1 miljoen projecten verricht

Homedeal.nl > Inspiratie > Buitenkant woning > +20 inspirerende dakkapel voorbeelden

+20 inspirerende dakkapel voorbeelden

Hoor je het woord ‘dakkapel’, dan is de kans groot dat je direct aan onderstaand model denkt.

Dit is een prima optie wanneer je een lekker ruime (slaap)kamer wil creëren.

Maar mag de dakkapel van jou nog wel wat meer voordelen bieden? Bekijk dan vooral onderstaande inspirerende dakkapel voorbeelden; van dakkapellen met balkons tot dakkapellen van twee verdiepingen, alles is mogelijk.

Doe inspiratie op voor:

  • originele manieren om je dakkapel af te werken;
  • afwijkende afmetingen voor je dakkapel;
  • andere type ramen in je dakkapel;
  • bijzondere vormen voor je dakkapel;
  • hoe je ruimtevergrotende verbouwingen kunt combineren.

Originele manieren voor de afwerking van je dakkapel

Een veel gekozen materiaal om de buitenkant van je dakkapel mee af te werken is hout. Je kunt kiezen voor de standaard horizontale latten van hout, maar als je het net even anders aanpakt dan geef je je woning een origineel aanzicht.

Pinterest

Wil jij geen onderhoud hebben aan je dakkapel? Dan is het interessant om je te verdiepen in metalen zoals aluminium, lood of bijvoorbeeld koper. Laat je dit aan de buitenkant van je dakkapel plaatsen dan heb je geen schilderwerk en geef je je huis een strakke, industriële uitstraling.

Pinterest

Een dakkapel van kunststof is ook erg onderhoudsvriendelijk. Daarnaast biedt kunststof ook de mogelijkheid om voor dezelfde kleur als je dakbedekking te gaan, waardoor het één geheel lijkt. Het maakt je dakkapel nog moderner omdat er geen naden zijn.

Pinterest

Een echte volledige integratie van je dakkapel creëer je door je dakkapel te laten bekleden met hetzelfde materiaal als je dakbedekking zoals dakpannen of leien.

Pinterest

Afwijkende afmetingen voor je dakkapel

Met een dakkapel maak je een ruimte in huis groter en lichte, maar je kunt met dezelfde dakkapel dit effect ook creëren in meerdere ruimtes. Trek daarvoor bijvoorbeeld de dakkapel verticaal door van de begane grond naar boven.

Pinterest

Uiteraard is het ook mogelijk de dakkapel over twee bovenverdiepingen door te trekken.

Pinterest

Vaak is de onderkant van de dakkapel dicht, dit neemt een stuk van het mooie uitzicht weg. Dit hoeft niet, ga voor een dakkapel die van de vloer tot het plafond loopt.

Pinterest

Als je de hoogte in kunt met een dakkapel, dan is de breedte natuurlijk ook een hele goede optie. Zo creëer je het meeste leefoppervlak in de kamer.

Pinterest

De dakkapel hoeft natuurlijk niet bij één kamer te blijven. Trek de dakkapel gerust horizontaal door over de complete breedte van je woning zodat meerdere kamers profiteren van extra ruimte en licht.

Pinterest

Mocht je meerdere hellende dakoppervlaktes hebben op je woning, dan laat je eenvoudig de dakkapel mee de hoek omgaan. Zo maak je meerdere schuine daken recht.

Pinterest

Andere type ramen in je dakkapel

De meeste dakkapellen hebben vaak een groot en een klein raam. Meerdere ramen is ook een optie, waardoor je veel meer lichtinval de kamer in brengt omdat er geen plafond is.

Pinterest

Wil je het nog een stukje luxer? Zorg ervoor dat alle ramen open kunnen. De voorste ramen sluit je met zonwering en via boven komt er een fijn briesje naar binnen op de warmste kamers van het huis.

Pinterest

Wil je niet alleen achter het raam genieten van je dakkapel, maar een vrij uitzicht hebben. Geniet lekker in het zonnetje wanneer je met schuiframen een balkon van je dakkapel maakt.

Pinterest

Waar we bij een dakkapel vaak aan ramen denken, zijn openslaande deuren in je dakkapel ook zeker mogelijk. De deuren slaan naar binnen open waardoor je een Frans balkon hebt.

Pinterest

Wanneer je voor een grote dakkapel gaat, is het ook leuk om met de formaten van je ramen te spelen. Zo kies je enerzijds voor meer lichtinval en anderzijds voor een stukje privacy, maar wel met uitzicht.

Pinterest

De meeste dakkapellen hebben dichte zijkanten. Zonde, door het glas door te trekken in de zijkanten heb je met een kleine ingreep nog meer lichtinval.

Pinterest

Heb je liever niet zoveel kozijnen in je dakkapel? Het is mogelijk om voor zo min mogelijk kozijnen te gaan. Zo geniet je iedere dag van een panorama uitzicht.

Pinterest

Bijzondere vormen voor je dakkapel

We hebben nu vooral blokvormige dakkapellen gezien. Deze worden het meeste geplaatst omdat dit een praktische vorm is. Maar mocht jij het net even anders willen, dan is een maanvormige dakkapel een mooi optie.

Pinterest

In plaats van een plat dak, heb je ook de mogelijkheid om te gaan voor een hellend dak op je dakkapel. Hiermee heb je nog wel een schuine wand binnen, maar de integratie in het dak is erg mooi.

Pinterest

Veel jaren dertig woningen hebben een puntdak op de dakkapel. Dit is praktisch omdat er bijvoorbeeld dakpannen op de dakkapel geplaatst kunnen worden die een veel langere levensduur hebben dan de dakbedekking voor een plat dak.

Pinterest

Combineer ruimtevergrotende verbouwingen

Mag het geld rollen en speel je met het idee dat je ook wel een lekker grote leefkeuken wil? Laat dan zowel de aanbouw als de dakkapel aan dezelfde kant van je woning plaatsen zodat je er ook een dakterras bij krijgt. Dat is nog eens luxe.

Pinterest

Genoeg inspiratie en op zoek naar iemand die je kan helpen aan een mooie dakkapel?

Bij Homedeal zijn door heel het land dakkapel specialisten aangesloten. Heb jij een idee welke dakkapel jij zou willen? Vraag hier dan geheel gratis en vrijblijvend offertes op bij dakkapel specialisten uit jouw regio. Zij helpen je graag om je ideeën te realiseren.

Wil je eerst nog wat meer over de prijzen van een standaard dakkapel weten? Bekijk de prijsgids: dakkapel prijzen.