Vergelijk vloerverwarming offertes
Vind dé vloerverwarming specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Vloerverwarming Gietvloer vloerverwarming

Gietvloer vloerverwarming

Gietvloer vloerverwarming is een uitstekende keuze voor vele woningen. Met de combinatie van een naadloze, elegante gietvloer en de efficiënte warmte van een vloerverwarmingssysteem, biedt dit systeem een optimale balans tussen functionaliteit en uitstraling. In dit artikel duiken we dieper in wat gietvloer met vloerverwarming uniek maakt, inclusief de soorten, kosten en voordelen, zodat jij een geïnformeerde keuze kunt maken voor je ruimte.

Is een gietvloer geschikt voor vloerverwarming?

Gietvloer vloerverwarming is een ideale match. Deze vloeren zijn niet alleen dun en flexibel, maar ook uitstekende warmtegeleiders, wat zorgt voor een efficiënte en gelijkmatige warmteverdeling. Of het nu gaat om epoxy, polyurethaan, of cementgebonden gietvloeren, ze zijn allemaal compatibel met vloerverwarmingssytemen.

Soorten gietvloeren die geschikt zijn voor vloerverwarmingssystemen

Als je overweegt een gietvloer met vloerverwarming te installeren, is het van belang om te weten welke soorten het beste werken met een vloerverwarmingssysteem. Er zijn voornamelijk drie typen gietvloeren die uitstekend samengaan met vloerverwarming: epoxy, polyurethaan (PU), en cementgebonden gietvloeren.

  1. Epoxy gietvloeren: deze zijn bijzonder sterk en duurzaam, waardoor ze ideaal zijn voor industriële toepassingen. Epoxy vloeren geleiden warmte goed, maar zijn minder flexibel, wat ze minder geschikt maakt voor woningen.
  2. Polyurethaan (PU) gietvloeren: PU vloeren zijn flexibeler en comfortabeler dan epoxy vloeren, wat ze een populaire keuze maakt voor residentiële ruimtes. Ze zijn niet alleen warmtegevoelig en passen zich goed aan de vloerverwarming aan, maar verminderen ook loopgeluiden.
  3. Cementgebonden gietvloeren: deze bieden een natuurlijke, robuuste uitstraling en zijn eveneens compatibel met een vloerverwarmingssysteem. Ze zijn ideaal voor wie een betonlook wenst, maar toch van de voordelen van vloerverwarming wil genieten.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Gietvloer vloerverwarming

Wat zijn de kosten van een gietvloer met vloerverwarming?

Bekijk onderstaande tabel voor een indicatie van de geschatte kosten voor een gietvloer met vloerverwarming. De uiteindelijke prijs hangt af van de exacte specificaties en bijkomende werkzaamheden.

Soorten vloerverwarmingGemiddelde kosten (incl. btw en plaatsing)
Warmwater vloerverwarming
Nat systeem € 40 - € 85 per m²
Droog systeem€ 45 - € 100 per m²
Ingefreesde vloerverwarming€ 35 - € 80 per m²
Elektrische vloerverwarming€ 55 - € 120 per m²
Infrarood vloerverwarming€ 50 - € 100 per m²

Voordelen van gietvloeren met vloerverwarming

  1. Comfort: de combinatie van een gietvloer met een vloerverwarmingssysteem zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. De vloer voelt warm aan, wat bijdraagt aan een comfortabele leefomgeving.
  2. Energie-efficiëntie: vloerverwarming onder een gietvloer is efficiënt in het gebruik van energie. Doordat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld, is er minder energie nodig om een ruimte te verwarmen.
  3. Gezondheid en hygiëne: gietvloeren trekken minder stof en allergenen aan dan traditionele vloerbedekkingen. Dit maakt ze een hygiënische keuze, vooral voor mensen met allergieën.
  4. Duurzaamheid: gietvloeren zijn duurzaam en slijtvast. Ze gaan lang mee en behouden hun uitstraling en functionaliteit over de jaren.

Gietvloer vloerverwarming is meer dan alleen een stijlvolle vloeroplossing; het is een investering in comfort, duurzaamheid en energie-efficiëntie. Of je nu een nieuw huis bouwt of een bestaande ruimte renoveert, de combinatie van een gietvloer met vloerverwarming biedt zowel esthetische als functionele voordelen die moeilijk te overtreffen zijn. Met de juiste keuze van materialen en een professionele installatie, zal je jarenlang genieten van een warme, uitnodigende en stijlvolle omgeving.

Het is interessant om te weten dat, naast gietvloeren, ook andere vloermaterialen goed kunnen worden gecombineerd met vloerverwarmingssystemen. Denk bijvoorbeeld aan een houten vloer met vloerverwarming of een meer budget optie zoals laminaat met vloerverwarming.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Is een gietvloer geschikt voor vloerverwarming?

Ja, gietvloeren zijn zeer geschikt voor vloerverwarmingssystemen vanwege hun warmtegeleidende eigenschappen en dunne profiel.

Wat kost een gietvloer met vloerverwarming?

De kosten variëren afhankelijk van het vloerverwarmingssysteem, maar gemiddeld liggen ze tussen de € 40 en € 120 per m², inclusief btw en installatie.

Wat is goedkoper, PVC of gietvloer?

PVC-vloeren zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf dan gietvloeren, maar gietvloeren bieden op de lange termijn voordelen op het gebied van duurzaamheid en uitstraling.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden