1 miljoen projecten verricht

Homedeal.nl > Inspiratie > Keuken > Connecten met je huishoudelijke apparaten

Connecten met je huishoudelijke apparaten

Noem eens een huishoudelijk apparaat. Grote kans dat er een versie van op de markt is die je met je smartphone kan bedienen. Huishoudelijke apparaten worden steeds slimmer en dat maakt ons leven weer een stukje makkelijker. Uit onderzoek van Siemens blijkt dat 54% van de Nederlanders (vooral mannen) openstaan voor connected huishoudapparatuur, met als reden gemak, flexibiliteit en het besparen van tijd. We hebben de meest gebruikte huishoudelijke apparaten voor je op een rij gezet.

Koffiezetapparaat en waterkoker

Start jij je dag altijd met een kop koffie? Dan is dit voor jou een fijne uitvinding. ‘S ochtends word je wakker, je pakt je smartphone en geeft je koffiezetapparaat de instructie om een lekker bakkie koffie voor je in te schenken. Het is vooral ook leuk dat als je met goed gezelschap lekker op de bank zit, je je gesprek alleen maar hoeft te onderbreken voor een klik op je smartphone. Je kan via de app aangeven hoe sterk je je bakje(s) koffie wilt en daarmee experimenteren tot je de perfecte verhouding hebt en die opslaan. Een koffiemachine met smartphone bediening is verkrijgbaar vanaf € 250.

En als het met een koffiezetapparaat kan, waarom dan ook niet met een waterkoker. Een waterkoker met smartphone bediening is verkrijgbaar vanaf € 130.

Stofzuiger

Opgelet huisdiereigenaren en mensen die niets hebben met schoonmaken, maar wel houden van een schoon huis. De robotstofzuiger is voor veel mensen geen nieuw begrip meer, maar de robotstofzuiger met smartphone bediening maakt het leven nog net weer een stukje makkelijker. Geef via je smartphone aan welke route je wilt dat je robotstofzuiger aflegt, geef aan waar kostbare objecten staan en start je robotstofzuiger van waar je ook bent. Handig als je schoonouders onverwacht op visite komen. Een robotstofzuiger die je met je smartphone kan bedienen is verkrijgbaar vanaf € 750.

Wasmachine

Hoe fijn is het dat je thuis komt en je was al klaar is met draaien, zonder dat je natte was de hele dag in de trommel heeft gelegen? Vul je wasmachine in de ochtend en start je wasmachine 1 tot 2 uur voordat je naar huis gaat via je smartphone. Naast dat je je wasmachine overal kan bedienen, zie je ook hoelang je was nog moet draait (handig als je wasmachine op zolder staat), krijg je een melding bij defecte met daarbij een mogelijke oplossing en je kan je wasprogramma, watertemperatuur en centrifugesnelheid bekijken en aanpassen. Een wasmachine met smartphone bediening is verkrijgbaar vanaf € 625.

Vaatwasser

Hetzelfde geldt voor de vaatwasser; het liefst laat je die ook lekker overdag draaien zodat al je keukengerei bij thuiskomt weer klaar is voor het bereiden van je avondmaal en je vaatwasser niet de hele dag aanstaat. Geef naast de tijd dat je wilt dat je vaatwasser gaat draaien, in de app ook aan wat er in je vaatmachine staat, en krijg een voorstel voor het juiste spoelprogramma en eventuele extra programma’s zoals ‘hygiëneplus’ voor hardnekkig vuil. Door het juiste programma te kiezen kan je op je water- en stroomverbruik besparen, dit verbruik zie je ook terug in je app. Een vaatwasser met smartphone bediening is verkrijgbaar vanaf € 1.600.

Oven

Staat er pizza op het menu? Zet dan op weg naar huis alvast je oven aan om op te warmen. Staat een gerecht in de oven, dan kan je gerust lekker iets anders doen zoals zonnen in de tuin zonder je gerecht in de gaten te houden, de app vertelt je precies wanneer je gerecht perfect op temperatuur is. Je hebt ook de mogelijkheid om je oven een graadje lager, hoger of uit te zetten. Heb je wel eens moeite met inschatten wat de perfecte bereidingstemperatuur is? Via een digitaal kookboek herkent je oven precies welke instellingen bij je gerecht horen. Een oven met smartphone bediening is verkrijgbaar vanaf € 1.700.

Koelkast

Misschien heb je het al vernomen, binnenkort wordt er een koelkast op de markt gebracht waarmee je op je smartphone kan zien wat er in je koelkast staat. Handig wanneer je spontaan boodschappen gaat doen of in de supermarkt twijfelt of je nu wel of geen melk moest meenemen. In de koelkast zitten verschillende camera’s, die na het sluiten van de deur een foto maken. Dus ook als iemand in huis na het maken van je boodschappenlijst de melk opdrinkt en daarna de deur sluit, heb je de meest recente foto van wat in je koelkast staat. Wanneer de koelkast op de Nederlandse markt komt is nog niet bekend.

 

Welke huishoudelijke apparaten bedien jij al met je smartphone?

 

Bron afbeelding: Komplett