Vergelijk serre offertes
Vind dé serre specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Serre Serre prijzen

Serre prijzen

Minimale kosten
€ 8.500
Gemiddelde kosten
€ 25.000
Maximale kosten
€ 60.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 12.500 - € 32.500

Een serre aan huis laten bouwen is een aanwinst voor je woning. Wist je dat door het plaatsen van een serre de waarde van je huis flink kan stijgen? Op Homedeal vind je alle serre prijzen en mogelijkheden in een handig overzicht.

Wat kost een serre?

De kosten voor een serre starten vanaf € 10.000 en kunnen oplopen tot wel € 40.000, inclusief arbeidskosten. De afmeting en materialen hebben de grootste invloed op de serre prijzen. Een serre aan huis bouwen is een grote investering, omdat deze vrijwel altijd op maat wordt ontworpen en geïnstalleerd na aanleiding van jouw wensen. Bekijk onderstaand alle gemiddelde serre prijzen:

Aantal m2Gemiddelde prijs inclusief materiaal, arbeidskosten en btw
Serre van 10 m2€ 17.500
Serre van 15 m2€ 26.000
Serre van 20 m2€ 35.000
Serre van 30 m2€ 25.000
Serre van 50 m2€ 80.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

serre prijzen

Prijsopbouw serre

Kostenoverzicht Serre prijzen

Prijsvoorbeelden voor het plaatsen van een serre

Benieuwd naar wat de kosten zijn voor creëren van extra leefruimte voor jouw woning? De prijsvoorbeelden zijn gebaseerd op de grootte van de woning en het aantal vierkante meter. Bekijk de voorbeelden.

Basis serre

Kies je voor een prefab serre van kunststof met een afmeting van 10 m2, geschikt voor smalle tussenwoningen, dan ben je het goedkoopste uit. Dit kost gemiddeld € 10.000, inclusief plaatsing, materiaal en btw.

Gemiddelde serre

Wil je lekker zitten in je riante serre? De meeste mensen kiezen voor een prefab kunststof serre van 15 m2 – 20 m2. Deze serre kost je gemiddeld € 17.500, inclusief plaatsing, materiaal en btw. Een serre van gemiddeld formaat is geschikt voor alles soorten woningen; van tussenwoningen tot villa’s.

Luxe en ruime serre

Wil je echt uitpakken en een  grote en luxe serre laten bouwen? Kies dan voor een serre van aluminium en een afmeting van 30 m2. Voor deze serre op maat betaal je gemiddeld € 25.000, inclusief plaatsing, materiaal en btw.

Vergelijking: Een woonserre of tuinserre?

Als je een serre laat bouwen, kun je een keuze maken tussen een woonserre of tuinserre. Deze keuze bepaalt grotendeels het totale kostenplaatje.

 • Woonserre. Een luxe woonserre is duurder dan een tuinserre, omdat een doorbraak van de gevel nodig is. Bovenop de materiaalkosten van de serre zelf komen hier dus ook nog hoge verbouwingskosten bij.
 • Tuinserre. De tuinserre is relatief goedkoper dan een woonserre, doordat geen fundering en isolatie wordt aangebracht in de serre.

In het onderstaande schema vind je de voor- en nadelen van een woonserre en een tuinserre.

VergelijkingWoonserreTuinserre
KenmerkenEen geïsoleerde serre die volledig is betrokken bij de woning, inclusief fundering en verwarming.Een afgesloten ruimte die aan het huis wordt bevestigd. De tuinkamer of tuinserre is officieel geen onderdeel van de woning.
Voordelen- Geïsoleerd en ‘s winters
aangenaam warm
- Uitbreiding van de woning
(bijvoorbeeld; woonkamer
of keuken)
- Veel lichtinval
- Waarde van woning stijgt
- Hele jaar door genieten van
je tuin.
- Hele jaar door genieten van
je tuin
- Relatief goedkoop
- Kleine verbouwing
- Schuifdeuren en dak
mogelijk
- Extra leefruimte
Nadelen- Doorbraak gevel nodig
- Grote verbouwing
- Duurder van tuinserre
- Tuin wordt kleiner
- Niet geïsoleerd
- Geen fundering waardoor
hij kan verzakken
Gem. levensduur20 tot 30 jaar afhankelijk van materiaal20 tot 30 jaar afhankelijk van materiaal
UiterlijkEen luxe woonserre verrijkt het uiterlijk van je woning. Door de ruime keuze in materiaal zorg je ervoor dat de woonserre aansluit bij de stijl van je woning. Een tuinserre bestaat vaak volledig uit glas in combinatie met een kunststof of aluminium frame. Dit zorgt voor een strakke constructie met veel lichtinval. Een tuinserre is een mooie toevoeging aan de tuin.
Gem. garantietermijn 10 tot 15 jaar8 tot 10 jaar

serre buitenkant

Overige serre prijzen

Ben je eruit welk type serre het beste aansluit bij jouw wensen? Dan is het nu tijd om te kijken naar  de gewenste afmetingen, het materiaal en de glassoort. Deze keuzes hebben invloed op:

 • De totale kosten van de aanbouw van een serre.
 • Het gebruiksgemak.
 • Het uiterlijk van jouw serre.

Bekijk hieronder de keuzes met bijbehorende prijzen.

Keuze 1: Bepaal de gewenste afmetingen

De belangrijkste factor bij het bepalen van de prijs van een serre zijn de gewenste afmetingen. De meeste serres hebben een oppervlakte van gemiddeld 18 m2 – 22 m2, geschikt voor zowel middelgrote tussenwoningen als vrijstaande woningen. Let bij het bepalen van het gewenste formaat van jouw serre op de volgende punten:

 • Jouw woonwens: Met hoeveel vierkante meter wil jij jouw woonruimte uitbreiden? Wil je de keuken uitbreiden zodat je er een grote woonkeuken van kunt maken? Of wil je alleen een gezellige zithoek creëren?
 • Je woning: Heb jij een tussenwoning of grote vrijstaande woning? Dit bepaalt natuurlijk grotendeels de afmeting van je serre. Houd ook rekening met het woonoppervlak dat je wilt overhouden.
 • Je budget: Belangrijk om van tevoren goed vast te stellen is het budget. Je kunt je serre dan naar wens inrichten en hebt constant grip op je uitgavenpatroon.

Schakel de hulp van een serre-specialist in om tot het gewenste formaat serre te komen. Dit is vaak een vrijblijvend & oriënterend gesprek waarbij alle wensen beter in kaart worden gebracht.

Keuze 2: Bepaal het materiaal

De totale serre prijs wordt mede bepaald door de materiaalkeuze. De meeste mensen kiezen voor een  serre van kunststof vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Onderstaand zie je de verschillende serre prijzen per materiaal, de bijbehorende voordelen en het uiterlijk van de serre.

MateriaalGemiddelde prijs per m2, inclusief materiaal, arbeidskosten en btwVoordelen Uiterlijk
Kunststof serreWoonserre: € 1750
Tuinserre: € 800
Weinig onderhoud, goede isolatiewaarde, in elke kleur leverbaar, voordeligEen strakke, moderne look
Houten serreWoonserre: € 1700
Tuinserre: € 750
Sfeervol, sterk materiaal, bewerkbaarEen klassieke uitstraling
Aluminium serreWoonserre: € 1700
Tuinserre: € 750
Sterk materiaal, roest niet, dun profiel, originele uitstraling, weinig onderhoudPerfect voor moderne woningen
Glazen serreWoonserre: € 1700
Tuinserre: € 750
Glazen schuifwanden mogelijk, veel daglichtEen moderne en frisse uitstraling die bijna bij elke woning past doordat de keuze in frame
Gemetselde serreWoonserre: € 1700
Tuinserre: Niet mogelijk
Past bij de woning, hoge isolatiewaarde, onderhoudsvriendelijk, sterke constructieDe serre wordt gebouwd met stenen die passen bij jouw woning
Stalen serreWoonserre: € 1700
Tuinserre: niet mogelijk
Sterk materiaal, goede isolatiewaarde, in vele kleuren beschikbaar, lange levensduurEen klassieke uitstraling

Keuze 3: Bepaal de glassoort

Kijk je naar een serre, dan zie je vooral glas. Een woonserre wordt standaard geleverd met dubbel glas. Wil je een andere glassoort met een hogere isolatiewaarde? Bekijk dan onderstaand de meerprijzen.

GlassoortMeerprijs inclusief btw, exclusief arbeidskostenU- waarde* (hoe lager hoe beter)
Dubbel glasStandaard2.7
HR€ 5 per m2 glas1,7 - 2,0
HR+€ 10 per m2 glas1,3 - 1,6
HR++€ 15 per m2 glas1,2
HR+++€ 55 per m2 glas0,5 - 0,9

* Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie en hoe meer je bespaart op je energierekening. Ga je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dan kies je voor HR++ glas.

Voorbeeld: Een serre van 10 m2 bestaat voor  gemiddeld 20 m2 uit glas en kost € 10.000. Kies je voor HR++ glas (meest gekozen), dan wordt de totaalprijs € 10.300.

Tips bij de aankoop van je serre

 • Laat je adviseren door een serre-specialist
  Een serre aan huis bouwen is een grote investering waarbij veel keuzes komen kijken. Een serre-specialist geeft een op maat gemaakt advies. Waar een specialist je bij kan helpen?

  • Het maken van een bouwtekening: Bij de aanbouw van een serre komen vaak veel bouwkundige werkzaamheden kijken. Denk aan het doorbreken van de gevel of het verwijderen of juist plaatsen van steunbalken. Deze werkzaamheden hebben invloed op de totale kosten van de serre. Laat je dus eerst goed adviseren door een specialist.
  • De beste keuze voor jouw woning: Er zijn veel mogelijkheden voor de aanleg van een serre. Kies je bijvoorbeeld voor een woonserre of tuinserre? En welke keuze maak je in materiaal, kleur en afmetingen? Een specialist geeft je advies op maat en brengt alle kosten in kaart.
  • Al jouw wensen: Heb je specifieke wensen? Ook hiermee kan een specialist jou helpen. Je kunt een serre volledig op maat en naar eigen wens laten maken. Bespreek alle mogelijkheden dus uitvoerig met een specialist, zodat je later geen spijt krijgt van beslissingen.
  • Vergunningen: In veel gevallen is een vergunning van de gemeente nodig voor de aanbouw van je serre. Bij deze aanvraag moet een bouwtekening worden bijgevoegd. Samen met een serrespecialist vraag je deze vergunning aan. De specialist kan bijvoorbeeld in gesprek gaan met een medewerker van de gemeente als de aanvraag niet direct wordt goedgekeurd. Dan is het wel zo fijn als een deskundige het woord kan doen.
 • Kies de beste serrespecialist voor jou
  De aanbouw van een serre is een ingrijpend project en je vertrouwt de opdracht natuurlijk alleen toe aan een vakkundige specialist. Door offertes van meerdere specialisten te vergelijken, weet je zeker dat je de beste keuze maakt. Hoe je de beste specialist voor jouw project vindt? Gebruik de onderstaande tips:

  • Mogelijkheden: Biedt de serre-specialist alle mogelijkheden aan zodat de serre volledig naar jouw wensen kan worden ingericht? Twijfel je over de keuze voor een schuifdak? Kies dan een specialist die jou hierin kan adviseren.
  • Het proces: Voert de serrespecialist de bouwkundige werkzaamheden zelf uit? Of moet hier nog iemand anders voor worden ingehuurd? Check goed of de bouwkosten zijn inbegrepen. Het kan zijn dat deze kosten wel zijn opgenomen in de offerte, maar dat deze niet worden uitgevoerd door een specialist.
  • De prijs: Vergelijk de prijzen van de verschillende specialisten. Let erop  of de prijs is weergegeven inclusief plaatsing, isolatie, dubbel glas, elektra en fundering.
 • Geniet zo lang mogelijk van je serre
  Na een lang traject is de serre van je dromen eindelijk geplaatst. Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. De gemiddelde levensduur van een serre is 20 jaar. Met de volgende tips geniet jij nog langer van je serre:

  • Kies voor duurzaam en onderhoudsarm materiaal: Kies bijvoorbeeld voor een stalen, aluminium of kunststof serre. Deze materialen zijn zeer geschikt voor langdurig gebruik en zijn bijna onderhoudsvrij.
  • Bekijk de garantietermijn: Check altijd de garantietermijn en de garantievoorwaarden. Dit voorkomt dat je straks tegen kosten aanloopt als de serre onverwachte gebreken vertoont. Veel serrespecialisten geven bijvoorbeeld garantie tegen het verzakken van de serre.

Extra opties voor je serre

Er zijn veel mogelijkheden om je serre mooier, luxer en comfortabeler te maken. Bekijk onderstaande extra’s en laat je serre direct kant-en-klaar opleveren.

Extra optieGemiddelde meerprijs inclusief materiaal, arbeidskosten en btw
Zonwering€ 200 (per m2)
Tegels laten leggen€ 50 (per m2)
Laminaat laten leggen€ 10 (per m2)
Airco€ 1.500 (per stuk)
Schilderen€ 35 (per m2)
Centrale verwarming€ 1.000
Vloerverwarming€ 750 (tot 20 m2)
Schuifpui € 1.000 (per pui)
Schuifdak€ 1.700 (per m2)
Lichtstraat€ 2.000 (per m2)
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Bespaar op je stookkosten met een serre

Een serre heeft een isolerende werking. Deze zorgt ervoor dat de warmte minder makkelijk naar buiten gaat.. Bij het laten plaatsen van een gemiddelde serre van 18m2, bespaar je gemiddeld € 60 per jaar op je stookkosten mits de serre voorzien is van minimaal HR glas. Kies je voor HR++ glas dan is de besparing nog hoger.

Kies voor een prefab serre en bespaar op verbouwingskosten

Een prefab serre wordt kant-en-klaar geplaatst. Er is alleen nog montage nodig. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar ook kosten. Een prefab serre aan huis plaatsen is goedkoper dan een serre die op maat gemaak moet worden.

Zorg ervoor dat de specialist direct aan de slag kan

Om kosten te besparen, steek je alvast zelf de handen uit de mouwen. Zorg ervoor dat de specialist direct aan de slag kan door bijvoorbeeld alvast de tuintegels te verwijderen. Vraag de specialist waar jij een helpende hand kunt bieden.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden