Vergelijk vloerverwarming offertes
Vind dé vloerverwarming specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Vloerverwarming Vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming infrezen is een efficiënte methode om je huis comfortabeler te maken. Bij het vloerverwarming frezen wordt een bestaande vloer aangepast om de verwarmingsbuizen te plaatsen. Hoewel deze techniek veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen aan vloerverwarming infrezen om rekening mee te houden. In dit artikel verkennen we alle aspecten van deze ingefreesde vloerverwarming.

Wat is vloerverwarming infrezen?

Bij vloerverwarming infrezen worden de verwarmingsbuizen in de vloer gefreesd, wat resulteert in een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte. Deze methode is met name geschikt voor bestaande vloeren.

Om ervoor te zorgen dat de vloerverwarming optimaal werkt, worden de leidingen onderverdeeld in groepen. Elke groep heeft een maximale lengte van 120 meter om drukverlies te voorkomen en een gelijkmatige warmteafgifte te garanderen. Door de inzet van meerdere groepen wordt de aangevoerde warmte gelijkmatiger verdeeld. Hierdoor geniet je van een comfortabele en efficiënte verwarming in je woning.

Wanneer kies je voor vloerverwarming infrezen?

Het kiezen voor vloerverwarming infrezen is een belangrijke beslissing. Deze methode is ideaal voor verschillende soorten vloeren, zoals beton, tegels, en sommige houten vloeren. Het is vooral geschikt wanneer je bestaande vloeren wilt behouden en toch wilt genieten van de luxe van vloerverwarming.

Wanneer je al een verwarmingssysteem hebt, kan infrezen een naadloze integratie bieden zonder ingrijpende verbouwingen. Je moet wel rekening houden met de dikte en de structuur van jouw huidige vloer om te bepalen of infrezen een haalbare optie is.

Hier zijn enkele situaties waarin specifiek ingefreesde vloerverwarming erg voordelig is:

 1. Bestaande, harde vloerbedekkingen: als je harde vloerbedekkingen zoals tegels of beton hebt en deze wilt behouden.
 2. Beperkte opbouwhoogte: in huizen waar de opbouwhoogte voor traditionele vloerverwarmingssystemen te beperkt is.
 3. Geen ruimte voor extra isolatie: als er geen ruimte is voor het aanbrengen van extra isolatie onder de vloerverwarming, wat bij infrezen minder nodig is.
 4. Snelheid van installatie: bij voorkeur voor een snellere installatie zonder de noodzaak om de gehele vloer op te bouwen.
 5. Minimalistisch design: voor een strak en naadloos interieur waarbij je geen opstaande elementen van het verwarmingssysteem wilt.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Vloerverwarming infrezen

Voor- en nadelen van vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming infrezen biedt tal van voordelen voor jouw huis, maar zoals bij elke investering zijn er ook enkele overwegingen te maken. In deze sectie nemen we je mee door de belangrijkste voor- en nadelen van deze moderne verwarmingsmethode, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken die past bij jouw woonsituatie en behoeften.

De voordelen van vloerverwarming infrezen

 1. Energie-efficiëntie: door de directe plaatsing van de verwarmingsbuizen in de vloer, wordt de warmte sneller en efficiënter verspreid, wat leidt tot een lagere energierekening.
 2. Ruimtebesparing: ingefreesde vloerverwarming is onzichtbaar en neemt geen extra ruimte in beslag, wat bijdraagt aan een strak en minimalistisch interieur.
 3. Gelijkmatige warmteverdeling: de warmte wordt gelijkmatiger verdeeld over de gehele vloeroppervlakte, wat zorgt voor een aangenaam en consistent binnenklimaat.

De nadelen van vloerverwarming infrezen

 1. Installatiecomplexiteit: het infrezen vereist nauwkeurigheid en deskundigheid, waardoor het belangrijk is om een ervaren vakspecialist in te schakelen.
 2. Beperkingen bij bepaalde vloertypes: niet alle vloertypes zijn geschikt voor infrezen, zoals sommige soorten houten vloeren die kunnen beschadigen.
 3. Onderhoud en reparaties: eventuele toekomstige reparaties kunnen ingewikkelder zijn, omdat de verwarmingsbuizen in de vloer zijn ingebed.

Nu je de voor- en nadelen van vloerverwarming infrezen hebt overwogen, kun je een beter geïnformeerde keuze maken. Het is belangrijk om je huis en levensstijl in overweging te nemen bij het beslissen of deze methode de juiste oplossing is voor jouw verwarmingsbehoeften.

Vloerverwarming frezen: zelf doen of een vakspecialist inschakelen?

Het besluit om vloerverwarming zelf te frezen of een vakspecialist in te schakelen is belangrijk. Hoewel het zelf uitvoeren kostenbesparend lijkt, is de realiteit vaak anders. Vloerverwarming frezen vereist specifieke kennis en nauwkeurigheid. Een vakspecialist beschikt over de benodigde ervaring, gereedschappen en kennis van veiligheidsnormen.

Fouten tijdens het frezen kunnen leiden tot onnodige schade en extra kosten, terwijl een vloerverwarming specialist efficiënt en correct werk garandeert, wat op lange termijn voordeliger is.

Is mijn vloer geschikt voor het frezen van vloerverwarming?

De geschiktheid van jouw vloer voor het infrezen van vloerverwarming is afhankelijk van meerdere factoren. Een professionele inspectie kan bepalen of jouw vloer geschikt is voor vloerverwarming en welke methode het meest geschikt is.

Hieronder vind je enkele punten die je zullen helpen begrijpen of jouw vloer geschikt is voor deze specifieke methode:

Geschiktheid van harde vloertypes

Harde vloertypes zoals beton en tegels lenen zich uitstekend voor het frezen van vloerverwarming. Deze materialen hebben de robuustheid en stabiliteit die nodig zijn om de sleuven te dragen zonder structurele integriteit te verliezen.

Houten vloeren

Bij houten vloeren moet je zorgvuldiger te werk gaan. Niet elke houtsoort kan het frezingsproces weerstaan zonder schade te ondervinden. De soort, leeftijd en kwaliteit van het hout zijn allemaal factoren die bepalen of jouw houten vloer geschikt is voor infrezen.

Belang van vloerdikte en -staat

De dikte en de algehele staat van je vloer zijn ook essentieel. Een vloer die te dun is of al tekenen van slijtage vertoont, kan problemen opleveren bij het infrezen van de vloerverwarming. Het is belangrijk dat de vloer sterk genoeg is om de sleuven te ondersteunen zonder de structurele integriteit in gevaar te brengen.

Het belang van professionele inspectie

Een professionele inspectie door een ervaren vloerverwarming specialist is onmisbaar. Deze vakspecialist kan een gedetailleerde beoordeling maken van jouw vloer en adviseren over de meest geschikte methode voor vloerverwarming. Dit kan infrezen zijn, maar soms wordt een alternatieve methode geadviseerd, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van je woning.

Wat is de prijs van ingefreesde vloerverwarming?

De prijs van vloerverwarming infrezen ligt tussen de € 35 en € 80 per m2. Deze prijs is afhankelijk van factoren zoals de grootte van de ruimte en het gekozen vloerverwarmingssysteem. Door zelf voorbereidend werk te doen of offertes te vergelijken, kun je mogelijk besparen op de totale kosten.

Hoofdverwarming
(H.O.H. afstand 10 cm)
Uitgebreide Bijverwarming
(H.O.H. afstand 15 cm)
Bijverwarming
(H.O.H. afstand 20 cm)
Aantal groepenGemiddelde kosten
tot 10 m2tot 15 m2tot 20 m21€ 850
tot 20 m2tot 30 m2tot 40 m22€ 1.600
tot 30 m2tot 45 m2tot 60 m23€ 2.400
tot 40 m2tot 60 m2tot 80 m24€ 3.200
tot 50 m2tot 75 m2tot 100 m25€ 4.000
tot 60 m2tot 90 m2tot 120 m26€ 4.800
tot 70 m2tot 105 m2tot 140 m27€ 5.600
tot 80 m2tot 120 m2tot 160 m28€ 6.400
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Kan ik vloerverwarming infrezen?

Om te bepalen of vloerverwarming infrezen mogelijk is in jouw situatie, moet je rekening houden met de huidige staat en het type van je vloer. Niet alle vloeren zijn geschikt voor infrezen.

Wat is het beste: vloerverwarming infrezen of matten?

De keuze tussen infrezen en matten hangt af van jouw specifieke situatie, zoals de opbouwhoogte en het type vloer in je huis. Ingefreesde vloerverwarming biedt een snellere warmteoverdracht en is minder opvallend.

Hoe diep wordt vloerverwarming gefreesd?

De diepte van het frezen varieert, maar ligt meestal tussen de 15 en 20 millimeter. Dit is afhankelijk van de dikte van de vloer en het type vloerverwarmingssysteem.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden