Vergelijk schuifpui offertes
Vind dé schuifpui specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schuifpui Houten schuifpui prijzen

Houten schuifpui prijzen

Minimale kosten
€ 2.600
Gemiddelde kosten
€ 5.200
Maximale kosten
€ 7.800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 4.260 - € 6.136

Bent u benieuwd naar de kosten van een houten schuifpui, inclusief montage? Ontdek bij Homedeal hoe u uw huis kunt transformeren met een duurzame en stijlvolle houten schuifpui. Bekijk de prijzen en mogelijkheden voor een houten schuifpui op Homedeal.

Wat kost een houten schuifpui?

De prijzen voor een houten schuifpui starten vanaf € 2.600, maar kunnen oplopen tot wel € 7.800, inclusief HR++ glas en de montagekosten. De grootte heeft de meeste invloed op de kosten. Een houten schuifpui is verkrijgbaar in 2-, 3- of 4 delen. Bekijk hieronder de houten schuifpui prijzen inclusief montage, HR++ glas en btw.

Houten schuifpui, 2,2 m hoogGem. kosten per houten schuifpui (incl. montage, HR++ glas en btw)
2-delige schuifpui, 2 m breed€ 2.600 – € 4.500
3-delige schuifpui, 4 m breed€ 4.200 – € 6.300
4-delige schuifpui, 6 m breed€ 5.700 – € 7.800
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Houten schuifpui prijzen

Prijsvoorbeelden

De montagekosten schuifpui bedragen gemiddeld € 1.000 tot € 2.000 per schuifpui, dit is voor 2 vakspecialisten die samen je houten schuifpui stevig plaatsen. Bekijk onderstaand hoe de prijzen van verschillende houten schuifpuien zijn opgebouwd:

Goedkoop

De 2-delige houten schuifpui bestaat uit een vast deel en een schuifdeur. Deze schuifpui wordt meestal geleverd in een hoogte van 2,2 meter en een breedte van 2 meter. Voor deze houten schuifpui inclusief montage en HR++ glas betaal je gemiddeld € 2.600.

Gemiddeld

De meest gekozen schuifpui is een schuifpui van 3 delen. Je hebt hier de keuze uit een schuifpui met 2 vaste delen en een 1 schuifdeur, of 2 schuifdeuren en 1 vast deel. De meest gekozen afmetingen voor de 3-delige schuifpui zijn 2,2 meter hoog bij 4 meter breed.

De kosten voor deze schuifpui met 2 vaste delen en 1 schuifdeur zijn gemiddeld € 4.200, inclusief HR++ glas en montage.

Luxe

De duurste schuifpui is een 4-delige schuifpui. De keuze voor deze schuifpui bestaat uit 3 vaste delen en 1 schuifdeur, of 2 vaste delen en 2 schuifdeuren. Kies je voor 2 vaste delen en 2 schuifdeuren dan zijn de afmetingen van deze schuifpui gewoonlijk 2,2 meter hoog bij 6 meter breed. Inclusief HR++ glas en montage, kost dit je gemiddeld € 5.700.

Hoe ziet de prijsopbouw van een houten schuifpui eruit?

Kostenoverzicht Houten schuifpui prijzen

Wanneer je overweegt je woning te verfraaien met een nieuwe schuifpui, is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de investering die dit met zich meebrengt. De kosten schuifpui hangen af van verschillende factoren zoals het materiaal, de afmetingen en de installatiekosten.

Welke keuzes bepalen de kosten van een houten schuifpui?

Heb je besloten dat je een houten schuifpui laat plaatsen, dan kom je voor de volgende keuzes te staan die alle invloed hebben op de totale kosten:

Keuze 1: Een schuifpui met een draai-/kiepsysteem of een hefschuifpui

De twee meest geplaatste houten schuifpuien zijn een schuifpui met een draai-/kiepsysteem en een hefschuifpui. Een schuifpui met een draai-/kiepsysteem heeft naast het schuiven van de deur ook de mogelijkheid de deur te kantelen.

De hefschuifpui wordt eerst omhoog geheven voor deze in staat is te schuiven. De houten hefschuifpui is erg populair doordat hij extra inbraakwerend is en gelijkvloers waardoor je geen drempel in huis hebt. Een houten hefschuifpui kost gemiddeld € 200 tot € 400 meer dan een houten schuifpui met en draai-/kiepsysteem.

Keuze 2: Een 2- 3- of 4-delige schuifpui

Hoe je schuifpui is opgebouwd is de grootste bepaler van de prijs van je houten schuifpui. Hoe breder de schuifpui, hoe hoger de kosten voor het materiaal en plaatsing. Daarbij telt ook mee hoeveel vaste gedeeltes versus hoeveel schuifdeuren je laat plaatsen. Een schuifdeur kost gemiddeld € 500 meer dan een vast deel, door extra materiaal en het plaatsen neemt meer tijd in beslag. 

Vaak worden schuifpuien op maat gemaakt waardoor je de mogelijkheid hebt precies te laten weten hoe breed elk gedeelte mag zijn. De meest gekozen breedtes voor vaste delen liggen tussen 1,2 meter en 1,5 meter en voor schuifdeuren is dat 1 meter tot 1,5 meter.

Keuze 3: Extra opties

Laat je houten schuifpui direct helemaal compleet maken door voor extra opties te kiezen:

Extra optieVanaf prijs (incl. btw)Toelichting
Schuifpui schilderen€ 60 – € 90 Prijs per schuifpui, inclusief verf en arbeidsloon schilder. 3 – 16 m²*
HR++ isolatieglas€ 130Extra isolerend, waardoor je bespaart op je energiekosten. Meerprijs, afhankelijk van de breedte van je houten schuifpui.
Zonwering plaatsen€ 150 – € 1.050Keuze uit: screens, zonnescherm, uitvalscherm, knikarmscherm en markiezen. Prijs afhankelijk van het type en de afmetingen.

* Met buitenverf schilder je minder m² dan met binnenverf


Ontdek Jouw Perfecte Houten Schuifpui

Na het doorlopen van alle benodigde informatie over de houten schuifpui kosten en het installatieproces, ben je nu uitgerust met de kennis om jouw huis te transformeren. Wij bij Homedeal begrijpen dat elk project uniek is en dat het vinden van de juiste oplossing voor jouw specifieke situatie van groot belang is.

Voor degenen die op zoek zijn naar een duurzame en onderhoudsarme optie, is een aluminium schuifpui een uitstekende keuze. De aluminium schuifpui kosten zijn een reflectie van de lange levensduur en het minimale onderhoud dat dit materiaal vereist. Aluminium schuifpuien zijn niet alleen sterk en veilig maar bieden ook een moderne look die bij vele soorten woningen past.

Daarom staan wij klaar om je te ondersteunen bij het realiseren van jouw droomproject met duurzame en praktische oplossingen die aansluiten bij jouw behoeften en budget. Benieuwd naar de mogelijkheden en speciale aanbiedingen? Duik dieper in onze veelzijdige opties en ontdek hoe jouw huis kan profiteren van een houten schuifpui op maat.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde Vragen.

Hoe onderhoud ik mijn houten schuifpui?

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw houten schuifpui. Jaarlijks onderhoud omvat het controleren van de afwerking en, indien nodig, het aanbrengen van een nieuwe laklaag om het hout te beschermen tegen weersinvloeden. Daarnaast raden we aan de bewegende delen regelmatig te smeren voor soepele werking.

Kan ik de grootte van mijn houten schuifpui aanpassen?

a, het is mogelijk om een houten schuifpui op maat te laten maken. Dit stelt u in staat om de schuifpui perfect af te stemmen op de afmetingen en stijl van uw woning. Een op maat gemaakte schuifpui kan echter de kosten verhogen, afhankelijk van de gewenste afmetingen en specifieke ontwerpkeuzes. Wij helpen u graag met een vrijblijvende offerte om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Vraag bij je buren of zij ook geïnteresseerd zijn in het plaatsen van een nieuwe schuifpui. Wanneer je allebei een schuifpui door dezelfde vakspecialist laat plaatsen ontvangen jullie een aantrekkelijke kwantumkorting als beloning dat de vakspecialist een extra project heeft.

Maak de houten schuifpui regelmatig schoon

Het klinkt wellicht als een simpele tip, maar hiermee bespaar je echt op de kosten van een houten schuifpui. Door de houten schuifpui maandelijks schoon te maken met een vochtige doek en allesreiniger zorg je ervoor dat zand en vuil geen beschadigingen aan de houten schuifpui aanrichten. Zo verleng je eenvoudig de levensduur van je houten schuifpui.

Houten schuifpui zelf verven

Hou je ervan zelf je armen uit je mouwen te steken? Dan is het schilderen van je houten schuifpui een project dat je best zelf kunt oppakken. De onderhoudskosten die je hiermee bespaart lopen op tot gemiddeld € 60 per uur.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden