Homedeal.nl Inspiratie Buitenkant woning Welke kleuren kies je voor je buitenschilderwerk?

Welke kleuren kies je voor je buitenschilderwerk?

verven woning buitenkant

Welke kleuren kies je voor je buitenschilderwerk?

Of je nou je kozijnen laat schilderen of je hele gevel, de kleur van je buitenschilderwerk is een belangrijke keuze. Mag je je huis zomaar in alle kleuren schilderen? Door goed na te denken over de kleur van je buitenschilderwerk, geniet je langer van je prachtige nieuwe schilderwerk. Lees in deze blog meer over de kleuren voor je buitenschilderwerk, de beste verf en handige tips.

Kleuren kiezen: Waar moet je op letten?

Voordat je een schilder inhuurt voor je het schilderen van de buitenkant van je huis, denk je na over de kleuren. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, wat betreft de kleur van je buitenschilderwerk.

  • Controleer de voorschriften

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor het vernieuwen van je buitenschilderwerk. Het is wel mogelijk dat er voorschriften zijn, waardoor je je moet houden aan bepaalde kleuren. Het is aan te raden om dit van tevoren voor de zekerheid te controleren bij je gemeente.

  • Kijk naar de huizen om je heen

De makkelijkste manier om een keuze te maken in de kleuren van je buitenschilderwerk, is door te kijken naar de huizen in je omgeving. Zo past je huis goed bij de rest van de huizen in de straat.

  • Let op de andere kleuren van je huis

Kijk goed naar de kleuren van andere onderdelen van je huis, zoals de dakpannen, de gevel en de kozijnen. Zorg ervoor dat de kleuren van je buitenschilderwerk goed bij elkaar passen.

kozijnen schilderen

Verschillende kleuren voor je buitenschilderwerk

Met de kleuren van je buitenschilderwerk kan je alle kanten op. De meest gebruikte kleuren zijn (bijna) wit, en donkergroen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een witte gevel met groene kozijnen.Tegenwoordig kiezen steeds meer huizenbezitters voor een statement kleur, zoals grijs of bruin. De verschillende merken die verf produceren, geven allemaal een eigen naam of code aan kleuren verf. Gelukkig is er een zogenaamde ral-code gegeven aan de kleuren die voor buitenschilderwerk het meest gebruikt worden. Bekijk hieronder de ral-codes van de meest gebruikte kleuren:

Ral codeKleur
9010Zuiver wit
9001Crème wit
6009Dennegroen
7016Antraciet grijs

verven buitenkant woning

De beste verf voor buiten

Naast dat er verschillende kleuren voor je buitenschilderwerk verkrijgbaar zijn, zijn er ook verschillende soorten verf. Wat is de beste verfsoort voor je buitenschilderwerk? In het artikel over het kiezen van verf voor buitenschilderwerk lees je daar uitgebreid over. Bekijk hieronder de verschillende soorten verf voor buiten.

  • Alkydverf
  • Beits
  • Lakverf

Weet je niet welke verfsoort geschikt is voor jouw project? Je schilder adviseert je graag in het kiezen van de juiste verfsoort. Door een schilder in te schakelen voor het schilderen van de buitenkant van je huis, hoef jij geen capriolen uit te halen op een ladder. Een schilder heeft al jarenlange ervaring in het schilderen van huizen en helpt je daarom graag. De schilder kan je ook adviseren bij het kiezen van een kleur voor de buitenkant van je huis.

Wil je graag beginnen met schilderen? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan van 4 verschillende schilders. Het loont altijd om verschillende bedrijven te vergelijken om de beste deal te vinden.