Vergelijk isolatie offertes
Vind dé isolatie specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Isolatie Isolatie prijzen

Isolatie prijzen

Minimale kosten
€ 650
Gemiddelde kosten
€ 2.160
Maximale kosten
€ 5.950
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.780 - € 2.550

Je gaat isolatie laten aanbrengen, want je wilt een knus en behaaglijk huis, maar toch ook met een lach op je gezicht de energierekening betalen. Je weet alleen nog niet welke oplossing voor jou het beste is en wat het gaat kosten. Daarom heeft Homedeal alle mogelijkheden en prijzen voor jou geordend.

Wat kost isolatie?

Gemiddeld betaal je voor een isolatie project rond de € 5.000. Het type isolatie materiaal heeft invloed op de prijs, maar nog meer de locatie van de isolatie: muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie. Vergeet daarnaast niet te controleren of je in aanmerking komt voor een isolatie subsidie bij de overheid of je gemeente. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde prijzen per isolatie, inclusief plaatsing.

IsolatiemaatregelGemiddelde prijs (tussenwoning 90m²)
Spouwmuurisolatie€ 750 – € 1.250
Vloerisolatie€ 1.200 – € 3.500
Dakisolatie€ 2.500 – € 4.300
Gevelisolatie € 3.000 – € 6.500
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Isolatie energielabel

Om een beter inzicht te geven in de kosten heeft Homedeal enkele situaties toegelicht:

Het goedkoopste:

Je woont in een rijtjeshuis en wilt graag besparen op de stookkosten, maar een dure investering zie je niet zitten. De goedkoopste optie is dan een spouwmuurisolatie uit te laten voeren. Ongeveer 40% van de mensen kiest voor deze isolatie. Een spouwmuurisolatie gaat je ongeveer € 1.100 kosten.

Het meest effectief:

Je wilt graag een forse besparing op de stookkosten en je wilt een comfortabeler huis. Kies dan voor dakisolatie, want dat is de meest effectieve manier om te besparen en warmte te behouden. Deze isolatie is al aan te brengen voor een bedrag van ongeveer € 2.300.

Het hele pakket:

Als je in jouw rijtjeshuis alle soorten isolatie laat aanbrengen, houd dan rekening met een bedrag vanaf € 5.000 of vanaf € 10.000. Dit ligt eraan of het mogelijk is om je gevel te isoleren met spouwmuurisolatie, wat de goedkoopste isolatie is, of dat een duurdere wijze van gevelisolatie nodig is.

Prijsopbouw van isoleren

Kostenoverzicht Isolatie prijzen

De prijs voor isoleren is opgebouwd uit 3 onderdelen: het isolatiemateriaal, machinekosten en arbeidskosten. Van deze 3 tellen de arbeidskosten in de meeste gevallen het zwaarste mee. Op deze kostenpost valt meer te besparen dan je denkt, door isolatie offertes aan te vragen en de verschillende tarieven te vergelijken. Het aandeel van materiaalkosten in de totale prijs verschilt heel erg per isolatietechniek en de gebruikte materialen. Zo is PUR een duur materiaal, maar snel te plaatsen, en bij steenwol is het precies andersom.

Welke keuzes zijn prijsbepalend?

Een aantal keuzes die je moet maken in verband met het isoleren van je huis hebben invloed op de uiteindelijke kosten.

Keuze 1: Plaats van isolatie

De plaats die je laat isoleren is van grote invloed op de uiteindelijke prijs. Zo is een spouwmuurisolatie het goedkoopste, en zijn andere manieren van gevelisolatie duurder. Het verschil hier tussen is ongeveer € 6.000. Ook dak- en vloerisolatie zijn duurder dan spouwmuurisolatie, maar het verschil in kosten is hier aanzienlijk kleiner, zo’n € 1.000.

Keuze 2: Soort isolatiemateriaal

Voor vrijwel elke vorm van isoleren zijn er meerdere soorten materiaal te kiezen, vergelijk de isolatiematerialen van tevoren. Het verschil tussen de materialen is vaak niet zo groot, maar kan wel enigszins van invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Al helemaal wanneer een groot oppervlak geïsoleerd moet worden. Per m² kan het tot € 20 verschillen. Wanneer de kosten wel ver uit elkaar liggen, bedenk dan dat duurder materiaal vaak sneller geplaatst is en je daardoor weer bespaart op de arbeidskosten, zodat de uiteindelijke totaalprijs niet eens hoger hoeft te zijn dan bij het goedkoopste isolatiemateriaal.

Dakisolatie

Keuze 3: Combineren met andere isolatievormen

Het is vaak relatief voordeliger om een specialist meerdere isolatievormen tegelijk te laten uitvoeren. Dit zorgt er namelijk voor dat hij effectiever te werk kan gaan en daar dan de kosten mee drukt. Dit voordeel rekent de specialist meestal door in de prijs die jij moet betalen. Vraag offertes aan voor meer prijsinformatie over het voordeel bij het combineren van projecten.

Keuze 4: Extra opties

Naast het isolatiewerk bieden isolatiebedrijven vaak ook andere werkzaamheden aan die gelijktijdig uitgevoerd kunnen worden:

  • Ventilatieroosters implementeren (vanaf € 15): Wanneer je het huis laat isoleren is het verstandig om na te gaan of de ventilatie nog wel voldoende is. Doordat het huis warmer blijft, gaat de luchtvochtigheid ook omhoog. Dit kan resulteren in enkele vervelende gevolgen, zoals schimmels en vervuilde lucht. Die schimmels en vervuilde lucht wil je natuurlijk niet en gelukkig is daar voor ongeveer € 15 per ventilatierooster wat aan te doen. Een extra bijkomend voordeel is dat een huis met lagere luchtvochtigheid minder stookkosten heeft. Als je grotere ventilatieroosters wilt hebben, moet je een bedrag vanaf € 60 per rooster incalculeren.
  • Centrale verwarming (€ 6.000): Bij een verouderd verwarmingssysteem heeft isolatie veel minder effect. Naast het isoleren van je woning is het daarom ook verstandig om te kiezen voor centrale verwarming. Voor € 6.000 krijg je een complete installatie inclusief radiatoren. Alleen een nieuwe HR ketel kost ongeveer € 2.500.
  • Zonnepanelen (€4.700): Zonnepanelen zijn milieuvriendelijker dan klassieke manieren van energie-opwekking. Je wekt er groene energie mee op en je verlaagt je energierekening aanzienlijk. Voor een systeem met 10 panelen en omvormer ben je ongeveer € 4.700 kwijt.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal Bespaartips

Kies binnen je budget

Heb je het geld niet over voor een volledige isolatie, maar wil je vooral op stookkosten besparen, dan is dakisolatie de beste optie. Hiermee wordt het warmteverlies in huis tot wel 40% verminderd. Is je budget gewoonweg niet toereikend, dan is spouwmuurisolatie de uitkomst. Spouwmuurisolatie is de voordeligste vorm van isolatie en het makkelijkste toe te passen. Beide vormen leveren een ruime besparing op. Dus meer warmte in huis en meer geld op de bank.

Combineer verschillende projecten

Sommige specialisten geven de optie om tegelijkertijd met het isoleren een ander project uit te voeren. Het combineren zorgt ervoor dat de specialist kosten kan besparen en daardoor ook een lagere prijs kan bieden dan wanneer de twee projecten apart gedaan worden.

Vraag subsidie aan

Controleer bij de gemeente of via de Energiesubsidiewijzer of je subsidie kunt krijgen op de isolatiekosten. Zo is er bijvoorbeeld de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing waarmee je subsidie kunt ontvangen voor één of twee isolatiemaatregelen. Bekijk de voorwaarden hiervan op de website van de RVO.

Verbeter het energielabel en verhoog de waarde

Het is niet zozeer een tip, maar wel een punt om goed over na te denken: wanneer je huis goed geïsoleerd wordt, neemt de waarde toe en wordt er een beter energielabel toegekend, met alle voordelen van dien.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden