Homedeal.nl Inspiratie Je serre inrichten? Doe hier inspiratie op

Je serre inrichten? Doe hier inspiratie op

serre

Heb jij een prachtige serre of ben je van plan er een te laten plaatsen, maar weet je niet hoe je deze extra ruimte moet inrichten? We vertellen je waar je op moet letten bij het inrichten van een serre en geven je meteen veel inspiratie.

Je serre inrichten: hier moet je op letten

In tegenstelling tot een aanbouw is een serre geen directe verlenging van je woning. Het is vaak een aparte ruimte die je helemaal inricht zoals jij dat wilt.  

Less is more

Het belangrijkste waar je op moet letten bij de inrichting van je serre is dat je het zonlicht dat door al het glas binnenvalt goed tot zijn recht laat komen. Houd vast aan de slogan ‘less is more’. Wanneer je je serre vol zet met meubels, planten en lampen, zorg je ervoor dat je serre optisch kleiner lijkt. Kies daarom voor minder meubels en gebruik lichte kleuren, zodat de ruimte groter oogt.

Kies een passende vloer

Voor een serre is een stenen vloer het meest geschikt. Dit materiaal kan goed tegen de temperatuurverschillen en is ook geschikt voor de aanleg van eventuele vloerverwarming. Als je niet weg bent van stenen vloeren, raden we betonvloeren of houten vloeren aan. Houd bij de aanleg van een houten vloer wel rekening met eventuele verkleuring van het hout door de zon.

Ga voor groen

Een serre is de perfecte plek voor planten en bloemen waarvoor het buiten te koud is. Met een paar stoere potten vol bloemen en planten fleur je je ruimte eenvoudig op en geniet je van een heerlijke bloemengeur. Denk bijvoorbeeld aan Passiflora, orchideeën of een bananenplant.

 

Trends op het gebied van serres

Stoere serres met een zachte touch zijn trendy. Combineer een robuuste vloer met zachte pastelkleuren meubels of match een donker frame met banken met schapenvachten erop en stoelen in lichte kleuren Ook zien we veel hout terugkomen. Houten vloeren, meubels en accessoires: ze zijn een must voor je interieur.

Lichte serre

Sierlijke serre serre met bureau

Serres met een bijzondere bestemming

In plaats van een serre met stoelen en banken, is het ook een gaaf idee om deze heel anders in te richten. Hieronder zie je een aantal inspirerende foto’s van serres met een bijzondere bestemming.

kinderserreboekenkast serre

eettafel serre

Jouw ingerichte serre

Hoe je je serre ook inricht, het is er heerlijk vertoeven. Heb je nog geen serre, maar ben je wel benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw huis? Een serrespecialist vertelt je graag meer over de mogelijkheden en beantwoordt je vragen. Vraag bij Homedeal gratis en vrijblijvend offertes aan van verschillende serre specialisten bij jou in de buurt. Zo heb je eenvoudig een overzicht van de mogelijkheden en kosten.

Bron afbeeldingen: PinterestPinterest, Pinterest, PinterestUnsplash, Pinterest, Pinterest, Pinterest , Pinterest , Pinterest , Pinterest, Pinterest , Pinterest , Pinterest

3 gerelateerde artikelen