Homedeal.nl Inspiratie Keuken Connecten met je huishoudelijke apparaten

Connecten met je huishoudelijke apparaten

Noem eens een huishoudelijk apparaat. Grote kans dat hier een slimme connected variant van is die je leven weer een stukje makkelijker maakt. Uit onderzoek van Siemens blijkt dat 54% van de Nederlanders (vooral mannen) openstaan voor het gebruiken van huishoudelijke apparaten via de smartphone, met als reden: gemak, flexibiliteit en het besparen van tijd. Laten we de nieuwste ontwikkelingen eens van dichterbij bekijken.

Koelkast

Daar sta je in de supermarkt naar de melk te staren, ‘hadden we nog melk in de koelkast of niet’? Dit dilemma is verleden tijd met de connected koelkast. In de koelkast zitten verschillende camera’s, die na het sluiten van de deur een foto maken van de inhoud. Drinkt iemand na het maken van je boodschappenlijst de melk op en sluit daarna de deur, ook dan heb je de meest recente foto van wat er in je koelkast staat in je app.

Stofzuiger

Opgelet huisdiereigenaren, of iedereen die niet van schoonmaken houden maar wel van een schoon huis. De robotstofzuiger is voor velen geen nieuw begrip meer, maar de robotstofzuiger met smartphone bediening maakt het leven net weer een stukje makkelijker. Zo geef je tegenwoordig precies de gewenste routes aan, markeer je waar kostbare objecten of afstapjes zijn en start je de robotstofzuiger van waar je ook bent.

Wasmachine

Je komt thuis na werk en je was is al klaar met draaien, zonder dat je natte was de hele dag in de trommel ligt. Klinkt goed he? Vul je wasmachine in de ochtend en start via je smartphone je wasmachine twee uur voordat je naar huis gaat. Naast dat je je wasmachine vanaf elke plek aanzet, zie je ook hoelang je was nog draait (handig voor een wasmachine op zolder) en krijg je een melding bij een defect met een mogelijke oplossing.

Vaatwasser

Hetzelfde geldt voor de vaatwasser; het liefst laat je die ook lekker overdag draaien. Zo is al je keukengerei bij thuiskomt weer klaar voor het bereiden van je avondmaal en je vaatwasser staat niet de hele dag aan. In de app geef je niet alleen het tijdstip aan waarop je wil dat je vaatwasser gaat draaien, je kunt ook laten weten wat er in de vaatwasser staat om een voorstel voor het beste spoelprogramma te krijgen.

Oven

Heb je wel eens moeite met inschatten wat de perfecte bereidingstemperatuur is voor je gerecht? Via een digitaal kookboek herkent je oven precies welke temperatuur en bereidingstijd bij je gerecht horen. Ook zet je eenvoudig je oven aan en uit op afstand en zie je precies hoe het ervoor staat met je gerecht terwijl jij in de tuin geniet van het zonnetje of even rustig in bad gaat.

Koffiezetapparaat en waterkoker

We sluiten af met een heerlijk bakje koffie of thee, waar daar heb je met dit efficiënte werken alle tijd voor. Sla je favoriete sterkte en die van anderen op in je app zodat je altijd het perfecte bakje koffie hebt. Zet rustig een bakje koffie wanneer je nog op bed ligt of wanneer je in een goed gesprek zit met vrienden, het is maar een klik.

Bron afbeelding: Komplett