Vind de beste vloerverwarming specialist
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Vloerverwarming Vloerverwarming badkamer kosten

Vloerverwarming badkamer kosten

Minimale kosten
€ 650
Gemiddelde kosten
€ 1.800
Maximale kosten
€ 3.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.200 - € 2.400

Je denkt erover na om de badkamer van vloerverwarming te voorzien. Wellicht ben je de badkamer aan het verbouwen of aanleggen en zie je vloerverwarming als extra optie wel zitten. Wat kost het aanleggen van vloerverwarming in de badkamer en welke verschillende mogelijkheden heb je? Lees het hier.

Wat kost vloerverwarming in de badkamer?

Vloerverwarming in de badkamer is – nog meer dan vloerverwarming in de woonkamer – populair. Veruit de meest populaire variant is de traditionele vloerverwarming infrezen. Door de buisafstand (H.O.H. afstand) ten opzichte van elkaar klein te houden creëer je genoeg warmte in de badkamer om radiatoren achterwege te laten. Kies je voor een grotere H.O.H. afstand, omdat je de vloerverwarming slechts als bij- of comfomfortverwarming wilt inzetten in je badkamer, dan zijn extra radiatoren noodzakelijk.

Hoofdverwarming
(H.O.H. afstand 10 cm)
Uitgebreide Bijverwarming
(H.O.H. afstand 15 cm)
Bijverwarming
(H.O.H. afstand 20 cm)
Aantal groepenGemiddelde prijs (inclusief materiaal, montage en btw)
tot 5 m2tot 8 m2 tot 10 m21€ 650
tot 10 m2tot 15 m2tot 20 m21€ 850
tot 20 m2tot 30 m2tot 40 m22€ 1.600
tot 30 m2tot 45 m2tot 60 m23€ 2.400
tot 40 m2tot 60 m2tot 80 m24€ 3.600

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

vloerverwarming badkamer

Prijsvoorbeelden voor vloerverwarming in de badkamer

Hierboven staat het aantal groepen weergeven. Om drukverlies tegen te gaan mag een leiding maximaal een lengte van 120 meter hebben. Afhankelijk van de grootte van je badkamer zal dit in de meeste gevallen op 1 of 2 groepen leidingen uitkomen.

Goedkoopste:
Je hebt een kleine badkamer en slechts 1 groep vloerverwarming is voldoende om de badkamer geheel te voorzien van warmte. De oppervlakte van je badkamer is maximaal 5 m2. In dit geval houd je rekening met een bedrag van ongeveer € 650, inclusief montage.

Gemiddeld:
Je beschikt over een middelgrote tot grote badkamer die je van vloerverwarming wilt voorzien. De vloerverwarming dient als hoofdverwarming, omdat er verder geen gebruik wordt gemaakt van radiatoren. Een badkamer tot 20 m2 voorzien van vloerverwarming kost gemiddeld € 1.600, inclusief materiaal, montage, btw en eventuele infreeswerkzaamheden.

Luxe:
Je hebt een zeer riante badkamer die groter is dan 20 m2 en je wilt deze graag voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming of comfortverwarming. Bij vloerverwarming als hoofdverwarming in de badkamer met een oppervlakte van 20 m2 tot 40 m2 houd je rekening met een gemiddelde prijs van € 1.600 tot € 3.200. In het geval van bijverwarming denk je aan € 850 tot € 1.600. Deze kosten zijn inclusief materiaal, montage, btw en het eventuele infrezen van vloerverwarming.

Hoe is de prijs van vloerverwarming in de badkamer opgebouwd?

Kostenverdeling vloerverwarming badkamer kosten

Bij de meeste specialisten zijn de afvoerkosten bij de totaalprijs inbegrepen, maar informeer hier van tevoren naar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Welke keuzes zijn van invloed op de kosten van vloerverwarmig in de badkamer?

Keuze 1: Elektrische of traditionele vloerverwarming
Doordat je elektrische vloerverwarming in de badkamer zelf kan aanleggen en dit over het algemeen in aanschafprijs wat goedkoper is dan traditionele vloerverwarming, ben je met elektrische vloerverwarming op korte termijn goedkoper uit. Het energieverbruik van deze elektrische matten is echter veel groter dan bij traditionele vloerverwarming, waardoor het uiteindelijk toch aan te raden is om voor traditionele vloerverwarming te kiezen.

  • Traditionele vloerverwarming
    De meest gebruikte vorm van vloerverwarming in de badkamer is traditionele vloerverwarming. Bij traditionele vloerverwarming worden kunststof buizen in de ondervloer verwerkt en vervolgens aangesloten op de cv ketel, waardoor het warme water door deze buizen vloeit. Traditionele vloerverwarming aanleggen is geen gemakkelijk project. Laat het aanleggen van vloerverwarming in de badkamer altijd uitvoeren door een erkend specialist. Zo is de kans op een lekkage of foutieve aanleg een stuk minder dan wanneer je de vloerverwarming zelf zou aanleggen. De grote voordelen van  traditionele vloerverwarming zijn de relatief lage verbruikskosten en de hoge betrouwbaarheid.
  • Elektrische vloerverwarming
    Elektrische vloerverwarming wordt minder vaak ingezet in de badkamer. Bij elektrische vloerverwarming wordt er gebruik gemaakt van elektrische matten met gloeidraad erin. Deze matten worden eenvoudig op de ondervloer gemonteerd. Het voordeel van elektrische vloerverwarming is dat deze een kortere opwarmtijd heeft dan traditionele vloerverwarming. Het nadeel is echter het grote energieverbruik. Stroom is duurder dan gas en dat maakt elektrische vloerverwarming minder interessant dan traditionele vloerverwarming.
vloerverwarming aanleggen

Keuze 2: Hoofdverwarming of bijverwarming
Hangen er één of meerdere radiatoren in je badkamer? Dan is een hoge buizenintensiteit niet nodig en kies je voor een vloerverwarming als bijverwarming. Dit zie je terug in de prijs. Er is twee keer zoveel materiaal nodig bij een hoofdverwarming dan bij een bijverwarming. Dit scheelt tot wel € 150 in de totaalprijs.

Keuze 3: Extra opties
Bij het aanleggen van traditionele vloerverwarming in de badkamer zijn er extra mogelijkheden die van invloed zijn op de prijs. In een handig overzicht worden deze opties en de meerprijzen weergeven.

Extra opties infrezen van traditionele vloerverwarming Gemiddelde prijs per extra optie (inclusief materiaal, montage en btw)Toelichting
Pompschakelaar€ 65 – € 100Iedere vloerverwarming heeft een pomp om het water door de leidingen te laten stromen. Deze pompen staan vaak 24/7 te draaien terwijl de verwarming niet altijd aan is. Een pompschakelaar brengt energiebesparing doordat de pomp niet meer fulltime hoeft te draaien. De pomp draait alleen als de pomp van de cv installatie ook draait.
Aansluiten op stadsverwarming€ 75Indien de woning van warmte voorzien wordt middels stadsverwarming is het aansluiten van de vloerverwarming iets complexer. De installateur brengt hier vaak een meerprijs voor in rekening.
Verwijderen van radiatoren€ 20 – € 30Het weghalen en afvoeren van oude radiatoren.
Bypass-ventiel monteren€ 45 – € 70Een bypass-ventiel laat de doorstroom naar cv ketel rustiger verlopen en voorkomt overbelasting van de pomp.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kies voor traditionele verwarming

Hoewel elektrische vloerverwarming vrij gemakkelijk is aan te leggen, is het energieverbruik beduidend hoger dan bij traditionele vloerverwarming die is aangesloten op een cv installatie. Dit komt voornamelijk door het grote verschil in prijs tussen elektriciteit en gas. Per jaar bespaar je met traditionele vloerverwarming in de badkamer tot wel € 70 op de energiekosten ten opzichte van elektrische vloerverwarming.

Meerdere projecten

Het aanleggen van vloerverwarming gebeurt vaak door een installateur, loodgieter of tegelzetter. Heb je naast het aanleggen van vloerverwarming ook een verouderde cv installatie die toe is aan vervanging of bijvoorbeeld een tegelvloer die over de vloerverwarming heen gelegd moet worden? Laat dit dan samenvallen met het aanleggen van vloerverwarming in de badkamer. Dit scheelt namelijk tot wel € 60 aan extra voorrijkosten.

Kies voor bijverwarming

Bij de meeste huizen is de badkamer een relatief kleine ruimte. Het is niet altijd nodig om hoofdverwarming in een dergelijke kleine ruimte aan te leggen, zeker niet als er radiatoren aanwezig zijn. Kies in dat geval voor een vloerverwarming in de badkamer als bijverwarming. Dit geeft ruim voldoende verwarming voor de badkamer en scheelt je tot wel € 150 in de totaalprijs.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden