Vind de beste zonnepanelen specialist
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonnepanelen Offerte zonnepanelen

Offerte zonnepanelen

Het aanschaffen en installeren van zonnepanelen is een investering, maar wel eentje die je binnen 10 jaar terugverdiend. In Nederland zijn er veel verschillende zonnepanelen specialisten die graag de zonnepanelen op je dak plaatsen. Vakspecialisten kunnen verschillende prijzen hanteren, daarom is het verstandig om offertes voor zonnepanelen aan te vragen. Zo weet je precies wat je staat te wachten en kies je voor de juiste zonnepanelen specialist.

Inhoudsopgave

Waarom vraag je zonnepanelen offertes aan via Homedeal?

Bij Homedeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan voor het plaatsen van zonnepanelen. Het aanvragen van offertes is een snelle en eenvoudige manier om de prijzen van zonnepanelen specialisten met elkaar te vergelijken. Op die manier kan je de beste deal kiezen voor jouw situatie.

Alle zonnepanelen specialisten waarmee wij werken zijn aangesloten bij de Kamer van Koophandel, zodat we jou kunnen verzekeren van een zonnepanelen specialist die goed werk levert.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat kosten zonnepanelen?

De zonnepanelen kosten en de bijbehorende besparing hangen af van de hoeveelheid zonnepanelen die je laat plaatsen. Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt is onder andere afhankelijk van je verbruik en het vermogen van de zonnepanelen.

Over de aanschaf en installatie van zonnepanelen betaal je btw. Dit kun je achteraf terugvragen bij de Belastingdienst. Bekijk hieronder een indicatie van de gemiddelde prijzen (incl. btw) en besparing per huishouden.

HuishoudenGemiddeld verbruik per jaar*Aantal zonnepanelen (370 Wp)Gemiddelde kosten (incl. btw en string omvormer)Gemiddelde besparing per jaar**
1 persoon1.800 kWh 6€ 4.200€ 755
2 personen2.810 kWh 9€ 5.800€ 1.132
3 personen3.370 kWh 11€ 6.900€ 1.383
4 personen3.940 kWh 13€ 8.000€ 1.635
5 of meer4.270 kWh 14€ 8.500€ 1.761

* Besparingscijfers op basis van prijspeil januari 2022.

Offerte zonnepanelen

Hoe werkt het aanvragen van zonnepanelen offertes?

1. Offerte aanvragen

Vraag via het offerteformulier gratis en vrijblijvend een offerte voor zonnepanelen aan. We vragen jou hierbij om de volgende gegevens:

 • De locatie van het project. Zo kunnen we vakspecialisten in jouw omgeving aanraden.
 • De details van het project. Hierdoor krijgen zonnepanelen specialisten een beeld van het project en kunnen ze aan de hand daarvan een passende offerte opstellen.
 • Jouw contactgegevens. Hiermee kunnen de vakspecialisten je bereiken als er onduidelijkheden zijn of als ze direct de prijs willen communiceren.

2. Ontvang offertes

Wij sturen je aanvraag vervolgens door naar verschillende zonnepanelen specialisten, waarna zij het project aan kunnen nemen en je een offerte voor zonnepanelen toe sturen. Je kunt tot wel 6 offertes ontvangen. Binnen enkele werkdagen zullen deze vakspecialisten contact met je opnemen om een prijsvoorstel te doen.

3. Vergelijk en kies

Vergelijk de zonnepanelen offertes op basis van prijs, kwaliteit en jouw voorkeuren en vind de vakspecialist die het beste bij jouw project past.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat staat er in de offerte zonnepanelen?

De offerte wordt opgemaakt op basis van de informatie die je bij de offerte aanvraag hebt verstrekt. De volgende punten worden over het algemeen in de offerte voor zonnepanelen opgenomen:

Waar let je op bij het vergelijken van zonnepanelen offertes?

Bij het vergelijken van zonnepanelen offertes zijn er een aantal onderdelen waar je op kan letten:

 • De prijs, kijk hierbij naar de opbouw van de prijs en of de btw is inbegrepen.
 • Het percentage van de aanbetaling.
 • Welke werkzaamheden bij de prijs zijn inbegrepen, denk aan een steiger of verhuislift opzetten of het weggooien van het afval.
 • De terugverdientijd, hieruit kun je opmaken hoe rendabel je zonnepanelen zijn. Hoe korter de terugverdientijd des te beter.
 • De beschikbaarheid van de vakspecialist. Past dit ook in jouw agenda?
 • De garantie op de zonnepanelen en installatie.
 • De keurmerken van de zonnepanelen specialist

Tip 1: Vergelijkingsschema maken

Zet de bovenstaande punten die jij belangrijk vindt in een overzichtelijk schema, zodat je de verschillende bedrijven kan vergelijken. Benieuwd hoe? Doe het bijvoorbeeld op onderstaande manier:

Naam bedrijf 1: Naam bedrijf 2: Naam bedrijf 3: Naam bedrijf 4: Naam bedrijf 5: Naam bedrijf 6:
Prijs + prijsopbouw
Percentage aanbetalen
Werkzaamheden inbegrepen
Beschikbaarheid
Garantieduur
Keurmerken

Tip 2: Leg alle afspraken vast

Maak je na de eerste offerte nieuwe (mondelinge) afspraken? Laat dit dan schriftelijk vastleggen in een nieuwe zonnepanelen offerte. Zorg dat je de afspraken op papier hebt staan, zodat de zonnepanelen specialist en jij allebei weten wat jullie kunnen verwachten.

Tip 3: Bekijk onze prijsgidsen

Bekijk onze zonnepanelen prijsgids om een goed beeld te krijgen van de kosten. Dit maakt het makkelijker om zonnepanelen specialisten met elkaar te vergelijken.

Kun je subsidie aanvragen voor zonnepanelen?

Nee, de subsidie op zonnepanelen is gestopt. Je kunt wel gebruik maken van andere financiële regelingen zoals:

 • Energiebespaarlening, met deze lening kun je zonnepanelen en een eventuele thuisbatterij financieren.
 • Salderingsregeling, met deze regeling kun je de stroom die je niet gebruikt aan het elektriciteitsnet leveren. Je krijgt hier dan een vergoeding voor. Deze regeling wordt vanaf 2025 tot 2030 afgebouwd.

Welke keurmerken kan een zonnepanelen specialist bezitten?

 • Het TÜV keurmerk is één van de belangrijkste zonnepanelen keurmerken. Het TÜV-certificaat toont aan dat de zonnepanelen voldoen aan de kwaliteitseisen, veilig en/ of milieuverantwoord zijn. 
 • Het keurmerk RoHS garandeert dat de zonnepanelen aan de wettelijke richtlijnen voldoen en veilig zijn voor gebruik
 • Het keurmerk Zonnekeur garandeert dat de zonnepanelen specialist vakbekwaam is en erkend wordt door de Stichting InstallQ. Er zijn hiervoor een aantal eisen op het gebied van vaardigheid, bedrijfsvoering en producten. Daarnaast gelden er voor dit keurmerk aanvullende garantie eisen op de zonnepanelen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Brengt het aanvragen van zonnepanelen offertes bij Homedeal kosten met zich mee?

Nee, het aanvragen van zonnepanelen offertes bij Homedeal is geheel gratis en vrijblijvend.

Vanaf wanneer is een zonnepanelen offerte geldig?

Een zonnepanelen offerte is geldig op het moment dat je officieel akkoord hebt gegeven aan de vakspecialist, vanaf dan ga je een bindende overeenkomst aan. Een aanvaarding kan schriftelijk, per e-mail of mondeling. Wij raden je aan om dit schriftelijk te doen, zodat alles zwart op wit staat.

Hoelang heb je garantie op zonnepanelen?

De leveranciers van zonnepanelen en omvormers geven vaak een garantie op hun product voor 5 of 10 jaar afhankelijk van het type zonnepaneel. Daarnaast zijn er ook nog andere garanties, zoals garanties op het vermogen, de opbrengst en het systeem.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden