Vergelijk isolatie offertes
Vind dé isolatie specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Isolatie Gevelisolatie binnenzijde

Gevelisolatie binnenzijde

Gevelisolatie binnenzijde kan een belangrijke stap zijn in de richting van een warmere en energiezuinigere woning. Je kent het wel, je komt binnen en de kou lijkt zich in de muren genesteld te hebben, onaangenaam en ook nog eens niet gunstig voor de energierekening. Er zijn oplossingen die je hierbij kunnen helpen en een daarvan is gevelisolatie aan de binnenkant van je woning.

Inhoudsopgave

Mogelijkheden gevelisolatie binnenzijde

Het kiezen van de juiste methode en materialen voor gevelisolatie binnenzijde is cruciaal om het gewenste comfort en de energiebesparing te realiseren. Hieronder verken je verschillende gevelisolatie mogelijkheden, elk met hun unieke voordelen.

Keuze van Materialen

De materiaalkeuze voor gevelisolatie binnenzijde is breed, variërend van traditionele tot meer innovatieve oplossingen.

 • Glaswol: geliefd vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen en de relatieve voordeligheid.
 • Steenwol: bekend om zijn brandveiligheid en geluidsisolerende kwaliteiten.
 • PIR-platen: lichtgewicht, sterk isolerend en vochtbestendig.

Voorzetwand of Directe Isolatie

Een volgende belangrijke keuze betreft de methode van aanbrengen van de gevelisolatie binnenzijde.

 • Voorzetwand: Hierbij wordt een nieuwe wand voor de bestaande muur geplaatst waarin het isolatiemateriaal wordt aangebracht. Dit is een effectieve methode om koudebruggen te voorkomen, maar neemt wel meer ruimte in beslag.
 • Directe isolatie: Hierbij wordt het isolatiemateriaal direct tegen de binnenmuur geplaatst, wat ruimtebesparend is, maar een nauwkeurige plaatsing vereist om koudebruggen te vermijden.

Afwerking

De afwerking van gevelisolatie binnenzijde kan invloed hebben op de uitstraling van je woonruimte.

 • Gipsplaten: Vaak gekozen vanwege de strakke afwerking en schilderklaar oppervlak.
 • Houten betimmering: Voor een warme, natuurlijke uitstraling.
Gevelisolatie binnenzijde

Kosten gevelisolatie binnenzijde

Wanneer je je verdiept in gevelisolatie binnenzijde, speelt het kostenplaatje onvermijdelijk een significante rol in de overwegingen. Gemiddeld kost het isoleren van de binnenzijde van gevel € 3.000 – € 4.500 voor een woning van 50 m2. De investering in isolatie kan variëren afhankelijk van diverse factoren zoals materiaalkeuze, oppervlakte en de methode van aanbrengen.

Materiaalkosten

De verschillende materialen voor gevelisolatie binnenzijde hebben uiteenlopende prijskaartjes. Glaswol en steenwol zijn over het algemeen wat voordeliger dan PIR-platen. De exacte kosten zijn mede afhankelijk van de dikte en de specifieke eigenschappen van het materiaal, zoals de isolatiewaarde.

Arbeidskosten

Ook arbeidskosten zijn een cruciale factor. Het inschakelen van een professioneel isolatiebedrijf garandeert je van een correcte en veilige plaatsing, maar brengt uiteraard kosten met zich mee. Deze kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van het project en de tijdsduur.

Bijkomende kosten

Daarnaast zijn er mogelijk ook bijkomende kosten, zoals die voor het verplaatsen van stopcontacten, het aanpassen van raamkozijnen of de afwerking van de gevelisolatie binnenzijde. Ook kunnen specifieke wensen rondom afwerking, zoals het gebruik van hoogwaardige afwerkingsmaterialen, de totaalprijs beïnvloeden.

Terugverdientijd

Overweeg bij de kosten ook de terugverdientijd. Gevelisolatie binnenkant leidt tot een aanzienlijke besparing op de energiekosten. De investering betaalt zich dus terug, waarbij de exacte periode afhankelijk is van de besparing op je energierekening.

Denk eraan dat een exacte prijsopgave lastig te geven is zonder specifieke informatie over de woning en de wensen. Het is aan te raden om offertes aan te vragen bij diverse aanbieders om een goed beeld te krijgen van de mogelijke kosten. Meer over de kosten van gevelisolatie lees je hier.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Voordelen gevelisolatie binnenzijde

Het aanbrengen van gevelisolatie binnenzijde brengt diverse voordelen met zich mee, niet alleen in termen van comfort maar ook op financieel en duurzaamheidsgebied.

H3: Energiebesparing

Een van de directe voordelen van gevelisolatie aan de binnenkant is de besparing op de energierekening. Doordat de warmte in huis beter wordt vastgehouden, hoeft de verwarming minder vaak en minder hoog aan, wat resulteert in een lagere energierekening.

H3: Verhoogd Wooncomfort

Je zult merken dat de ruimtes in de woning gelijkmatiger verwarmd worden en dat de muren aanvoelen. Geen koude muren meer, maar een behaaglijke, warme leefomgeving tijdens de koudere maanden.

H3: Waardevermeerdering van de Woning

Gevelisolatie binnenzijde is een investering die bijdraagt aan de waardevermeerdering van de woning. Een goed geïsoleerd huis is namelijk aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan bij verkoop een hogere prijs opleveren.

H3: Duurzaamheid

Door te investeren in gevelisolatie binnenkant verminder je de energievraag van jouw woning en reduceer je de CO2-uitstoot. Zo draag je bij aan een vermindering van de energieconsumptie en help je mee aan een duurzamere toekomst.

H3: Verbeterde Akoestiek

Afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal kan gevelisolatie binnenzijde ook zorgen voor een verbeterde akoestiek in de woning, door geluiden van buitenaf te dempen en zo voor een stillere woonomgeving te zorgen.

Gevelisolatie binnenzijde versus buitenzijde

Het kiezen tussen gevelisolatie aan de binnenzijde of de buitenzijde hangt af van verschillende factoren, waaronder uitvoering, impact, energieprestatie en kosten. Isolatie aan de binnenzijde is vaak minder ingrijpend en goedkoper, maar kan interieurruimte kosten en is soms iets minder effectief in energiebehoud. Buitengevelisolatie daarentegen kan een iets hogere energie-efficiëntie bieden en heeft geen invloed op de binnenruimte, maar is doorgaans duurder en kan esthetisch en praktisch niet altijd haalbaar zijn, bijvoorbeeld bij historische gebouwen. Jouw specifieke situatie, voorkeuren en budget spelen een cruciale rol bij het maken van deze keuze.

Aandachtspunten gevelisolatie binnenkant

Wanneer je overweegt om gevelisolatie binnenzijde te implementeren, zijn er enkele belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden:

 1. Vochtproblemen: Zorg ervoor dat eventuele vochtproblemen in de woning worden aangepakt vóór de isolatiewerkzaamheden. Door isolatie kunnen deze problemen verergeren als ze niet op voorhand worden behandeld.
 2. Koudebruggen: Dit zijn plekken in de constructie waar de isolatie wordt onderbroken, wat kan leiden tot warmteverlies. Een nauwkeurige plaatsing van de gevelisolatie binnenzijde is essentieel om deze koudebruggen te minimaliseren.
 3. Ventilatie: Een goed geïsoleerde woning moet ook goed geventileerd worden om een gezond binnenklimaat te waarborgen. Houd rekening met voldoende ventilatiemogelijkheden na het aanbrengen van de isolatie.
 4. Afwerking: Denk goed na over de afwerking na het plaatsen van de gevelisolatie binnenzijde. De gekozen afwerking, zoals gipsplaten of houten betimmering, kan invloed hebben op het uiteindelijke uiterlijk en de functionaliteit van de ruimte.
 5. Expertise: Overweeg het inschakelen van een professional. De juiste aanpak en het correct plaatsen van gevelisolatie binnenzijde is cruciaal voor het gewenste resultaat en de duurzaamheid van de oplossing.

Offertes gevelisolatie binnenzijde

Wanneer je hebt besloten om de gevelisolatie binnenzijde van je woning te verbeteren, is het raadzaam om meerdere isolatie offertes aan te vragen bij verschillende isolatiebedrijven. Door dit te doen, krijg je niet alleen een goed beeld van de verwachte kosten, maar kun je ook de diensten en aanbiedingen van verschillende bedrijven vergelijken.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost gevelisolatie binnenzijde?

De kosten voor gevelisolatie binnenzijde kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals materiaalkeuze, oppervlakte en arbeidskosten. Gemiddeld kost het isoleren van de binnenzijde van gevel € 3.000 – € 4.500 voor een woning van 50 m2.

Hoe dik isoleren langs binnen?

De dikte van de isolatie is afhankelijk van het gekozen materiaal en jouw isolatiedoelen. Materialen met een hogere isolatiewaarde kunnen vaak dunner worden toegepast dan materialen met een lagere isolatiewaarde.

Wat is de beste isolatie voor binnenmuren?

De “beste” isolatie hangt af van jouw specifieke behoeften en budget. Populaire opties zijn PIR-platen, glaswol en steenwol, elk met hun eigen voor- en nadelen qua prijs, isolatiewaarde en gebruiksgemak.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden