Vergelijk isolatie offertes
Vind dé isolatie specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Isolatie Isolatiebedrijf

Isolatiebedrijf

Denk je aan het (na-)isoleren van jouw woning en ben je benieuwd wat een isolatiebedrijf voor je kan betekenen? Of weet je al welk project je wil laten uitvoeren en ben je op zoek naar het beste bedrijf voor jouw project? Lees in dit artikel alles over isolatiebedrijven: van de kosten en werkzaamheden tot aan tips om de juiste match voor jouw project te vinden.

Hoeveel kost isoleren door een isolatiebedrijf?

Wil je jouw woning laten isoleren en dit project uitbesteden aan een isolatiebedrijf? Dan is het handig om vooraf alvast een indicatie van de kosten te hebben. Zo ben je beter voorbereid. Onderstaande tabel geeft een algemene indicatie van diverse isolatiemaatregelen bij een tussenwoning, uitgevoerd door een isolatiebedrijf met glaswol.

IsolatiemaatregelOppervlakteGemiddelde kosten glaswol isolatie
Spouwmuurisolatie50 m2€ 750 - € 2.000
Vloerisolatie50 m2€ 850 - € 2.200
Dakisolatie50 m2€ 1.200 - € 2.750
Gevelisolatie (binnen- of buitengevelisolatie)50 m2€ 3.000 - € 6.500

De totale kosten van jouw project zullen afhangen van o.a. de gekozen isolatiemaatregel, het aantal m2, het isolatiemateriaal en de hoogte van de arbeidskosten.

isolatie plaatsen

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Het btw-tarief op de arbeidskosten van een isolatiespecialist

Een meevaller bij het inhuren van een isolatiebedrijf: de overheid heft op de arbeidskosten van isolatieprojecten geen 21% maar 9% btw. Dit lagere btw-tarief geldt voor het uitvoeren van isolerende maatregelen bij woningen ouder dan twee jaar. Denk bijvoorbeeld aan de arbeidskosten van een kruipruimte isoleren, of dakisolatie. Over de overige kosten, waaronder de materiaalkosten, betaal je wel 21% btw.

Wat doet een isolatiebedrijf?

Wat kan een isolatiebedrijf zoal voor je betekenen? Je kunt voor diverse werkzaamheden rondom isolatie terecht bij een isolatiebedrijf.

Controleren en adviseren

Weet je niet zeker of jouw woning en energierekening baat zullen hebben bij (extra) isolatie? Of twijfel je over isolatiematerialen? Isolatiebedrijven kunnen voor je controleren of er op dit moment isolatie aanwezig is en of de isolatie nog voldoet aan de huidige normen. Door vaak jarenlange ervaring weten ze precies waar ze tijdens een inspectie op moeten letten en welke mogelijkheden er zijn. Met vrijblijvende adviesgesprekken en offertes maak je vervolgens goed geïnformeerd een keuze.

Isolatie plaatsen of vervangen

Het daadwerkelijk plaatsen van isolatie is de hoofdtaak van een isolatiebedrijf. Niet alleen plaatsen ze isolatie op plekken waar dit nog niet aanwezig is, ze vervangen ook oud isolatiemateriaal dat niet goed meer isoleert. Dit is zeker op moeilijk bereikbare plekken, zoals de spouwmuur, wel zo fijn.

Onderhoud

Ook voor onderhoud kun je bij een isolatiebedrijf terecht. Goede isolatiebedrijven geven garantie op hun werkzaamheden zodat je, afhankelijk van de garantievoorwaarden, tot wel 10 jaar na plaatsing recht hebt op onderhoud, bijvoorbeeld als je problemen ondervindt. Ook zijn er bedrijven die ook gerelateerde werkzaamheden aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een isolatiespecialist die naast spouwmuurisolatie ook gevelonderhoud of -renovatie en gevelreiniging voor hun rekening neemt.

Hoe vind je een goed isolatiebedrijf?

Er zijn vele isolatiebedrijven actief die jouw project zouden kunnen oppakken. Hoe kies je het juiste bedrijf?

Lees reviews

De ervaringen die anderen met een isolatiebedrijf gehad hebben, zeggen veel over de sterke en zwakke punten van dat bedrijf. Zijn eerdere klanten positief over de geleverde kwaliteit, de klantvriendelijkheid en andere zaken? Of schort er hier en daar het een en ander aan? Online zijn tal van reviews te vinden. Ook recensies in de vorm van mond-tot-mond-reclame geven een goed beeld.

Let op keurmerken

Keurmerken helpen bij een indruk van de kwaliteit van een bedrijf. Of het bedrijf voldoet aan bepaalde veiligheidsvoorschriften bijvoorbeeld, of bepaalde kwaliteitseisen. Isolatiebedrijven met keurmerken hebben bewezen dat ze aan deze eisen voldoen.

Zo kunnen isolatiebedrijven zich bijvoorbeeld aansluiten bij VENIN, een brancheorganisatie voor na-isoleren die strenge kwaliteitseisen hanteert, bijvoorbeeld op het gebied van materialen en werkzaamheden. Zij erkennen SKG-IKOB en Insula Certificatie, twee onafhankelijke instellingen die hierop controleren. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook VCA, dat zich focust op veilig en gezond werken.

Controleer wat bij de offerte is inbegrepen

Check voor je akkoord gaat met een offerte altijd wat er precies in staat. Welke werkzaamheden worden wel of niet uitgevoerd voor de genoemde prijs? Zijn materialen inbegrepen? Welke garanties heb je? Door offertes goed na te lopen en tijdens adviesgesprekken vragen te stellen, voorkom je dat je achteraf voor (nare) verrassingen komt te staan.

Bespaartips

Natuurlijk wil je dat het isoleren van jouw woning gebeurt door een vakkundig isolatiebedrijf. Maar hoe zorg je ervoor dat je een gekwalificeerde isolatiespecialist in kunt huren zonder meer geld uit te geven dan nodig? We delen enkele bespaartips.

Vergelijk offertes

Het kost je misschien iets meer tijd, maar deze eerste tip is wel belangrijk: vraag offertes aan bij verschillende isolatiebedrijven zodat je de offertes kunt vergelijken. Zeker bij grote, dure projecten kan dit voor fijne besparingen zorgen. Controleer de offertes niet alleen op de prijs, maar ook op de werkzaamheden die bij deze prijs zijn inbegrepen. Zo kies je het isolatiebedrijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw project.

Zie je het niet zitten om het internet af te struinen naar meerdere isolatiebedrijven? Bij Homedeal vraag je in een handomdraai meerdere offertes aan.

Vraag subsidie aan

Om isolatie te stimuleren heeft de overheid subsidie beschikbaar gesteld. Wooneigenaren die hun woning willen isoleren kunnen hier aanspraak op maken via de ISDE-regeling. Er gelden wel enkele voorwaarden, waaronder de eis om het project uit te laten voeren door een isolatiebedrijf.

De precieze voorwaarden en een uitgebreid stappenplan vind je op de website van de RVO. Meer weten over subsidie? Bekijk dan ons subsidie isolatie artikel.

Kies een bedrijf uit eigen regio

Op zoek naar een simpele manier om te besparen op de totale kosten van isolatie kopen? Ga dan voor een isolatiebedrijf bij jou uit de buurt. Hierdoor steun je niet alleen een lokaal bedrijf, maar bespaar je ook op de voorrijkosten. Een isolatiespecialist uit de regio hoeft nou eenmaal minder ver te rijden.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden