1 miljoen projecten verricht

De beste isolatie deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Isolatie > Subsidie isolatie

Subsidie isolatie

Door je huis te isoleren bespaar je op je energierekening, zit je er thuis lekker warm bij én draag je bij aan een gezonder leefklimaat. Om deze investering nog interessanter te maken, biedt de overheid op een aantal vormen van isolatie een subsidieregeling. Hoe hoog deze subsidie is en hoe je er aanspraak op maakt, lees je in dit artikel. 

Isolatiekosten

We kijken eerst naar de prijzen van isolatie voordat we ingaan op de isolatie subsidie. De prijzen van isolatie verschillen per soort. In onderstaand prijsoverzicht vind je de gemiddelde prijzen voor isolatie bij een eengezinswoning in Nederland.

Soort isolatieGemiddelde prijs, inclusief arbeid en btwOppervlakte
Spouwmuurisolatie€ 1.100 - € 1.50065 m2
Vloerisolatie€ 1.400 - € 2.00050 m2
Dakisolatie€ 2.300 - € 3.20060 m2
Gevelisolatie€ 6.000 - € 7.00065 m2
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Bekijk voor uitgebreide prijsinformatie de prijsgids: Isolatie prijzen.

Isolatie besparing

Kom je in aanmerking voor subsidie bij isolatie?

Wanneer je isolatie wilt laten aanbrengen in je huis, is het verstandig om eerst contact op te nemen met je gemeente en te vragen naar de mogelijkheden op het gebied van subsidies bij isolatie. Daarnaast kijk je op www.energiesubsidiewijzer.nl voor de subsidiemogelijkheden voor isolatie in jouw gemeente. Bij een aantal gemeentes loopt de subsidie op tot wel € 750.

Profiteer van het verlaagde btw-tarief

De staatssecretaris van Financiën heeft het btw-tarief voor isolatie van woningen ouder dan 2 jaar verlaagd. Je betaalt in plaats van 21% maar 6% btw over de arbeidskosten. De isolatie subsidie in de vorm van belastingverlaging geldt voor:

  • vloerisolatie
  • gevelisolatie
  • dakisolatie
  • isolatieglas
  • kruipruimte isolatie

Subsidie isolatie

Goedkoop lenen

Ben je een particuliere huisbezitter? Dan kun je via de gemeente een lening aanvragen bij het Energiebespaarfonds. Het Energiebespaarfonds is opgezet door de overheid in samenwerking met de ASN bank en Rabobank. Afhankelijk van de duur en het bedrag van de lening betaal je hier maar 3.5% rente over, welke aftrekbaar is. Je komt in aanmerking voor deze lening wanneer je een geldbedrag leent tussen de € 2.500 en € 25.000 voor onder andere dak-, vloer-, en gevelisolatie. Vanaf 1 januari betaal je geen afsluitkosten meer (2% van het te lenen bedrag) bij een lening voor energiebesparende maatregelen in huis.

Voordelen van isolatie

Het voordeel van een investering in isolatie is dat je deze gemakkelijk hebt terugverdiend. Isoleer je bijvoorbeeld je dak, dan zijn de kosten hiervoor tussen de 2 en 7 jaar terugverdiend door de besparing op je stookkosten. Door de verlaging van het btw-tarief op arbeidskosten en eventuele isolatie subsidie gaat dit alleen maar sneller. Naast dat isolatie financieel een aantrekkelijke investering is, brengt isolatie nog meer voordelen met zich mee:

  • je woning blijft lekker warm;
  • het is goed voor het milieu omdat je minder gas verspilt;
  • het voorkomt grotendeels vocht- en schimmelproblemen;
  • je hebt geen last meer van vervelende tocht;
  • het werkt geluiddempend.

Wat bespaar je dan door isolatie?

Isoleer je je huis goed dan zit je er niet alleen lekker warm bij, je gaat ook flink besparen op de stookkosten. Hoeveel dat is? Dat zie je in onderstaand overzicht:

Soort isolatieGemiddelde besparing op de energierekening bij een eengezinswoning per jaar
Isoleren schuin dak€ 650
Spouwmuurisolatie€ 550
Vloerisolatie€ 200
Vervanging enkel glas door HR++ glas€ 270
Dichtmaken naden en kieren€ 50

Ontvang eenvoudig en snel isolatie prijzen in huis

Offerte aanvragenBen je door de mogelijkheden van subsidie voor isolatie geïnteresseerd in het laten isoleren van je woning? Dit wil je uiteraard wel laten doen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vraag bij HomeDeal tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op van isolatiespecialisten in jouw omgeving. Binnen 48 uur heb je de waardevolle prijsinformatie in huis. Waarom 6 vrijblijvende offertes? Door de concurrerende markt lopen de prijzen van specialisten behoorlijk uiteen. Vergelijk je meerdere specialisten dan kan je besparing oplopen tot wel 40%. Zo scoor je eenvoudig de beste deal.