Vind de beste vloerverwarming specialist
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Vloerverwarming Noppenplaat vloerverwarming

Noppenplaat vloerverwarming

Je verwarmingssysteem vormt het hart van je woning. Een noppenplaat vloerverwarming creëert hierbij een perfecte oplossing voor een laag energieverbruik en toch een lekkere temperatuur. Lees in dit artikel welke mogelijkheden er zijn, hoe het installeren van noppenplaat verwarming in zijn werk gaat en waar je op moet letten bij de aanschaf van een noppenplaat vloerverwarming.

Wat kost noppenplaat vloerverwarming?

De prijs van noppenplaat vloerverwarming is gemiddeld € 850 tot € 6.400. Deze kosten zijn inclusief het aanleggen van de vloerverwarming door een vakspecialist. Wanneer je noppenplaat vloerverwarming koopt, beïnvloeden 2 factoren de prijs: de keuze voor hoofd- en bijverwarming en het aantal vierkante meter. Bekijk het onderstaande overzicht voor de noppenplaat verwarming prijs, inclusief installatiekosten.

Hoofdverwarming
(H.O.H. afstand 10 cm)
Uitgebreide Bijverwarming
(H.O.H. afstand 15 cm)
Bijverwarming
(H.O.H. afstand 20 cm)
Aantal groepenGemiddelde kosten
tot 10 m2tot 15 m2tot 20 m21€ 850
tot 20 m2tot 30 m2tot 40 m22€ 1.600
tot 30 m2tot 45 m2tot 60 m23€ 2.400
tot 40 m2tot 60 m2tot 80 m24€ 3.200
tot 50 m2tot 75 m2tot 100 m25€ 4.000
tot 60 m2tot 90 m2tot 120 m26€ 4.800
tot 70 m2tot 105 m2tot 140 m27€ 5.600
tot 80 m2tot 120 m2tot 160 m28€ 6.400

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat is noppenplaat vloerverwarming?

Noppenplaat vloerverwarming is een snelle techniek om vloerverwarming aan te laten leggen. De noppenplaat beschikt over een isolatieplaat aan de onderkant en een noppenprofiel aan de bovenkant. Doordat de buis gemakkelijk vast te klemmen is tussen de noppen, blijft deze goed op zijn plaats. In tegenstelling tot ingefreesde vloerverwarming, hoeft de vakspecialist geen sleuven te boren. De noppenplaat is daarnaast handig op maat te maken en te bedekken met zowel droge als natte opvullagen.

Kies je voor hoofd- of bijverwarming?

Als je de vloerverwarming als belangrijkste manier van verwarmen ziet, noem je dit de hoofdverwarming. Dit gebruik je al snel in bijvoorbeeld de woonkamer. De buizen liggen hier dichter op elkaar, waardoor de ruimte sneller opwarmt. De de vloerverwarming kosten in de woonkamer zijn daarom hoger. In een ruimte die je niet altijd verwarmd hoeft te zijn, zoals je badkamer, gebruik je de noppenplaat vloerverwarming als bijverwarming. De buizen liggen hier verder uit elkaar, waardoor de ruimte langzamer opwarmt. De kosten voor vloerverwarming in de badkamer zijn hierdoor lager.

Wat is het verschil met andere soorten vloerverwarming?

Je hebt bij vloerverwarming de keuze uit twee typen. Het is mogelijk om de vloerverwarming in te frezen of de vloerverwarming te plaatsen op een noppenplaat. Lees hier de verschillen per type vloerverwarming.

KenmerkenInfrezenMatten
OnkostenHoger rendement over langere periodeGoedkoper in aanschaf
Geschikt voorHoofdverwarming of bijverwarmingHoofdverwarming of bijverwarming
IsolatieVloer behoudt zijn isolatiewaardeDe matten zijn voorzien van isolatie aan de onderkant, hierdoor is je vloer direct perfect geïsoleerd
InstallatieLastigere installatie, door sleuven in de vloerEenvoudige installatie op de grond
OpwarmtijdKorte opwarmtijd, afstand naar de vloer is korterIets langzamere opwarmtijd, afstand naar de vloer is langer
noppenplaat vloerverwarming

Voordelen van noppenplaat vloerverwarming

Noppenplaat vloerverwarming heeft een aantal voordelen. Ben je benieuwd wat deze zijn Lees hier alle voordelen op een rij.

Gemakkelijk te installeren

Het plaatsen van de vloerverwarmingsplaten is redelijk eenvoudig. De vakspecialist snijdt de noppenplaten eenvoudig op maat. Daarnaast zijn de noppenplaten makkelijk te leggen. De verwarmingsslang plaatst de vakspecialist daarna tussen de noppen. De vakspecialist drukt de slang tussen dit noppenprofiel, waarna hij de vloer al legt.

Goed voor oudere vloeren

Heb je een woning met een oude cementvloer? Dan is een noppenplaat vloerverwarming de ideale keuze. Je hoeft namelijk geen sleuven in de cementdekvloer te frezen, maar kan simpelweg de matten op de vloer plaatsen. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om de noppenplaat vloerverwarming onder een houten vloer te leggen.

Snel en goedkoper

Door de relatief makkelijke installatie, plaatst de vakspecialist de verwarmingsbuizen snel. Dit levert een behoorlijke tijdswinst en dus kostenbesparing op. Bovendien zijn de noppenplaat vloerverwarming prijzen lager. Houd er wel rekening mee dat de vakspecialist de oude vloer meestal eerst moet verwijderen, voordat hij de noppenplaat vloerverwarming plaatst.

Duurzaam isolatiemateriaal

De noppenplaat vloerverwarming heeft een duurzaam isolatiemateriaal. Je bespaart dus direct op je energiekosten na het laten leggen van deze vloerverwarming. De platen behouden bovendien in vrijwel iedere situatie hun oorspronkelijke vorm. Hierdoor gaat de noppenplaat vloerverwarming lang mee.

Noppenplaat vloerverwarming woning

Noppenplaat vloerverwarming plaatsen

Voor het aanleggen van vloerverwarming is het verstandig om een vakspecialist in te schakelen. Hij is gespecialiseerd in het leggen van noppenplaat vloerverwarming en werkt dit direct mooi af. Ben je benieuwd hoe de installatie van een noppenplaat vloerverwarming in zijn werk gaat? Bekijk hieronder het stappenplan voor het laten installeren van noppenplaat vloerverwarming.

Stap 1: De vakspecialist maakt een legplan

De vakspecialist komt langs om een legplan voor de vloerverwarming te maken. Aan de hand van de afmetingen, de aanwezige leidingen en aansluitingen onderzoekt hij hoe het de noppenplaat vloerverwarming moet plaatsen.

Stap 2: Isolatie plaatsen

Na het bepalen van het legplan, plaatst de vakspecialist extra isolatie, dit voorkomt warmteverlies. Zo plaatst hij randisolatie tegen alle muren. Deze isolatie helpt ook bij het uitzetten en krimpen van dekvloer. Daarnaast plaatst hij dampfolie op de grond en brengt hij verwarmingsbuis isolatie aan.

Stap 3: Leggen van de vloerverwarming

Als de isolatie op zijn plek ligt, legt de vakspecialist de matten op de vloer. Hierna legt hij de verwarmingsbuizen in de noppenplaten volgens het slakkenhuispatroon. Hij begint hierbij met de buitenste kring. Vervolgens klikt hij de buizen gemakkelijk vast. Het is belangrijk dat de dat de buizen elkaar niet kruisen. Dat is namelijk slecht voor de verwarmingsslang.

Stap 4: Vloerverwarmingsleidingen testen

Als alles zich op de gewenste plaats bevindt, test de vakspecialist de vloerverwarming. Zo sluit hij de ontluchters af en voert hij een druktest onder 4 bar uit. Hij kijkt hierbij of er geen openingen zijn. Met een vloeistof test ziet hij of er luchtbellen in het systeem aanwezig zijn. Daarna werkt de vakspecialist de noppenplaat vloerverwarming af met de gewenste vloerbedekking. Hoe dikker de vloer is, hoe lastiger het is om de ruimte warm te krijgen.

Handige tips voor noppenplaat vloerverwarming

Je hebt nu veel gelezen over noppenplaat vloerverwarming. Ben je van plan om dit type vloerverwarming te laten plaatsen? Bekijk dan deze handige tips voor de beste keuze.

Isoleer onder de vloerverwarming

Voor het rendement van de vloerverwarming is het zonde als er veel warmte ontsnapt. Laat daarom zo min mogelijk warmte ontsnappen en isoleer onder de vloerverwarming. In de noppenplaat bevindt zich vaak al een isolatielaag. Voor een complete isolatie helpt de vakspecialist je bij het vinden van de kwetsbare plekken in de woning.

Kies een vakspecialist met de juiste keurmerken

Er zijn veel vakspecialisten die de vloerverwarming aanleggen. Binnen de branche zijn er diverse keurmerken waarmee een vloerverwarmingsbedrijf een bepaalde kwaliteit garandeert. Hieronder vind je een overzicht van de keurmerken.

  • KOMO-keurmerk: Dit kwaliteitskeurmerk geeft aan dat dit bedrijf werkt volgens de regelgeving in de bouw.
  • BouwGarant: bedrijven met dit keurmerk beschikken over een zeker niveau van betrouwbaarheid, vakmanschap en kwaliteit.
  • Kiwa Nederland: installateurs die over een Kiwa certificering beschikken, verschaffen alleen vloerverwarming die voldoet aan internationale controles en kwaliteitseisen.

Bekijk beoordelingen over het bedrijf

Wil je zeker zijn dat de vakspecialist een goede kwaliteit levert? Bekijk dan recensies over de vakspecialist, zodat je meer inzicht krijgt in de werkwijze van het bedrijf. Dit levert een betrouwbaarder beeld op en helpt je bij het kiezen van de beste vloerverwarming specialist..

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden