Vind de beste vloerverwarming specialist
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Vloerverwarming Vloerverwarming infrezen kosten

Vloerverwarming infrezen kosten

Minimale kosten
€ 850
Gemiddelde kosten
€ 3.500
Maximale kosten
€ 6.400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.400 - € 4.800

Ben je op zoek naar een efficiënte manier om je huis te verwarmen? Overweeg dan vloerverwarming infrezen. Deze populaire methode zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling in je woning. Maar wat zijn de kosten van vloerverwarming infrezen en hoe werkt het precies? In dit artikel ontdek je alles over vloerverwarming infrezen, inclusief de voordelen, kosten en het proces van het frezen van vloerverwarming. Bereid je voor om je huis te voorzien van een aangename en energiezuinige warmte.

Inhoudsopgave

Wat kost vloerverwarming infrezen?

De vloerverwarming infrezen kosten lopen ongeveer uiteen van € 850 tot € 6.400. Het aantal m² en of je voor bij- (er zijn ook nog radiatoren) of hoofdverwarming (vloerverwarming verwarmt de complete ruimte) gaat hebben grote invloed op de hoogte van de vloerverwarming kosten.  Bekijk onderstaand kostenoverzicht wat het frezen van vloerverwarming in jouw situatie ongeveer gaat kosten:

Hoofdverwarming
(H.O.H. afstand 10 cm)
Uitgebreide Bijverwarming
(H.O.H. afstand 15 cm)
Bijverwarming
(H.O.H. afstand 20 cm)
Aantal groepenGemiddelde kosten
tot 10 m2tot 15 m2tot 20 m21€ 850
tot 20 m2tot 30 m2tot 40 m22€ 1.600
tot 30 m2tot 45 m2tot 60 m23€ 2.400
tot 40 m2tot 60 m2tot 80 m24€ 3.200
tot 50 m2tot 75 m2tot 100 m25€ 4.000
tot 60 m2tot 90 m2tot 120 m26€ 4.800
tot 70 m2tot 105 m2tot 140 m27€ 5.600
tot 80 m2tot 120 m2tot 160 m28€ 6.400
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Vloerverwarming infrezen kosten

Wat is vloerverwarming infrezen?

Bij vloerverwarming infrezen worden de verwarmingsbuizen in de vloer gefreesd, wat resulteert in een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte. Deze methode is met name geschikt voor bestaande vloeren. Om ervoor te zorgen dat de vloerverwarming optimaal werkt, worden de leidingen onderverdeeld in groepen. Elke groep heeft een maximale lengte van 120 meter om drukverlies te voorkomen en een gelijkmatige warmteafgifte te garanderen. Door de inzet van meerdere groepen wordt de aangevoerde warmte gelijkmatiger verdeeld. Hierdoor geniet je van een comfortabele en efficiënte verwarming in je woning.

De voor- en nadelen van vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming infrezen biedt verschillende voordelen en heeft enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om deze aspecten te begrijpen voordat je een beslissing neemt. Ontdek de positieve en negatieve aspecten van deze verwarmingsmethode en bepaal of het de juiste keuze is voor jouw woning of project.

Voordelen

  • Gelijkmatige warmteverdeling: doordat de buizen direct in de vloer zijn verwerkt, wordt de warmte gelijkmatig verspreid in de ruimte.
  • Energiezuinig: vloerverwarming infrezen werkt efficiënt en kan leiden tot energiebesparing, omdat de warmte direct vanuit de vloer wordt afgegeven.
  • Ruimtebesparend: omdat de buizen in de vloer worden gefreesd, blijft de ruimte vrij van radiatoren of andere verwarmingsbronnen.

Nadelen

  • Kosten: de vloerverwarming infrezen kosten kunnen hogere installatiekosten met zich meebrengen dan andere methoden.
  • Beperkte toepassing: deze methode is voornamelijk geschikt voor bestaande vloeren en minder geschikt voor nieuwbouwprojecten of vloeren met een dikke afwerkvloer.

Vloerverwarming frezen prijsvoorbeelden

Benieuwd naar de kosten van vloerverwarming infrezen? Hier vind je enkele prijsvoorbeelden om je een idee te geven van wat je kunt verwachten. Ontdek de gemiddelde kosten en krijg inzicht in de prijsrange van vloerverwarming frezen.

Goedkoopste:

Je wilt in een relatief klein oppervlak vloerverwarming laten infrezen, zoals in de badkamer of keuken.  Deze ruimte heeft een bestaande vloer en je wilt de vloerverwarming frezen, zodat de vloer niet opnieuw aangelegd hoeft te worden. Je hebt een moderne cv installatie die naar behoren functioneert. De ingefreeste vloerverwarming is alleen bedoeld als comfort- of bijverwarming. In deze situatie mogen de buizen wat verder uit elkaar liggen. Dit scheelt in de prijs. De vloerverwarming infrezen kosten in een relatief klein oppervlak (20 m² tot 40 m²) liggen gemiddeld tussen de € 850 en € 1.600, inclusief materiaal, montage en btw.

Gemiddeld project:

Je bent van plan om een grote ruimte, zoals de woonkamer, te voorzien van vloerverwarming als uitgebreide bijverwarming. Deze ruimte kent al een bestaande vloer en je wilt de vloerverwarming graag laten infrezen. De ingefreeste buizen dienen bij een dergelijk project een H.O.H. afstand van ongeveer 15 cm te hebben. De vloerverwarming infrezen kosten voor een oppervlakte van 45 tot 75 m² is gemiddeld € 2.400 tot € 4.000, inclusief materialen, montage en btw.

Meest luxe:

Je hebt een woning die je compleet wilt voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming. Je wilt de vloerverwarming graag laten infrezen, zodat je niet de bestaande vloeren eruit hoeft te halen. Met een H.O.H. afstand van 10 cm en bij een oppervlakte van 80 tot 100 m² variëren de vloerverwarming infrezen kosten tussen de € 6.400 en € 8.000, inclusief montage, materialen en btw.

Vloerverwarming infrezen kosten: de prijsopbouw

Kostenverdeling vloerverwarming infrezen kosten

Houd rekening met eventuele afvoerkosten van radiatoren. Bij de meeste tegelzetters of vakspecialisten zitten de afvoerkosten bij de prijs inbegrepen, maar vraag hier altijd van tevoren naar, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Welke keuzes beïnvloeden de vloerverwarming infrezen kosten?

Keuze 1: infrezen of vloer opnieuw aanleggen

Traditionele vloerverwarming wordt in een nieuwe woning of aanbouw in een betonnen vloer aangelegd. De buizen worden eerst gelegd en vervolgens wordt daaroverheen het beton gestort. In een bestaande woning met een bestaande betonnen- of tegelvloer is dit natuurlijk niet mogelijk. Daarbij heb je de keuze om de vloer eruit te halen en opnieuw inclusief vloerverwarming aan te leggen of de vloerverwarming in te laten frezen in de bestaande vloer. Deze laatste optie wordt veruit het meest gekozen, omdat dit veel goedkoper is. Het infrezen van vloerverwarming ten opzichte van het opnieuw aanleggen van een vloer inclusief vloerverwarming is tot wel € 3.000 goedkoper bij een oppervlakte van 20 m².

Keuze 2: hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming als hoofdverwarming is de intensiteit van de buizen hoger dan bij bijverwarming. De afstand tussen de buizen, bekend als de hart-op-hart (H.O.H.) afstand, bepaalt het type verwarming. Bij hoofdverwarming moeten er meer sleuven worden gefreesd dan bij bijverwarming, wat resulteert in een hogere prijs. Een H.O.H. afstand van 10 cm is bijvoorbeeld twee keer zo duur als een H.O.H. afstand van 20 cm. De prijs wordt ook beïnvloed door de grootte van het oppervlak waarin de vloerverwarming moet worden ingefreesd.

Keuze 3: extra opties

Indien je kiest voor het infrezen van de vloerverwarming dan heb je de keuze uit een aantal extra opties. In het overzicht hieronder staan deze opties met de bijhorende prijzen weergeven.

Extra opties infrezen van traditionele vloerverwarming Gemiddelde prijs per extra optie (inclusief materiaal, montage en btw)Toelichting
Pompschakelaar€ 65 – € 100Iedere vloerverwarming heeft een pomp om het water door de leidingen te laten stromen. Deze pompen staan vaak 24/7 te draaien terwijl de verwarming niet altijd aan is. Een pompschakelaar brengt energiebesparing doordat de pomp niet meer fulltime hoeft te draaien. De pomp draait alleen als de pomp van de cv installatie ook draait.
Aansluiten op stadsverwarming€ 75Indien de woning van warmte voorzien wordt middels stadsverwarming is het aansluiten van de vloerverwarming iets complexer. De installateur brengt hier vaak een meerprijs voor in rekening.
Verwijderen van radiatoren€ 20 – € 30Het weghalen en afvoeren van oude radiatoren.
Bypass-ventiel monteren€ 45 – € 70Een bypass-ventiel laat de doorstroom naar cv ketel rustiger verlopen en voorkomt overbelasting van de pomp.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost vloerverwarming infrezen per m²?

De vloerverwarming infrezen kosten per m² kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type vloer, de omvang van het project en de specifieke vereisten. Gemiddeld liggen de kosten voor vloerverwarming infrezen tussen de € 25 en € 40 per m². Het is echter raadzaam gratis en vrijblijvend vloerverwarming offertes aan te vragen om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen op basis van jouw specifieke situatie en wensen.

Kun je zelf vloerverwarming infrezen?

Ja, het is mogelijk om zelf vloerverwarming in te frezen, maar het is een complex project die nauwkeurigheid en ervaring vereist. Het infrezen van vloerverwarming vereist speciale apparatuur en kennis van het leggen van leidingen in de vloer. Als je niet over de nodige ervaring beschikt, is het raadzaam om een vakspecialist in te schakelen om ervoor te zorgen dat het infrezen correct en efficiënt wordt uitgevoerd.

Wat is het beste vloerverwarming infrezen of matten?

Het infrezen van vloerverwarming biedt een aantal voordelen, zoals een gelijkmatige warmteverdeling en het behoud van de bestaande vloerhoogte. Het is echter een complexere installatiemethode die nauwkeurigheid vereist. Het gebruik van matten is eenvoudiger en sneller te installeren, maar kan resulteren in een iets hogere vloerhoogte en mogelijk minder gelijkmatige warmteverdeling. Het is aan te raden om advies in te winnen bij een vakspecialist om de beste keuze te maken.

Homedeal bespaartips

Meerdere projecten

Het infrezen van vloerverwarming wordt meestal uitgevoerd door een vakspecialist of tegelzetter. Heb je een verouderde cv installatie die vervangen moet worden of wil je een nieuwe tegelvloer? Dan is het aan te raden om dit alles in één keer te laten doen.

Onderhandel over de prijs

In de meeste gevallen vraagt de vakspecialisst een totaalprijs voor het infrezen van vloerverwarming. Bij veel vakspecialisten is het mogelijk om over de prijs te onderhandelen. Door te onderhandelen bespaar je tot wel € 200 op de totale kosten.

Kies bij twijfel voor normale bijverwarming

In het geval dat je vloerverwarming wilt aanleggen in een ruimte met relatief weinig radiatoren volstaat een normale bijverwarming vaak. Door te kiezen voor een normale bijverwarming dan een uitgebreide bijverwarming bespaar je tot wel € 450.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden