Vergelijk vloerverwarming offertes
Vind dé vloerverwarming specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Vloerverwarming Vloerverwarming badkamer kosten

Vloerverwarming badkamer kosten

Minimale kosten
€ 650
Gemiddelde kosten
€ 1.800
Maximale kosten
€ 3.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.200 - € 2.400

Je denkt erover na om de badkamer van vloerverwarming te voorzien. Wellicht ben je de badkamer aan het verbouwen of aanleggen en zie je vloerverwarming als extra optie wel zitten. Wat kost het aanleggen van vloerverwarming in de badkamer en welke verschillende mogelijkheden heb je? Lees het hier.

Voordelen van vloerverwarming in de badkamer

Ben je op zoek naar manieren om je badkamer comfortabeler en functioneler te maken? Vloerverwarming kan de ideale oplossing zijn die zowel comfort als efficiëntie naar je badkamer brengt. In deze sectie ontdek je waarom vloerverwarming zo’n populaire keuze is voor moderne badkamers.

Gelijkmatige warmteverdeling

Met vloerverwarming in je badkamer ervaar je een gelijkmatige warmteverdeling. Dit betekent dat je voeten altijd een aangename warmte voelen, zonder koude plekken, wat heerlijk is tijdens de koude dagen.

Energie-efficiëntie

Vloerverwarming werkt op een lagere temperatuur dan traditionele radiatoren. Dit zorgt ervoor dat je kunt genieten van een warme badkamer terwijl je energie bespaart. Op de lange termijn kan dit leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekeningen.

Strak en ruimtelijk interieur

Een van de stijlvoordelen van vloerverwarming is dat er geen zichtbare radiatoren of leidingen zijn. Dit geeft je badkamer een strakke, moderne uitstraling en biedt meer ruimte en ontwerpvrijheid.

Hygiëne en onderhoud

Vloerverwarming in de badkamer helpt bij het reguleren van de luchtvochtigheid en vermindert de verspreiding van stof. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving en maakt je badkamer onderhoudsvriendelijker.

Elk van deze voordelen draagt bij aan een comfortabelere en efficiëntere badkamerervaring. Ben je klaar om je badkamer te transformeren met de toevoeging van vloerverwarming?

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Vloerverwarming badkamer

Welke mogelijkheden zijn er voor vloerverwarming in de badkamer?

Ben je bezig met het plannen van je badkamerrenovatie en vraag je je af welke opties er zijn? In deze sectie duiken we diep in de mogelijkheden van vloerverwarming in de badkamer. We bekijken de verschillende soorten vloerverwarming en bespreken of ze als hoofd- of bijverwarming dienen. Dit helpt jou om een weloverwogen keuze te maken die past bij jouw behoeften.

Soort vloerverwarming in de badkamer

Kiezen tussen de soorten vloerverwarming is een belangrijke beslissing. Hier bekijken we de voornaamste types en hun specifieke voordelen.

Traditionele vloerverwarming

Traditionele vloerverwarming, ook bekend als watergedragen vloerverwarming, is een uitstekende keuze als je een meer permanente en duurzame oplossing zoekt. Het is perfect voor nieuwe bouwprojecten of grote renovaties. Deze systemen worden geïntegreerd in de vloer en zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling, wat leidt tot een hoger comfortniveau en lagere energiekosten op lange termijn.

Traditionele vloerverwarming aanleggen is geen gemakkelijk project. Laat het aanleggen van vloerverwarming in de badkamer altijd uitvoeren door een erkende vakspecialist. Zo is de kans op een lekkage of foutieve aanleg een stuk minder dan wanneer je de vloerverwarming zelf zou aanleggen. De grote voordelen van traditionele vloerverwarming zijn de relatief lage verbruikskosten en de hoge betrouwbaarheid.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming wordt minder vaak ingezet in de badkamer. Bij elektrische vloerverwarming wordt er gebruik gemaakt van elektrische matten met gloeidraad erin. Deze matten worden eenvoudig op de ondervloer gemonteerd. Het voordeel van elektrische vloerverwarming is dat deze een kortere opwarmtijd heeft dan traditionele vloerverwarming.

Keuze 2: hoofdverwarming of bijverwarming

Wanneer je besluit over een vloerverwarmingssysteem in je badkamer, is het belangrijk om te bepalen of het als hoofdverwarming of bijverwarming zal dienen. Als hoofdverwarming zorgt het voor de volledige verwarmingsbehoefte van de ruimte, wat ideaal is voor goed geïsoleerde badkamers. Als bijverwarming werkt het samen met andere warmtebronnen, perfect voor extra comfort en flexibiliteit in jouw badkamerontwerp.

Hangen er dus al één of meerdere radiatoren in je badkamer? Dan is een hoge buizenintensiteit niet nodig en kun je kiezen voor bijverwarming. Dit zie je terug in de prijs. Er is twee keer zoveel materiaal nodig bij een hoofdverwarming dan bij een bijverwarming.

Keuze 3: extra opties

Bij het aanleggen van traditionele vloerverwarming in de badkamer zijn er extra mogelijkheden die van invloed zijn op de prijs. In een handig overzicht worden deze opties en de meerprijzen weergeven.

Extra opties infrezen van traditionele vloerverwarming Gemiddelde prijs per extra optie (inclusief materiaal, montage en btw)Toelichting
Pompschakelaar€ 65 – € 100Iedere vloerverwarming heeft een pomp om het water door de leidingen te laten stromen. Deze pompen staan vaak 24/7 te draaien terwijl de verwarming niet altijd aan is. Een pompschakelaar brengt energiebesparing doordat de pomp niet meer fulltime hoeft te draaien. De pomp draait alleen als de pomp van de cv installatie ook draait.
Aansluiten op stadsverwarming€ 75Indien de woning van warmte voorzien wordt middels stadsverwarming is het aansluiten van de vloerverwarming iets complexer. De installateur brengt hier vaak een meerprijs voor in rekening.
Verwijderen van radiatoren€ 20 – € 30Het weghalen en afvoeren van oude radiatoren.
Bypass-ventiel monteren€ 45 – € 70Een bypass-ventiel laat de doorstroom naar cv ketel rustiger verlopen en voorkomt overbelasting van de pomp.

Wat kost vloerverwarming in de badkamer?

Veruit de meest populaire variant is de traditionele vloerverwarming infrezen. Door de buisafstand (H.O.H. afstand) ten opzichte van elkaar klein te houden creëer je genoeg warmte in de badkamer om radiatoren achterwege te laten. Kies je voor een grotere H.O.H. afstand, omdat je de vloerverwarming slechts als bij- of comfortverwarming wilt inzetten in je badkamer, dan zijn extra radiatoren noodzakelijk.

Hoofdverwarming
(H.O.H. afstand 10 cm)
Uitgebreide Bijverwarming
(H.O.H. afstand 15 cm)
Bijverwarming
(H.O.H. afstand 20 cm)
Aantal groepenGemiddelde prijs (inclusief materiaal, montage en btw)
tot 5 m2tot 8 m2 tot 10 m21€ 650
tot 10 m2tot 15 m2tot 20 m21€ 850
tot 20 m2tot 30 m2tot 40 m22€ 1.600
tot 30 m2tot 45 m2tot 60 m23€ 2.400
tot 40 m2tot 60 m2tot 80 m24€ 3.600

Prijsvoorbeelden voor vloerverwarming in de badkamer

Hierboven staat het aantal groepen weergeven. Om drukverlies tegen te gaan mag een leiding maximaal een lengte van 120 meter hebben. Afhankelijk van de grootte van je badkamer zal dit in de meeste gevallen op 1 of 2 groepen leidingen uitkomen.

Goedkoopste

Je hebt een kleine badkamer en slechts 1 groep vloerverwarming is voldoende om de badkamer geheel te voorzien van warmte. De oppervlakte van je badkamer is maximaal 5 m2. In dit geval houd je rekening met een bedrag van ongeveer € 650, inclusief montage.

Gemiddeld

Je beschikt over een middelgrote tot grote badkamer die je van vloerverwarming wilt voorzien. De vloerverwarming dient als hoofdverwarming, omdat er verder geen gebruik wordt gemaakt van radiatoren. Een badkamer tot 20 m2 voorzien van een vloerverwarmingssyteem kost gemiddeld € 1.600, inclusief materiaal, montage, btw en eventuele infreeswerkzaamheden.

Luxe

Je hebt een zeer riante badkamer die groter is dan 20 m2 en je wilt deze graag voorzien van een vloerverwarmingssyteem als hoofdverwarming of comfortverwarming. Bij vloerverwarming als hoofdverwarming in de badkamer met een oppervlakte van 20 m2 tot 40 m2 houd je rekening met een gemiddelde prijs van € 1.600 tot € 3.200. In het geval van bijverwarming denk je aan € 850 tot € 1.600. Deze kosten zijn inclusief materiaal, montage, btw en het eventuele infrezen van vloerverwarming.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Kan vloerverwarming in de badkamer?

Ja, vloerverwarming kan zeker in de badkamer geïnstalleerd worden. Het biedt comfortabele warmte en kan efficiënt zijn in gebruik, vooral in koudere maanden.

Wat voor vloerverwarming in badkamer?

In de badkamer wordt vaak elektrische vloerverwarming gebruikt vanwege de gemakkelijke installatie en de mogelijkheid om afzonderlijke zones te regelen. Watergedragen systemen zijn ook een optie, hoewel deze meestal worden geïnstalleerd tijdens grotere renovaties of nieuwbouwprojecten.

Waarom geen vloerverwarming in de badkamer?

Hoewel vloerverwarming veel voordelen heeft, kan het in sommige gevallen onpraktisch zijn, zoals bij beperkte vloerhoogte of in situaties waar snelle opwarming nodig is. De installatiekosten kunnen ook hoger zijn in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.

Homedeal bespaartips

Kies voor traditionele verwarming

Hoewel elektrische vloerverwarming vrij gemakkelijk is aan te leggen, is het energieverbruik beduidend hoger dan bij traditionele vloerverwarming die is aangesloten op een cv installatie. Dit komt voornamelijk door het grote verschil in prijs tussen elektriciteit en gas. Per jaar bespaar je met traditionele vloerverwarming in de badkamer tot wel € 70 op de energiekosten ten opzichte van elektrische vloerverwarming.

Meerdere projecten

Het aanleggen van vloerverwarming gebeurt vaak door een installateur, loodgieter of tegelzetter. Heb je naast het aanleggen van vloerverwarming ook een verouderde cv installatie die toe is aan vervanging of bijvoorbeeld een tegelvloer die over de vloerverwarming heen gelegd moet worden? Laat dit dan samenvallen met het aanleggen van vloerverwarming in de badkamer. Dit scheelt namelijk tot wel € 60 aan extra voorrijkosten.

Kies voor bijverwarming

Bij de meeste huizen is de badkamer een relatief kleine ruimte. Het is niet altijd nodig om hoofdverwarming in een dergelijke kleine ruimte aan te leggen, zeker niet als er radiatoren aanwezig zijn. Kies in dat geval voor een vloerverwarming in de badkamer als bijverwarming. Dit geeft ruim voldoende verwarming voor de badkamer en scheelt je tot wel € 150 in de totaalprijs.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden