Vergelijk zonnepanelen offertes
Vind dé zonnepanelen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonnepanelen Zonnepanelen offerte

Zonnepanelen offerte

Een zonnepanelen offerte aanvragen is verstandig als je vakspecialisten met elkaar wilt vergelijken en de juiste vakspecialist wilt kiezen voor jouw wensen en budget. In Nederland zijn er veel verschillende zonnepanelen specialisten die graag de zonnepanelen op je dak plaatsen. Bekijk hier alles wat je moet weten over zonnepanelen offertes online aanvragen, welke kosten je kunt verwachten, hoe het aanvragen van offertes in zijn werk gaat, en hoe je zonnepanelen offertes kunt vergelijken.


Waarom vraag je zonnepanelen offertes aan via Homedeal?

Wil je tijd besparen op het vergelijken van zonnepanelen offertes? Via Homedeal kun je eenvoudig meerdere offertes aanvragen en vergelijken, waardoor je snel de beste optie voor jouw situatie kunt vinden. Via ons platform kom je in contact met kundige vakspecialisten uit jouw buurt. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar kun je ook vertrouwen op lokale expertise. Door het vergelijken van offertes kun je bovendien geld besparen en kiezen voor de offerte met de beste prijs-kwaliteitverhouding. En wanneer je de beste vakspecialist hebt gevonden die het beste past bij jouw project en wensen, kun je een offerte op maat laten maken. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor jouw zonnepanelen project.

– Bespaar tijd op het vergelijken van offertes
– Kom in contact met kundige specialisten uit de buurt
– Bespaar geld en kies de offerte met de beste prijs-kwaliteitverhouding
– Kies de beste vakspecialist uit die het beste past bij jouw project en jouw wensen

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat kosten zonnepanelen?

De zonnepanelen kosten en de bijbehorende besparing hangen af van de hoeveelheid zonnepanelen die je laat plaatsen. Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt is onder andere afhankelijk van je verbruik en het vermogen van de zonnepanelen.

HuishoudenGemiddeld verbruik per jaar*Aantal zonnepanelen (370 Wp)Gemiddelde kosten (incl. omvormer)Gemiddelde jaarlijkse besparing**
1 persoon2.000 kWh7€ 4.800€ 890
2 personen3.000 kWh10€ 6.500€ 1.260
3 personen3.500 kWh11€ 7.000€ 1.390
4 personen4.000 kWh13€ 8.000€ 1.640
5 of meer4.500 kWh14€ 8.500€ 1.770

* Besparingscijfers op basis van prijspeil januari 2024.

** Besparingscijfers op basis van prijspeil januari 2024.

Over de aanschaf en installatie van zonnepanelen betaalde je voor 2024 nog 21% btw. Val jij onder deze groep? Dan kun je de belasting tot 6 maanden na aankoop nog terugvragen bij de Belastingdienst. Bekijk hieronder een indicatie van de gemiddelde prijzen (incl. btw) en besparing per huishouden.

Zonnepanelen offertes worden aangevraagd door man

Hoe werkt het aanvragen van zonnepanelen offertes?

1. Offerte aanvragen

Vraag via het offerteformulier gratis en vrijblijvend een offerte voor zonnepanelen aan. We vragen jou hierbij om de volgende gegevens:

 • De locatie van het project. Zo kunnen we vakspecialisten in jouw omgeving aanraden.
 • De details van het project. Hierdoor krijgen zonnepanelen specialisten een beeld van het project en kunnen ze aan de hand daarvan een passende offerte opstellen.
 • Jouw contactgegevens. Hiermee kunnen de vakspecialisten je bereiken als er onduidelijkheden zijn of als ze direct de prijs willen communiceren.

2. Ontvang offertes

Wij sturen je aanvraag vervolgens door naar verschillende zonnepanelen specialisten, waarna zij het project aan kunnen nemen en je een offerte voor zonnepanelen toe sturen. Je kunt tot wel 6 offertes ontvangen. Binnen enkele werkdagen zullen deze vakspecialisten contact met je opnemen om een prijsvoorstel te doen.

3. Vergelijk en kies

Vergelijk de zonnepanelen offertes op basis van prijs, kwaliteit en jouw voorkeuren en vind de vakspecialist die het beste bij jouw project past.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat staat er in de offerte zonnepanelen?

De offerte wordt opgemaakt op basis van de informatie die je bij de offerte aanvraag hebt verstrekt. Als je een zonnepanelen offerte aanvraagt, kun je in de offerte verschillende elementen verwachten. Allereerst zal de offerte een gedetailleerde prijsopbouw bevatten, waarin duidelijk wordt hoe de totaalprijs is opgebouwd. Daarnaast zal de offerte een overzicht van de werkzaamheden bevatten, zodat je precies weet wat je kunt verwachten van de vakspecialist die het project zal uitvoeren. Verder zullen de contactgegevens van het bedrijf en een tijdsplanning voor de werkzaamheden in de offerte worden opgenomen. Ook belangrijk zijn de garanties en keurmerken die het zonnepanelen project ondersteunen. Tot slot zal de offerte informatie bevatten over de btw-kosten.

De volgende punten worden samengevat in de offerte voor zonnepanelen opgenomen:

 • Aantal en type zonnepanelen
 • Omvormer
 • Verwachte rendement en de terugverdientijd
 • Garantie
 • Werkzaamheden
 • Materiaalkosten
 • Voorrijkosten
 • Btw
 • Prijsopbouw
 • Planning

Waar let je op bij het vergelijken van zonnepanelen offertes?

Bij het vergelijken van zonnepanelen offertes zijn er een aantal onderdelen waar je op kan letten:

 • De prijs, kijk hierbij naar de opbouw van de prijs en of de btw is inbegrepen.
 • Het percentage van de aanbetaling.
 • Welke werkzaamheden bij de prijs zijn inbegrepen, denk aan een steiger of verhuislift opzetten of het weggooien van het afval.
 • De terugverdientijd, hieruit kun je opmaken hoe rendabel je zonnepanelen zijn. Hoe korter de terugverdientijd des te beter.
 • De beschikbaarheid van de vakspecialist. Past dit ook in jouw agenda?
 • De garantie op de zonnepanelen en installatie.
 • De keurmerken van de zonnepanelen specialist

Tip 1: Vergelijkingsschema maken

Zet de bovenstaande punten die jij belangrijk vindt in een overzichtelijk schema, zodat je de verschillende bedrijven kan vergelijken. Benieuwd hoe? Doe het bijvoorbeeld op onderstaande manier:

Naam bedrijf 1: Naam bedrijf 2: Naam bedrijf 3: Naam bedrijf 4: Naam bedrijf 5: Naam bedrijf 6:
Prijs + prijsopbouw
Percentage aanbetalen
Werkzaamheden inbegrepen
Beschikbaarheid
Garantieduur
Keurmerken

Tip 2: Leg alle afspraken vast

Maak je na de eerste offerte nieuwe (mondelinge) afspraken? Laat dit dan schriftelijk vastleggen in een nieuwe zonnepanelen offerte. Zorg dat je de afspraken op papier hebt staan, zodat de zonnepanelen specialist en jij allebei weten wat jullie kunnen verwachten.

Tip 3: Bekijk onze prijsgidsen

Op Homedeal staan verschillende prijsgidsen. Houd deze prijzen erbij als je zonnepanelen specialisten met elkaar gaat vergelijken.

Kun je subsidie aanvragen voor zonnepanelen?

Nee, de lokale subsidie op zonnepanelen is gestopt. Je kunt wel gebruik maken van andere financiële regelingen zoals:

 • Energiebespaarlening, met deze lening kun je zonnepanelen en een eventuele thuisbatterij financieren.
 • Salderingsregeling, met deze regeling kun je de stroom die je niet gebruikt aan het elektriciteitsnet leveren. Je krijgt hier dan een vergoeding voor. Deze regeling wordt vanaf 2025 tot 2030 afgebouwd.

Welke keurmerken kan een zonnepanelen specialist bezitten?

 • Het TÜV keurmerk is één van de belangrijkste zonnepanelen keurmerken. Het TÜV-certificaat toont aan dat de zonnepanelen voldoen aan de kwaliteitseisen, veilig en/ of milieuverantwoord zijn. 
 • Het keurmerk RoHS garandeert dat de zonnepanelen aan de wettelijke richtlijnen voldoen en veilig zijn voor gebruik
 • Het keurmerk Zonnekeur garandeert dat de zonnepanelen specialist vakbekwaam is en erkend wordt door de Stichting InstallQ. Er zijn hiervoor een aantal eisen op het gebied van vaardigheid, bedrijfsvoering en producten. Daarnaast gelden er voor dit keurmerk aanvullende garantie eisen op de zonnepanelen.

Vraag direct zonnepanelen offertes aan

Het aanvragen van een offerte voor zonnepanelen een verstandige keuze voor een duurzame en energiebesparende oplossing voor je huis. Door offertes voor zonnepanelen online aan te vragen, ontvang je direct meerdere offertes van vakspecialisten bij jou in de buurt. Op deze manier kun je eenvoudig verschillende prijzen en mogelijkheden vergelijken, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw situatie. Vul het offerte formulier in en ontdek wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Brengt het aanvragen van zonnepanelen offertes bij Homedeal kosten met zich mee?

Nee, het een zonnepanelen offerte aanvragen bij Homedeal is geheel gratis en vrijblijvend.

Vanaf wanneer is een zonnepanelen offerte geldig?

Een zonnepanelen offerte is geldig op het moment dat je officieel akkoord hebt gegeven aan de vakspecialist, vanaf dan ga je een bindende overeenkomst aan. Een aanvaarding kan schriftelijk, per e-mail of mondeling. Wij raden je aan om dit schriftelijk te doen, zodat alles zwart op wit staat.

Hoelang heb je garantie op zonnepanelen?

De leveranciers van zonnepanelen en omvormers geven vaak een garantie op hun product voor 5 of 10 jaar afhankelijk van het type zonnepaneel. Daarnaast zijn er ook nog andere garanties, zoals garanties op het vermogen, de opbrengst en het systeem.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden