Homedeal.nl Inspiratie Nieuws 5 klusergernissen tussen man en vrouw

5 klusergernissen tussen man en vrouw

1 op de 3 stellen krijgt ruzie tijdens het klussen (Bob hoort bij de 2 harmonieuze kluskoppels). Een uitspraak als ‘Dan doe je het toch lekker zelf’ is dan ook een veel gehoorde. Komen onderstaande 5 klusergernissen jou ook bekend voor?

1. Uitstellen van de klus

Dit is een ergernis die waarschijnlijk vrouwen bekend in de oren klinkt. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de Nederlandse mannen een klus heeft liggen maar nog geen ‘tijd’ heeft gehad om de klus aan te pakken.

2. Afwijkende wensen

Bij 1 op de 5 koppels bepaalt de vrouw het eindresultaat. Dit wil niet zeggen dat dit altijd in harmonieus overleg gaat. De smaak van mannen en vrouwen loopt vaak flink uiteen, compromissen sluiten wil dan niet altijd lukken.

3. Teleurstelling van het resultaat

Je ziet het al helemaal voor je: exact zo moet het worden! Je partner fikst het klusje wel even. Tada: het lijkt er in de verste verte niet op en dat laat je merken ook. Na ál dat werk, is je partner natuurlijk niet van plan je ondankbare gedrag te accepteren.

4. Meetfouten

Eentje speciaal voor de mannen. Mannen ergeren zich tijdens het klussen het meest aan hun partner wanneer zij maten verkeerd opmeet.

5. Rommel laten liggen

Vrouwen daarentegen storen zich vooral aan de rommel die hun partner na iedere klus rond laat slingeren door het huis.

Geruststelling: Je bent niet de enige!

Klussen staat op nummer 2 in de top 10 van grootste stressmomenten. Je slaapt weinig, zit op elkaars lip, je werkt vaak met een té strakke planning, doet dingen die je normaal nooit doet en het is fysiek zwaar werk. Dit maakt klussen een broedplaats om elkaar eens flink de waarheid te zeggen. Gelukkig lachen we er later vaak om!

 

Altijd op de hoogte blijven van handige weetjes, bespaartips, nieuwe ontwikkelingen en inspiratie voor jouw huis & tuin? Volg ons op Facebook! Klik rechts bovenaan deze pagina op ‘Pagina leuk vinden’ en mis niets. 

 

One thought on “5 klusergernissen tussen man en vrouw

Comments are closed.