Vergelijk isolatie offertes
Vind dé isolatie specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inspiratie Pur schuim isolatie zelf doen

Pur schuim isolatie zelf doen

Pur schuim isolatie zelf aanbrengen is het antwoord voor het verlagen van energiekosten en het beter isoleren van je huis. In deze blog nemen we je mee in de wereld van zelf isoleren met pur schuim en ontdek je hoe je dit proces succesvol kunt uitvoeren. We gaan dieper in op de voordelen, nadelen en stapsgewijs een werkwijze van deze isolatiemethode. 

Inhoudsopgave

Pur isolatie zelf doen

Pur isolatie, ook bekend als polyurethaanschuim, is een veelgebruikt isolatiemateriaal vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Door pur schuim isolatie zelf te doen, kun je niet alleen de isolatiewaarde van je huis verbeteren, maar ook geld besparen op professionele installatiekosten.

Voordelen en nadelen zelf aanbrengen pur schuim isolatie

Het is essentieel om de voor- en nadelen goed te begrijpen voordat je aan de slag gaat.

Voordelen:

 1. Kostenbesparing: Zelf pur isolatie aanbrengen is doorgaans veel goedkoper dan het inhuren van professionals, waardoor je geld in je zak kunt houden.
 2. Uitstekende isolatie: Pur schuim staat bekend om zijn indrukwekkende isolerende eigenschappen, wat resulteert in een verlaging van je energierekening.
 3. Naadloze afdichting: Het pur schuim vult alle kieren en gaten, waardoor er geen warmte verloren gaat.
 4. Doe-het-zelf: Met de juiste begeleiding en benodigdheden kun je zelf pur isolatie aanbrengen zonder een specialist te zijn.

Nadelen:

 1. Veiligheidsmaatregelen: Het werken met pur schuim vereist het gebruik van beschermende kleding en ademhalingsapparatuur vanwege de potentieel schadelijke dampen.
 2. Moeilijk te verwijderen: Eenmaal uitgehard, is pur schuim lastig te verwijderen of aan te passen.
 3. Nauwkeurigheid vereist: Het aanbrengen van pur isolatie vereist precisie om problemen te voorkomen.
 4. Uithardingstijd: Pur schuim heeft tijd nodig om uit te harden, dus je moet geduld hebben tijdens het proces.

Zelf pur isolatie aanbrengen: stappenplan

Het aanbrengen van pur schuim isolatie is een proces dat enige aandacht en zorgvuldigheid vereist. Hier volgt een stapsgewijze werkwijze om je te helpen bij het succesvol zelf uitvoeren van pur isolatie:

 1. Veiligheidsmaatregelen: Begin altijd met je veiligheid in gedachten. Draag de juiste beschermende uitrusting, zoals een veiligheidsbril, handschoenen, en beschermende kleding om jezelf te beschermen tegen mogelijke risico’s. Zorg er ook voor dat de ruimte goed geventileerd is.
 2. Voorbereiding: Voordat je begint met het aanbrengen van pur schuim, moet je de ondergrond voorbereiden. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vrij van stof en vuil is. Als er oude isolatie aanwezig is, verwijder dit dan grondig.
 3. Maskeren: Bedek de gebieden die niet geïsoleerd moeten worden met afplaktape en plastic folie om te voorkomen dat het pur schuim zich verspreidt naar ongewenste gebieden.
 4. Mengen van de componenten: Volg strikt de instructies op de verpakking van het pur schuim om de componenten goed te mengen. Dit zorgt voor een optimale uitzetting en isolerende eigenschappen.
 5. Aanbrengen: Gebruik de juiste applicator om het pur schuim gelijkmatig en in lagen aan te brengen op het gewenste oppervlak. Werk van onder naar boven om luchtbellen te voorkomen.
 6. Uitharden: Laat het pur schuim voldoende uitharden volgens de aanbevelingen op de verpakking. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van de omstandigheden.
 7. Snijden en afwerken: Nadat het schuim is uitgehard, kun je overtollig schuim afsnijden en het oppervlak glad maken. Dit zorgt voor een nette en strakke afwerking.
 8. Controleer op lekken: Na volledige uitharding, controleer het geïsoleerde gebied op eventuele lekken of open ruimtes en vul deze indien nodig opnieuw op met pur schuim.
 9. Opschonen: Verwijder de plastic folie en tape en maak alle gereedschappen grondig schoon volgens de instructies op de pur schuim verpakking.
 10.  Afwerking: Na het voltooien van het isolatie proces, kun je het oppervlak afwerken volgens je eigen voorkeuren, bijvoorbeeld door het te schilderen of te bedekken met gipsplaat.

Nu je bekend bent met de voordelen, nadelen en het proces van het zelf aanbrengen van pur isolatie, ben je goed voorbereid om aan de slag te gaan. Het zelf doen van pur schuim isolatie kan niet alleen je huis comfortabeler maken, maar ook bijdragen aan energiebesparing op de lange termijn. Als je meer advies zoekt of vragen hebt, aarzel dan niet om de informatie over isolatie te raadplegen.

Als je toch niet zelf dit project wilt uitvoeren, kun je bij Homedeal de perfecte vakspecialist vinden die bij jouw behoeften past!

Pur schuim isolatie offertes

Laat je pur schuim aanbrengen toch liever over aan een vakspecialist? Dat is een verstandige keuze. Een gecertificeerd isolatiebedrijf zorgt ervoor dat het pur schuim goed wordt geplaatst, waardoor het langer meegaat en beter isoleert. Vaak biedt een vakspecialist ook garantie op zijn of haar werk, wat jouw een extra stukje zekerheid geeft. Via Homedeal vraag je gratis en vrijblijvend isolatie offertes aan. Vergelijk de offertes en prijzen en kies de vakspecialist die het beste past bij jouw project en budget.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden