Vergelijk isolatie offertes
Vind dé isolatie specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Isolatie Schuin dak isoleren kosten

Schuin dak isoleren kosten

Minimale kosten
€ 1.000
Gemiddelde kosten
€ 2.700
Maximale kosten
€ 5.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.214 - € 3.186

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp. Door je woning energiezuinig te maken, help je de natuur een handje en bespaar je ook nog eens op je energiekosten. Eén van de meest efficiënte en goedkope duurzaamheidsoplossingen is het isoleren van je dak. In dit artikel lees je alles over de schuin dak isoleren kosten.

Schuin dak isoleren kosten

Je schuine dak isoleren kost gemiddeld € 1.000 tot € 5.500. De kosten voor een schuin dak isoleren zijn afhankelijk van een aantal factoren en keuzes die je maakt. Onder andere de grootte van het dak, de constructie van je dak en de onderhoudsstaat van de woning hebben invloed op de isolatie prijzen. Bekijk hier de gemiddelde schuin dak isoleren kosten voor een dak van 60m².

Type dakGemiddelde kosten inclusief plaatsing en btwGemiddelde besparing m³ gasJaarlijkse besparing op energieTerugverdientijd
Binnenzijde (koud dak methode)€ 1.000 - € 3.000500 m³€ 3005 jaar
Buitenzijde (warm dak methode)€ 2.500 - € 5.500900 m³€ 5007 jaar

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Schuin dak isoleren kosten

Prijsopbouw schuin dak isoleren

Welke keuzes hebben invloed op de schuin dak isoleren kosten?

Er zijn een aantal keuzes die invloed hebben op de schuin dak isoleren kosten. Bekijk hier de keuzes die invloed hebben op de prijs.

Keuze 1: Verschillende soorten isolatiemateriaal

Het soort isolatiemateriaal bepaalt bepaalt deels de kosten van een schuin dak isoleren. Er zijn veel verschillende soorten isolatiemateriaal. Het vergelijken van isolatiemateriaal scheelt vaak geld. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen en voor- en nadelen per type isolatiemateriaal.

Type isolatieKostenVoordelenNadelen
Glaswol€ 8 per m²
Erg goedkoop, makkelijk in gebruik en goede isolatiewaarde
Kan irriteren tijdens het installeren en niet geschikt voor erg smalle spouwmuren
EPS (Tempex)€ 10 per m²Licht materiaal en recyclebaar
Lastig om mee te werken, slecht in het dichten van hoeken en naden
Steenwol€ 8 per m²Goede geluiddemper, schimmelt niet en is recyclebaarNiet geschikt voor smalle spouwmuren
Pir€ 12 per m²Licht materiaal dat ideaal is voor vochtige ruimtesIs niet milieuvriendelijk wegens schadelijke chemicaliën bij productie
Pur€ 25 per m²Sluit naden en kieren perfect afHoge prijs

Keuze 2: Binnen- of buitenzijde

Je hebt bij een schuin dak isoleren de optie om de binnen- of buitenzijde van je dak te laten isoleren. Bij isolatie aan de binnenzijde plaatst de vakspecialist isolatiemateriaal tussen het dakbeschot en de afwerking, zoals gipsplaten. Voor isolatie aan de buitenzijde komt het isolatiemateriaal direct onder de dakpannen te liggen. Dit heeft als voordeel dat er ook via de dakconstructie veel minder warmte ontsnapt. Bekijk hieronder de gemiddelde schuin dak isoleren kosten per type woning.

Type woningGemiddelde prijs dakisolatie binnenzijde (koud dak methode)Gemiddelde prijs dakisolatie buitenzijde (warm dak methode)
Tussenwoning (50 m²)€ 1.000 - € 2.500€ 2.000 - € 3.000
Hoekwoning (60 m²)€ 1.200 - € 3.000€ 2.400 - € 3.600
2-onder-1-kap (75 m²)€ 1.500 - € 3.750€ 3.000 - € 4.500
Vrijstaand (80 m²)€ 1.600 - € 4.000€ 3.200 - € 4.800

Keuze 3: Maak gebruik van dampwerende folie

Veel soorten isolatiemateriaal zijn gevoelig voor vocht. Wanneer een materiaal als glas- of steenwol in aanraking komt met water, verlaagt de isolatiewaarde. Het is daarom verstandig om gebruikt te maken van dampwerende folie. Deze folie voorkomt dat er vocht op het isolatiemateriaal komt. Dampwerende folie kost gemiddeld € 1 tot € 2 per m².

Schuin dak isoleren kosten zolder

Keuze 4: Extra opties

Naast het isoleren van je schuine dak zijn er nog een aantal extra opties om je huis nog duurzamer te maken. Bekijk hieronder extra opties die invloed hebben op je schuine dak isolatie kosten.

Ga voor geïsoleerde dakpannen

Wat veel mensen niet weten, is dat er speciale dakplaten met isolatie verkrijgbaar zijn. Zijn jouw dakpannen binnenkort aan vervanging toe? Verdiep je dan in geïsoleerde dakpannen. Deze speciale modellen zorgen ervoor dat er nog minder warmte uit de woning ontsnapt. Geïsoleerde dakpannen kosten net iets meer dan de niet-geïsoleerde tegenhangers. Zo kosten geïsoleerde kunststof dakpannen €18 per m2 en betaal je voor niet-geïsoleerde dakpannen €12 per m2.

Isoleer je zoldervloer

Door je zoldervloer te isoleren houd je de warmte nog beter binnen in je woning. Bovendien ontsnapt er minder warmte vanuit andere verdiepingen naar boven. Bekijk hieronder de gemiddelde kosten voor het isoleren van je zoldervloer.

Soort isolatieGemiddelde kostenGemiddelde besparing m³ gasGemiddelde besparing per jaarGemiddelde terugverdientijd
Zoldervloer€ 1.000 - € 2.000500 m³€ 4004 jaar

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Vraag meerdere offertes aan

Vraag altijd een isolatie offerte aan bij verschillende bedrijven. Prijzen van vakspecialisten variëren namelijk flink. Om de schuin dak isoleren kosten zo laag mogelijk te houden is het daarom verstandig altijd meerdere offertes aan te vragen. Ga jij in zee met een vakspecialist? Vergeet dan niet om te kijken naar de recensies en de verschillende mogelijkheden. Zo kies je altijd de beste optie voor je project.

Kijk voor subsidiemogelijkheden

Informeer bij je gemeente naar de mogelijkheden voor subsidies voor isolatie. Er zijn in gemeenten verschillende regelingen om een gedeelte van je investering terug te krijgen. Is er een regeling in jouw gemeente en voldoe je aan de voorwaarden? Kies dan voor deze subsidie om je kosten nog lager te houden.

Kies voor verduurzaming

Begin zo snel mogelijk met het verduurzamen van je woning. Een duurzame woning heeft eigenlijk alleen maar voordelen voor het milieu en voor je portemonnee. Kijk wat er op dit moment mogelijk is met je budget en ga aan de slag met verduurzamen. Niet alles hoeft in een keer. Zelfs een kleine investering verdien je binnen een paar jaar terug.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden