Vergelijk vloerverwarming offertes
Vind dé vloerverwarming specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Vloerverwarming Vloerverwarming infrezen kosten

Vloerverwarming infrezen kosten

Minimale kosten
€ 850
Gemiddelde kosten
€ 3.500
Maximale kosten
€ 6.400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.400 - € 4.800

Ben je benieuwd naar de kosten van vloerverwarming infrezen? In dit artikel ontdek je alles over hoe de prijzen van vloerverwarming infrezen zijn opgebouwd, welke keuzes de kosten beïnvloeden en krijg je handige prijsvoorbeelden van vloerverwarming frezen. Hiermee bereid je je goed voor om je huis te voorzien van een aangename en energiezuinige warmte.

Wat kost vloerverwarming infrezen?

De vloerverwarming infrezen kosten lopen ongeveer uiteen van € 850 tot € 6.400. Het aantal m² en of je voor bij- (er zijn ook nog radiatoren) of hoofdverwarming (vloerverwarming verwarmt de complete ruimte) gaat hebben grote invloed op de hoogte van de vloerverwarming kosten.  Bekijk onderstaand kostenoverzicht wat het frezen van vloerverwarming in jouw situatie ongeveer gaat kosten:

Hoofdverwarming
(H.O.H. afstand 10 cm)
Uitgebreide Bijverwarming
(H.O.H. afstand 15 cm)
Bijverwarming
(H.O.H. afstand 20 cm)
Aantal groepenGemiddelde kosten
tot 10 m2tot 15 m2tot 20 m21€ 850
tot 20 m2tot 30 m2tot 40 m22€ 1.600
tot 30 m2tot 45 m2tot 60 m23€ 2.400
tot 40 m2tot 60 m2tot 80 m24€ 3.200
tot 50 m2tot 75 m2tot 100 m25€ 4.000
tot 60 m2tot 90 m2tot 120 m26€ 4.800
tot 70 m2tot 105 m2tot 140 m27€ 5.600
tot 80 m2tot 120 m2tot 160 m28€ 6.400
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Vloerverwarming infrezen kosten

Prijsvoorbeelden: vloerverwarming infrezen kosten

Benieuwd naar de kosten van vloerverwarming infrezen? Hier vind je enkele prijsvoorbeelden om je een idee te geven van wat je kunt verwachten. Ontdek de gemiddelde kosten en krijg inzicht in de prijsrange van vloerverwarming frezen.

Goedkoopste

Je wilt in een relatief klein oppervlak vloerverwarming laten infrezen, zoals in de badkamer of keuken.  Deze ruimte heeft een bestaande vloer en je wilt de vloerverwarming frezen, zodat de vloer niet opnieuw aangelegd hoeft te worden. Je hebt een moderne cv installatie die naar behoren functioneert. De ingefreesde vloerverwarming is alleen bedoeld als comfort- of bijverwarming. In deze situatie mogen de buizen wat verder uit elkaar liggen. Dit scheelt in de prijs.

De vloerverwarming infrezen prijzen in een relatief klein oppervlak (20 m² tot 40 m²) liggen gemiddeld tussen de € 850 en € 1.600, inclusief materiaal, montage en btw.

Gemiddeld project

Je bent van plan om een grote ruimte, zoals de woonkamer, te voorzien van vloerverwarming als uitgebreide bijverwarming. Deze ruimte kent al een bestaande vloer en je wilt de vloerverwarming graag laten infrezen. De ingefreeste buizen dienen bij een dergelijk project een H.O.H. afstand van ongeveer 15 cm te hebben.

De vloerverwarming infrezen kosten voor een oppervlakte van 45 tot 75 m² is gemiddeld € 2.400 tot € 4.000, inclusief materialen, montage en btw.

Meest luxe

Je hebt een woning die je compleet wilt voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming. Je wilt de vloerverwarming graag laten infrezen, zodat je niet de bestaande vloeren eruit hoeft te halen.

Met een H.O.H. afstand van 10 cm en bij een oppervlakte van 80 tot 100 m² variëren de vloerverwarming infrezen kosten tussen de € 6.400 en € 8.000, inclusief montage, materialen en btw.

Prijsopbouw: vloerverwarming infrezen kosten

Kostenverdeling vloerverwarming infrezen kosten

Houd rekening met eventuele afvoerkosten van radiatoren. Bij de meeste vakspecialisten zitten de afvoerkosten bij de prijs inbegrepen, maar vraag hier altijd van tevoren naar, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Welke keuzes beïnvloeden de vloerverwarming infrezen kosten?

Ben je benieuwd hoe de keuzes die je maakt de kosten voor het infrezen van vloerverwarming in jouw woning kunnen beïnvloeden? Elk detail, van het type vloer tot de keuze van de installateur, heeft zijn impact. In deze sectie ontrafelen we de diverse factoren die een rol spelen bij het bepalen van de kosten.

1. Hoofd- of bijverwarming?

Bij vloerverwarming als hoofdverwarming is de intensiteit van de buizen hoger dan bij bijverwarming. De afstand tussen de buizen, bekend als de hart-op-hart (H.O.H.) afstand, bepaalt het type verwarming.

Bij hoofdverwarming moeten er meer sleuven worden gefreesd dan bij bijverwarming, wat resulteert in een hogere prijs. Een H.O.H. afstand van 10 cm is bijvoorbeeld twee keer zo duur als een H.O.H. afstand van 20 cm.

De prijs wordt ook beïnvloed door de grootte van het oppervlak waarin de vloerverwarming moet worden ingefreesd.

2. Type vloer

De soort vloer die je hebt, kan aanzienlijk bijdragen aan de kosten. Harde vloeren zoals beton vereisen meer werk en kunnen daardoor de kosten van vloerverwarming infrezen verhogen. Houten vloeren zijn over het algemeen gemakkelijker te bewerken, wat kan leiden tot lagere kosten.

3. Omvang van de ruimte

De grootte van de ruimte is een andere belangrijke factor. Grotere ruimtes vereisen meer materiaal en arbeid, wat resulteert in hogere kosten. In kleinere ruimtes zijn de kosten voor vloerverwarming frezen relatief lager. Voor een kleine ruimte van 10 m² kun je rekenen op ongeveer € 1.600, terwijl een grote ruimte van 50 m² tot wel € 4.000 kan kosten.

4. Kwaliteit van het systeem

Het kiezen voor een hoogwaardig vloerverwarmingssysteem kan de kosten verhogen, maar biedt vaak betere prestaties en efficiëntie op lange termijn. Een meer standaard systeem kan kostenbesparend zijn in de initiële installatie.

5. Vakspecialist

De kosten variëren ook afhankelijk van de gekozen vakspecialist. Het is essentieel om prijzen te vergelijken. Gemiddeld kunnen installatiekosten variëren van € 10 tot € 20 per m2, afhankelijk van de ervaring en reputatie van de installateur. Het vergelijken van offertes kan helpen bij het vinden van de vakspecialist met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

6. Extra opties

Indien je kiest voor het infrezen van de vloerverwarming dan heb je de keuze uit een aantal extra opties. In het overzicht hieronder staan deze opties met de bijhorende prijzen weergeven.

Extra opties infrezen van traditionele vloerverwarming Gemiddelde prijs per extra optie (inclusief materiaal, montage en btw)Toelichting
Pompschakelaar€ 65 – € 100Iedere vloerverwarming heeft een pomp om het water door de leidingen te laten stromen. Deze pompen staan vaak 24/7 te draaien terwijl de verwarming niet altijd aan is. Een pompschakelaar brengt energiebesparing doordat de pomp niet meer fulltime hoeft te draaien. De pomp draait alleen als de pomp van de cv installatie ook draait.
Aansluiten op stadsverwarming€ 75Indien de woning van warmte voorzien wordt middels stadsverwarming is het aansluiten van de vloerverwarming iets complexer. De installateur brengt hier vaak een meerprijs voor in rekening.
Verwijderen van radiatoren€ 20 – € 30Het weghalen en afvoeren van oude radiatoren.
Bypass-ventiel monteren€ 45 – € 70Een bypass-ventiel laat de doorstroom naar cv ketel rustiger verlopen en voorkomt overbelasting van de pomp.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost vloerverwarming infrezen per m²?

De vloerverwarming infrezen prijzen per m² kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type vloer, de omvang van het project en de specifieke vereisten. Gemiddeld liggen de kosten voor vloerverwarming infrezen tussen de € 35 en € 80 per m². Het is echter raadzaam gratis en vrijblijvend vloerverwarming offertes aan te vragen om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen op basis van jouw specifieke situatie en wensen.

Kun je zelf vloerverwarming infrezen?

Ja, het is mogelijk om zelf vloerverwarming in te frezen, maar het is een complex project die nauwkeurigheid en ervaring vereist. Het infrezen van vloerverwarming vereist speciale apparatuur en kennis van het leggen van leidingen in de vloer. Als je niet over de nodige ervaring beschikt, is het raadzaam om een vakspecialist in te schakelen om ervoor te zorgen dat het infrezen correct en efficiënt wordt uitgevoerd.

Wat is het beste vloerverwarming infrezen of matten?

Het infrezen van vloerverwarming biedt een aantal voordelen, zoals een gelijkmatige warmteverdeling en het behoud van de bestaande vloerhoogte. Het is echter een complexere installatiemethode dan veel andere soorten vloerverwarming. Het gebruik van matten is eenvoudiger en sneller te installeren, maar kan resulteren in een iets hogere vloerhoogte en mogelijk minder gelijkmatige warmteverdeling. Het is aan te raden om advies in te winnen bij een vakspecialist om de beste keuze te maken.

Homedeal bespaartips

Meerdere projecten

Het infrezen van vloerverwarming wordt meestal uitgevoerd door een vakspecialist of tegelzetter. Heb je een verouderde cv installatie die vervangen moet worden of wil je een nieuwe tegelvloer? Dan is het aan te raden om dit alles in één keer te laten doen.

Onderhandel over de prijs

In de meeste gevallen vraagt de vakspecialist een totaalprijs voor het infrezen van vloerverwarming. Bij veel vakspecialisten is het mogelijk om over de prijs te onderhandelen. Door te onderhandelen kun je tot wel € 200 op de totale kosten.

Kies bij twijfel voor normale bijverwarming

In het geval dat je vloerverwarming wilt aanleggen in een ruimte met relatief weinig radiatoren volstaat een normale bijverwarming vaak. Door te kiezen voor een normale bijverwarming dan een uitgebreide bijverwarming bespaar je tot wel € 450.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden