Vind de beste glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Triple glas

Triple glas

Waarom kies je voor triple glas in je woning? In de winter een verwarmd huis binnenstappen – wie houdt niet van dat gevoel? De verwarming torenhoog moet zetten om je huis enigszins warm te krijgen en te houden is echter minder fijn. Met triple glas, oftewel driedubbel glas, houd je de warmte in huis en de energiekosten laag. Benieuwd of triple glas bij jou past? Op deze pagina lees je er alles over.

Wat zijn de kosten van triple glas?

Triple glas (of HR+++ glas, waarbij de spouwruimtes tussen de glasplatsen gevuld zijn met argon gas in plaats van droge lucht) zorgt voor een betere isolatie in je woning, waardoor je bespaart op de maandelijkse energierekening. Goed voor je portemonnee dus. Helaas moet je, voordat je kunt genieten van deze besparingen, wel eerst investeren in de aanschaf en montage van triple glas.

Triple glas heeft de hoogste isolatiewaarde van alle soorten glas. Dit zorgt er aan de ene kant voor dat triple glas een stuk duurder is dan enkel glas en dubbel glas. Aan de andere kant betekent dit ook dat je meer energiekosten bespaart dan met welke andere soort glas dan ook. Hierdoor verdien je het verschil in prijs terug en bespaar je vaak zelf meer. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen van verschillende soorten glas, zodat je triple glas kunt vergelijken met de minder isolerende varianten. Aan de hand van de prijzen en de kostenbesparingen kun je bepalen of triple glas iets voor jou is.

GlassoortGemiddelde prijzen, inclusief montage en btw
Standaard dubbel glas € 115 voor een woning van 20m², de jaarlijkse kostenbesparing is dan ongeveer € 140
HR glas€ 120 voor een woning van 20m², de jaarlijkse kostenbesparing is dan ongeveer € 180
HR+ glas€ 125 voor een woning van 20m², de jaarlijkse kostenbesparing is dan ongeveer € 220
HR++ glas€ 130 voor een woning van 20m², de jaarlijkse kostenbesparing is dan ongeveer € 260
HR+++ glas (triple glas)€ 170 voor een woning van 20m², de jaarlijkse kostenbesparing is dan ongeveer € 280

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

triple glas

Wat is triple glas?

De verschillende soorten glas kunnen worden onderscheiden op basis van hun isolatiewaarde. De isolatiewaarde is afhankelijk van het aantal glasplaten en de spouw.

  • Glasplaten: Waar enkel glas uit slecht één glasplaat bestaat en vrijwel niet isoleert (er wordt ook wel gezegd dat huishoudens met enkel glas “voor de buitenlucht stoken”), heeft triple glas drie glasplaten. De middenweg is dubbel glas met twee glasplaten. Je hoort het al: enkel glas is tegenwoordig de minst populaire optie en triple glas is de best isolerende optie.
  • Spouw: Kies je voor HR of HR+ glas dan kies je voor dubbel glas, waarbij de spouw gevuld is met droge, stilstaande lucht. Kies je voor triple glas, HR+++, of HR++ glas, dan is de spouw gevuld met een edelglas, zoals argon.

De drie glasplaten en de vulling met argon gas maken dat triple glas de beste isolerende werking heeft van alle glassoorten.

Wat zijn de voordelen van triple glas?

Isolerende werking

Argon gas heeft een groter isolerend vermogen dan stilstaande lucht, waardoor triple glas beter isoleert dan HR en HR+ glas. Daarnaast zorgen drie glasplaten voor een hoger rendement dan twee, waardoor het een slimmere keuze is dan HR++ glas. Triple glas isoleert maar liefst twee keer beter dan dubbel glas.

Het resultaat? In de zomer blijft je huis lekker koel, omdat er geen extra warmte binnenkomt en geen koelte verloren gaat. In de winter houdt triple glas je huis comfortabel warm. Hierdoor heb je minder energie nodig om je huis op een aangename temperatuur te houden.

Bovendien is minder gebruik van energie ook nog eens beter voor het klimaat. Milieu Centraal adviseert dan ook om enkel glas zo snel mogelijk te laten vervangen voor op zijn minst HR++ glas.

Andere voordelen

De isolerende werking van triple glas is niet het enige voordeel. Zo is het ook geschikt voor huishoudens die veel last hebben van geluidsoverlast. Triple glas houdt namelijk veel meer geluid tegen dan andere soorten beglazingen. Bovendien gaat het condensvorming tegen.

Triple glas

Zijn mijn kozijnen geschikt voor triple glas?

Ben je van plan om triple glas aan te schaffen? Let op. Niet alle kozijnen zijn geschikt voor triple glas. Dit komt doordat het een stuk zwaarder is dan andere soorten beglazing: triple glas weegt per vierkante meter maar liefst tien kilogram meer dan dubbel glas.

Wanneer je overweegt over te stappen naar triple glas, is het dus raadzaam om een vakspecialist naar je kozijnen te laten kijken. De kozijnen in nieuwbouwwoningen zijn meestal geschikt, terwijl oudere woningen veelal zijn ingesteld op dubbel glas.

Wanneer je geld wil besparen op je energierekening, is het ook raadzaam om te kijken naar de kwaliteit van je kozijnen. Zo is het verstandig om rotte kozijnen meteen te laten vervangen bij het plaatsen van triple glas. Een goede isolatie bestaat namelijk niet alleen uit hoogrendementsglas, maar ook uit kwalitatieve kozijnen. Als de kozijnen van lage kwaliteit zijn of slecht worden onderhouden, kunnen ze vocht en lucht van buitenaf doorlaten. Zowel houten kozijnen als kunststof en aluminium kozijnen zijn geschikt voor triple glas. Kies dus de kozijnen die het beste bij jou passen. Kunststof kozijnen kenmerken zich door hun lange levensduur, net als aluminium kozijnen (deze roesten immers niet). Houten kozijnen hebben daarentegen een hogere isolatiewaarde. De keuze is aan jou.

Laat triple glas plaatsen door een professional

De isolerende werking van triple glas (en alle andere soorten HR glas) wordt pas optimaal benut als de beglazing op de juiste manier wordt geplaatst. Het is dan ook van groot belang dat triple glas geplaatst wordt door een ervaren glaszetter. Anders is het immers zonde van je investering.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden