Vind de beste vloerverwarming specialist
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Vloerverwarming Vloerverwarming infrezen kosten

Vloerverwarming infrezen kosten

Minimale kosten
€ 850
Gemiddelde kosten
€ 3.500
Maximale kosten
€ 6.400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.400 - € 4.800

Is het noodzakelijk om in jouw huis vloerverwarming in te frezen of zijn er nog andere manieren om vloerverwarming aan te leggen? Hier lees je alles over het infrezen van vloerverwarming en de bijbehorende kosten. Zo weet je precies wat je kan verwachten als je dit project laat uitvoeren.

Wat kost vloerverwarming infrezen?

De kosten voor het infrezen van vloerverwarming lopen uiteen van € 850 tot € 6.400. Het aantal m2 en of je voor bij- (er zijn ook nog radiatoren) of hoofdverwarming (vloerverwarming verwarmt de complete ruimte) gaat hebben grote invloed op de hoogte van de vloerverwarming kosten. De afstand die de buizen tot elkaar hebben, ofwel hart op hart (H.O.H.) afstand, bepaalt of de vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming is bedoeld. Infrezen kan trouwens in een bestaande betonnen of tegelvloer.

Bekijk onderstaand kostenoverzicht wat het infrezen van vloerverwarming in jouw situatie ongeveer gaat kosten:

Hoofdverwarming
(H.O.H. afstand 10 cm)
Uitgebreide Bijverwarming
(H.O.H. afstand 15 cm)
Bijverwarming
(H.O.H. afstand 20 cm)
Aantal groepenGemiddelde kosten
tot 10 m2tot 15 m2tot 20 m21€ 850
tot 20 m2tot 30 m2tot 40 m22€ 1.600
tot 30 m2tot 45 m2tot 60 m23€ 2.400
tot 40 m2tot 60 m2tot 80 m24€ 3.200
tot 50 m2tot 75 m2tot 100 m25€ 4.000
tot 60 m2tot 90 m2tot 120 m26€ 4.800
tot 70 m2tot 105 m2tot 140 m27€ 5.600
tot 80 m2tot 120 m2tot 160 m28€ 6.400

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

De leidingen worden onderverdeeld in groepen, omdat een ingefreeste leiding maximaal 120 meter lang mag zijn. Dit is om drukverlies, en daardoor een verminderde werking van de vloerverwarming, tegen te gaan. Daarnaast wordt de aangevoerde warmte gelijkmatiger verdeeld door de inzet van meerdere groepen.

vloerverwarming infrezen

Goedkoopste:
Je wilt in een relatief klein oppervlak vloerverwarming laten infrezen, zoals in de badkamer of keuken.  Deze ruimte heeft een bestaande vloer en je wilt de vloerverwarming infrezen, zodat de vloer niet opnieuw aangelegd hoeft te worden. Je hebt een moderne cv installatie die naar behoren functioneert. De ingefreeste vloerverwarming is alleen bedoeld als comfort- of bijverwarming. In deze situatie mogen de buizen wat verder uit elkaar liggen. Dit scheelt in de prijs. Een vloerverwarming infrezen in een relatief klein oppervlak (20 m2 tot 40 m2) kost gemiddeld € 850 tot € 1.600, inclusief materiaal, montage en btw.

Gemiddeld project:
Je bent van plan om een grote ruimte, zoals de woonkamer, te voorzien van vloerverwarming als uitgebreide bijverwarming. Deze ruimte kent al een bestaande vloer en je wilt de vloerverwarming graag laten infrezen. De ingefreeste buizen dienen bij een dergelijk project een H.O.H. afstand van ongeveer 15 cm te hebben. De prijs voor vloerverwarming infrezen voor een oppervlakte van 45 tot 75 m2 is gemiddeld € 2.400 tot € 4.000, inclusief materialen, montage en btw.

Meest luxe:
Je hebt een woning die je compleet wilt voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming. Je wilt de vloerverwarming graag laten infrezen, zodat je niet de bestaande vloeren eruit hoeft te halen. Met een H.O.H. afstand van 10 cm en bij een oppervlakte van 80 tot 100 m2 variëren de prijzen van het infrezen van vloerverwarming tussen de € 6.400 en € 8.000, inclusief montage, materialen en btw.

Hoe is de prijs van de vloerverwarming infrezen opgebouwd?

Kostenverdeling vloerverwarming infrezen kosten

Houd rekening met eventuele afvoerkosten van radiatoren. De meeste tegelzetters of installateurs zitten de afvoerkosten bij de prijs inbegrepen, maar vraag hier altijd van tevoren naar, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Welke keuzes zijn van invloed op de kosten van vloerverwarming infrezen?

Keuze 1: Infrezen of vloer opnieuw aanleggen
Traditionele vloerverwarming wordt in een nieuwe woning of aanbouw in een betonnen vloer aangelegd. De buizen worden eerst gelegd en vervolgens wordt daaroverheen het beton gestort. In een bestaande woning met een bestaande betonnen- of tegelvloer is dit natuurlijk niet mogelijk. Daarbij heb je de keuze om de vloer eruit te halen en opnieuw inclusief vloerverwarming aan te leggen of de vloerverwarming in te laten frezen in de bestaande vloer. Deze laatste optie wordt veruit het meest gekozen, omdat dit veel goedkoper is. Het infrezen van vloerverwarming ten opzichte van het opnieuw aanleggen van een vloer inclusief vloerverwarming is tot wel € 3.000 goedkoper bij een oppervlakte van 20 m2.

Keuze 2: Hoofdverwarming of bijverwarming
De intensiteit aan buizen is bij een hoofdverwarming als vloerverwarming hoger dan bij bijverwarming. Je begrijpt dat er meer sleuven gefreest moeten worden bij een hoofdverwarming dan bij een bijverwarming.  Hoe meer sleuven gefreest moeten worden hoe hoger de prijs is. Een H.O.H. afstand van 10 cm is dan ook twee keer zo duur als vloerverwarming met een H.O.H. van 20 cm. De prijs is afhankelijk van de grootte van het oppervlakte waar vloerverwarming ingefreest moet worden.

Keuze 3: Extra opties
Indien je kiest voor het infrezen van de vloerverwarming dan heb je de keuze uit een aantal extra opties. In het overzicht hieronder staan deze opties met de bijhorende prijzen weergeven.

Extra opties infrezen van traditionele vloerverwarming Gemiddelde prijs per extra optie (inclusief materiaal, montage en btw)Toelichting
Pompschakelaar€ 65 – € 100Iedere vloerverwarming heeft een pomp om het water door de leidingen te laten stromen. Deze pompen staan vaak 24/7 te draaien terwijl de verwarming niet altijd aan is. Een pompschakelaar brengt energiebesparing doordat de pomp niet meer fulltime hoeft te draaien. De pomp draait alleen als de pomp van de cv installatie ook draait.
Aansluiten op stadsverwarming€ 75Indien de woning van warmte voorzien wordt middels stadsverwarming is het aansluiten van de vloerverwarming iets complexer. De installateur brengt hier vaak een meerprijs voor in rekening.
Verwijderen van radiatoren€ 20 – € 30Het weghalen en afvoeren van oude radiatoren.
Bypass-ventiel monteren€ 45 – € 70Een bypass-ventiel laat de doorstroom naar cv ketel rustiger verlopen en voorkomt overbelasting van de pomp.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Meerdere projecten

Het infrezen van vloerverwarming wordt meestal uitgevoerd door een installateur of tegelzetter. Heb je een verouderde cv installatie die vervangen moet worden of wil je een nieuwe tegelvloer? Dan is het aan te raden om dit alles in één keer te laten doen.

Onderhandel over de prijs

In de meeste gevallen vraagt de installateur een totaalprijs voor het infrezen van vloerverwarming. Bij veel specialisten is het mogelijk om over de prijs te onderhandelen. Door te onderhandelen bespaar je tot wel € 200 op de totale kosten.

Kies bij twijfel voor normale bijverwarming

In het geval dat je vloerverwarming wilt aanleggen in een ruimte met relatief weinig radiatoren volstaat een normale bijverwarming vaak. Door te kiezen voor een normale bijverwarming dan een uitgebreide bijverwarming bespaar je tot wel € 450.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden