Vergelijk serre offertes
Vind dé serre specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Serre Kunststof serre prijzen

Kunststof serre prijzen

Minimale kosten
€ 10.000
Gemiddelde kosten
€ 20.000
Maximale kosten
€ 40.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 16.500 - € 23.600

Je woongenot vergroten, onder alle weersomstandigheden genieten van je tuin, extra isolatie en weinig onderhoud, dat is wat een kunststof serre je gaat bieden. Homedeal heeft alle prijzen en mogelijkheden voor je uiteengezet.

Wat kost een kunststof serre?

Een kunststof serre is een investering, maar bied je wel fijne voordelen waaronder extra ruimte en een waardevermeerdering van je huis. Een kunststof serre staat daarnaast bekend om zijn duurzaamheid, goede isolerende werking en scherpe prijzen. De prijzen van kunststof serres vind je in onderstaand kostenoverzicht.

AfmetingGemiddelde prijs inclusief materiaal, arbeid en btw
Kunststof serre van 10 m2€ 10.000
Kunststof serre van 15 m2€ 15.000
Kunststof serre van 20 m2€ 20.000
Kunststof serre van 30 m2€ 25.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Prijsvoorbeelden

We hebben 3 prijsvoorbeelden van het laten plaatsen van kunststof serre voor je op een rij gezet.

Kunststof serre basis
Woon je in een tussenwoning en ben je op zoek naar extra ruimte in je woning? Het laten plaatsen van een kunststof serre van 10 m2 kost je gemiddeld € 10.000, inclusief materiaal, arbeid en btw.

Kunststof serre gemiddeld
De meeste mensen kiezen voor een kunststof serre tussen de 15 m2 en 20 m2, een ruime plek waar je met een gezelschap kunt dineren. Een kunststof serre laten plaatsen van gemiddeld formaat kost gemiddeld tussen de € 15.000 en € 20.000, inclusief materiaal, arbeid en btw. Deze serre is geschikt voor bijna alle soorten woningen, van tussenwoningen tot riante villa’s, zolang er maar genoeg ruimte in de tuin is.

Kunststof serre groot
Wil je echt uitpakken en genieten van een riante kunststof serre, een complete woonruimte erbij? Een serre van groot formaat zie je vaak terug bij vrijstaande woningen en/of woningen met een grote tuin. Een kunststof serre van 30 m2 laten plaatsen kost je gemiddeld € 25.000, inclusief materiaal, arbeid en btw.

Hoe zijn de kosten voor het laten plaatsen van een serre opgebouwd?

 

Kostenoverzicht Kunststof serre prijzen

Keuzes die de prijs van een kunststof serre beïnvloeden

Zodra je hebt besloten dat er een kunststof serre komt, dan kom je voor de volgende keuzes te staan die alle invloed hebben op de hoogte van de uiteindelijke totaalprijs.

Keuze 1: De afmeting van je kunststof serre
Van alle keuzes die je maakt, hebben de afmetingen van je kunststof serre de grootste invloed op de prijs. Reken voor het laten plaatsen van een kunststof serre een gemiddelde prijs van € 1.000 per m2. Ga je voor een serre van groter dan 30m2? Vanaf dit punt vlakt de prijs per m2 af omdat de vaste kosten niet veel hoger meer worden.

Keuze 2: Soort glas
Een goede kunststof serre wordt standaard met dubbel glas of HR glas geleverd. Wil je net zoals de meeste mensen je serre goed isoleren? Kies dan voor HR++ glas. Onderstaand zie je wat de meerprijzen zijn per glassoort.

GlassoortMeerprijs inclusief btw, exclusief arbeidskostenU- waarde* (hoe lager hoe beter)
Dubbel glasStandaard2.7
HR€ 5 per m2 glas1,7 - 2,0
HR+€ 10 per m2 glas1,3 - 1,6
HR++€ 15 per m2 glas1,2
HR+++€ 55 per m2 glas0,5 - 0,9

serre buitenkant

Keuze 2: Kies een design
Het grote voordeel van een kunststof serre is dat er veel verschillende designs mogelijk zijn. Kunststof serres stonden altijd slecht bekend door hun eenvoudige uitstraling. Tegenwoordig brengen fabrikanten kunststof serres uit in allerlei designs. Denk bijvoorbeeld aan een houtpatroon waardoor je de warmte uitstraling van hout combineert met de fijne voordelen van kunststof.

Keuze 3: Extra opties
Direct volop genieten van je kunststof serre doe je door de serre helemaal naar jouw wens te laten opleveren. Dit zijn de extra opties die je comfort en luxe brengen.

Extra optieGemiddelde meerprijs inclusief materiaal, arbeidskosten en btw
Zonwering€ 200 (per m2)
Tegels laten leggen€ 50 (per m2)
Laminaat laten leggen€ 10 (per m2)
Airco€ 1.500 (per stuk)
Schilderen€ 35 (per m2)
Centrale verwarming€ 1.000
Vloerverwarming€ 750 (tot 20 m2)
Schuifpui € 1.000 (per pui)
Schuifdak€ 1.700 (per m2)
Lichtstraat€ 2.000 (per m2)
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Vaak zie je dat buren ook enthousiast raken wanneer ze zien wat voor luxe en comfort een kunststof serre met zich meebrengt. Bespreek daarom je plannen van tevoren met je buren, misschien willen zij ook wel een serre. Wanneer een serre specialist 2 kunststof serres tegelijk mag plaatsen biedt deze vaak een aantrekkelijke kwantumkorting aan.

Help mee

Zorg ervoor dat de serre specialist direct aan de slag kan en bespaar zo op de arbeidskosten. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van je terrastegels. Vraag aan de specialist welke werkzaamheden jij uit handen kunt nemen.

Onderhoudskosten

Kies je voor kunststof dan kies je voor lage onderhoudskosten. In tegenstelling tot hout hoeft kunststof niet regelmatig geschilderd te worden, en een schilder kost je al snel € 40 per uur. Eens in de 2 maanden met een sopje je kunststof kozijnen schoonmaken is voldoende.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden