Vergelijk isolatie offertes
Vind dé isolatie specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Isolatie Subsidie gevelisolatie

Subsidie gevelisolatie

Ben je van plan jouw gevel te isoleren om energiekosten te besparen? Er zijn subsidies beschikbaar in 2024 die de investering in gevelisolatie aanzienlijk kunnen verlagen. We bespreken in dit artikel de verschillende subsidieopties voor gevelisolatie, hoe je deze kunt aanvragen en de voordelen. Ontdek hoe slimme investeringen niet alleen jouw huis verbeteren, maar ook jouw toekomst verbeteren.

Mogelijke subsidie(s) gevelisolatie

Wanneer je overweegt jouw gevel te isoleren, is het goed om te weten dat er verschillende subsidies beschikbaar zijn die de kosten kunnen verlagen. Deze subsidies zijn bedoeld om energiebesparing te stimuleren en de impact op het milieu te verminderen. Laten we de beschikbare opties verkennen.

ISDE

De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) is een van de belangrijkste subsidies voor gevelisolatie. Deze subsidie is beschikbaar voor particulieren en zakelijke gebruikers die hun woning of gebouw willen verduurzamen.

Gemeentelijk

Sommige gemeenten en provincies bieden ook extra subsidies aan. Deze subsidies kunnen een aanzienlijk verschil maken in de totale kosten van jouw project, Het is noodzakelijk om te onderzoeken welke mogelijkheden er beschikbaar zijn voor jou. Alle informatie over subsidies kan vaak worden gevonden op de website van jouw gemeente. 

Voorwaarden gevelisolatie subsidie

Om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie, moet je voldoen aan een aantal algemene voorwaarden.

Algemene voorwaarden:

 • De isolatiewerkzaamheden moeten door een erkend isolatiebedrijf worden uitgevoerd.
 • Binnenmuren en scheidingswanden komen niet in aanmerking voor subsidie.

Gevelisolatie specifiek

Voor gevelisolatie gelden enkele specifieke eisen:

 • Je moet minimaal 10 m² en maximaal 170 m² van de gevel isoleren.
 • Het nieuw aangebrachte isolatiemateriaal moet een Rd-waarde van minimaal 3,5 [m² K/W] hebben.
Vakspecialist bezig met het zetten van gevelisolatie
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoeveel subsidie kun je krijgen voor gevelisolatie?

Het bedrag dat je kunt ontvangen varieert van € 190 tot € 7480, afhankelijk van de oppervlakte die je isoleert. De subsidie wordt berekend op basis van € 19 per geïsoleerde m².

Extra subsidie voor milieuvriendelijk isolatiemateriaal

Het gebruik van milieuvriendelijk isolatiemateriaal wordt sterk aangemoedigd. Wanneer je kiest voor biobased isolatiemateriaal, kun je profiteren van een extra subsidiebonus. Biobased isolatiematerialen zijn afkomstig uit duurzame bronnen, hebben een milieuvriendelijk productieproces en zijn goed recyclebaar of gemakkelijk te verwerken als afval. Omdat deze materialen aan strenge duurzaamheidseisen voldoen, zijn ze vaak duurder dan traditionele isolatiematerialen. De extra subsidie maakt het echter aantrekkelijker om voor deze duurzame opties te kiezen.

Voor gevelisolatie ontvang je een bonus van € 6 per m² wanneer je gebruikmaakt van biobased isolatiematerialen. Deze bonus helpt de hogere kosten te compenseren en maakt het gemakkelijker om een milieuvriendelijke keuze te maken voor jouw woningisolatie.

Aanvraag procedure

Het aanvragen van de ISDE-subsidie voor gevelisolatie kan een belangrijke stap zijn om je investering te verlagen en te profiteren van financiële steun. Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding om je door het aanvraagproces te leiden.

Stap-voor-stap aanvraagprocedure

 • Voorbereiding: zorg ervoor dat je alle benodigde informatie en documenten bij de hand hebt. Dit omvat offertes van erkende isolatiebedrijven, technische specificaties van het isolatiemateriaal (zoals de Rd-waarde), en eventueel foto’s van de huidige situatie.
 • Verzamel offertes: vraag offertes aan bij meerdere erkende isolatiebedrijven. Zorg ervoor dat de offertes gedetailleerd zijn en alle gevelisolatie kostenposten duidelijk aangeven, inclusief de specificaties van het isolatiemateriaal.
 • Kies een isolatiebedrijf: vergelijk de ontvangen offertes op prijs, kwaliteit en ervaring van het isolatiebedrijf. Kies het bedrijf dat het beste bij jouw wensen en budget past.
 • Dien de aanvraag in: ga naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hier kun je het online aanvraagformulier voor de ISDE-subsidie vinden. Vul het formulier zorgvuldig in en voeg de benodigde documenten toe. Dit omvat:
  • De gekozen offerte van het isolatiebedrijf. 
  • Bewijs van de isolatiewerkzaamheden (bijvoorbeeld foto’s).
  • Technische gegevens van het gebruikte isolatiemateriaal.
 • Controleer de informatie: zorg ervoor dat alle informatie correct en volledig is voordat je de aanvraag indient. Onvolledige of incorrecte informatie kan vertragingen veroorzaken in het beoordelingsproces.
 • Wacht op beoordeling: nadat je de aanvraag hebt ingediend, zal de RVO deze beoordelen. Dit proces kan enkele weken duren, afhankelijk van de drukte en de volledigheid van jouw aanvraag.
 • Ontvang de subsidie: als jouw aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een bericht van de RVO. Het subsidiebedrag wordt dan overgemaakt naar jouw bankrekening. Dit bedrag kan vervolgens worden gebruikt om de kosten van de gevelisolatie te dekken.

Gevelisolatie offertes via Homedeal 

Een van de eerste stappen in de aanvraagprocedure is het verkrijgen van offertes van erkende isolatiebedrijven. Homedeal kan je hierbij helpen door je in contact te brengen met betrouwbare vakspecialisten die ervaring hebben met gevelisolatie. Door meerdere offertes te vergelijken, krijg je niet alleen een goed beeld van de kosten, maar kun je ook kiezen voor het beste aanbod.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Waar kun je subsidie isolatie in 2024 aanvragen?

Je kunt de subsidie aanvragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Welke Rd-waarde heb ik nodig voor subsidie?

Voor gevelisolatie moet het nieuw aangebrachte isolatiemateriaal een minimale Rd-waarde van 3,5 [m² K/W] hebben.

Kun je subsidie krijgen als je zelf isoleert?

Nee, de subsidie wordt alleen verstrekt als de isolatiewerkzaamheden worden uitgevoerd door een erkend isolatiebedrijf.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden