Vergelijk isolatie offertes
Vind dé isolatie specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Isolatie Subsidie spouwmuurisolatie

Subsidie spouwmuurisolatie

Zoek je een effectieve manier om energie te besparen en de kwaliteit van je leven in je huis te verbeteren? Het is mogelijk dat spouwmuurisolatie de oplossing is, en er zijn in 2024 aantrekkelijke subsidies beschikbaar om de kosten te verlagen. In dit artikel op Homedeal bespreken we de verschillende subsidies voor spouwmuurisolatie die beschikbaar zijn, leggen we uit hoe je van deze deals kunt profiteren en geven we handige tips voor het begin van jouw isolatieproject.

Mogelijke subsidies spouwmuurisolatie

Wanneer je overweegt om je spouwmuur te isoleren, is het belangrijk om te weten dat er verschillende subsidies beschikbaar zijn die de kosten aanzienlijk kunnen verlagen. Deze subsidies zijn bedoeld om huiseigenaren aan te moedigen energiezuinige maatregelen te nemen, wat zowel goed is voor je portemonnee als voor het milieu.

Er zijn landelijke subsidies zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Daarnaast bieden sommige gemeenten en provincies ook aanvullende subsidies aan. Deze subsidies kunnen een groot verschil maken in de totale kosten van je project, dus het is zeker de moeite waard om te onderzoeken welke mogelijkheden er voor jou zijn. De website van de gemeente bevat vaak alle informatie over subsidies.

Vakspecialist bezig met spouwmuurisolatie
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Voorwaarden landelijke subsidie spouwmuurisolatie

Het verkrijgen van een subsidie voor spouwmuurisolatie is een geweldige manier om de kosten te drukken, maar er zijn bepaalde voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen. Het is belangrijk om deze voorwaarden goed te begrijpen voordat je begint met je isolatieproject.

Algemene voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie, moet je voldoen aan een aantal algemene eisen. Ten eerste moet je eigenaar en bewoner zijn van de woning waarin de isolatie wordt aangebracht. Daarnaast moet de isolatie worden uitgevoerd door een erkend en gecertificeerd bedrijf. Zelf isoleren komt dus niet in aanmerking voor subsidie.

Het is ook essentieel dat het aangebrachte isolatiemateriaal voldoet aan de minimale isolatiewaarde (Rd-waarde) die wordt voorgeschreven. Voor spouwmuurisolatie is deze waarde minimaal 1,1 [m² K/w]. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor kwalitatief goed materiaal dat aan deze eis voldoet.

Spouwmuurisolatie specifiek

Bij spouwmuurisolatie moet je minimaal 10 m² van je muur laten isoleren om in aanmerking te komen voor subsidie. Dit betekent dat kleine reparaties of isolaties van minder dan 10 m² niet in aanmerking komen. Verder moet het nieuw aangebrachte isolatiemateriaal voldoen aan de hierboven genoemde minimale isolatiewaarde.

Hoeveel subsidie voor spouwmuurisolatie?

De subsidiebedragen variëren, maar je kunt voor spouwmuurisolatie een bedrag ontvangen van tussen de € 40 en € 1615. Dit komt neer op € 4 per m², met een minimum van 10 m² en een maximum van 170 m².

Extra subsidie voor milieuvriendelijk isolatiemateriaal

Er is een extra subsidie beschikbaar voor het gebruik van milieuvriendelijk isolatiemateriaal. Voor spouwmuurisolatie kun je een extra € 1,50 per m² ontvangen als je kiest voor biobased duurzaam isolatiemateriaal. Dit is een mooie stimulans om te kiezen voor milieuvriendelijkere opties.

Aanvraag procedure 

Het aanvragen van een subsidie voor spouwmuurisolatie kan in eerste instantie een complex proces lijken, maar met de juiste informatie en voorbereiding wordt het een stuk eenvoudiger. Hier is een stapsgewijze uitleg om je op weg te helpen.

Stap 1: Voorbereiding

Begin met het verzamelen van alle benodigde documenten en informatie. Dit omvat onder andere een offerte van een erkend isolatiebedrijf, een beschrijving van de uitgevoerde werkzaamheden, en technische specificaties van het gebruikte isolatiemateriaal. Zorg ervoor dat je alle vereiste informatie compleet en nauwkeurig hebt.

Stap 2: Uitvoering van de isolatie

Laat de isolatiewerkzaamheden uitvoeren door een erkend en gecertificeerd bedrijf. Dit is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor de subsidie. Zorg ervoor dat het isolatiebedrijf je voorziet van een gedetailleerde factuur en een bewijs van de uitgevoerde werkzaamheden, aangezien deze documenten nodig zijn voor je subsidieaanvraag.

Stap 3: Aanvraag indienen

De subsidieaanvraag kan online worden ingediend via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het is belangrijk om zorgvuldig alle gevraagde informatie in te vullen en alle benodigde documenten bij te voegen. Controleer goed of je aan alle voorwaarden voldoet en dat je aanvraag volledig is, om vertragingen te voorkomen.

Stap 4: Beoordeling en goedkeuring

Na het indienen van je aanvraag zal deze worden beoordeeld door de subsidieverstrekker. Dit proces kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de drukte en de specifieke regeling. Gedurende deze periode kan het voorkomen dat je om aanvullende informatie wordt gevraagd. Zorg ervoor dat je deze tijdig en correct aanlevert om het proces soepel te laten verlopen.

Stap 5: Uitbetaling

Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een officiële bevestiging en wordt het subsidiebedrag uitbetaald. Dit bedrag kan worden gebruikt om de kosten van de spouwmuurisolatie te dekken. Houd er rekening mee dat de uitbetaling soms in delen kan gebeuren, afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden.

Spouwmuurisolatie offertes via Homedeal 

Het aanvragen van meerdere offertes van erkende vakspecialisten is essentieel. Hier zijn de belangrijkste redenen:

  • Kosten vergelijken: spouwmuurisolatie prijzen kunnen sterk variëren. Meerdere offertes geven je een goed beeld van wat een eerlijke prijs is.
  • Kwaliteit en ervaring: offertes helpen je inzicht te krijgen in de ervaring en reputatie van de aannemers. Kies voor een erkende en ervaren vakspecialist.
  • Transparantie: een gedetailleerde offerte geeft duidelijkheid over de kosten en werkzaamheden, zodat je precies weet wat je krijgt.
  • Onderhandelingspositie: met meerdere offertes kun je beter onderhandelen en mogelijk een betere deal krijgen.

Vraag via Homedeal meerdere offertes aan voor jouw spouwmuurisolatie project.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoeveel graden scheelt spouwmuur isolatie?

Spouwmuurisolatie kan een groot verschil maken in de temperatuur van je huis. Gemiddeld kan het isoleren van je spouwmuur leiden tot een temperatuurstijging van 3 tot 5 graden Celsius in je woning. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken om je huis warm te houden, wat leidt tot lagere energiekosten.

Welke muren kun je niet isoleren?

Niet alle muren zijn geschikt voor spouwmuurisolatie. Bijvoorbeeld:
Muren zonder spouw: als je muur geen spouw heeft, kun je deze niet isoleren.
Muren met vochtproblemen: als je muren vochtig zijn, is het belangrijk om eerst de oorzaak van het vochtprobleem aan te pakken voordat je gaat isoleren.
Beschermde gevels: bij monumentale of beschermde panden kan het zijn dat je geen toestemming krijgt om de muren te isoleren.

Is elk huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Niet elk huis is geschikt voor spouwmuurisolatie. Oudere huizen, gebouwd voor 1920, hebben vaak geen spouwmuur en kunnen dus niet geïsoleerd worden op deze manier. Huizen met reeds geïsoleerde spouwmuren kunnen vaak ook niet opnieuw worden geïsoleerd. Het is belangrijk om een specialist te raadplegen die kan beoordelen of jouw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden