Vergelijk schuifpui offertes
Vind dé schuifpui specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schuifpui Houten schuifpui prijzen

Houten schuifpui prijzen

Minimale kosten
€ 2.600
Gemiddelde kosten
€ 5.200
Maximale kosten
€ 7.800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 4.260 - € 6.136

Een schuifpui creëert licht en ruimte in huis door de grote ramen en deuren die open schuiven, in plaats van openslaan. Kies je voor een houten schuifpui? Dan kies je voor eindeloze mogelijkheden wat betreft de kleur, zodat je schuifpui volledig aansluit bij je interieur. Bekijk de prijzen en mogelijkheden voor een houten schuifpui op Homedeal.

Wat kost een houten schuifpui?

De prijzen voor een houten schuifpui starten vanaf € 2.600, maar kunnen oplopen tot wel € 7.800, inclusief HR++ glas en de montagekosten. De grootte heeft de meeste invloed op de kosten. Een houten schuifpui is verkrijgbaar in 2-, 3- of 4 delen. Bekijk hieronder de houten schuifpui prijzen inclusief montage, HR++ glas en btw.

Houten schuifpui, 2,2 m hoogGem. kosten per houten schuifpui (incl. montage, HR++ glas en btw)
2-delige schuifpui, 2 m breed€ 2.600 - € 4.500
3-delige schuifpui, 4 m breed€ 4.200 - € 6.300
4-delige schuifpui, 6 m breed€ 5.700 - € 7.800
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Houten schuifpui prijzen

Prijsvoorbeelden

De montagekosten bedragen gemiddeld € 1.000 tot € 2.000 per schuifpui, dit is voor 2 vakspecialisten die samen je houten schuifpui stevig plaatsen. Bekijk onderstaand hoe de prijzen van verschillende houten schuifpuien zijn opgebouwd:

Goedkoop

De 2-delige houten schuifpui bestaat uit een vast deel en een schuifdeur. Deze schuifpui wordt meestal geleverd in een hoogte van 2,2 meter en een breedte van 2 meter. Voor deze houten schuifpui inclusief montage en HR++ glas betaal je gemiddeld € 2.600.

Gemiddeld

De meest gekozen schuifpui is een schuifpui van 3 delen. Je hebt hier de keuze uit een schuifpui met 2 vaste delen en een 1 schuifdeur, of 2 schuifdeuren en 1 vast deel. De meest gekozen afmetingen voor de 3-delige schuifpui zijn 2,2 meter hoog bij 4 meter breed. De kosten voor deze schuifpui met 2 vaste delen en 1 schuifdeur zijn gemiddeld € 4.200, inclusief HR++ glas en montage.

Luxe

De duurste schuifpui is een 4-delige schuifpui. De keuze voor deze schuifpui bestaat uit 3 vaste delen en 1 schuifdeur, of 2 vaste delen en 2 schuifdeuren. Kies je voor 2 vaste delen en 2 schuifdeuren dan zijn de afmetingen van deze schuifpui gewoonlijk 2,2 meter hoog bij 6 meter breed. Inclusief HR++ glas en montage, kost dit je gemiddeld € 5.700.

Hoe ziet de prijsopbouw van een houten schuifpui eruit?

Kostenoverzicht Houten schuifpui prijzen

Welke keuzes bepalen de kosten van een houten schuifpui?

Heb je besloten dat je een houten schuifpui laat plaatsen, dan kom je voor de volgende keuzes te staan die alle invloed hebben op de totale kosten:

Keuze 1: Een schuifpui met een draai-/kiepsysteem of een hefschuifpui

De twee meest geplaatste houten schuifpuien zijn een schuifpui met een draai-/kiepsysteem en een hefschuifpui. Een schuifpui met een draai-/kiepsysteem heeft naast het schuiven van de deur ook de mogelijkheid de deur te kantelen. De hefschuifpui wordt eerst omhoog geheven voor deze in staat is te schuiven. De houten hefschuifpui is erg populair doordat hij extra inbraakwerend is en gelijkvloers waardoor je geen drempel in huis hebt. Een houten hefschuifpui kost gemiddeld € 200 tot € 400 meer dan een houten schuifpui met en draai-/kiepsysteem.

Keuze 2: Een 2- 3- of 4-delige schuifpui

Hoe je schuifpui is opgebouwd is de grootste bepaler van de prijs van je houten schuifpui. Hoe breder de schuifpui, hoe hoger de kosten voor het materiaal en plaatsing. Daarbij telt ook mee hoeveel vaste gedeeltes versus hoeveel schuifdeuren je laat plaatsen. Een schuifdeur kost gemiddeld € 500 meer dan een vast deel, door extra materiaal en het plaatsen neemt meer tijd in beslag. 

Vaak worden schuifpuien op maat gemaakt waardoor je de mogelijkheid hebt precies te laten weten hoe breed elk gedeelte mag zijn. De meest gekozen breedtes voor vaste delen liggen tussen 1,2 meter en 1,5 meter en voor schuifdeuren is dat 1 meter tot 1,5 meter.

Keuze 3: Extra opties

Laat je houten schuifpui direct helemaal compleet maken door voor extra opties te kiezen:

Extra optieVanaf prijs (incl. btw)Toelichting
Schuifpui schilderen€ 60 - € 90 Prijs per schuifpui, inclusief verf en arbeidsloon schilder. 3 - 16 m²*
HR++ isolatieglas€ 130Extra isolerend, waardoor je bespaart op je energiekosten. Meerprijs, afhankelijk van de breedte van je houten schuifpui.
Zonwering plaatsen€ 150 - € 1.050Keuze uit: screens, zonnescherm, uitvalscherm, knikarmscherm en markiezen. Prijs afhankelijk van het type en de afmetingen.

* Met buitenverf schilder je minder m² dan met binnenverf

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Vraag bij je buren of zij ook geïnteresseerd zijn in het plaatsen van een nieuwe schuifpui. Wanneer je allebei een schuifpui door dezelfde vakspecialist laat plaatsen ontvangen jullie een aantrekkelijke kwantumkorting als beloning dat de vakspecialist een extra project heeft.

Maak de houten schuifpui regelmatig schoon

Het klinkt wellicht als een simpele tip, maar hiermee bespaar je echt op de kosten van een houten schuifpui. Door de houten schuifpui maandelijks schoon te maken met een vochtige doek en allesreiniger zorg je ervoor dat zand en vuil geen beschadigingen aan de houten schuifpui aanrichten. Zo verleng je eenvoudig de levensduur van je houten schuifpui.

Houten schuifpui zelf verven

Hou je ervan zelf je armen uit je mouwen te steken? Dan is het schilderen van je houten schuifpui een project dat je best zelf kunt oppakken. De onderhoudskosten die je hiermee bespaart lopen op tot gemiddeld € 60 per uur.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden