Vergelijk vloerverwarming offertes
Vind dé vloerverwarming specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Vloerverwarming Droogbouw vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming is een modern vloerverwarmingssysteem dat direct onder de vloerbedekking wordt geïnstalleerd zonder de noodzaak van natte cementlagen. Deze technologie combineert de gemakken van snelle installatie met de efficiëntie van gelijkmatige warmteverdeling. Veel mensen zien de voordelen van dit droog systeem voor vloerverwarming, maar vragen zich af wat het kost. In dit artikel gaan we dieper in op droogbouw vloerverwarming en leggen we uit wat de kosten zijn.

Wat is droogbouw vloerverwarming?

Vraag je je af wat droog systeem voor vloerverwarming precies is? Laten we beginnen met de basis. Droogbouw vloerverwarming is een type vloerverwarmingssysteem dat zonder de traditionele natte bouwmethoden wordt geïnstalleerd.

Het grootste verschil tussen droog- en natbouw systemen ligt in de manier van installatie. Terwijl natbouw systemen gebruik maken van natte cementlagen, wordt droogbouw direct onder de vloerbedekking geplaatst zonder de noodzaak van een natte dekvloer.

In de praktijk betekent dit dat droogbouw vloerverwarming sneller en met minder rommel kan worden geïnstalleerd. Het is vooral handig voor renovatieprojecten waarbij het verwijderen van de bestaande vloer niet wenselijk is.

Droogbouw vloerverwarming

Wanneer kies je voor droogbouw vloerverwarming?

Bij het overwegen van een verwarmingssysteem voor je woning kan een droog systeem voor vloerverwarming een uitstekende oplossing zijn in bepaalde situaties. Hieronder sommen we de voornaamste redenen op om voor dit systeem te kiezen:

 • Renovatieprojecten: bij renovaties wil je vaak de bestaande vloerstructuur zo min mogelijk verstoren. Droogbouw vloerverwarming kan direct op een bestaande houten ondervloer worden geplaatst, wat tijd en moeite bespaart.
 • Beperkte opbouwhoogte: omdat droogbouw systemen dunner zijn dan traditionele vloerverwarmingssystemen, zijn ze ideaal voor plekken met beperkte hoogte, zoals een kelder of een ruimte onder een schuin dak.
 • Zonlicht: in ruimtes met veel zonlicht kan de temperatuur sterk fluctueren. Droogbouw vloerverwarming reageert snel op temperatuurveranderingen, wat zorgt voor een stabiel binnenklimaat.
 • Geluidsisolatie: het systeem van droogbouw vloerverwarming kan geluid dempen, wat vooral gunstig is in appartementsgebouwen waar geluidsoverdracht tussen verdiepingen een probleem kan zijn.
 • Infrezen niet mogelijk: in situaties waar het infrezen van leidingen in de bestaande vloer niet mogelijk is, biedt droogbouw een alternatief zonder de noodzaak van ingrijpende vloerwijzigingen.
 • Hoog comfortgevoel: door de directe overdracht van warmte van de verwarmingselementen naar de vloerafwerking, geeft droogbouw vloerverwarming een snellere en gelijkmatigere warmteverdeling, wat resulteert in een comfortabelere woonervaring.
 • Speciale gevallen: voor situaties zoals woonboten, waar gewicht en diepgang cruciaal zijn, is droogbouw lichter en past het zich beter aan de specifieke eisen aan.

Kortom, de unieke eigenschappen van dit systeem maken het een flexibele en efficiënte oplossing voor een breed scala aan woon- en werksituaties.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

De voor- en nadelen van droogbouw vloerverwarming

Vloerverwarming is al lang een geliefde keuze voor velen vanwege het comfort en de efficiëntie die het biedt. Maar zoals met alles, heeft ook droogbouw vloerverwarming zijn eigen voor- en nadelen.

Voordelen

 1. Energie-efficiëntie: droogbouw vloerverwarming reageert sneller en verspreidt warmte efficiënter, wat leidt tot energiebesparing.
 2. Besparingen op de energierekening: dankzij de energie-efficiëntie van het systeem kun je op de lange termijn aanzienlijk besparen op je energiekosten.
 3. Snellere installatie: in vergelijking met traditionele systemen is de installatietijd van droogbouw systemen vaak korter.

Nadelen

 1. Installatie-uitdagingen: hoewel het sneller is, kan het aanleggen van deze vloerverwarming in sommige situaties complexer zijn.
 2. Moeilijkheden bij oudere woningen: oudere huizen kunnen uitdagingen opleveren, zoals oneffen vloeren of beperkte toegang.
 3. Potentiële beperkingen in sommige ruimtes: als je woning veel obstakels of complexe ruimtes heeft, kan een droogbouw systeem minder geschikt zijn.

Terwijl dit type vloerverwarming duidelijke voordelen biedt op het gebied van energie-efficiëntie en installatiesnelheid, is het belangrijk om ook de mogelijke uitdagingen te overwegen, vooral bij renovaties van oudere huizen.

Wat zijn de kosten van droogbouw vloerverwarming?

De kosten voor droogbouw vloerverwarming variëren tussen de € 45 en € 100 per m2. Deze prijzen hangen af van materiaalkeuzes, ruimtegrootte en installatiecomplexiteit. In vergelijking met natbouw systemen zijn de kosten iets hoger, maar de energiebesparingen en het verminderde onderhoud kunnen dit op de lange termijn compenseren.

Aantal m²Gemiddelde kosten bijverwarming (incl. btw en plaatsing)Gemiddelde kosten hoofdverwarming (incl. btw en plaatsing)
10 m²€ 600 - € 700€ 900 - € 1.000
20 m²€ 1.200 - € 1.400€ 1.800 - € 2.000
30 m²€ 1.800 - € 2.100€ 2.700 - € 3.000
40 m²€ 2.400 - € 2.800€ 3.600 - € 4.000
60 m²€ 3.600 - € 4.200€ 6.200 - € 7.000
100 m²€ 6.000 - € 7.000€ 9.900 - € 11.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een droogbouw vloerverwarming?

De kosten voor droogbouw vloerverwarming variëren meestal tussen € 45 en € 100 per m². Deze kosten zijn inclusief materiaal en installatie. Echter, de exacte prijs kan variëren afhankelijk van de complexiteit van het project, de grootte van de ruimte en de gekozen materialen. Voor een gedetailleerde offerte is het raadzaam om contact op te nemen met een vakspecialist.

Welke vloer op droogbouw vloerverwarming?

Droogbouw vloerverwarming is compatibel met verschillende soorten vloerbedekkingen. Populaire keuzes zijn laminaat, parket, en tegels. Echter, het is essentieel om te controleren of de specifieke vloerbedekking geschikt is voor vloerverwarming. Sommige materialen geleiden warmte beter dan andere, wat invloed heeft op de efficiëntie van het droog systeem.

Wat is het beste systeem voor vloerverwarming?

De keuze voor het beste systeem is afhankelijk van jouw specifieke situatie en behoeften. Een droog systeem voor vloerverwarming is snel te installeren en ideaal voor renovaties. Natbouw systemen kunnen goedkoper zijn in aanschaf maar hebben een langere installatietijd. Het is cruciaal om je behoeften en budget te bespreken met een vloerverwarming specialist om de juiste keuze te maken.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden