Vergelijk serre offertes
Vind dé serre specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Serre Glazen serre prijzen

Glazen serre prijzen

Minimale kosten
€ 10.000
Gemiddelde kosten
€ 22.000
Maximale kosten
€ 40.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 18.000 - € 26.000

Glazen serres winnen snel terrein in Nederland. Met een glazen serre geniet je namelijk ieder seizoen van het fijne gevoel van buiten en is een fijne plek om samen te komen met vrienden en familie. Benieuwd naar de prijzen en alle mogelijkheden van een glazen serre? Homedeal zocht het voor je uit.

Wat kost een glazen serre?

Een glazen serre vraagt om een investering, maar is wel een aanwinst voor je woning en zorgt voor een waardevermeerdering van je huis. Wat het laten plaatsen van een glazen serre kost zie je in onderstaand prijsoverzicht.

Aantal m2
Gemiddelde prijs inclusief materiaal, arbeidskosten en btw
Glazen serre van 10 m2€ 10.000
Glazen serre van 15 m2€ 15.000
Glazen serre van 20 m2€ 20.000
Glazen serre van 30 m2€ 25.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

glazen serre

In de volgende 3 voorbeelden zie je wat voor type glazen serre je krijgt per verschillende prijsklasse.

Glazen basis serre
Wil je genieten van extra ruimte voor een zitje, maar de investeringskosten niet te hoog laten oplopen? Kies dan voor een kleine glazen serre van 10 m2 met standaard dubbelglas. Je betaalt voor deze glazen serre gemiddeld € 10.000, inclusief alle materialen, arbeidskosten en btw.

Gemiddelde glazen serre
De meeste mensen kiezen voor een glazen serre tussen de 15 m2 tot 20 m2 met HR++ glas. Je geniet al van deze goed geïsoleerde glazen serre voor een bedrag tussen de € 20.000 en € 25.000, inclusief alle materialen, arbeidskosten en btw. Een serre van gemiddelde grote zorgt voor een compleet nieuwe woonruimte in je woning; er past met gemak een grote eettafel in.

Luxe en grote glazen serre
Wil je echt uitpakken? Kies dan voor een grote serre met HR+++ glas. Een glazen serre van 30 m2 met HR+++ glas kost gemiddeld tussen de € 30.000 en € 35.000, inclusief alle materialen, arbeidskosten en btw. Een luxe grote serre met HR+++ glas biedt enorm veel mogelijkheden. Kies er bijvoorbeeld voor om een bankstel en een eettafel te plaatsen zodat je het hele jaar door in je serre kunt dineren en vanaf je bank geniet van het uitzicht naar buiten. Of betrek de serre direct bij je woonkamer zodat je woonkamer in 1 klap wel 1 of 2 keer zo groot wordt.

Hoe ziet de prijsopbouw van een glazen serre eruit?

Kostenoverzicht Glazen serre prijzen

Keuzes die de prijs van een glazen serre bepalen

Heb je besloten dat je een glazen serre wilt, dan komen de volgende keuzes op je pad die alle invloed hebben op de totaalprijs van je ideale glazen serre.

Keuze 1: Kies de afmeting van je glazen serre
De afmeting heeft de grootste invloed op de totale prijs van je glazen serre. Ga als uitgangspunt uit van ongeveer € 1.000 per m2 glazen serre. Vanaf 30 m2 vlakt de prijsstijging per m2 af omdat de vaste kosten niet veel meer stijgen. Ga vrijblijvend met een serre specialist in gesprek om te bepalen welk formaat serre perfect past bij jouw woning en uiteraard bij je wensen. In de meeste gevallen is dit gesprek gratis, vraag hiernaar.

Keuze 2: Kies je soort glas
Het grootste gedeelte van je serre bestaat uit glas, de keuze voor het soort glas speelt daarom een grote rol in de totaalprijs. Tegenwoordig zijn de meeste serres standaard uitgerust met dubbel glas, maar er zijn al veel beter isolerende glassoorten op de markt. Veel mensen kiezen dan ook voor de glassoort: HR++ glas. Onderstaand zie je de meerprijs per type glas.

GlassoortMeerprijs inclusief btw, exclusief arbeidskostenU- waarde* (hoe lager hoe beter)
Dubbel glasStandaard2.7
HR€ 5 per m2 glas1,7 - 2,0
HR+€ 10 per m2 glas1,3 - 1,6
HR++€ 15 per m2 glas1,2
HR+++€ 55 per m2 glas0,5 - 0,9

glazen serre

* De mate van isolatie is af te lezen aan de U-waarde van het glas. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.
Voorbeeld: Een glazen serre van 10 m2 heeft gemiddeld 20 m2 aan glas en kost € 10.000. Wil je HR++ glas (meest gekozen), dan brengt dat de totaalprijs op gemiddeld € 10.300.

Keuze 3: Kies het materiaal
Alhoewel je serre voor het grootste gedeelte uit glas bestaat, heeft de materiaalkeuze van het geraamte ook invloed op de prijs van je glazen serre. Onderstaand vind je de verschillende prijzen en de voor- en nadelen van de materialen.

MateriaalGemiddelde prijs, inclusief materiaal, arbeidskosten en btw
Voordelen Nadelen
Glazen kunststof serre van 12.5 m2€ 12.500Weinig onderhoud, goede isolatiewaarde, elke kleur leverbaar , voordeligUitstraling
Glazen houten serre van 12.5 m2
€ 12.500Sfeervol, hoge isolatiewaarde, sterk materiaal, voordeligVergt onderhoud
Glazen aluminium serre van 12.5 m2€ 15.000Sterk materiaal, roest niet, dun profiel, originele uitstraling
Lagere isolatiewaarde

Keuze 4: Extra opties
Om van extra comfort en luxe te genieten in je glazen serre kies je voor extra opties. Bij een glazen serre is het bijvoorbeeld aan te raden om voor goede zonwering te kiezen voor de warme dagen in het jaar. Bekijk al je opties in onderstaand overzicht.

Extra optieGemiddelde meerprijs inclusief materiaal, arbeidskosten en btw
Zonwering€ 200 (per m2)
Tegels laten leggen€ 50 (per m2)
Laminaat laten leggen€ 10 (per m2)
Airco€ 1.500 (per stuk)
Schilderen€ 35 (per m2)
Centrale verwarming€ 1.000
Vloerverwarming€ 750 (tot 20 m2)
Schuifpui € 1.000 (per pui)
Schuifdak€ 1.700 (per m2)
Lichtstraat€ 2.000 (per m2)
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Vaak zie je dat buren ook geïnteresseerd raken nadat ze zien wat voor extra luxe en comfort een nieuwe glazen serre met zich meebrengt. Bespreek je plannen van tevoren met je buren, misschien willen zij ook wel een serre. Wanneer een serre specialist 2 serres mag plaatsen, biedt deze jullie vaak een aantrekkelijke kwantumkorting aan.

Help mee

Om te besparen op de arbeidskosten help je mee bij het plaatsen van je glazen serre. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de specialist direct aan de slag kan; haal je oude terrastegels weg en de wanden leeg. Hoe sneller de specialist aan het werk gaat, hoe voordeliger.

Voorkom defecten

Staat de glazen serre er? Geef je glazen serre dan regelmatig een schoonmaakbeurt; reinig het glas en haal het vuil uit de naden. Zo voorkom je defecten die ontstaan door ophopend vuil en daarmee hoge reparatiekosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden