Vergelijk serre offertes
Vind dé serre specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Serre Prefab serre prijzen

Prefab serre prijzen

Minimale kosten
€ 8.000
Gemiddelde kosten
€ 13.500
Maximale kosten
€ 30.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 11.000 - € 16.000

Wil jij binnen 1 dag je woning verrijken met een prachtige serre? Met een prefab serre creëer je extra ruimte waar je lekker het hele jaar door geniet van je tuin. Homedeal heeft alle prijzen en opties van een prefab serre voor je bij elkaar gezet.

Wat kost een prefab serre?

De kosten voor een prefab serre lopen uiteen van € 8.000 voor 10 m2 tot € 25.00 voor een prefab serre van 30 m2, inclusief materiaal en arbeidskosten. Het voordeel van een prefab serre is dat deze vaak al binnen 1 dag staat en daardoor goedkoper is.

Bekijk de prijzen van prefab serres in onderstaand prijsoverzicht.

AfmetingGemiddelde prijs inclusief materiaal, arbeidskosten en btw
Prefab serre van 10 m2€ 8.000
Prefab serre van 15 m2€ 13.500
Prefab serre van 30 m2€ 25.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

prefab serre

Om je een beter beeld van prefab serre prijzen te geven hebben we 3 situaties voor je uiteengezet.

Basis prefab serre
Je laat al een prefab serre plaatsen door een professional vanaf € 8.000, inclusief materiaal-, arbeidskosten en btw. Je hebt dan een kunststof serre van ongeveer 10 m2, veel te zien bij tussenwoningen.

Meest voorkomende prefab serre
De meeste mensen laten een kunststof of houten prefab serre plaatsen van ongeveer 15 m2. Deze serre biedt genoeg ruimte om gezellig met vrienden of familie aan tafel te dineren. Het laten plaatsen van een prefab serre van gemiddelde grootte kost gemiddeld € 13.500, inclusief materiaal-, arbeidskosten en btw.

Grote prefab serre
Een riante prefab serre van 30 m2 zorgt voor een compleet nieuwe leefruimte aan je woning. Creëer een loungeplek of maak je woonkamer in 1 klap 2 keer zo groot. Een grote prefab serre van aluminium kost je gemiddeld € 25.000, inclusief materiaal-, arbeidskosten en btw.

Hoe zijn de kosten voor het laten plaatsen van een prefab serre opgebouwd

Kostenoverzicht Prefab serre prijzen

Een prefab serre wordt vaak binnen 1 dag geplaatst. Daarom bespaar je bij een prefab serre op de arbeidskosten. Bij een prefab serre worden de onderdelen al vervaardigd in een fabriek. Eenmaal op locatie is het alleen nog een kwestie van alles vakkundig monteren en je serre is wind- en waterdicht.

Keuzes die de prijs van een prefab serre beïnvloeden

Je hebt besloten dat je voor een prefab serre gaat, en nu? Er zijn diverse keuzes te maken die invloed hebben op de totaalprijs van jouw ideale serre. Dit zijn de belangrijkste keuzes:

Keuze 1: Afmeting van je prefab serre
De belangrijkste factor in het bepalen van de hoogte van de prijs is de afmeting van je prefab serre. Reken gemiddeld op € 800 – € 1.000 per m2 aan serre. Om tot de perfecte afmeting van een prefab serre voor jouw huis te komen, laat je je adviseren door een serre specialist. Deze komt bij je langs om de situatie te bekijken en alle mogelijkheden met je te bespreken. In de meeste gevallen is dit gesprek gratis, vraag hiernaar.

Keuze 2: Glassoort van je prefab serre
Een prefab serre bestaat voor het grootste gedeelte uit glas. De keuze van type glas speelt daarom een belangrijke rol in het bepalen van de kosten. Standaard worden serres geleverd met dubbel glas. Wil je net zoals veel mensen goed geïsoleerd glas zodat je gaat besparen op je stookkosten? Dan kies je voor HR++ glas. Zie onderstaand de meerprijs per glassoort.

GlassoortMeerprijs inclusief btw, exclusief arbeidskostenU- waarde* (hoe lager hoe beter)
Dubbel glasStandaard2.7
HR€ 5 per m2 glas1,7 - 2,0
HR+€ 10 per m2 glas1,3 - 1,6
HR++€ 15 per m2 glas1,2
HR+++€ 55 per m2 glas0,5 - 0,9

* Hoe lager de U- waarde, hoe beter de isolatie en hoe meer je gaat besparen op je energierekening. Ga je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dan kies je voor HR++ glas.

Voorbeeld: Een prefab serre van 10 m2 heeft gemiddeld 20 m2 aan glas en kost € 8.000. Wil je HR++ glas (meest gekozen), dan wordt de totaalprijs € 10.300.

serre tuin

Keuze 3: Materiaal van je prefab serre
Hecht je veel waarde aan de uitstraling van je prefab serre of vind je het juist belangrijk dat je weinig onderhoud hebt? Ook het materiaal van het geraamte van je prefab serre heeft invloed op de prijs. Zie onderstaand de voor- en nadelen per materiaal.

MateriaalVoordelen Nadelen
Kunststof (€ 8.000 voor 10m2)Weinig onderhoud, goede isolatiewaarde, elke kleur leverbaar , voordeligUitstraling
Hout (€8.000 voor 10m2)
Sfeervol, hoge isolatiewaarde, sterk materiaal, voordeligVergt onderhoud
Aluminium (10.000 voor 10m2)Sterk materiaal, roest niet, dun profiel, originele uitstralingLagere isolatiewaarde

Keuze 4: Bepaal de glassoort
Kijk je naar een serre, dan zie je vooral glas. Standaard wordt een serre geleverd met dubbel glas. Wil je een andere glassoort met een hogere isolatiewaarde? Bekijk dan onderstaand de meerprijzen.

GlassoortMeerprijs inclusief btw, exclusief arbeidskostenU- waarde* (hoe lager hoe beter)
Dubbel glasStandaard2.7
HR€ 5 per m2 glas1,7 - 2,0
HR+€ 10 per m2 glas1,3 - 1,6
HR++€ 15 per m2 glas1,2
HR+++€ 55 per m2 glas0,5 - 0,9

* Hoe lager de U- waarde, hoe beter de isolatie en hoe meer je gaat besparen op je energierekening. Ga je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dan kies je voor HR++ glas.
Voorbeeld: Een serre van 10 m2 heeft gemiddeld 20 m2 aan glas en kost € 10.000. Kies je voor HR++ glas (meest gekozen), dan wordt de totaalprijs € 10.300.

Keuze 5: Extra serre opties
Wil je jouw prefab serre personaliseren en voorzien van extra wooncomfort en luxe? Dan kies je voor extra opties, dit zijn je mogelijkheden:

Extra optieGemiddelde meerprijs inclusief materiaal, arbeidskosten en btw
Zonwering€ 200 (per m2)
Tegels laten leggen€ 50 (per m2)
Laminaat laten leggen€ 10 (per m2)
Airco€ 1.500 (per stuk)
Schilderen€ 35 (per m2)
Centrale verwarming€ 1.000
Vloerverwarming€ 750 (tot 20 m2)
Schuifpui € 1.000 (per pui)
Schuifdak€ 1.700 (per m2)
Lichtstraat€ 2.000 (per m2)
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Ga bij je buren op de koffie om te achterhalen of zij ook geïnteresseerd zijn om hun huis te verrijken met een serre. Is het antwoord ja en besteden jullie het project uit aan dezelfde specialist, dan staat daar vaak een aantrekkelijke kwantumkorting tegenover. Daarnaast profiteren jullie van lagere voorrijkosten

Kies voor een lokale ondernemer

Er zijn in jouw regio genoeg serre specialisten. Waarom zou je kiezen voor een specialist aan de andere kant van het land? Door te kiezen voor lokale ondernemers bespaar je op de voorrijkosten. Daarnaast is een lokale ondernemer snel ter plaatsen bij onderhoud of reparaties die binnen de garantie vallen.

Bespaar op je stookkosten met een serre

Een serre heeft een isolerende werking. Het zorgt ervoor dat de warmte minder makkelijk naar buiten treed. Bij het laten plaatsen van een gemiddelde serre van 18 m2, bespaar je gemiddeld € 60 per jaar op je stookkosten mits de serre voorzien is van minimaal HR glas. Kies je voor HR++ glas dan wordt de besparing nog hoger.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden