalen de kosten van een schuifpui?

Door verschillende keuzes te maken weet je precies welke schuifpui je wilt laten plaatsen, en wat de gemiddelde kosten daarvan zijn. Bekijk hieronder de keuzes die je maakt voor je een ideale schuifpui:

Keuze 1: Kies je voor een kunststof, aluminium of houten schuifpui?

Voor een groot deel zit het verschil in de prijs van schuifpuien in het materiaal dat je kiest. De meest gebruikte materialen voor een schuifpui zijn kunststof, aluminium en hout. Bekijk in het prijsoverzicht wat het materiaal doet met de prijs.

2-delige schuifpuiGemiddelde kosten incl. btw per materiaalsoort (excl. montagekosten en glas)
Houten schuifpui€ 1.045 - € 1.890
Kunststof schuifpui
€ 920 - € 2.170
Aluminium schuifpui€ 1.170 - € 2.420

Keuze 2: Voor welk model schuifpui ga je?

De meest geplaatste schuifpuien zijn een hefschuifpui en een schuifpui met een draai-/kiepsysteem. Een hefschuipui is gelijkvloers en wordt uit de grond getild voordat het bewegende deel schuift. Een schuifpui met een draai-/kiepsysteem heeft schuivende deuren maar deze kantelen ook wanneer de deurklink in de juiste positie gezet wordt. Beide modellen zijn te krijgen in 2, 3 of 4 delen.

Een hefschuifpui is het duurdere model schuifpui, maar deze heeft als voordelen dat hij extra inbraakwerend en gelijkvloers is wat veel mensen mooier vinden. Een hefschuifpui is gemiddeld € 200 tot € 400 duurder dan een schuifpui met een draai-/kiepsysteem van dezelfde afmetingen.

Keuze 3: Voor welke afmetingen kies je?

De kosten van een schuifpui zijn afhankelijk van de breedte van de schuifpui, zo verschillen schuifdeuren en vaste delen in breedte, maar ook in prijs. De schuifdeur heeft vaak een standaard afmeting van 1,2 meter tot 1,5 meter, maar het vaste deel varieert in grote naar jouw wens. De meest gekozen breedtes van een vast deel zijn 1,5 meter tot 2,2 meter. De prijzen variëren sterk aan de hand van de afmetingen omdat er meer materiaal nodig is, de glasplaat die gebruikt wordt groter is en het langer duurt de schuifpui te plaatsen hoe breder deze is. De kosten van een schuifpui van 4 meter zullen dus iets hoger liggen dan een schuifpui van 2 meter breed.

Keuze 4: Maak je gebruik van extra opties?

Maak compleet gebruik van de service van de vakspecialist en geniet straks van de perfecte schuifpui voor jouw woning. Kies voor extra opties:

Extra optieGem. prijs (incl. btw, excl. arbeid)Toelichting
Schuifpui schilderen€ 35 - € 40Alleen voor een houten schuifpui, kosten per uur. Exclusief verf.
Zonwering plaatsen€ 150 - € 1.050Keuze uit: screens, zonnescherm, uitvalscherm, knikarmscherm en markiezen. Prijs afhankelijk van het type en de afmetingen.
HR+++ isolatieglas€ 55 Per m² glas. Het beste isolatieglas waardoor je bespaart op je energierekening.
Houtnerf aanbrengenAfhankelijk van soort en formaat schuifpuiVoor een kunststof schuifpui. Wordt gedaan in de fabriek.
Smalle profielenAfhankelijk van soort en formaat schuifpuiHet smaller maken van de kozijnen voor een luxe uitstraling.
Luxe kleurenAfhankelijk van soort en formaat schuifpuiVoor een aluminium schuifpui. Wordt gespoten in de fabriek
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Vraag eens bij je buren of zij ook een nieuwe schuifpui willen. Wanneer je meerdere schuifpuien tegelijk laat plaatsen biedt de vakspecialist vaak een aantrekkelijke kwantumkorting aan waar jij en je buren beide van profiteren. Hoe hoog deze korting is verschilt per vakspecialist.

Verf je houten schuifpui zelf

Kies je voor een houten schuifpui? Dan heb je een extra optie om te besparen. Een houten schuifpui verf je namelijk als je een beetje handig bent zelf, waardoor je geen schilder hoeft in te schakelen. Je bespaart hiermee al gauw € 35 per uur. Wil je graag een andere kleur voor je aluminium of kunststof schuifpui? Hiervoor moet je wel een vakspecialist inschakelen.

Maak de schuifpui schoon

Kozijnen en deuren zijn vaak het vergeten kind als het gaat om schoonmaken. Maar het schoonmaken van de kozijnen, deuren én schuifpui geeft je een mogelijkheid om te besparen. Wanneer je deze maandelijks schoonmaakt met een vochtige doek en wat allesreiniger zorg je ervoor dat ze in goede staat blijven en je dus langer geniet van je investering.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden