Vergelijk serre offertes
Vind dé serre specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Serre Aluminium serre prijzen

Aluminium serre prijzen

Minimale kosten
€ 5.000
Gemiddelde kosten
€ 12.000
Maximale kosten
€ 17.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 8.500 - € 14.500

Kies jij voor een serre die gemaakt is van aluminium? Op Homedeal vind je de prijzen van een aluminium serre in een handig overzicht. Bekijk alle prijzen en informatie die je nodig hebt, zodat jij snel de juiste specialist vindt voor jouw project.

Aluminium serre prijzen

Benieuwd naar de prijzen van een aluminium serre? De totale prijs wordt bepaald door de totale oppervlakte van de serre. Bekijk in het onderstaande overzicht de prijzen inclusief materiaal, arbeidskosten en btw.

Aantal m2Gemiddelde prijs inclusief materiaal, arbeidskosten en btw
Serre van 10 m2€ 17.500
Serre van 15 m2€ 26.000
Serre van 20 m2€ 35.000
Serre van 30 m2€ 25.000
Serre van 50 m2€ 80.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

aluminium serre

Hieronder onderscheiden we 2 voorbeelden, waardoor je de kosten voor het bouwen van een serre beter kunt inschatten.

Aluminium basis serre
Een basis serre is een niet geïsoleerde serre die aan het huis wordt geplaatst. Je laat al een aluminium basis serre bouwen voor € 7500, inclusief materiaal, arbeid en btw. Je hebt dan een aluminium serre van ongeveer 10 m2.

Luxe woonserre
Een luxe woonserre is volledig betrokken bij de woning en is zowel geïsoleerd als gefundeerd. Voor de aanbouw van een luxe woonserre is een doorbraak van de gevel nodig. Hiervoor betaal je gemiddeld € 12.000, inclusief materiaal, arbeid en btw. Je hebt dan een aluminium woonserre van ongeveer 10 m2.

Prijsopbouw aluminium serre

 

Kostenoverzicht Aluminium serre prijzen

Vergelijk de prijzen van een aluminium serre

Je hebt gekozen voor serre van aluminium. Je kunt kiezen om een woonserre of een tuinserre van aluminium te laten bouwen. Hieronder vind je de voor- en nadelen van deze 2 soorten op een rij.

VergelijkingWoonserreTuinserre
KenmerkenEen geïsoleerde serre die volledig is betrokken bij de woning, inclusief fundering en verwarming.Een afgesloten ruimte die aan het huis wordt bevestigd. De tuinkamer of tuinserre is officieel geen onderdeel van de woning.
Voordelen- Geïsoleerd en ‘s winters
aangenaam warm
- Uitbreiding van de woning
(bijvoorbeeld; woonkamer
of keuken)
- Veel lichtinval
- Waarde van woning stijgt
- Hele jaar door genieten van
je tuin.
- Hele jaar door genieten van
je tuin
- Relatief goedkoop
- Kleine verbouwing
- Schuifdeuren en dak
mogelijk
- Extra leefruimte
Nadelen- Doorbraak gevel nodig
- Grote verbouwing
- Duurder van tuinserre
- Tuin wordt kleiner
- Niet geïsoleerd
- Geen fundering waardoor
hij kan verzakken
Gem. levensduur20 tot 30 jaar afhankelijk van materiaal20 tot 30 jaar afhankelijk van materiaal
UiterlijkEen luxe woonserre verrijkt het uiterlijk van je woning. Door de ruime keuze in materiaal zorg je ervoor dat de woonserre aansluit bij de stijl van je woning. Een tuinserre bestaat vaak volledig uit glas in combinatie met een kunststof of aluminium frame. Dit zorgt voor een strakke constructie met veel lichtinval. Een tuinserre is een mooie toevoeging aan de tuin.
Gem. garantietermijn 10 tot 15 jaar8 tot 10 jaar

Overige kosten aluminium serre

Je hebt de keuze gemaakt uit een woon- of tuinserre. De volgende stap is het bepalen van de afmetingen van je droomserre en het glassoort. Bekijk hier de keuzes en de prijzen.

Keuze 1: De afmetingen van de aluminium serre

Een belangrijke keuze in de ontwerpfase van een aluminium serre, is het bepalen van de gewenste afmetingen. Hoe bepaal je nu deze afmetingen? Bekijk hiervoor de  onderstaande punten.

 • Jouw woonwens: met hoeveel vierkante meter wil jij jouw woonruimte uitbreiden? Wil je de keuken uitbreiden zodat je er een grote woonkeuken van kunt maken? Of wil je alleen een gezellige zithoek creëren?
 • Je woning: Je dient natuurlijk rekening te houden met de ruimte die je hebt rondom je woning. Bekijk ook de vergunningen die nodig zijn om een serre aan te bouwen aan jouw woning. Als laatste houd je rekening met de hoeveelheid ruimte die je wilt inleveren.
 • Je budget: Stel van tevoren een budget op en houd hier rekening mee bij het maken van de juiste keuze. Je kunt je serre dan naar wens inrichten en houd ook rekening met het totale kostenplaatje. Zo kom je niet voor een onverwachte hogere uitgaven te staan.

Een serre-specialist geeft advies op maat over de perfecte afmetingen van je serre. In een oriënterend gesprek worden alle wensen op een rij gezet.

glazen serre

Keuze 2: Het glassoort voor de aluminium serre

Als je naar een serre kijkt, dan zie je vooral glas. Een aluminium serre wordt standaard geleverd met dubbel glas. Wil je een andere glassoort met een hogere isolatiewaarde? Bekijk dan onderstaand de meerprijzen.

GlassoortMeerprijs inclusief btw, exclusief arbeidskostenU- waarde* (hoe lager hoe beter)
Dubbel glasStandaard2.7
HR€ 5 per m2 glas1,7 - 2,0
HR+€ 10 per m2 glas1,3 - 1,6
HR++€ 15 per m2 glas1,2
HR+++€ 55 per m2 glas0,5 - 0,9

* Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie en hoe meer je bespaart op je energierekening. Ga je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dan kies je voor HR++ glas.

Voorbeeld: Een serre van 10 m2 bevat gemiddeld 20 m2  glas en kost € 10.000. Kies je voor HR++ glas (meest gekozen), dan wordt de totaalprijs € 10.300.

Tips bij de aankoop van een aluminium serre

Waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een aluminium serre? Lees de onderstaande tips.

 • Vind de juiste serre-specialist voor jouw project
  Een serre-specialist geeft een persoonlijk advies voor jouw situatie en helpt jou in het gehele proces bij het maken van de juiste keuzes. Kies daarom voor de beste specialist voor jouw project. Bij het selecteren van de juiste specialist gebruik je de onderstaande tips:

  • Prijs en kwaliteit: Vergelijk de prijzen van de specialisten. Let erop  of de prijs is weergegeven, inclusief arbeidskosten, materiaalkosten, isolatie, fundering en elektra. Ook bekijk je de kwaliteitswaarde die bij de prijs hoort. Ben je bereid om meer te betalen als daar tegenover een hogere kwaliteit staat?
  • Jouw wensen: Biedt de serre-specialist alle mogelijkheden aan zodat de serre volledig naar jouw wensen kan worden ingericht? Kies je bijvoorbeeld voor een luxe serre met schuifdak? Kies voor een specialist die voldoet aan  al jouw wensen.
  • Tijdsplanning: Wanneer is de serre-specialist beschikbaar om de verbouwing te starten? Komt deze overeen met jouw eigen planning? Check dit goed.
 • Ga voor de beste kwaliteit tegen de juiste prijs
  Een serre is een grote investering dus  je wilt natuurlijk de beste keuze maken.. Hoe je de juiste prijs-kwaliteitverhouding bepaalt? Bekijk de onderstaande punten en betaal niet te veel.

  • Bekijk de garantietermijn. Hoge kwaliteit gaat vaak samen met een langere garantietermijn.
  • Vergelijk aanbieders. Is de totaalprijs van een leverancier aanzienlijk lager dan die van andere specialisten? Bekijk dan of alle werkzaamheden in de offerte zijn opgenomen.
  • Maatwerk. Laat je de serre op maat maken of kies je voor een standaard prefab model? Deze keuze beïnvloedt de prijs maar niet op direct op de kwaliteit.

Extra’s voor een aluminium serre

Wil je jouw serre uitbreiden, mooier maken of het gebruiksgemak verhogen? Er zijn veel verschillende extra opties die je gemakkelijk toevoegt.. Bekijk de opties met bijbehorende prijzen in de onderstaande tabel.

Extra optieGemiddelde meerprijs inclusief materiaal, arbeidskosten en btw
Zonwering€ 200 (per m2)
Tegels laten leggen€ 50 (per m2)
Laminaat laten leggen€ 10 (per m2)
Airco€ 1.500 (per stuk)
Schilderen€ 35 (per m2)
Centrale verwarming€ 1.000
Vloerverwarming€ 750 (tot 20 m2)
Schuifpui € 1.000 (per pui)
Schuifdak€ 1.700 (per m2)
Lichtstraat€ 2.000 (per m2)
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Bespaar op je stookkosten met een serre

Een serre heeft een isolerende werking. Het zorgt ervoor dat de warmte minder gemakkelijk ontsnapt. Bij het laten plaatsen van een gemiddelde serre van 18m2, bespaar je gemiddeld € 60 per jaar op je stookkosten mits de serre voorzien is van minimaal HR glas. Kies je voor HR++ glas dan is de besparing nog hoger.

Kies voor een aluminium serre en bespaar op onderhoudskosten

Een aluminium serre is zeer onderhoudsarm. Het materiaal is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Af en toe een goede schoonmaakbeurt is voldoende. Een serre van aluminium heeft een lange levensduur, waardoor je er lang van geniet.

Zorg ervoor dat de specialist direct aan de slag kan

Om kosten te besparen, steek je alvast zelf de handen uit de mouwen. Zorg ervoor dat de specialist direct aan de slag kan door bijvoorbeeld alvast de tuintegels te verwijderen. Vraag de specialist waar jij een helpende hand kunt bieden.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden