Vergelijk vloerverwarming offertes
Vind dé vloerverwarming specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inspiratie De 5 voordelen van vloerverwarming

De 5 voordelen van vloerverwarming

Stel je eens voor dat je lekker op blote voeten door de kamer stapt. Dat is toch heerlijk? In veel huizen die tegenwoordig gebouwd worden, wordt vloerverwarming er standaard ingelegd. Ook in oudere huizen is het vaak mogelijk om vloerverwarming in te laten frezen. Waarom zou je kiezen voor vloerverwarming? Lees hier de 5 voordelen van het aanleggen van vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming biedt meer dan alleen een comfortabele warmte onder de voeten. Het is een efficiënte en gelijkmatige manier van verwarmen die steeds populairder wordt in moderne woningen. Ontdek de belangrijkste voordelen van vloerverwarming voor jouw huis.

Voordeel 1: warme voeten

Krimp je ineen bij de gedachte aan een ijskoude badkamervloer in de ochtend? Of ben je iemand die het snel koud heeft? Dan kan vloerverwarming in de badkamer of meerdere ruimtes in huis voor jou een aanzienlijk voordeel zijn. Vooral tijdens de wintermaanden biedt vloerverwarming de ideale oplossing voor heerlijk warme voeten, wat bijdraagt aan een aangenaam verwarmd lichaam.

Voordelen vloerverwarming

Voordeel 2: geen radiatoren zichtbaar

Indien je vloerverwarming als hoofdverwarming inzet, zijn er geen radiatoren nodig die het huis op temperatuur brengen of houden. Dit levert het voordeel op dat de wanden vrij zijn om bijvoorbeeld iets tegenaan te zetten, zoals een kastje. Ook worden radiatoren meestal niet als het meest fraaie onderdeel van het huis gezien. Vloerverwarming is onzichtbaar en onderhoudsarm.

Voordeel 3: warmteverspreiding

Vloerverwarming kent diverse voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen zoals radiatoren. De werking van vloerverwarming verschilt fundamenteel van de traditionele radiatoren, die een kamer verwarmen door warme lucht te circuleren vanuit een centrale locatie. Vloerverwarming zorgt daarentegen voor een gelijkmatige verspreiding van de warmte over het gehele vloeroppervlak.

Het unieke aan vloerverwarming is dat het niet de lucht verwarmt, maar werkt op basis van stralingswarmte; een proces waarbij de vloer via infraroodstraling de objecten in de ruimte direct verwarmt. Dit draagt niet alleen bij aan een aangename temperatuur, maar helpt ook om de luchtvochtigheid op een optimaal niveau te houden.

Voordeel 4: energiezuinig

Naast de voordelen op het gebied van comfort, is het aanleggen van vloerverwarming ook goed voor de portemonnee. Mede dankzij het verspreid opwarmen van de lucht is er minder energie nodig om een woning compleet van warmte te voorzien. Minder energie is natuurlijk niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Voordeel 5: hygiënisch en gezond

In tegenstelling tot verwarming via radiatoren biedt vloerverwarming het grote voordeel dat stof minder makkelijk ronddwaalt door de ruimte. Daardoor is het verwarmen van je woning met vloerverwarming gezonder en veel hygiënischer dan verwarming via radiatoren, waarbij stof met de opstijgende warme lucht wordt vervoerd.

Zijn er naast voordelen ook nadelen aan vloerverwarming verbonden?

Kleven er dan ook nog nadelen aan vloerverwarming? Jazeker, want vloerverwarming heeft een langere opwarmtijd dan radiatoren, maar als je de aanleg van vloerverwarming combineert met een SMART-thermostaat is dat probleem gemakkelijk te verhelpen. Met de meeste SMART-thermostaten kan je de thermostaat namelijk op afstand instellen. Ruim voordat je thuiskomt bijvoorbeeld. Zo geniet je direct na een lange werkdag van een verwarmde vloer.

Ben je overtuigd van de voordelen en wil je weten wat vloerverwarming in jouw situatie precies gaat kosten? Via Homedeal vraag je eenvoudig met één formulier meerdere vloerverwarming offertes aan van aangesloten vloerverwarming specialisten. Waarna je deze kan vergelijken op basis van prijs en kwaliteit en de beste keuze kunt maken voor jouw project.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden